טבעונילחמים ומאפים

חלות בייגלה מתוקות עגולות משמונה רצועות

אוקטובר 15, 2024 4 Comments

לפני המון המון שנים, כשהילדים היו קטנים, עברו לגור בשכונה שלנו בעג׳מי כמה משפחות שהיו שייכות לגרעין התורני.

הן עברו לגור לא רחוק מבית הכנסת בשכונה, וקראו לבית שהן שכרו הבית הירוק, אני לא יודעת למה.

הנשים בבית היו מאוד נחמדות ופגשנו אותן כמה פעמים ברחוב ובמתנס ויום אחד הן הזמינו אותי עם חברה שלי מיפו להגיע

אליהן עם הילדים להכין חלות

הלכנו אליהם הביתה, יש מצב שזה היה ביום שישי, אני ממש לא זוכרת למה הכנו חלות.

אני כנראה אז עוד לא התחלתי ממש לאפות כי אני לא בטוחה שזה ככ עניין אותי אבל בכל זאת זכרתי דבר אחד מכל הכנת החלות ההיא

זכרתי שבשביל הבצק הן השתמשו בנוזל של מיץ משמש מרוכז, כמו תרכיז ענבים רק כתום.

לא זכתרי אם הן דיללו אותו או שהן התשתמשו ממש בתרכיז, אבל בוודאות הוא היה שם וזה זכרון ששנים הלך איתי.

לא מזמן הייתי ביוון, ולקראת קבלת שבת הכנתי חלות בוילה שישנתי בה.

נזכרתי אז בטקס ההוא של החלות עם התרכיז אבל לא היה לי סיכוי למצוא תרכיז משמשים ביוון, אז הלכתי למכולת בכפר לידנו

וחיפשתי את מה שהכי יזכיר את זה, לא היה שום מיץ דומה אבל היה נקטר פירות טרופיים והחלטתי להשתמש בו.

הכנתי שתי חלות יפיפיות באותו ערב, אחת מהן נתתי לבעל הוילה שגרתי בה ואת השניה אכלנו תוך כדי קידוש.

הן היו בין החלות הכי הכי טעימות שהכנתי בחיי.

כשחזרנו לארץ, התחלתי להשתמש קבוע בנקטר כדי להכין את החלות בלי לספר יותר מדי לאף אחד מהילדים כדי שלא יעקמו את הפרצוף

באחד מימי שישי יצאנו לארוחת ערב אצל חברים והבאתי איתי חלות שפשוט היו וואו ולא הפסיקו לדבר עליהן מסביב לשולחן.

גם הן חוסלו לגמרי עוד לפני שהתחלנו לאכול עיקריות.

מאז יצא לי כמה פעמים להכין אבל לא מצאתי במכולת שלנו קטר פירות טרופיים אז השתמשתי בנקטר מנגו.

תשמעו, זה נותן מרקם וטעם לחלות וואו, לא מרגישים את טעם הנקטר הוא רק משפיע על המתיקות ועל המרקם,

אבל אני ממש התמכרתי.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

חלות בייגלה מתוקות עגולות משמונה רצועות/ 3 חלות בינוניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח פיצה/לחם/חלה או קמח מניטובה לבן (ניתן להמיר בקמח לבן רגיל)

2 כפות שמרים יבשים

כף מלח דק

1/4 כוס שמן זית

2/3 כוסות סוכר לבן

1.5 כוסות (360 מ״ל) נקטר מנגו או נקטר פירות טרופיים

1 כוס מים קרים

לציפוי:

2 כוסות שומשום לבן

להברשה אחרי אפייה

1/2 כוס שמן זית

כפית מלח אטלנטי גס

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח, שמרים יבשים סוכר, שמן זית ונקטר מנגו או פירות טרופיים.

מתחילים ללוש ובהדרגה מוסיפים מים רק עד שהבצק אלסטי וגמיש, אל תמזגו את כל המים בבת אחת, ואם בסוף עוד חסרים מים

אז מוסיפים בכל פעם עוד כף.

לשים את הבצק סהכ 10-12 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש שנדבק עט למרכז תחתית הקערה

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, ועוטפים בניילון נצמד.

מתפיחים את הבצק למשך שעה וחצי בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר

כשהבצק תפח מחלקים אותו ל 24 חלקים שווים, אצלי כל חלק בצק שקל 76 גר

מכדררים את חלקי הבצק לכדורים קטנים ומניחים על מגש עם נייר אפייה מעט משומן, מכסים במגבת או ניילון נצמד רופף

למנוחה של 20-30 דק עד שהכדורים מעט תפוחים.

כשהכדורים תפחו מפזרים שומשום בצלחת רחבה, מניחים בצלחת רחבה אחרת נייר סופג ומוזגים מעליו מים להרטיב אותו קצת

מגלגלים כל כדור בצק לרצועה ארוכה

טובלים את כל הרצועות במעט מים ולאחר מכן בשומשום

קולעים חלות עגולות משמונה רצועות (כאן תראו איך)

מניחים את החלות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת להתפחה נוספת של 30-40 דק עד שהחלות תפוחות

למראה.

מחממים תנור ל 190 מעלות ואופים את החלות למשך 40 דק, עד שהן שזופות

מברישים את החלות עם יציאתן מהתנור בשמן זית ומלח גס בנדיבות.

**את נקטר המנגו ניתן להמיר במים

** אפשר לבצע כל קליעה אחרת מהבצק

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

אירית אוקטובר 17, 2024 at 10:01 am

2 כוסות סוכר…
נראה לי שהכוונה לכפות ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2024 at 5:16 pm

לא רואה איפה כתוב כוסות

Reply
דורון אוקטובר 17, 2024 at 6:42 pm

אם אני לא רוצה חלה פירותית – פשוט להחליף במים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2024 at 6:43 pm

כן

Reply

Leave a Comment