ללא גלוטןשבועות

פשטידת בטטה וברוקולי בלי קמח

יולי 3, 2024 25 Comments

נסעתי לחופשה בצפון עם חברות מיום ראשון עד שלישי, ובחופשה כמו בחופשה אוכלים המון וכל הזמן והרבה מעבר למה שאוכלים ביום יום.

אז חזרתי הביתה והכנתי לעצמי פשטידה יחסית לא שמנה, מירקות וגבינות די רזות (חוץ מהצהובה), בלי קמח בכלל, שיצאה מדהימה,

הכנתי לי סלט קטן ליד, וטרפתי שתי חתכות.

יש לנו בחצר בריכה קטנה סטייל שכשוכית, ועכשיו כשמאוד חם יש לי רוטינה, אחרי שאני כמעט מסיימת לעבוד, אני מכינה לי קפה,

נכנסת רגע למים לטבילה ויוצאת מיד לשתות את הקפה. ואז אני מתחילה להרגיש את הרעב, כי מים תמיד עושים אותי רעבה.

ואני הכי אוהבת ארוחה קלילה כזו של קיץ, פשטידה וסלט טרי ומרענן ליד, ככ שמחתי שזה מה שבחרתי להכין לי לצהריים

אני בטוחה שהפשטידה תהיה טעימה גם עם ירקות אחרים כמו פטריות, תירס, בצל, כרובית ועוד שילובים שאתם אוהבים

לסרטון וידאו עם שלבי הכנה של המתכון לחצו כאן

פשטידת בטטה וברוקולי בלי קמח/ תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ או תבנית מלבנית

מצרכים למתכון:

1 בטטה גדולה קלופה ומגורדת על פומפיה

ראש של ברוקולי גדול

3 ביצים

1 מיכל (250 גר׳) גבינת קוטג׳

1 מיכל (250 גר׳) גבינה לבנה

150 גר׳ גבינה צהובה מגורדת (אני התשמתשי במוצרלה)

כפית מלח דק

1/2 כפית פלפל שחור טחון

לציפוי:

1/2 כוס שומשום

חופן פרג

חופן גרעיני דלעת או חמניה

30 גר׳ גבינת פרמזן מגורדת

עלים של זעתר טרי

(אפשר להסתפק גם רק בשומשום)

אופן ההכנה:

בסיר בינוני מבשלים את הברוקולי (אפשר לפרק אותו לקבוצות אבל לא לפרחים קטנים) עד להתרככות

כשהברוקולי רך, מסננים ומצננים אותו מעט.

מפרידים את הפרחים של הברוקולי שיהיו לכם פרחים כמה שיותר קטנים

מחממים תנו רל 190 מעלות

בקערה גדולה טורפים ביצים עם גבינת קוטג׳, גבינה צהובה, מלח, פלפל וגבינה צהובה.

מוסיפים את הבטטה ומערבבים, מוסיפים את הברוקולי ושוב מערבבים

מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה

מערבבבים בקערה שומשום עם גרעינים פרג ועלים טריים או יבשים של זעתר

מפזרים מעל הפשטידה

אופים מכ 40-50 דק׳ עד שהמאפה זהוב למראה

מכינים סלט קטן ליד ומגישים.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

25 Comments

Haia יולי 4, 2024 at 6:33 am

Love your recipes Keren!

Reply
קרן אגם יולי 4, 2024 at 7:31 pm

תודה חיה ❤️

Reply
יעל יולי 4, 2024 at 10:04 am

נראה מעולה. האם באמת חייבים לבשל את הברוקולי? לא יתרכך באפיה?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2024 at 7:36 pm

לא מספיק

Reply
הדר יולי 4, 2024 at 11:46 am

היי האם אפשר עם ברוקולי קפוא ואם כן האם לבשל או רק להפשיר אותו קודם?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2024 at 7:29 pm

ברוקולי קפוא זה ברוקולי שבושל לכן יש להשתמש בו כמו שהוא אפשר קפוא או מופשר

Reply
לימור יולי 8, 2024 at 3:43 pm

האם אפשר להשתמש בברוקלי קפוא?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2024 at 8:56 am

בטח

Reply
גילה יולי 8, 2024 at 12:55 pm

מדוע לא ניתן להדפיס את המכון ?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2024 at 9:01 am

הגרסה של האתר קצת ישנה אנחנו עובדים על מקצה שיפורים ובקרוב אפשר יהיה להדפיס

Reply
רומי יולי 8, 2024 at 4:38 pm

אם משתמשים בברוקולי קפוא אז כמה את מציעה לשים מבחינת המשקל?

Reply
שולמית יולי 9, 2024 at 8:34 am

בוקר טוב. אפשר ברוקולי קפוא

Reply
Tal Gavriel יולי 13, 2024 at 8:14 am

אפשר גזר במקום בטטה?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2024 at 8:49 am

אם אוהבים אז כן

Reply
Tal Gavriel יולי 11, 2024 at 10:49 pm

אפשר גזר במקום בטטה?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2024 at 8:55 am

כן

Reply
מיכי יולי 12, 2024 at 10:01 am

גם קוטג' וגם גבינה לבנה?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2024 at 8:51 am

לא רואה בעיה עם זה

Reply
רוברט יולי 17, 2024 at 5:29 pm

אפשר גם להוסיף קמח כוסמין מלא ואם כן כמה?

Reply
חנה יולי 13, 2024 at 10:03 pm

היי.נראה מעולה(: אפשר עם דלורית במקום בטטה?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2024 at 1:08 pm

בטח

Reply
רוברט יולי 14, 2024 at 12:06 pm

האם בכל זאת ניתן להוסיף קמח כוסמין מלא ואם כן כמה?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2024 at 1:08 pm

שלוש כפות

Reply
שוש יולי 19, 2024 at 12:44 pm

אפשר לוותר על גבינה לבנה ולשים רק קוטג'?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2024 at 12:36 pm

ברור אבל עוד קוטג במקום הגבינה

Reply

Leave a Comment