לחמים ומאפיםעוגיות

קרקרים ביתיים מכוסמין מלא וגרעינים

אוקטובר 12, 2021 51 Comments

צילום: נופר צור

קרקרים ב 22:30 בלילה זו החולשה שלי, רק הידיעה שהם יושבים באיזו מגירה או ארון בבית,

גורמת למחשבות שלי להתחיל לטייל לכיוון שלהם. גם אם הבטחתי לעצמי קודם שאני לא אוכלת

אחרי 19:00 בערב, בידיעה נחרצת שאני לא מתכוונת להתפתות, אני שוכחת מה הבטחתי

פותחת את המקרר, מוציאה גבינה לבנה, והלך עליי. אם אין גבינה לבנה אז אולי חומוס, ואם אין את שני

אלו אז טחינה, ובמקרה שגם זה איננו אני עוברת פשוט לחמאה עם קרקרים .

וזה לא אני אוכלת, זה התת מודע שלי. כי בבבוקר אני קמה, כשהשקית של הקרקרים

ריקה לידי, והחבילה של הגבינה הלבנה פתוחה,המכסה שלה זרוק על הרצפה,

קצת כמו מישהו שחזר שיכור מבילוי, קם בבוקר ולא זוכר איפה הוא נמצא ואיך הוא הגיע למצב הזה ?

אז כזה.מי זו שאכלה את כל זה בלילה? אני תמיד בשוק.

ואם כבר קרקרים חברים, אז עדיף שנכין אותם לבד. ואם כבר לבד, מדובר בקלות הכנה

מגוחכת להפליא, שתגרום לכם לרצות להכין עוד ועוד סוגים, גדלים וצורות של קרקרים.

כי תכלס, זה נשנוש הכי כייפי שיש. קבלו מתכון סופר קליל ובריא לקרקרים ביתיים.

צילום :נופר צור

קרקרים ביתיים מכוסמין מלא וגרעינים/ 50 קרקרים

מצרכים למתכון:

1 כוס (125 גר׳) קמח כוסמין מלא

1+1/3 כוסות (120 גר׳) קוואקר דק

3/4 כוס (50 גר׳) גרעיני חמניה

1/2 כוס (50 גר׳)שומשום (אפשר לבן או מלא)

1/3 כוס (50 גר׳) זרעי פשתן

1/3 כוס (50 גר׳) גרעיני דלעת

1 כפית מלח גס

1 כף שמן זית

1 כף טחינה גולמית (אפשר מלאה)

2 כוסות +2 כפות (500 מ״ל) מי ברז

לקישוט:

כף פרג/זרעי צ׳יה (אופציונלי)

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח, קווקאר ומלח, מוסיפים את כל הגרעינים ומערבבים שוב

מוסיפים שמן זית, טחינה ואת המים ושוב מערבבים, לא להיבהל, התערובת מאוד דלילה ומיימית .

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה,

מחלקים את תערובת הקרקרים בין 2 התבניות ובעזרת כף או מרית/לפטה/ספטולה מורחים את המלית

על פני התבנית בשכבה דקיקה, המלית אמורה להגיע ולכסות את כל התבנית.

מפזרים מעל תערובת של צ׳יה ופרג (לא חובה)

מכניסים לתנור ואופים כ 10 דקות.

מוציאים מהתנור (לא מכבים) ובעזרת גלגלת פיצה חותכים פסים לאורך ולרוחב לצורך ריבועים/מעויינים.

מחזירים לתנור ואופים עוד כ 25 דק׳. הקרקרים לא מתקשים רק מזהיבים , הם יתקשו בצינון.

מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שמעבירים לכלי אחסון

**שומרים את הקרקרים בצנצנת/קופסא סגורה היטב

**הקרקרים יישמרו לכם 3-5 ימים כשהם סופר קריספיים וטעימים

**קמח כוסמין ניתן להמיר בקמח לבן או קמח מלא מכל סוג ואפשר לערבב שניים שלושה סוגי קמחים.

**עם הכמויות / סוגים של גרעינים אפשר לשחק לשנות, להוריד ולהוסיף מה שאוהבים

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

51 Comments

ליה אוקטובר 12, 2021 at 5:12 pm

את הזרעי פשתן צריך לטחון לפני ? וגם הכמות שיוצאת זה מ 2 תבניות תנור ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2021 at 9:11 pm

2 תבניות תנור כן. אין צורך לטחון פשתן

Reply
אביבית אוגוסט 17, 2023 at 12:31 am

וואי וואי וואי וואי כמה טעים
רק יצאו מהתנור, עוד לא התקררו ותכף ייגמרו
מזל שקל להכין אותם
תודה על מתכון בריא פשוט וטעים
נשמח לעוד כאלה!

Reply
Smith אוקטובר 12, 2021 at 8:31 pm

מאוהבת בך…מכורים למאפים שלך…כרגע סיימתי להכין את הבייגלה ירושלמי המדהים ועדיין לא סופקתי:)). אז מתה להכין את הקרקרים אבל נגמר הכוסמין.יעבוד עם שיפון מלא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2021 at 9:11 pm

חמודה שאת
יש מצב ששיפון יעבוד בערבוב עם קמח אחר

Reply
נטע אוקטובר 14, 2021 at 5:15 pm

עבור גירסא מופחתת פחמימות אפשר להמיר את הקוואקר בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2021 at 3:39 pm

מניחה שאפשר

Reply
מעיין דצמבר 22, 2021 at 1:43 pm

היי, האם ניסית לאפות עם קמח שקדים? איך יצא?

Reply
קרן אגם דצמבר 23, 2021 at 8:31 am

לא ניסתי רק קמח שקדים לא בטוחה שזה יכול להחזיק את הקרקרים

Reply
נטע דצמבר 23, 2021 at 9:35 am

ניסיתי להמיר רק את השיבולת שועל בשקדים ולהשאיר את הכוסמין המלא, יצא סבבה

Reply
אורית אוקטובר 15, 2021 at 2:32 pm

במה ניתן להמיר זרעי פשתן ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2021 at 3:38 pm

שומשום, או כל גרעין שבא לך

Reply
יסכה נובמבר 30, 2022 at 6:51 pm

הם טעימים ברמות!!
קלים ממש להכנה אבל הבעיה שהם נחטפים ונגמרים ברגע…
תודה!!

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2022 at 7:38 pm

בהחלט בעיה חחחחח

Reply
ספיר דצמבר 3, 2023 at 3:09 pm

היי, מתכון מהמם! האם אפשר לוותר על הקוואקר? אין לי בבית ובא לי להכין…

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2023 at 12:15 pm

בטח

Reply
ימית דולברג אוקטובר 12, 2021 at 11:40 pm

מה אפשר במקום טחינה? הילדה אלרגית

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2021 at 3:00 pm

אפשר עוד כף שמן במקום

Reply
גבי אוקטובר 13, 2021 at 1:16 pm

אין עליך קרן, כל מה שמכינה מהמתכונים שלך מצליח לי!!! תודה רבה ♥

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2021 at 3:00 pm

תודה גבי יקרה

Reply
קרן אוקטובר 13, 2021 at 1:59 pm

היי קרן, יש לי קוואקר רגיל בפחית, זה יעבוד ? לא חושבת שזה דק.

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2021 at 3:00 pm

זה בסדר

Reply
בטי אוקטובר 13, 2021 at 3:01 pm

היי
אפייה בטורבו או חום עליון תחתון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2021 at 4:24 pm

חום עליון תחתון

Reply
חיה אוקטובר 14, 2021 at 9:44 am

היי קרן המקסימה,
יש לי קמח כוסמין לבן (לא מלא).
זה אפשרי?

Reply
חיה אוקטובר 13, 2021 at 7:37 pm

היי קרן המקסימה,
יש לי קמח כוסמין לבן (לא מלא).
זה אפשרי?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2021 at 9:37 am

בטח

Reply
מירב אוקטובר 13, 2021 at 11:04 pm

איזה קרקרים מושלמים יצאו לי! מתכון אליפות הוספתי גם אבקת שום ופתיתי צ׳ילי

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2021 at 9:36 am

אליפות

Reply
שיר נובמבר 2, 2021 at 2:27 pm

יצא מושלם!!מלכה
חושבת שיעבוד גם בגירסה מתוקה?? נגיד סילאן או מייפל

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2021 at 5:28 pm Reply
רינה פברואר 24, 2023 at 4:13 pm

שלום,
האם אופים את שתי התבניות ביחד או בנפרד אחת אחרי השניה?

Reply
איילת אוקטובר 14, 2021 at 12:58 am

המתכונים פה נהדרים והתמונות עודטת יותר חשק.. הבעיה אצלנו שהבימנים נמחקו מהתנור וזה מעכב אותי מלהכין.. אני מתבאסת שתמיד אני חייבת לשחק עם התנור ואף פעם לא יכולה פשוט להכין לפי ההוראות…
מהניסיון בתחום האפייה איפה אני יכולה למצוא תמונה של הלוח שנמחק? אני למשל לא יודעת מה זה העליון תחתון ומה זה טורבו או רק תחתון וכו'.. אני קוראת את התגובות וממש מתעלפת לקנות תנור אפיה .. אבל עד שזה יקרה .. איך מוצאים ? חיפשתי בכל מיני..
תודה ולבריאות לכולן.ם

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2021 at 9:36 am

הדבר היחיד שהייתי מנסה לעשות זה לפנות לחברה שאליה שייך התנור… אולי יש להם פתרון, ואם לא אז לרכוש אחד עם לוח תקין ביד שניה ב 20 שח, זה כזה קל:-)

Reply
יסכה צור דצמבר 15, 2021 at 6:19 pm

הם מדהימים ממש! לא מפסיקה להכין אותם, דואגת שתמיד תהיה קופסא שלהם..

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2021 at 8:14 pm

משמח ממש תודה

Reply
יערית אלתרמן אוקטובר 14, 2021 at 11:55 am

יצא טעים ברמות אבל לא ממש קרנצ'י.
מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2021 at 1:56 pm

צריך לשטח את הבלילה בשכבה מאוד דקה ולייבש בתנור

Reply
שוש מאור אוקטובר 18, 2021 at 8:58 pm

עשיתי בסופ"ש. אבל ממש לא פריכים.. גם כשהתקררו. מה לא עשיתי טוב והאם אפשר לשפר גם עכשיו או לזרוק?…

Reply
נועה פברואר 2, 2022 at 3:29 pm

היי קרן, האם האפייה צריך להדליק את הטורבו ? או לאפות רגיל , תודה 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2022 at 7:18 am

אפייה בחום רגיל עליון תחתון

Reply
ורד פברואר 14, 2022 at 12:49 pm

איזה מתכון אליפות. מכינה פעם בשבוע וחצי, כמות כפולה. הכל מתחסל. אין עליך קרן, כל מתכון מנצח.
ורק לידיעה, אני משאירה יותר זמן בתנור, כדי לייבש, אז ראיתי שכמה שאלו למה לא יצא פריך, אני לא מסתכלת על הזמן, אלא בודקת שהם מתקשים בתנור ואז מוציאה

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2022 at 3:44 pm

צודקת לגמרי ורד!!
תודה

Reply
רינה פברואר 24, 2023 at 4:14 pm

שלום,
האם אופים את התבניות ביחד או אחת אחרי השניה בנפרד?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2023 at 11:33 am

עדיף בנפרד

Reply
מעיין אפריל 16, 2023 at 4:43 pm

אפשר להחליף את שיבולת השועל בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2023 at 9:46 am

חושבת שכן

Reply
אשרת מאי 13, 2023 at 11:05 am

האם אפשר להכניס שוב לתנור אחרי שהתקררו ולא יצאו מספיק קשים?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 6:08 pm

לא ניסיתי אבל אם זה מה שקרה אין מה להפסיד

Reply
אסתר ינואר 7, 2024 at 8:29 pm

באיזה חלק של התנור למטה ? באמצע ?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2024 at 11:39 am

אמצע

Reply

Leave a Comment