img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00) 
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT
 עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00. 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
לחמים ומאפים

לחם שיפון ולחם לבן מהירי הכנה (עם בצק מקדים פוליש)

אוקטובר 21, 2020 | 162 תגובות

img

162 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
סיגלית
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2020 בשעה 18:59

היי קרן, אשמח לכמויות יותר מדויקות לגבי הקמחים שאת מערבבת בלחם השיפון: כמה מכל קמח? המון תודה והמשיכי לשמח אותי בדברים שאת עושה, ובשמחה והיופי שבך.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2020 at 10:20 pm

הי סיגלית הוספתי עכשיו בהקדמה למתכון את הכמויות המדוייקות שהכנתי מהן

השב
User Avatar
אביב לוביש
אפריל 19, 2021 at 12:18 pm

כשאני מכינה כיכרות של לחם (גם במתכון הזה וגם במתכון אחר שלך, עם קמח מלא) הלמעלה משחים יפה, אבל כל הצדדים והלמטה נשארים לבנים.. איך אפשר לוודא שזה יהיה שחום גם בצדדים?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 19, 2021 at 4:47 pm

מן הסתם הבצק שיושב בתבנית מקבל גוון בהיר יותר מהבצק שנמצא מחוץ לתבנית אז לא בטוח שזה בעייתי אם לגמרי לא משתזף אז אולי גם לא נאפה מספיק ואז הייתי ממליצה לבדוק את חום התנורשלך

השב
User Avatar
Rotem Tzirin
יוני 8, 2024 at 5:49 pm

להבנתי פוליש בדרך כלל נעשה ביחס 1 ל-1 כוס קמח מכילה 140 גרם קמח ואת כתבת להוסיף 240 גרם מים. זה כמעט 200 אחוז. האם לזה התכוונת? או שטעיתי בכמויות, תודה

השב
User Avatar
מעיין מבורך
ספטמבר 23, 2021 at 2:28 pm

היי קרן, אפיתי היום את הלחם ומשום מה הוא התפוצץ למעלה יודעת להגיד לי מה היה לא נכון?,

השב
User Avatar
אליאן
אוקטובר 4, 2021 at 1:00 pm

היי קרן, הכנתי פוליש לפי הכמויות לעי"ל וזה הספיק לכוס אחת ןעוד קצת. אני משתמשת בכוסות מידה סטנדרטיות .

השב
User Avatar
תהילה
אוקטובר 24, 2021 at 9:30 am

הי קרן, אין סוכר בכלל במתכון???

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 25, 2021 at 7:29 am

אין

השב
User Avatar
יובל
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2020 בשעה 19:17

היי קרן, אשמח לדעת איך חילקת את ה 5 כוסות בלחם שיפון שעשית. (כמה מלא, כמה שיפון, כמה כוסמין) אשמח לכמויות מדויקות! והאם זה יצא טוב במרקם כמו שלך אם אני יעשה רק מקמח מלא וקמח שיפון? לשים 2 וחצי כוסות שיפון 2 וחצי כובות קמח מלא? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2020 at 10:07 pm

הוספתי עכשיו למעלה בהקדמה את הכמויות המדוייקות שהשתמשתי בהן של הקמחים, אני קצת פוחדת משיפון אז ביססתי את הפוליש עליו ופחות השתמשתי בו בסופו של דבר בבצק עצמו, אז לא הייתי ממליצה להשתמש ביותר מכוס אחת נוספת של שיפון לכיכר לחם

השב
User Avatar
שוקי
אוקטובר 24, 2020 at 9:57 am

הסיבה שלחם כזה עדיף מלחם ללא הכנה מוקדמת,טמונה בתהליך כימי הנוצר בבצק בין העמילנים שבו, ובין השמנים. מחקר בריטי חושף שהקפאת מאפים ופשטידות הכוללות עמילנים ממירה עמילנים פשוטים לעמילנים עמידים. זה מצידו מחולל מאפה שמקפיץ פחות את רמת הסוכר בדם. המשמעות לשיפור הבריאות , מנק' מבט סוכרתית וטרום סוכרתית לא תסולא מפז.

השב
User Avatar
עינת
אוגוסט 24, 2021 at 10:57 pm

תודה רבה על המידע החשוב!!

השב
User Avatar
דניאל מירי
מאי 7, 2022 at 6:11 pm

במידה ויש לי מחמצת מוכנה , ולא מעוניינת להכין פוליש קרן אפשר להשתמש במתכון שלך.

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 8, 2022 at 6:50 am

ברור שאפשר לא ככ יודעת להגיד כמות של מחמצת אבל אפשרי

השב
User Avatar
דניאל
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2020 בשעה 19:43

היי קרן. האם יש דרך להכין אם אין לי תבנית ללחם?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2020 at 10:06 pm

אפשר בתבנית אינגליש קייק פשוטה רק רצוי לא חד פעמית

השב
User Avatar
שירה
נובמבר 9, 2021 at 8:34 pm

הי קרן. הכנתי את הלחם עם הכמויות המזעריות של השמרים, ויצא די שטוח. בטח לא מהמם ותפוח כמו אצלך. בצק סטרטר לא אמור להחליף שמרים,אז למה הכמויות פה של השמרים כ"כ קטנות? עשיתי בדיוק לפי ההוראות וכמעט ולא תפח לי.

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 11, 2021 at 6:32 am

לדעתי השמרים שלך לא תקינים אחרת אין סיבה שלא יתפח

השב
User Avatar
דני
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2020 בשעה 19:45

האם הפוליש יכול לשבת במקרר גם 48 שעות?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2020 at 10:07 pm

לגמרי, גם 72

השב
User Avatar
רחל
אוקטובר 23, 2020 at 1:53 pm

הי קרן, האם יש לך המרה למשקל של הקמחים השונים? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 23, 2020 at 4:37 pm

הי רחל, כיון שהמתכון הוא מתכון בסיסי ואפשר להכין אותן מכל קמח לבן/מלא לא נתתי משקל בגרמים כיון שקמחים שונים שוקלים אחרת . זה לגמרי תלוי קמח אם תגידי לי באיזה את משתמשת אוכל לעזור

השב
User Avatar
שי
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2020 בשעה 20:23

תודה על המתכון, כמה שאלות: 1. לאחר הלישה של הבצק עצמו אפשר להשאיר אותו להתפחת לילה במקרר במקום שעה וחצי עד 3 שעות בחוץ? 2. לא נעים לי לשאול אבל טורבו? שואלת רק כי בסרטונים שלך נראה שהתנור שלך עם מאוורר ❤️ ואני מרגישה שמשהו בתנור שלי מפקשש הכנת לחמים. תודה

השב
User Avatar
שני
אוקטובר 21, 2020 at 9:46 pm

מה הכוונה ברכיבים של הלחם "כוס פוליש"? הכוונה היא לכל הכמות של הפוליש שהכנו?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2020 at 10:17 pm

מכמות הפוליש במתכון ייצאו בסופו של דבר שתי כוסות, אז בהכנה של כיכר אחת יש להשתמש בכוס פוליש אחת

השב
User Avatar
שלי
אוקטובר 22, 2020 at 7:13 am

לפי המתכון צריך להוסיף שמרים לפוליש אבל בתוך ההסברים רשום להוסיף לקמח שמרים מלח מים וגרעינים השאלה שלי האים מוסיפים עוד שמרים בזמן הכנת הבצק אם כן איזה כמות

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2020 at 10:19 pm

אין בעיה לאחר לישה לילה במקרר נהפוך הוא בעקרון לא בטורבו, אני אופה בתנור מקצועי אבל כשאני אופה בביתי שלי זה לא בטורבו. אם התנור שלך מפקקשש לא בטורבו נסי בטורבו ותבדקי אם זה מוצלח יותר, כל תנור בהחלט מתנהג אחרת

השב
User Avatar
דני
אוקטובר 22, 2020 at 11:04 am

אם בחרתי בהתפחה של הבצק לאורך הלילה, כמה זמן התפחה לאחר עיצוב הלחם בתבנית? (הפוליש כבר במקרר (: )

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2020 בשעה 20:32

היוש וערב טובבב. נראה מעולה! כשמכינים את הפוליש, יש להקפיד על עיבוד מינימלי או שאפשר לערבב הרבה? בטוח שהכמות של השמרים (1/2 כפית) מדויקת? כי אין מצב שתוך שעה וחצי הבצק יכפיל את נפחו... תודה קרן! גם כשאני לא מכינה, אוהבת לקרוא את הסיפורים שמאחורי המתכונים!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2020 at 10:09 pm

הי לא צריך לערבב הרבה מספיק ערבוב מינימלי כמויות השמרים במתכון מדוייקות הבצק מכפיל את נפחו כי יש בו לא רק שמרים אלא גם תוספת מהפוליש... אפשר לתת לו יותר משעה וחצי כמובן אבל עדיף שלוש

השב
User Avatar
יערה
ינואר 3, 2021 at 9:28 am

היי קרן, משום מה יוצא לי פחות מ2 כוסות פוליש (כבר פעם שלישית). יש לך רעיון למה? מחכה לילה והכול...

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2020 בשעה 20:41

ו-איך יצא הקימוח הספירלי היפהפה הזה? לא צריך את כל הפוליש למתכון, רק כוס, נכון? יאואוווו מחמצת השיפון כבר מוכנה על השיש! יששש 3>

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2020 at 10:05 pm

הקימוח זה כי הבצק ישב לפני כן בסלסילת התפחה ובסוף העברתי אותו לתבנית רגילה והבנת נכון, ללחם אחד יש צורך בכוס אחת של פוליש שזה מחצית מהכמות

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2020 בשעה 23:09

היי קרן בתוך הלחם הלבן שמת פרג טחון טרי?

השב
User Avatar
יעל
אוקטובר 22, 2020 at 3:20 am

לככר אחת, חמש כוסות קמח?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2020 at 8:18 am

אפשר להתחיל מ ארבע וחצי ובמידה והבצק מאוד דביק להוסיף עוד קצת אציין במתכון

השב
User Avatar
חן
אוקטובר 22, 2020 at 2:49 pm

זה פרג טרי בגרגרים, לא טחון

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2020 at 11:32 pm

פרג טרי כן

השב
User Avatar
לירז נחמוקה
starstarstarstarstar
אוקטובר 21, 2020 בשעה 23:19

היי אשמח לכמויות בגרמים של הקמח. תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2020 at 8:18 am

כיון שמשקל קמחים משתנה לפי הסוג שלהם השתמשתי בכוסות ולא בגרמים

השב
User Avatar
נטלי
starstarstarstarstar
אוקטובר 22, 2020 בשעה 08:31

היי, תודה על המתכון. בהחלט אנסה. לא ראיתי אף סוג של שומן בתוך הבצק, אני צודקת? צריך? לא צריך?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2020 at 9:30 am

אין שומן כלל

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
אוקטובר 22, 2020 בשעה 10:10

הי, האם אפשר בלחם הלבן להחליף חצי מכמות הקמח בשיבולת שועל דקה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2020 at 11:39 pm

לא חושבת שאפשר כל כל הרבה בשיבולת שועל אפשר להוסיף אותה באופן חלקי ולא גדול

השב
User Avatar
דניאל
starstarstarstarstar
אוקטובר 22, 2020 בשעה 12:37

קרן בבקשה כמויות במשקל, וזה לא מופיע בתוספת שכתבת אז בתשובות בבקשה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2020 at 11:57 pm

הי דניאל כיון שלכל קמח משקל אחר לא הוספתי משקלים שלהם... יש למדוד לפי כוסות.

השב
User Avatar
נוי
starstarstarstarstar
אוקטובר 22, 2020 בשעה 12:39

קרן, הכיכרות יצאו הרגע מהתנור ויצא פגזזזזז!!!!!! הלחם הכי טוב שהכנתי בחיים (בתור חובבנית) עשיתי פוליש משיפון מלא עם שתי כוסות קמח מלא, שתי כוסות קמח לבן וכוס שיפון מלא לא יודעת איך הצלחת להפוך את תחום הלחמים לכל כך פשוט ומובן תודה על הכל!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2020 at 11:38 pm

איזו תגובה משמחת נוי!

השב
User Avatar
גלי
אוקטובר 23, 2020 at 2:52 pm

היי קרן, האם ניתן לאפות את הלחמים על אבן שמוט? תודה רבה

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 23, 2020 at 4:35 pm

ברור ומומלץ

השב
User Avatar
שירה
פברואר 1, 2021 at 2:09 pm

הי תודה על המתכון האם זה בסדר לאחר שהכנתי את הבצק עם הפוליש להתפיח יותר מ3 שעות?

השב
User Avatar
רוני כהן
starstarstarstarstar
אוקטובר 22, 2020 בשעה 13:00

היי נראה מושלם ואני כבר אחרי הכנת הפוליש :) האם הלחם לא צריך שמן זית וסוכר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2020 at 11:37 pm

לא הכנתי כמו שכתבתי

השב
User Avatar
נעמונת
נובמבר 4, 2020 at 1:42 pm

היי קרן! הפוליש שלי כבר במקרר מוכן ללחם של מחר:) השאלה שלי היא כזאת: האם את מוציאה לבצק את האוויר ועושה לו שייפינג לפני שאת מכניסה לתבנית?

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
אוקטובר 22, 2020 בשעה 14:14

הי קרן ההתפחה השנייה פשוט על תבנית אפייה? הוא שומר על צורתו, לא חייבים סל התפחה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2020 at 11:33 pm

התפחה ראשונה בקערה, שניה בתבנית.לא תבנית תנור אלא תבנית כמו אינגליש. יש עוד אופציה להתפיח התפחה ראשונה בקערה, שניה בסלסלת התפחה ואז להעביר לתבנית תנור וזה מקבל את המורה מהסלסלה.

השב
User Avatar
תפארת
נובמבר 26, 2020 at 10:36 am

הי קרן תודה על המתכונים הנפלאים . הכנתי את הפוליש משיפון ושכחתי להכניס למקרר (נשאר 15 שעות בחוץ) האם זה בסדר אפשר להמשיך להכין. תודה תפארת

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 26, 2020 at 11:56 am

אפשר להשתמש אין בעיה , מזג האויר כרגע מאפשר

השב
User Avatar
לי
starstarstarstarstar
אוקטובר 22, 2020 בשעה 15:02

הי קרן, אפשר לאפות בתבנית קסטן כדי ליצור צורה מרובעת או שזה יפגע בקרסט?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2020 at 11:31 pm

אפשר, לא ניסיתי

השב
User Avatar
סקרנית
starstarstarstarstar
אוקטובר 22, 2020 בשעה 21:49

הי קרן. אין לי מיקסר לבצק. אפשר בלי?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2020 at 11:30 pm

כן, ללוש ידנית

השב
User Avatar
מלכה
starstarstarstarstar
אוקטובר 23, 2020 בשעה 12:00

האם אפשר חהכין לחמניות מהבצק הזה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 23, 2020 at 4:39 pm

בטח

השב
User Avatar
דליה
אוקטובר 27, 2020 at 3:58 pm

כבר הכנתי שלושה כיכרות ויצא מעולהה!! המון תודה על המתכון ועלייך ❤️

השב
User Avatar
טלאור
starstarstarstarstar
אוקטובר 23, 2020 בשעה 21:34

היי, תודה על המתכון :) הכנתי היום. משום מה, הוא תפח סופר לאט בהתפחה שנייה בתבנית הלחם. אחרי המתנה של 5 שעות בהתפחה שנייה, אפיתי כי לא יכולתי לחכות יותר. לשתי את הבצק טיפה להוצאת אוויר אחרי התפחה ראשונה, אולי זו הטעות? אשמח להבין איפה טעיתי ולנסות שוב כי חוץ מהגובה, יצא מאד מאד טעים ;) שוב תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 24, 2020 at 10:01 am

מוזר ביותר, לא קשור להוצאת אויר שכן השמרים כבר פעילים ואח הבצק תפח בהתפחה ראשונה אין לו סיבה לא לתפוח התפחה שניה, אלא אם כן בהתפחה ראשונה היה לבצק ממש ממש חם והשמרים איבדו מהחיות שלהם, יכול להיות?

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
אוקטובר 24, 2020 בשעה 10:57

הי בסיפור ההכנה כתוב 5 כוסות קמח ובמתכוו למטה 4.5 כמה צריך?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 24, 2020 at 11:44 am

אני השתמשתי ב 4.5 אבל הוספתי עוד קצת כי הבצק היה נוזלי קצת וזה לגמרי בהתאם לקמח להתחיל ב 4.5 ואם יש צורך להוסיף עוד כפי שכתבתי

השב
User Avatar
שחר
starstarstarstarstar
אוקטובר 24, 2020 בשעה 13:40

היי קרן, במתכון כתבת שמוסיפים 4.5 כוסות קמח איזה שרוצים ובתחילת המתכון כתבת שבלחם שעשית שמת 5 כוסות (2 מלא, 2 כוסמין, חצי קמח לחם וחצי שיפון). האם זה משנה?

השב
User Avatar
שחר
אוקטובר 24, 2020 at 1:45 pm

סליחה ראיתי שענית כבר בתגובות

השב
User Avatar
Naama
פברואר 3, 2025 at 10:34 pm

קרן תודה על המתכון קניתי קמח שיפון במטרה להכין מחמצת אבל נראה שגם אני כמוך אין לי את הסבלנות לזה. בהחלט אנסה להכין ואחזור לדווח

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
אוקטובר 24, 2020 בשעה 16:16

האםניתן להשאיר את הפוליש במקרר יותר מ12 שעות?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 24, 2020 at 8:15 pm

כן בטח כתבתי גם שיחזיק מעמד שלושה ימים

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
אוקטובר 25, 2020 בשעה 13:02

טוב, אני עפה על עצמי ברמות אחרות! הלחם יצא אמהל'ה ואבאלה!!! לחם חובה בכל בית. אני ידועה בתור אחת שחיה על לחם ולא מסתדרת בלעדיו, והחלם הזה הוא הכי טוב שטעמתי (כן כן!) איזה כיף שמהיום אני יכולה להכין את הלחמים שלי בעצמי! תודה קרן אלופה 3> לפני הכנת הלחם, התייעצתי עם אופה לחמים מומחה והוא נתן לי את הטיפים הבאים, שהפכו את הלחם למושלם ואוורירי יותר מבתמונה וחולקת אותם אתכם: 1. סוכר מספק 'אוכל' לשמרים וכך הם תופחים יותר. הוספתי לבצק כף סוכר. 2. כשהנחתי את הבצק בתבנית, קודם שיטחתי וגלגלתי אותו לרולדה- הלחם תופח יותר טוב. 3. כדי ליצור קראסט מושלם וניגודיות בין הפנים הרך ל'קשה', הנחתי בתבנית בתחתית התנור 6 קוביות קרח. 4. אל תקצרו בשום אופן את זמן ההתפחה! 3 שעות ואז עוד 40 דקות.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 25, 2020 at 6:02 pm

תודה חן

השב
User Avatar
מושיק
אוקטובר 29, 2020 at 8:05 pm

היי כאופה ובעל עסק בתחום האפייה - אין צורך בתוספת סוכר. לחם טוב מכינים מקמח + מים + מחמצת (שמספקת את השמרים לתפיחה בעצם). כל תוספת אחרת בעצם משנה את הרכב הלחם והופכת אותו ליותר "מודרני" מצד אחד וקל להכנה אך מהצד השני מורידה מהאיכויות הבריאותיות שלו ומשנה את הערך הגליקמי שלו (פרק הזמן שבו הפחמימה הופכת לסוכר בגוף, קריטי לסכרתיים). יתר הטיפים שכתבת נכונים מאוד (:

השב
User Avatar
לייב רינת
starstarstarstarstar
אוקטובר 26, 2020 בשעה 12:01

היי קרן קודם כל תהנו באילת נראה נפלא שמתי התפחה ראשונה בסלסלת התפחה. האם זו טעות? והאם אני ממשיכה התפחה שניה בסלסלה או פשוט להפוך את הסלסלה על התבנית ולהמשיך התפחה נוספת?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 26, 2020 at 12:51 pm

תודה! כן להפוך על תבנית אחרי התפחה

השב
User Avatar
חן *
starstarstarstarstar
אוקטובר 26, 2020 בשעה 14:17

הכנו בסופ"ש רק עם קמח כוסמין מלא, גם בפוליש, ויצא טעים!!!

השב
User Avatar
משה
starstarstarstarstar
אוקטובר 28, 2020 בשעה 13:16

יצאה לי רק כוס אחת של פוליש...עשיתי מקמח כוסמין מלא...הלחם יצא מעולה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 28, 2020 at 3:36 pm

שמחה לשמוע

השב
User Avatar
עינת
נובמבר 1, 2021 at 9:09 pm

גם לי התקבלה כוס פוליש ועוד טיפונת

השב
User Avatar
ליטל גרוס
starstarstarstarstar
אוקטובר 28, 2020 בשעה 16:42

עשיתי אתמול עם פוליש וערבבתי כמה קמחים: כוסמין מלא, חיטה מלא, לבן ושיפון ויצא מ-ד-ה-י-ם! איזה קראסט. ואו! תודה רבה.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 29, 2020 at 9:42 am

כמה משמח ליטל תודה

השב
User Avatar
רחל צוק
starstarstarstarstar
אוקטובר 30, 2020 בשעה 07:52

האם ניתן להוסיף סובין ואם כן כמה והאם יש להפחית כמות הקמח בהתאם לכמות הסובין

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 30, 2020 at 9:57 am

לא עובדת עם סובין אז אין לי המלצה מנסיון

השב
User Avatar
בת שבע
אוגוסט 18, 2022 at 8:57 pm

תודה רבה על מתכון מדוייק נצמדתי להוראות יצא לחם אוורירי ורך

השב
User Avatar
עפרה
starstarstarstarstar
נובמבר 1, 2020 בשעה 08:42

בוקר טוב, אם השארתי את הפוליש כל הלילה מחוץ למקרר,אפשרי להכניס למקרר ולהשתמש בפוליש?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 1, 2020 at 12:25 pm

כן, הייתי מריחה אותו קודם לוודא שלא קרה אסון, אם כן אז הריח יהיה בלתי נסבל

השב
User Avatar
Ilana Mail
נובמבר 13, 2024 at 7:01 pm

הי קרן, אני מכינה את הלחם שיפון וגם לי לא הספיק הפוליש לשתי כוסות, למרות שאני משתמשת בכוס מידה . אשמח לשמוע ממך, תודה.

השב
User Avatar
שמרית
starstarstarstarstar
נובמבר 1, 2020 בשעה 14:15

היי קרן! האם אפשר להחליף את השמרים היבשים בטריים? אם כן באיזו כמות?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 1, 2020 at 2:44 pm

כשממירים יבשים בטריים תמיד מכפילים את המשקל פי 2.5-3 כלומר 5 גר שמרים יבשים יהיו 15 גר שמרים טריים

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
נובמבר 2, 2020 בשעה 15:47

קרן יקרה, הלחם השחים לי יפה אחרי 25 דקות, האם הייתי צריכה להוציא אותו מהתנור? ואיך הכי טוב לייבש את הלחם לאחר שיוצא מהתנור? תודה על כל המתכונים הנהדרים... כל משפחתי כבר מכירה אותך. פשטות ואיכות. מיכל

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
נובמבר 2, 2020 בשעה 15:50

קרן יקרה, הלחם השחים לי יפה אחרי 25 דקות, האם הייתי צריכה להוציא אותו מהתנור? ואיך הכי טוב לייבש את הלחם לאחר שיוצא מהתנור? תודה על כל המתכונים הנהדרים… כל משפחתי כבר מכירה אותך. פשטות ואיכות. מיכל

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 2, 2020 at 9:29 pm

זמן אפייה זה משהו שבהחלט משתנה מתנור לתנור, זה שהוא משחים מבחוץ לא תמיד אומר שהוא אפוי ומוכן אבל בהחלא ייתכן שכן. אני לרוב ממתינה קצת אחרי תנור והופכת את הלחם על רשת לצינון מלא

השב
User Avatar
נורית
starstarstarstarstar
נובמבר 12, 2020 בשעה 00:05

הי קרן הכנתי את הפוליש והוא עמד יותר משש שעות בחוץ ואחר כך נכנס למקרר. הצצתי עליו לאחר כשעתיים ולא ניראה לי שהוא תפח , נראה דליל מאוד .האם זה בסדר ? אני מכירה את הפוליש מאפיות קודמות ואם פעם לא נראה דליל.

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 12, 2020 at 2:20 pm

אולי יצא אצלך מעט דליל תמיד אפשר להוסיף מעט קמח

השב
User Avatar
נורית
starstarstarstarstar
נובמבר 13, 2020 בשעה 00:17

הי קרן הסטרטר שלי מאתמול בערב המקרר , הרחתי אותו והוא נעים כמעט ללא ריח. האם מחר אוכל לאפות אותו . תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 13, 2020 at 8:46 am

כן בטח

השב
User Avatar
נורית
starstarstarstarstar
נובמבר 14, 2020 בשעה 20:44

הי לפני 4 ימים הכנתי את המקדים למחרת לא יכולתי להכין ושוב עבר יום ולא הכנתי. הבוקר ביום הרביעי זרקתי לפח. שאלתי לאחר כמה עדין ניתן לאפות לאור העובדה שרק כוס אחת ללחם ? אני אוהבת לחם טרי. תודה.

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 14, 2020 at 9:26 pm

מניחה שיומיים שלושה יחזיק מעמד ולא יותר

השב
User Avatar
נאוה
נובמבר 18, 2020 at 7:01 pm

היי הכנתי ככר אחת היום ויצא מעולה (חצי כוסמין לבן וחצי קמח לחם). נשאר מהפוליש רק חצי כוס (כלומר היה ממנו רק כוס וחצי), האם זה אומר שלא תפח מספיק? האם גם מחצי כוס אפשר להכין ככר או שצריך להוריד כמויות?

השב
User Avatar
עליזה
starstarstarstarstar
נובמבר 19, 2020 בשעה 20:28

אם לא מתכוונת להכין עוד לחם מה עושים עם הפוליש שנותר?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 20, 2020 at 6:11 am

אם את לא מתכוונת להשתמש בו הוא יילך בסופו של דבר לפח

השב
User Avatar
אורה
starstarstarstarstar
נובמבר 25, 2020 בשעה 16:31

שלום, מאז שהתפרסם מתקון אני מכינה לחמים. הם מעולים, אבל יש לי שאלה - איך אפשר לדעת שלחם מוכן. אני ממתינה דקות ומוציא מתנור, אבל אולי יש איזה שיטה לבדוק מוכנות. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 25, 2020 at 9:10 pm

אין שיטה רק להכיר את המאפה את התנור ואת זמן האפייה

השב
User Avatar
הדר
נובמבר 30, 2020 at 3:28 pm

הי קרן, שמחה שגיליתי אותך. כבר מאוהבת:) האם יש להוסיף תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים כמו במתכון שלך ללחם חיטה מלאה למשל? (שאגב, קבוע אצלנו בבית. הצלחה מסחררת, עם כוסמין מלא ועם חיטה מלאה)

השב
User Avatar
אלה
starstarstarstarstar
דצמבר 2, 2020 בשעה 17:38

תודה על המתכון! האם את חושבת שאפשר לערבב פולישים? נשאר לי פחות מכוס משני הפולישים שהכנתי (אחד לבן, אחד כוסמין מלא)

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 2, 2020 at 9:36 pm

ברור שאפשר!

השב
User Avatar
ירדן
starstarstarstarstar
דצמבר 8, 2020 בשעה 19:13

היי קרן כמה זמן יכול להחזיק מעמד הפוליש במקרר?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 8, 2020 at 8:49 pm

עד 72 שעות

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
דצמבר 9, 2020 בשעה 16:15

כמה שאלות: 1. במתכון כתוב 4 וחצי כוסות קמח ובפירוט של כמה כוסמין / שיפון / קמח מלא כתבת 5 כוסות. 2. שכתבת שזה לשתי כיכרות - הפוליש מספיק לשתי כיכרות (כלומר להכפיל כמויות של קמח ולהשתמש ב9 כוסות בערך) או ה4.5 כוסות קמח זה מתכון לשני כיכרות? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 9, 2020 at 9:02 pm

מכמות הפוליש במתכון ייצאו שתי כיכרות לחם אין צורך להכפיל

השב
User Avatar
אליסף
starstarstarstarstar
דצמבר 27, 2020 בשעה 14:20

תודה על המתכון הנהדר! הורדתי את כמות המים אם מכוס קמח (חיטה מלא) וכוס מים יצא לי קצת יותר מכוס וחצי אבל לא 2 כוסות של פוליש, מה כדאי לעשות? הייתי צריך לחכות עוד קצת וזה היה תופח לו? או אולי להוסיף עוד קצת מים וקמח עם אותה כמות שמרים?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 28, 2020 at 8:42 am

כתבת שהורדת מכמות המים? לא בטוחה שהבנתי נכון ואם הורדת מכמות המים מן הסתם כמות הפוליש לא שלמה

השב
User Avatar
אליסף
דצמבר 28, 2020 at 11:14 am

אוי סורי, באמת כתבתי לא ברור :) התכוונתי שבלי קשר לפוליש הורדתי מכמות המים בבצק עצמו (הוספתי בהדרגה ויצא כבר קצת דביקי כשנשארה לי בערך רבע כוס מים שלא הוספתי). בקשר לפוליש, כן עשיתי לפי הכמויות המדויקות (טיפה יותר שמרים אולי) ויצא לי קצת פחות משתי כוסות.

השב
User Avatar
דנה
נובמבר 4, 2023 at 10:41 am

קרן שלום הכנתי את הפוליש משיפון וקמח רגיל ויצא לפי כוס וחצי יש מה לעשות עם החצי כוס שנשארה?

השב
User Avatar
Yael
starstarstarstarstar
ינואר 8, 2021 בשעה 21:37

אפשר במקום שתי כיכרות לעשות בתבנית קסטן 10×10×35?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 9, 2021 at 7:05 am

את כל הכמות!? לא ניסיתי אבל יש מצב שכן

השב
User Avatar
מיכל אלמוג
starstarstarstarstar
ינואר 19, 2021 בשעה 06:56

היי, יצא מדהים ואני הורסת מחמצות ידועה. תודה על המתכון ואפן ההגשה של כל ההסבר. השתמשתי בחצי מכמות הפוליש עבור הלחם. החצי השני נשאר (לילה שני) במקרר. הוא טוב ללחם נוסף או לזרוק? ניתן לשמר פוליש, כמו מחמצת? ושוב, תודה.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 19, 2021 at 8:06 am

אלופה ! הפוליש יחזיק זמן מעמד במקרר כמו שכתבתי עד 72 שעות הוא לא מחמצת

השב
User Avatar
ליטל
starstarstarstarstar
ינואר 20, 2021 בשעה 21:18

תודה על מתכון ממש קליל ומעולה!! התפחתי בסלסלאת התפחה ואז אפיתי בתבנית אפייה רגילה ופתוחה ( לא אינגליש) ויצא לחם מעולה!

השב
User Avatar
חזי
starstarstarstarstar
פברואר 8, 2021 בשעה 20:25

הי קרן אני מנסה כבר תקופה ארוכה לאפות לחם מלא וללא ההצלחה , אתמול אפיתי לפי המתכון שלך והתוצאה מדהימה יצא קריספי וטעים במיוחד. התחלתי עם פוליש של שיפון הוספתי קמח כוסמין וקמח מלא . תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 9, 2021 at 9:58 am

זה ממש משמח תודה

השב
User Avatar
לאה
starstarstarstarstar
אפריל 1, 2021 בשעה 09:54

יקירה האם אפשר להכין רק מקמח כוסמין מלא ? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 1, 2021 at 4:11 pm

כן אפשר

השב
User Avatar
לאה
starstarstarstarstar
אפריל 1, 2021 בשעה 23:54

יקירה האם אפשר להכין פוליש רק מקמח כוסמין?תודה

השב
User Avatar
אמלי
starstarstarstarstar
מאי 5, 2021 בשעה 14:58

הי קרן! אפשר לבצע את ההתפחה השנייה בתבנית עגולה 26 / סיר ברזל יצוק עמוק שניתן להכניס לתנור? תודה רבה:)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2021 at 10:54 pm

כן בהחלט

השב
User Avatar
רחלי
starstarstarstarstar
מאי 19, 2021 בשעה 12:47

הלחם מעולה !!!! תודה על המתכון.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 21, 2021 at 7:18 am

תודה רחלי

השב
User Avatar
רונה בראון
starstarstarstarstar
אוגוסט 16, 2021 בשעה 21:15

האפיה בתנור היא בשלב נמוך, או באמצע התנור?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 17, 2021 at 6:55 am

באמצע

השב
User Avatar
רונה בראון
starstarstarstarstar
אוגוסט 17, 2021 בשעה 10:13

תודה - ויצא מעולה!!!

השב
User Avatar
דן
starstarstarstarstar
ספטמבר 11, 2021 בשעה 12:57

עד כה נראה טוב... אבל במעבר מההתפחה בסלסלה לתבנית לחם את פשוט שופכת אותו פנימה? זה קצת התכווצ'ץ' לי, לא משהו דרמטי שההתפחה השניה לא סידרה, אבל חשבתי שאולי להבא היה נכון יותר שניה לסדר לו צורה על משטח עבודה מקומח ואז להעביר

השב
User Avatar
עירית
starstarstarstarstar
ספטמבר 14, 2021 בשעה 11:18

האם אפשר לשמור את הפוליש במקרר ל 48 שעות ואז להשתמש?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 14, 2021 at 4:13 pm

אפשר כן

השב
User Avatar
יבגניה פרילוצקי
starstarstarstarstar
אוקטובר 4, 2021 בשעה 12:35

תודה! אין לי מקסר... מה אפשר לעשות?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 5, 2021 at 6:22 am

לישה ידנית

השב
User Avatar
אביה
starstarstarstarstar
יוני 23, 2022 בשעה 21:28

הי קרן לאחרונה אני מנסה מתכונים שונים שלך וזה ממש כיף את מלמדת אותי המון על סוגים שונים של בצק שמרים והכי חשוב החזרת אותי לאהבה ישנה שלי- אפית לחמים.... רציתי לשאול את ממליצה על קמח לחם של איזה חברות את קונה??? אני לא כל כך מוצאת את זה בסופרים ליד הבית...

השב
User Avatar
תמר
starstarstarstarstar
אוקטובר 3, 2022 בשעה 08:21

מתכון מעוללללה! תודה רבה, הכנתי עם 25% קמח שיפון והוספתי קימל.... יצא לחם בטעם של ילדות

השב
User Avatar
MICHAL
starstarstarstarstar
אוקטובר 24, 2023 בשעה 20:26

היי קרן, בפוךיש, כמה זה כוס קמח? בגרמים הכוונה.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 26, 2023 at 8:15 pm

קמח לבן שוקל 140 גר לכוס

השב
User Avatar
Naama
starstarstarstarstar
פברואר 3, 2025 בשעה 22:34

קרן תודה על המתכון קניתי קמח שיפון במטרה להכין מחמצת אבל נראה שגם אני כמוך אין לי את הסבלנות לזה. בהחלט אנסה להכין ואחזור לדווח

השב
User Avatar
זהר
starstarstarstarstar
אוגוסט 28, 2025 בשעה 08:21

היי קרן אני עכשיו רוצה לנסות את המתכון, לפוליש עצמו אפשר גם להשתמש בכל סוג קמח? נגיד לעשות פוליש אחד לבן ופוליש שיפון/כוסמין.?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 28, 2025 at 6:40 pm

בטח

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
אוקטובר 17, 2025 בשעה 13:00

לחם מושלם:) נהיה קבוע אצלינו בבית. לפעמים מוסיפה זיתים. תעדן! תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 18, 2025 at 12:06 pm

שמחה לשמוע

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img