עוגיות

רולדות בצק פריך במילוי בראוניז

מאי 3, 2019 25 Comments

איך אני אוהבת שאתם מפרגנים!

אתמול העליתי תמונה של עוגיות הבראוניז האלו לאינסטוש וכמות הבקשות שלכם למתכון היתה היסטרית.

התכונתי להעלות את המתכון במהלך שבוע הבא, אבל היה לחץ גדול מדי והחלטתי להעלות אותו כבר.

זה ידוע שאני חובבת בצק פריך גדולה, ולא סתם חובבת, ממש מעריצה שרופה

כל מה שבא בבצק פריך מבורך בעיני, והעוגיות האהובות עליי הן מגולגלות בצק פריך שבדרך כלל אני מכינה עם תמרים

או עם ריבה.

הפעם החלטתי למלא את העוגיות במלית בראוניז, והן יצאו מדהימות, שאכלתי רולדה שלמה לבד

ואחכ התבכיינתי בלי סוף.

מלית הבראוניז מכילה קקאו שמייצב אותה, ושומר על העוגיות גבוהות יותר ולא שטוחות.

שתהיה שבת מהממת.

רולדות בצק פריך במילוי בראוניז /כ-30 עוגיות

מצרכים למתכון:

לבצק הפריך:

100 גר' חמאה רכה

2 כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל

1 כפית(5 גר') אבקת אפייה

2 כפות אבקת סוכר

1 ביצה גודל L

2-4 כפות מיץ תפוזים (אפשר להמיר במים)

למילוי בראוניז:

3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן

100 גר' חמאה רכה

1/2 כוס אבקת קקאו איכותית

כפית תמצית וניל

ביצה גודל L

מעט מלח

3/4 כוס (105 גר') קמח לבו רגיל

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ואבקת סוכר

מוסיפים ביצה, אבקת אפייה וקמח וממשיכים לערבל

לבסוך מוסיפים מיץ תפוזים, תחילה 2 כפות ואם הבצק לא מתאחד מוסיפים עוד כמה שצריך כדי שהבצק יתאחד

(אל תמהרו להוסיף נוזל, חכו כמה שניות לפעמים לוקח זמן, אם תוסיפו יותר מדי נוזלים לבצק הוא לא יהיה נח לעבודה)

למילוי בראוניז:

בקערה חסינת חום מחממים במיקרוגל חמאה, סוכר, מלח וקקאו, רק עד שהחמאה נמסה.

מוציאים, מערבבים לתערובת אחידה, מוסיפים ביצה ומערבבים שוב היטב

מוסיפים קמח, ותמצית וניל ומערבבים ביטב לתערובת אחידה.

מחממים תנור לחום 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

על משטח מקומח מרדדים שליש מכמות הבצק למלבן דק

בעזרת סכין או גלגלת פיצה מיישרים בקצוות למלבן ישר

מעבירים כשליש מכמות המילוי למרכז המלבן לאורך ובעזרת הידיים מסדרים רצועה ארוכה

שימו לב שלא מורחים את המילוי על גבי הבצק אלא רק מסדרים לאורך במרכז המלבן בערימה

אמור להתקבל פס רחב וגבוהה של המילוי באמצע עם שוליים רחבים של בצק מהצדדים.

המילוי אמור להיות יציב כמו במרקם מרציפן כך שאפשר לסדר ולעצב אותו עם הידיים.

סוגרים את הרולדה, מעבירים צד אחד של המלבן מעל המלית, עד הסוף שלה ואת הצד השני של המלבן מעליו וסוגרים.

מעבירים לתבנית, כשהתפר כלפי מטה, וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.

אצלי התקבלו 3 רולדות בינוניות.

בעזרת סכין חדה חורצים חריצים לא עמוקים ברולדה ומסמנים פרוסות ברוחב 2 ס״מ

(זה יקל על חיתוך העוגיות מאוחר יותר כשיצאו מהתנור)

אופים כ 20 דק' עד להזהבה קלה של הרולדות.

מוציאים, מצננים לחלוטין, חותכים לפרוסות ומפזרים אבקת סוכר.

שומרים בכלי אטום עד ארבעה ימים.

גכע

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

25 Comments

שרית מאי 4, 2019 at 12:23 am

קרן, מדהימה שאת, נראה מתכון שווה ומשהו לגוון סופסוף את המגולגלות תמרים הכה אהובות. 2 שאלות: מרדדים חצי מכמות מבצק ומניחים שליש מהמלית?! לא שליש ושליש? כי כתבת שיצאו לך 3 רולדות. ואת הבצק אין צורך לקרר לפני הרידוד? תודה.

Reply
קרן אגם מאי 4, 2019 at 1:58 am

תודה שרית !
את צודקת ותיקנתי במתכון, מרדדים כל פעם שליש.
אין צורך לקרר את הבצק לפני רידוד הוא אמור להיות ממש נח לעבודה כמו שהוא

Reply
מיקה מאי 4, 2019 at 10:47 am

ראיתי את התמונות באינסטגרם וממש חיכיתי למתכון!
מההתרגשות… שמתי 100 (!!!) גר אבקת סוכר בבצק..
מה אפשר לעשות?
עומדת אובדת עצות מול המיקסר…

Reply
קרן אגם מאי 4, 2019 at 11:16 am

מממ… הוא ייצא מתוק מאוד.
את יכולה להכין חדש או להגדיל מאוד את כל כמויות המצרכים בהתאם ולהכין הרבה בצק, תוכלי להקפיא חלק ממנו.

Reply
גילי מאי 6, 2019 at 8:46 am

שאלה,
מה עומק החריצים שיש לעשות על הבצק לפי הכנסתו לתנור? חריץ עדין או עד שרואים את המילוי?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2019 at 9:08 am

חריץ עדין רק לסימון, תודה על ההערה אוסיף במתכון

Reply
ישראל מאי 8, 2019 at 3:31 pm

היי קרן,
נראה מדהים במו כל מה שאת עושה 🙂
ורציתי לבקש, אם אפשרי, שתעלי תמונות גם של השלבים השונים של ההכנה, ולא רק של התוצר הסופי.
לא ספציפית למתכון זה, אלא בכללי. אם זו כמובן לא טירחה רבה עבורך.
זה מאד יעזור למוגבלי דמיון כמוני 🙂 שלא תמיד מצליחים לדמיין איך הדברים אמורים להיות.
תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם מאי 8, 2019 at 4:18 pm

תודה רבה על מה שכתבת ישראל, מעריכה מאוד.
אני מודעת לכך שתמונות של תהליך ההכנה עוזרות מאוד, זה תהליך ארוך ולא תמיד מתאפשר אבל מבטיחה להשתדל:-)

Reply
עדה מאי 10, 2019 at 12:08 pm

במה אפשר להמיר את החמאה? יש כזה מחסור, שאני לא מוצאת חמאה כבר מספר שבועות.

Reply
קרן אגם מאי 10, 2019 at 1:44 pm

אפשר בשמן קוקוס
80 גר יספיקו

Reply
עדי מאי 21, 2019 at 1:47 pm

ניתן יהיה שבמילוי הבראוניז(שגם ככה ממיסים אותו) אשתמש בשמן רגיל ולא בשמן קוקוס או חמאה?
יש לציין שעשיתי את המתכון המקורי ונהנתי מאוד מהתוצאה!!

Reply
קרן אגם מאי 21, 2019 at 5:51 pm

שמן קוקוס יעבוד נפלא

Reply
שפרה ספטמבר 2, 2019 at 1:41 pm

אפשר להמיר במרגרינה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2019 at 7:07 am

כן אין בעיה

Reply
עדה מאי 10, 2019 at 2:09 pm

תודה רבה, רבה!

Reply
איילת מאי 13, 2019 at 12:38 am

נראה נפלא, האם אפשר להקפיא את הרולדות המוכנות?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2019 at 7:38 am

כן בטח

Reply
אופיר ינואר 13, 2021 at 1:27 am

קרן המדהימה! עקבתי היום אחרי הפרסבורגר פרג שהכנת שנראה מדהים אבל לצערי אני לא חובבת פרג בכלל וישר נזכרתי במלית בראוניז הזאת. לדעתך ניתן לעשות פרסבורגר שוקולד עם המלית הזו?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2021 at 7:25 am

מדובר בבצק ומילוי שזה משהו שתמיד הולך יחד

Reply
אסתר מאי 6, 2022 at 12:52 pm

צהריים טובים
הכנתי את המתכון ויצא נפלא 🙂
לקראת הפעם השנייה שאכין ושאלת האם ניתן להוסיף כפית אבקת קפב למילוי להעשרת הטעם שלו,
או אולי משהו אחר שאפשר להוסיף כדי לקבל טעם מודגש ודומיננטי יותר.
תודה רבה מאוד

Reply
קרן אגם מאי 7, 2022 at 11:14 am

אפשר בהחלט

Reply
ליטל לוי ספטמבר 26, 2022 at 10:13 pm

היי קרן, אפשר במקום המילוי בראוניז, פשוט למרוח נוטלה? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 7:10 am

בטח!

Reply

Leave a Comment