אוכלללא גלוטןשבועות

פשטידת זוקיני ובצל מקורמל, ללא גלוטן וקיטו

אפריל 18, 2023 35 Comments

צילום: נופר צור

את הפשטידה הזו הכנתי ביום שישי לארוחת ערב עם המשפחה המצומצמת, ברגע האחרון החלטתי להוסיף עוד משהו לשולחן.

אילתרתי משהו מהיר בלי קמח והכנסתי לתנור, זה היה נראה מבטיח, והריח בבית היה להתעלף.

כשישבנו לאכול וטעמתי ממנה התבאסתי ממש כי לא הוספתי מספיק מלח והיא היתה קצת אנמית.

החלטתי לא לוותר ולהכין אותה שוב, הפעם הורדתי לה קמח והוספתי דווקא אבקת אפייה קצת , ולא שכחתי את המלח!

אפיתי בתבנית אינגליש כי רציתי שהיא תצא גבוה כזו ויפה והיא באמת יצאה ככה מהתנור אבל כיון שאין בפשטידת כלל קמח שיחזיק אותה היא צנחה.

אבל… היא היתה כל כך טעימה שזללנו אותה תוך כדי צילום והיא פשוט חוסלה!

מה שהכי שוב לזכור:

זוקיני זה ירק שמפריש המון נוזלים ולכן הסינון והסחיטה שלו מאוד חשובים פה, במיוחד כי אין קמח בבלילה.

אם אתם לא נמנעים מגלוטן אתם יכולים להוסיף 3-4 כפות קמח לפשטידה והיא תפריש פחות נוזלים ולא תיפול בגובה. אני אהבתי ככה.

כייף שהיא בתבנית אינגליש קייק, זו כמות לא גדולה מדי, והיא לגמרי יכולה להשתנע לכל מקום בקלות .

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

פשטידת זוקיני ובצל מקורמל, ללא גלוטן וקיטו/תבנית אינגליש קייק.

מצרכים למתכון:

3 זוקיני מגורדים דק (אפשר עם הקליפה רק לשטוף קודם), מסוננים וסחוטים היטב מנוזלים.

בצל אחד גדול פרוס דק, ומטוגן עד לקרמול בשמן זית.

גביע (250 גר׳) גבינת קוטג׳ רצוי 9%

120 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת  

100 גר׳ גבינה בולגרית מפוררת (אפשר להמיר בפטה)

3 ביצים גודל  L

כפית אבקת אפייה 

מלח ופלפל לפי הטעם 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

בקערה טורפים ביצים היטב, מוסיפים מלח פלפל קוטג׳ בולגרית ו3/4 כמות מהמוצרלה.

מוסיפים אבקת אפייה ושוב מערבבים. מוסיפים את הזוקיני ואת הבצל המקורמל, מערבבים היטב מעבירים לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה ומפזרים את יתרת המוצרלה ששמרנו בצד מעל .

אופים כ 30-35 דקות עד שהפשטידה זהובה למראה.

מוציאים ומגישים מיד.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
Print Friendly, PDF & Email

35 Comments

יפי אפריל 18, 2023 at 9:15 pm

בסיבוב הבא תעשי ניסיון עם קמח שקדים!
יוצא מעולה 🙂

Reply
יפית מאי 19, 2023 at 12:41 pm

אפשר לפרוס את הקישואים דק? אם כן, הם לא יגירו נוזלים אז מה לעשות? לאדות אותם כי שיגירו?

Reply
קרן אפריל 18, 2023 at 9:29 pm

אפשר לוותר על הבצל?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2023 at 10:41 pm

אפשר אולי תפוחי אדמה מגורדים במקום או פטריות,ואפשר לוותר

Reply
איילה אפריל 28, 2023 at 11:36 am

הי, התבנית אינגליש קיים באיזה אורך?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2023 at 5:57 pm

כמו חד פעמית

Reply
שני יוני 8, 2023 at 12:39 am

אני מטגנת גם את הקישוא לפני האפיה ומוסיפה גם גזר וקוואקר, יוצא להיטט

Reply
זהר אפריל 19, 2023 at 9:37 am

מתי מכניסים את הבצל והזוקיני לבלילה? לא רשום

Reply
רעות דצמבר 10, 2023 at 12:16 pm

במה אפשר להחליף את הביצים ?

Reply
Efrat Moriah אפריל 20, 2023 at 9:38 am

איזה ירקות אחרים אפשר במקום זוקיני?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2023 at 7:00 am

קישואים, תפוחי אדמה מגורדים, בטטה גם הולך

Reply
אליאן אפריל 27, 2023 at 9:10 pm

היי קרן, אוהבת את המתכונים שלך אבל הזוקיני, סבתי ז"ל היתה אומרת בלאדינו- נו ואלה לפנה – לא שווה את המאמץ. פעם שניה שאני מתפתה למאפה קישואים איך אמרת "אנמי". אבל ניסיתי. המתכונים שלך המככבים אצלי הם הלחם העגול בסיר ולחם קסטן. תודה

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2023 at 5:59 pm

אני ככ לא מסכימה
אני לא אוהבת קישואים אבל זוקיני??? אחד הירקות שמככבים אצלי בכל כך הרבה מתכונים

Reply
ליאור אפריל 20, 2023 at 8:21 pm

טעים קרן!! יש לך טיפ לסחיטת הזוקיני?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2023 at 6:58 am

האמת שאני פשוט מניחה אותו להרבה זמן על מסננת ואז סוחטת שוב, אין לי טיפ מיוחד

Reply
‪Dana אפריל 20, 2023 at 8:32 pm

תודה על המתכון. יצא מעולה אך נוזלי… למרות שסיננתי את בזוקיני. טיפ לפעם הבאה?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2023 at 6:57 am

תוסיפי קמח לבלילה

Reply
שני יוני 8, 2023 at 12:40 am

תנסי לטגן גם את הזוקיני לפני ההוספה לבלילה.. ותוסיפי כמה כפות קוואקר

Reply
רבקה חדש אפריל 21, 2023 at 9:52 am

איך עושים בצל מקורמל?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2023 at 3:05 pm

מטגנים אותו הרבה זמן

Reply
אפי אפריל 22, 2023 at 3:44 pm

יצא מעולה!! יש טיפ איך להוציא נוזלים אחרי האפייה (לפני שהופכים)?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2023 at 11:13 pm

בגלל זה כתבתי להוסיף קמח אם לא נמנעים מגלוטן , גם אצלי יצא נוזלי קצת .

Reply
חמוטל אפריל 26, 2023 at 12:06 am

מפזרים מלח גס על הזוקיני, עושים להם מסאז' טוב טוב , מניחים לעשר דקות ואז סוחטים, יוצאים כמעט כל המים, ויש להיזהר בהמלחה אחכ.

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2023 at 5:56 pm

תודה חמוטל

Reply
דנה מאי 6, 2023 at 6:39 pm

שלום קרן, אפשר להמיר את אבקת האפייה בסודה לשתייה?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2023 at 5:43 pm

לא ניסיתי מניחה שאפשר

Reply
יפית מאי 19, 2023 at 12:43 pm

אפשר לאפות חצי אפיה ולהקפיא? או שיהיה בעייתי עם הנוזלים?

Reply
דני ספטמבר 22, 2023 at 7:48 pm

אני הקפאתי מיד אחרי אפייה מלאה ויצא אפילו יותר טוב המוקפא.

Reply
אורה מרץ 28, 2024 at 12:01 pm

איפה לאפות כמאפינס??

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2024 at 3:50 pm

כן בטח

Reply
אורה מרץ 29, 2024 at 7:37 am

הכנתי כמאפינס ויצאו טעימים מאד!

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2024 at 10:09 am

שמחה לשמוע

Reply
רעות אפריל 26, 2024 at 4:30 pm

נראה טוב!
יעבוד לטחון את הזוקיני בפולסים בנינג'ה?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2024 at 10:17 am

למה לטחון אותו ולא לגרד?

Reply
רעות אפריל 27, 2024 at 11:03 am

עצלות נטו
טחנתי ויצא סבבה 🙂

Reply

Leave a Comment