סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
אוקטובר 15, 2024 | 40 תגובות
לפני המון המון שנים, כשהילדים היו קטנים, עברו לגור בשכונה שלנו בעג׳מי כמה משפחות שהיו שייכות לגרעין התורני.
הן עברו לגור לא רחוק מבית הכנסת בשכונה, וקראו לבית שהן שכרו הבית הירוק, אני לא יודעת למה.
הנשים בבית היו מאוד נחמדות ופגשנו אותן כמה פעמים ברחוב ובמתנס ויום אחד הן הזמינו אותי עם חברה שלי מיפו להגיע
אליהן עם הילדים להכין חלות
הלכנו אליהם הביתה, יש מצב שזה היה ביום שישי, אני ממש לא זוכרת למה הכנו חלות.
אני כנראה אז עוד לא התחלתי ממש לאפות כי אני לא בטוחה שזה ככ עניין אותי אבל בכל זאת זכרתי דבר אחד מכל הכנת החלות ההיא
זכרתי שבשביל הבצק הן השתמשו בנוזל של מיץ משמש מרוכז, כמו תרכיז ענבים רק כתום.
לא זכתרי אם הן דיללו אותו או שהן התשתמשו ממש בתרכיז, אבל בוודאות הוא היה שם וזה זכרון ששנים הלך איתי.
לא מזמן הייתי ביוון, ולקראת קבלת שבת הכנתי חלות בוילה שישנתי בה.
נזכרתי אז בטקס ההוא של החלות עם התרכיז אבל לא היה לי סיכוי למצוא תרכיז משמשים ביוון, אז הלכתי למכולת בכפר לידנו
וחיפשתי את מה שהכי יזכיר את זה, לא היה שום מיץ דומה אבל היה נקטר פירות טרופיים והחלטתי להשתמש בו.
הכנתי שתי חלות יפיפיות באותו ערב, אחת מהן נתתי לבעל הוילה שגרתי בה ואת השניה אכלנו תוך כדי קידוש.
הן היו בין החלות הכי הכי טעימות שהכנתי בחיי.
כשחזרנו לארץ, התחלתי להשתמש קבוע בנקטר כדי להכין את החלות בלי לספר יותר מדי לאף אחד מהילדים כדי שלא יעקמו את הפרצוף
באחד מימי שישי יצאנו לארוחת ערב אצל חברים והבאתי איתי חלות שפשוט היו וואו ולא הפסיקו לדבר עליהן מסביב לשולחן.
גם הן חוסלו לגמרי עוד לפני שהתחלנו לאכול עיקריות.
מאז יצא לי כמה פעמים להכין אבל לא מצאתי במכולת שלנו קטר פירות טרופיים אז השתמשתי בנקטר מנגו.
תשמעו, זה נותן מרקם וטעם לחלות וואו, לא מרגישים את טעם הנקטר הוא רק משפיע על המתיקות ועל המרקם,
אבל אני ממש התמכרתי.
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח פיצה/לחם/חלה או קמח מניטובה לבן (ניתן להמיר בקמח לבן רגיל)
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח דק
1/4 כוס שמן זית
2/3 כוסות סוכר לבן
1.5 כוסות (360 מ״ל) נקטר מנגו או נקטר פירות טרופיים
1 כוס מים קרים
לציפוי:
2 כוסות שומשום לבן
להברשה אחרי אפייה
1/2 כוס שמן זית
כפית מלח אטלנטי גס
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח, שמרים יבשים סוכר, שמן זית ונקטר מנגו או פירות טרופיים.
מתחילים ללוש ובהדרגה מוסיפים מים רק עד שהבצק אלסטי וגמיש, אל תמזגו את כל המים בבת אחת, ואם בסוף עוד חסרים מים
אז מוסיפים בכל פעם עוד כף.
לשים את הבצק סהכ 10-12 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש שנדבק עט למרכז תחתית הקערה
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, ועוטפים בניילון נצמד.
מתפיחים את הבצק למשך שעה וחצי בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר
כשהבצק תפח מחלקים אותו ל 24 חלקים שווים, אצלי כל חלק בצק שקל 76 גר
מכדררים את חלקי הבצק לכדורים קטנים ומניחים על מגש עם נייר אפייה מעט משומן, מכסים במגבת או ניילון נצמד רופף
למנוחה של 20-30 דק עד שהכדורים מעט תפוחים.
כשהכדורים תפחו מפזרים שומשום בצלחת רחבה, מניחים בצלחת רחבה אחרת נייר סופג ומוזגים מעליו מים להרטיב אותו קצת
מגלגלים כל כדור בצק לרצועה ארוכה
טובלים את כל הרצועות במעט מים ולאחר מכן בשומשום
קולעים חלות עגולות משמונה רצועות (כאן תראו איך)
מניחים את החלות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת להתפחה נוספת של 30-40 דק עד שהחלות תפוחות
למראה.
מחממים תנור ל 190 מעלות ואופים את החלות למשך 40 דק, עד שהן שזופות
מברישים את החלות עם יציאתן מהתנור בשמן זית ומלח גס בנדיבות.
**את נקטר המנגו ניתן להמיר במים
** אפשר לבצע כל קליעה אחרת מהבצק
לא רואה איפה כתוב כוסות
2/3 כוסות סוכר לבן
נראה לי בסוכר. התכוונת לכפות סוכר לבן?
כתוב 2/3 (שני שליש) כוסות סוכר- האמנם?
הי קרן האם מיץ תפוזים יכול להחליף את נקטר המנגו זה מה שזמין לי כעת תודה
שני שליש כוס סוכר.
יצאו מושלמות.תודה קרן וחג שמח.
תודה ניצה
היי,אפשר ידנית ולא במיקסר ? תודה על המתכון
כמה חלות יוצאות מקילו?
שלוש
אם אני לא רוצה חלה פירותית - פשוט להחליף במים?
כן
תודה רבה על המתכון! נראה אש! אין לי שמרים יבשים. יש שקית של שימרית. לשים את כל השקית?תודה רבה.
נראות מעולה. האם אפשר בשלב השומשום לשים עם ביצה ומעל שומשום ? לא הצלחתי להבין איך עושים את העניין עם המים$:
היי! אפשר להכין עם כוסמין מלא..? תודה חג שמח
הבצק ירוק הרבה יותר מים אפשרי לגמרי
כן ברור .
הדתיות שמו נקטר כי הן רצו חלות שמברכים עליהן מזונות ולא המוציא... זה נראה ממש וואו
תודה חיה
אפשר להוסיף מיץ תפוזים ?
כן
אפשר בבקשה תמונה של הנקטר מנגו? לא מוצאת תמונה
תכתבי בגוגל נקור מנגו, או נקטר פירות טרופיים
הי קרן, אפשר בלי שומשום?
כן בטח , אבל אז את לא צריכה מים , תכיני חלות ותקמחי אותן או שתבריאי בביצה
אם לא בא לא לוותר על המרכיב הסודי אבל לא בא לי ממש חלה מתוקה... אפשר להפחית את כמות הסוכר, לשליש כוס או לוותר עליו?
אפשר להוריד אבל לא לוותר זה יהרוס את מרקם הבצק
מהממת, תודה
אם במקום נקטר מנגו/פירות טרופיים אני משתמשת במיץ/סיידר תפוחים, זה יתן לי את אותו האפקט?
כן
האם החלה פריכה מבחוץ? אם אנ רוצה להכין חלות צמה, כמה חלות יוצאות לי וכמה גרם מכל כדור בצק?
כן היא קריספית מבחוץ, אם את רוצה חלה מ 3 הייתי עושה כל כדור 250 בערך אם מ4 הייתי עושה כל כדור 200 גרם
אירית
אוקטובר 17, 2024 בשעה 10:01
2 כוסות סוכר... נראה לי שהכוונה לכפות ?