לחמים ומאפים

פטאייר זעתר עם גבינות

דצמבר 20, 2023 45 Comments

צילום: נופר צור

פטאייר זה לגמרי אחד המאפים שאכלתי המון פעמים וברובם הוא לא היה לי כל כך טעים.

כדי שיהיה לי טעים הבצק שלו צריך להיות סוף הדרך והמלית עדינה ולא מרירה מדי, שני דברים שלא תמיד קל לשמור עליהם.

אבל כשזה טעים? וואו זה מדהים!

אז כבר הרבה זמן מתכננת להכין בבית פטאייר, והשבוע קיבלתי זר ענק מטורף של זעתר טרי שהגיע מקלקיליה.

מי שמכיר אותי יודע שאני שרופה על זעתר, זה ביי פאר עשב התבלין הכי הכי שמיש אצלי במטבח ויש לי חברים מיפו

שמביאים לי עלי זעתר יבשים מכפרים בצפון, דואגים לייבש לי אותם, וככה יש לי כל הזמן בבית זעתר גם בעונה שבה אין להשיג.

בתוך בצק, במליות, כתוספת לציפויים לבייגלה, אני משתמשת המון.

אז הפטאייר הקלאסי ממולא בתרד וסומאק לדעתי, חלק מוסיפים בצל מטוגן , ואני החלטתי להכין אותו קצת אחרת

להכניס זעתר טרי לבצק ולמלא את הפטאייר בגבינות . ואחרי שהברשנו את המשולשים בשמן זית אחרי תנור,

וטעמנו, המאפה הוכרז כאחד המאפים הכי הכי טעימים שעלו לבלוג.

בבצק יש יוגורט עיזים, בעיניי זה עושה הבדל משמעותי ואני ממליצה לקנות ולהשתמש בו להכנה.

במלית גבינה בולגרית גם של המשק, עדינה אבל עם טעם דומיננטי מעולה.

תזמינו דחוף אורחים לשבת ותכינו!

לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
**פרסום ממוומן בשיתוף משק צוריאל

פטאייר זעתר עם גבינות/ 14-15 יחידות

מצרכים למתכון:

4 כוסות (560 גר׳) קמח פיצה/לחם/חלה או קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס (50 גר׳) שמן זית

כף סוכר לבן

כפית מלח דק

מיכל (150 גר׳) יוגורט עיזים של משק צוריאל 

תערובת עשבי תיבול קצוצים (אני מילאתי 3/4 כוס) וקצצתי פטרוזילה וזעתר טרי אפשר כל ירוק אחר.

200 מ״ל מים חמימים

למילוי:

מיכל 250 גר׳) גבינה בולגרית מעודנת 5% של משק צוריאל 

100 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת

חופן עלי זעתר טריים

לציפוי:

1/4 כוס שומשום

שמן זית

אופן ההכנה:

בקערה גדולה (אפשר ידנית ואפשר במיקסר) מערבבים קמח, מלח, שמרים וסוכר, מוסיפים שמן זית, יוגורט ועשבי תיבול ומערבבים

הכי טוב בעזרת כף עץ. מתחילים להוסיף את המים, קצת בכל פעם ומערבבים. אני בשלב הזה עברתי ללישה ידנית בתוך הקערה

זה לקח לי שתי דקות. אם יש צורך והבצק יבש מוסיפים עוד מעט מים בכל פעם עד שהוא הופך לכדור נעים.

אין צורך ללוש את הבצק יותר משתיים שלוש ארבע דקות.

משמנים את הבצק ומכסים בניילון נצמד להתפחה של שעה וחצי.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גר׳.

בקערה קטנה מערבבים גבינה בולגרית עם גבינת מוצרלה ועלי זעתר טרי.

מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

על משטח מעט מקומח מרדדים כל חלק בצק לעיגול, אני מתחתי עם הידיים הבצק מאוד מתמסר וזה קל.

מניחים במרכז העיגול כף ממלית הגבינה, וסוגרים את הבצק  כמו אוזן המן, צד ימין על צד שמאל ואת החלק התחתון פנימה למשולש.

מניחים את כל המשולשים על תבנית האפייה, מברישים אותם בשמן זית ומפזרים מעט שומשום.

אופים כ 20 דקות עד שהמשולשים זהובים למראה.

כשהפטאייר יוצאים מהתנור מברישים אותם בזמן זית ומגישים

מדובר באחד המאפים המטורפים!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

45 Comments

דבי דצמבר 20, 2023 at 10:10 am

שמש בוקר טוב
אפשר להשתמש ביוגורט רגיל?
יש לי בעייה עם עיזים/כבשים.
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 21, 2023 at 6:50 am

אפשר

Reply
רונית דצמבר 21, 2023 at 9:52 am

מה הכמות לזער יבש?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2023 at 6:40 am

חופן

Reply
רחל דצמבר 22, 2023 at 8:28 am

מתכון מעולה!!! יצא ממש טעים
הכנתי לארוחת ערב וכולם טרפו

Reply
רועי דצמבר 28, 2023 at 11:07 pm

בתנור חום סטטי? או טורבו ?
בנוסף האם ניתן לאפות בטאבון ביתי? אם כן באיזו טמפרטורה?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2023 at 6:41 am

עליון תחתון
אפשר בטאבון 300

Reply
שירי ינואר 6, 2024 at 9:54 pm

לא הצלחתי למצוא עלי זעתר. עלי אורגנו זה מספיק קרוב?

Reply
טלי פברואר 21, 2024 at 7:55 pm

מדהים!!! יצא מטריף

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2024 at 3:28 pm

תודה טלי

Reply
מושית טוני זיו דצמבר 20, 2023 at 2:59 pm

תודה על מתכון מפנק
האם ניתן להשתמש בזעתר יבש אם אין טרי?

Reply
קרן אגם דצמבר 21, 2023 at 6:48 am

בטח

Reply
יפית וייץ דצמבר 21, 2023 at 6:16 pm

אפשר להתפיח למשך הלילה?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:16 pm

בטח, אפילו רצוי

Reply
נעמה ינואר 2, 2024 at 10:21 pm

אם אין לי אפשרות להשיג זעתר טרי מה לשים במקום?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2024 at 5:47 pm

עשבי תיבול אחרים כמו טימין אורגנו וכו

Reply
סיגל דצמבר 24, 2023 at 1:37 pm

מאיפה אפשר להשיג זעתר טרי?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:09 pm

בשווקים או אצל הערבים

Reply
שירי ינואר 2, 2024 at 6:17 pm

הקפאה עדיף לפני התפחה שניה או אחרי אפיה?
אני אף פעם לא יודעת לתזמן הפשרה. כלומר איך אני יודעת כמה זמן צריך להשאיר בחוץ גם בשביל הפשרה וגם בשביל התפחה?

Reply
שלומית דצמבר 26, 2023 at 12:34 pm

חלק גדול מהם נפתחו והמלית יצאה, יש פתרון לזה?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:07 pm

למלא פחות מלית

Reply
מיכל ינואר 3, 2024 at 4:24 pm

ניתן למלא בסלומון מעושן?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2024 at 5:46 pm

בטח

Reply
עינת ינואר 3, 2024 at 11:04 pm

המאפים התנפחו והמלית התרכזה בתחתית, ככה שזה מרגיש שאין מספיק מלית. זה אמור להיות ככה?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2024 at 4:30 pm

תוסיפי מלית להבא אולי לא שמת מספיק

Reply
שירי ינואר 4, 2024 at 11:51 am

הקפאה עדיף לפני התפחה שניה או אחרי אפיה?
אני אף פעם לא יודעת לתזמן הפשרה. כלומר איך אני יודעת כמה זמן צריך להשאיר בחוץ גם בשביל הפשרה וגם בשביל התפחה?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2024 at 4:28 pm

עדיף אחרי אפייה ופשוט להכניס ישר לתנור כשזה מפשיר או עדיין קפוא

Reply
Oria ינואר 11, 2024 at 4:27 am

אם אין זעתר טרי כמה זעתר יבש לשים בבצק וכמה למילוי ?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2024 at 11:39 am

חופן בבצק וחופן במילוי

Reply
ליבי ינואר 5, 2024 at 4:02 pm

היי! יעבוד עם החלפת חלק מהקמח לקמח כוסמין מלא? ואם כן, כמה?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2024 at 6:02 pm

אפשר להמיר מחצית מהכמות לקמח מלא ולהוסיף מים כדי שהבצק לא יהיה יבש

Reply
ליבי ינואר 6, 2024 at 12:13 pm

יצא מעולה, תודה!

Reply
הילה ינואר 7, 2024 at 4:33 pm

מתכון מדהים!!!
הכנתי עם יוגורט רגיל ועם עירית וזעתר טרי בבצק.
לתערובת הגבינות הכנסתי גם ג'יבן עיראקי שמצאתי בשוק.
כל כך טעים שאני מתכוונת להכין היום עוד.
תודה רבה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2024 at 6:08 pm

תודה הילה

Reply
Oria ינואר 13, 2024 at 9:24 pm

במידה ויש לי רק זעתר יבש כמה לשים בבצק וכמה לשים במילוי ?

Reply
מלי ינואר 22, 2024 at 10:49 am

היי
רוצה לעשות פטייר עם זעתר טרי ותרד.. האם צריך לחלוט את הזעתר במים על מנת להןציא מרירות ? או לאדות עם בצל ותרד ?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2024 at 11:45 am

תאדי אותו

Reply
קרן ינואר 22, 2024 at 11:27 am

היי, מה לגבי תרד במקום זעתר?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2024 at 11:44 am

מעולה

Reply
אביטל פברואר 22, 2024 at 9:46 am

בצק מטורף!! לא להאמין כמה פשוט ככה טעים

הכנתי עם יוגורט רגיל וזעתר מיובש

במילוי: גבינה לבנה, קוטג', צהובה ובולגרית

נחטף

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2024 at 3:27 pm

מהמם תודה אביטל

Reply
תמר מרץ 29, 2024 at 5:34 pm

הכנו את המתכון כבר כמה פעמים וזה יוצא מדהים! הילדים עפים על זה!
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2024 at 10:08 am

תודה תמר

Reply
יפעת מאי 13, 2024 at 11:33 am

אפשר קמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:22 pm

בטח, ולהוסיף יותר נוזחים לבצק שיהיה אלסטי וגמיש

Reply

Leave a Comment