אני אתחיל מלספר לכם שאני לא מגדלת מחמצת, לא מתמחה בלחמי מחמצת ולא מתיימרת לגדל, ושלאופה
חסרת סבלנות כמוני, שאוהבת קיצורי דרך ומעט התעסקות זה פחות מתאים, מה גם שהמשימה שלי
בהבאת שלום עולמי באה לידי ביטוי באפייה ביתית קלה ונגישה, ולחם מחמצת זה לא דבר:
לא קל, לא נגיש, ולא מהיר.
אבל! אני אוהבת מאוד לאכול לחמי מחמצת ומרבה לקנות הרבה כאלו הביתה.
השבוע קפצנו אני והבן זוג לקנות לחם במעדניה של פועה בשוק הפשפשים. יש שם לחמים מדהימים
ולקחתי הביתה לחם מחמצת שיפון. נכנסנו לאוטו, הלחם היה פרוס בשקית נייר, ועד שחזרנו הביתה,
חיסלנו כמעט את כולו (נשארו 2 פרוסות בשקית) תוך כדי נסיעה.
בדרך הוא שאל למה הוא צריך לקנות לחם כזה כשיש לו אופה כזו מהמממת בבית, ואני אמרתי לו:
״תכלס״ . זהו. זה היה הדיון.
למחרת החלטתי שאני רוצה לנסות לאפות לחם שיפון טוב בבית, ואחרי שיטוטים וקריאת חומר ברשת,
וחיפושים איך לעקוף לחם מחמצת בזמן קצר ולהגיע לתוצאות טובות ,החלטתי ללכת על פוליש, שזה בעברית
״בצק מקדים״ שמכינים ערב קודם, ואז מוסיפים לבצק של לחם ומכינים את הלחם. קראתי ברוב המקומות
שנדרש זמן לפוליש לשבת בחוץ ואז במקרר לפחות 12 שעות אבל החלטתי שלי אף אחד לא יגיד מה לעשות:-)
הכנתי פוליש (poolish) מקמח שיפון מלא, ועוד אחד מקמח לחם לבן, וחיכיתי 6 שעות, הכנתי מהם לחמים,
התפחתי בצקים, העברתי לתבניות, התפחתי שוב, והלחמים יצאו יפים, אך לא מספיק טובים כמו שרציתי
מבחינת קראסט ומרקם, ואני התעייפתי ממש. והתגעגעתי לעוגה בחושה בלי מיקסר.
מהפוליש שהכנתי נשארו לי שני חצאים, הכנסתי למקרר, ולמחרת עשיתי שוב את
כל התהליך, הכנת בצק ללחם, כלומר לישה, התפחה, התפחה שניה בתבנית, ואפייה.
כדי לא להלאות אתכם יותר מדי רק אומר, שזה היה שווה כל שניה של המתנה לפוליש..
הלחמים שיצאו מהתנור עם הפוליש שעמד לילה במקרר היו פשוט מדהימים! היה להם מרקם פי אלף
יותר טוב, וקראסט משגע.החלטנו כולנו בבית שהם הכי טובים שהוכנו עד כה.
אז כדי שגם אתם תוכלו להכין בקלות בבית, כמה דברים:
**יש לכם מתכון לפוליש שזה מתכון בסיסי, ואתם בוחרים באיזה קמח להשתמש. זו הסיבה שאין משקל
בגרמים לקמחים כי כל קמח שוקל אחרת.
אני הכנתי אחד משיפון מלא ואחד מקמח לחם לבן.
**את הלחם שתכינו בעזרת הפוליש אתם מחליטים מאיזה קמח להכין, אני ערבבתי את הפוליש שיפון
עם קמח 2 כוסות קמח לחם מלא, 2 כוסות קמח כוסמין מלא, 1/2 כוס קמח לחם לבן
ו 1/2 כוס קמח שיפון מלא.
את הפוליש הלבן ערבבתי רק עם קמח לחם לבן ועם גרגרי פרג (1/3 כוס) טרי.להבא אשלב עוד קמחים.
**אין שום בעיה לערבב כמה סוגים של קמחים בכל אחד מהלחמים ולהוסיף להם פנימה תוספות כמו
פרג, שיבולת שועל, זיתים או גרעינים. את הלחמים אני קימחתי מלמעלה אבל בהחלט אפשר להבריש
במים ולפזר פרג או גרעינים איזה שאתם אוהבים.
**הפוליש שבמתכון מתאים אחכ לשתי כיכרות לחם, ואם אתם לא מכינים שתיים אתם יכולים
לשמור את שארית הפוליש במקרר יום נוסף.
עכשיו תשמעו! אין קיצורי דרך. ניסיתי אותם תאמינו לי זה לא עבד! תנו לבצק לעמוד כמה שעות בחוץ,
תכניסו ללילה למקרר ואז תכינו את הלחם. במידה ותקצרו תהליכים זה לא שלא ייצא לחם, ברור שייצא.
אבל הוא לא יהיה ברמה שאני רוצה שתגיעו אליה ותעופו על עצמכם.
יש???? מתחילים
לחם שיפון או לחם לבן מהירי הכנה (עם בצק מקדים פוליש)/2 כיכרות לחם בתבנית לחם או אינגליש גדולה
מצרכים למתכון:
לפוליש:
1 כוס קמח איזה שתבחרו
1 כוס (240 מ״ל) מי ברז
1/3 כפית (2 גר שמרים יבשים)
מערבבים בקערה, מכסים בניילון נצמד, ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 3-6 שעות
ואז מכניסים למקרר ומתפיחים לילה (מינימום 12 שעות)
למחרת:
לכיכר לחם אחת :
כוס פוליש
4.5 כוסות קמח איזה שתבחרו , אני אוהבת לערבב כמה קמחים( ראו פסקת פתיחה למעלה)
2 כפיות מלח דק
1/2 כפית שמרים יבשים
1.5 כוסות (360 מ״לֹ) מי ברז
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים כוס פוליש, 4.5 כוסות של קמחים אחרים שבחרתם,
שמרים, מלח, מים, ואם בחרתם להוסיף תוספות כמו גרעינים או פרג זה הזמן.
לשים את הכל למשך 10 דק עד לקבלת בצק חלק וטיפי דביק, אם הוא דביק מדי מוסיפים עוד 1/4 כוס קמח.
מעבירים להתפחה בקערה משומנת ומכוסה בניילון נצמד למשך שעה וחצי עד שלוש שעות (עדיפות לשלוש)
תלוי בזמן שיש לכם. מעבירים את הבצק שבקערה לתבנית אפייה,מרופדת בנייר אפייה ומעט מקומחת
ומתפיחים שוב למשך 40 דקות.
כשהבצק תפח מקמחים מעט וחורצים חריצים עם סכין, או שאפשר להבריש במים ולפזר פרג או גרעיני
חמניה או מה שאתם אוהבים.
אופים בתנור בחום של 220 מעלות למשך 40-45 דקות.
**אפשר להקפיא את הלחם אחרי שהוא מוכן, רצוי ומומלץ כשהוא פרוס
156 Comments
היי קרן,
אשמח לכמויות יותר מדויקות לגבי הקמחים שאת מערבבת בלחם השיפון: כמה מכל קמח?
המון תודה והמשיכי לשמח אותי בדברים שאת עושה, ובשמחה והיופי שבך.
הי סיגלית
הוספתי עכשיו בהקדמה למתכון את הכמויות המדוייקות שהכנתי מהן
כשאני מכינה כיכרות של לחם (גם במתכון הזה וגם במתכון אחר שלך, עם קמח מלא) הלמעלה משחים יפה, אבל כל הצדדים והלמטה נשארים לבנים.. איך אפשר לוודא שזה יהיה שחום גם בצדדים?
מן הסתם הבצק שיושב בתבנית מקבל גוון בהיר יותר מהבצק שנמצא מחוץ לתבנית אז לא בטוח שזה בעייתי
אם לגמרי לא משתזף אז אולי גם לא נאפה מספיק ואז הייתי ממליצה לבדוק את חום התנורשלך
להבנתי פוליש בדרך כלל נעשה ביחס 1 ל-1
כוס קמח מכילה 140 גרם קמח
ואת כתבת להוסיף 240 גרם מים. זה כמעט 200 אחוז. האם לזה התכוונת? או שטעיתי בכמויות,
תודה
המתכון מדויק
היי קרן, אפיתי היום את הלחם ומשום מה הוא התפוצץ למעלה
יודעת להגיד לי מה היה לא נכון?,
היי קרן,
הכנתי פוליש לפי הכמויות לעי"ל וזה הספיק לכוס אחת ןעוד קצת. אני משתמשת בכוסות מידה סטנדרטיות .
הי קרן,
אין סוכר בכלל במתכון???
אין
היי קרן,
אשמח לדעת איך חילקת את ה 5 כוסות בלחם שיפון שעשית. (כמה מלא, כמה שיפון, כמה כוסמין) אשמח לכמויות מדויקות! והאם זה יצא טוב במרקם כמו שלך אם אני יעשה רק מקמח מלא וקמח שיפון? לשים 2 וחצי כוסות שיפון 2 וחצי כובות קמח מלא? תודה!
הוספתי עכשיו למעלה בהקדמה את הכמויות המדוייקות שהשתמשתי בהן של הקמחים, אני קצת פוחדת משיפון אז ביססתי את הפוליש עליו ופחות השתמשתי בו בסופו של דבר בבצק עצמו, אז לא הייתי ממליצה להשתמש ביותר מכוס אחת נוספת של שיפון לכיכר לחם
הסיבה שלחם כזה עדיף מלחם ללא הכנה מוקדמת,טמונה בתהליך כימי הנוצר בבצק בין העמילנים שבו, ובין השמנים. מחקר בריטי חושף שהקפאת מאפים ופשטידות הכוללות עמילנים ממירה עמילנים פשוטים לעמילנים עמידים. זה מצידו מחולל מאפה שמקפיץ פחות את רמת הסוכר בדם. המשמעות לשיפור הבריאות , מנק' מבט סוכרתית וטרום סוכרתית לא תסולא מפז.
תודה רבה על המידע החשוב!!
במידה ויש לי מחמצת מוכנה ,
ולא מעוניינת להכין פוליש קרן
אפשר להשתמש במתכון שלך.
ברור שאפשר
לא ככ יודעת להגיד כמות של מחמצת אבל אפשרי
היי קרן. האם יש דרך להכין אם אין לי תבנית ללחם?
אפשר בתבנית אינגליש קייק פשוטה רק רצוי לא חד פעמית
הי קרן. הכנתי את הלחם עם הכמויות המזעריות של השמרים, ויצא די שטוח. בטח לא מהמם ותפוח כמו אצלך. בצק סטרטר לא אמור להחליף שמרים,אז למה הכמויות פה של השמרים כ"כ קטנות? עשיתי בדיוק לפי ההוראות וכמעט ולא תפח לי.
לדעתי השמרים שלך לא תקינים אחרת אין סיבה שלא יתפח
האם הפוליש יכול לשבת במקרר גם 48 שעות?
לגמרי, גם 72
הי קרן,
האם יש לך המרה למשקל של הקמחים השונים?
תודה
הי רחל, כיון שהמתכון הוא מתכון בסיסי ואפשר להכין אותן מכל קמח לבן/מלא לא נתתי משקל בגרמים כיון שקמחים שונים שוקלים אחרת . זה לגמרי תלוי קמח אם תגידי לי באיזה את משתמשת אוכל לעזור
תודה על המתכון, כמה שאלות:
1. לאחר הלישה של הבצק עצמו אפשר להשאיר אותו להתפחת לילה במקרר במקום שעה וחצי עד 3 שעות בחוץ?
2. לא נעים לי לשאול אבל טורבו? שואלת רק כי בסרטונים שלך נראה שהתנור שלך עם מאוורר ❤️ ואני מרגישה שמשהו בתנור שלי מפקשש הכנת לחמים.
תודה
מה הכוונה ברכיבים של הלחם "כוס פוליש"? הכוונה היא לכל הכמות של הפוליש שהכנו?
מכמות הפוליש במתכון ייצאו בסופו של דבר שתי כוסות, אז בהכנה של כיכר אחת יש להשתמש בכוס פוליש אחת
לפי המתכון צריך להוסיף שמרים לפוליש אבל בתוך ההסברים רשום להוסיף לקמח שמרים מלח מים וגרעינים השאלה שלי האים מוסיפים עוד שמרים בזמן הכנת הבצק אם כן איזה כמות
קראת כנראה רק את החלק הראשון של הכנת הפוליש
תקראי טוב את המתכון במלואו ❤️
אין בעיה לאחר לישה לילה במקרר נהפוך הוא
בעקרון לא בטורבו, אני אופה בתנור מקצועי אבל כשאני אופה בביתי שלי זה לא בטורבו.
אם התנור שלך מפקקשש לא בטורבו נסי בטורבו ותבדקי אם זה מוצלח יותר, כל תנור בהחלט מתנהג אחרת
אם בחרתי בהתפחה של הבצק לאורך הלילה, כמה זמן התפחה לאחר עיצוב הלחם בתבנית?
(הפוליש כבר במקרר (: )
שעה וחצי כפי שכתוב
היוש וערב טובבב. נראה מעולה!
כשמכינים את הפוליש, יש להקפיד על עיבוד מינימלי או שאפשר לערבב הרבה?
בטוח שהכמות של השמרים (1/2 כפית) מדויקת? כי אין מצב שתוך שעה וחצי הבצק יכפיל את נפחו…
תודה קרן! גם כשאני לא מכינה, אוהבת לקרוא את הסיפורים שמאחורי המתכונים!!
הי
לא צריך לערבב הרבה מספיק ערבוב מינימלי
כמויות השמרים במתכון מדוייקות
הבצק מכפיל את נפחו כי יש בו לא רק שמרים אלא גם תוספת מהפוליש… אפשר לתת לו יותר משעה וחצי כמובן אבל עדיף שלוש
היי קרן, משום מה יוצא לי פחות מ2 כוסות פוליש (כבר פעם שלישית). יש לך רעיון למה? מחכה לילה והכול…
משהו ביחסי המים והקמח, אולי תפרטי לי בכמה קמח את משתמשת ?
הפעם השתמשתי בכוס קמח כוסמין לבן (יצא 120 גרם).
ו-איך יצא הקימוח הספירלי היפהפה הזה?
לא צריך את כל הפוליש למתכון, רק כוס, נכון?
יאואוווו מחמצת השיפון כבר מוכנה על השיש! יששש 3>
הקימוח זה כי הבצק ישב לפני כן בסלסילת התפחה ובסוף העברתי אותו לתבנית רגילה
והבנת נכון, ללחם אחד יש צורך בכוס אחת של פוליש שזה מחצית מהכמות
היי קרן
בתוך הלחם הלבן שמת פרג טחון טרי?
לככר אחת, חמש כוסות קמח?
אפשר להתחיל מ ארבע וחצי ובמידה והבצק מאוד דביק להוסיף עוד קצת אציין במתכון
זה פרג טרי בגרגרים, לא טחון
פרג טרי כן
היי אשמח לכמויות בגרמים של הקמח. תודה!
כיון שמשקל קמחים משתנה לפי הסוג שלהם השתמשתי בכוסות ולא בגרמים
היי, תודה על המתכון. בהחלט אנסה. לא ראיתי אף סוג של שומן בתוך הבצק, אני צודקת? צריך? לא צריך?
אין שומן כלל
הי, האם אפשר בלחם הלבן להחליף חצי מכמות הקמח בשיבולת שועל דקה?
לא חושבת שאפשר כל כל הרבה בשיבולת שועל
אפשר להוסיף אותה באופן חלקי ולא גדול
קרן בבקשה כמויות במשקל, וזה לא מופיע בתוספת שכתבת אז בתשובות בבקשה
הי דניאל
כיון שלכל קמח משקל אחר לא הוספתי משקלים שלהם… יש למדוד לפי כוסות.
קרן, הכיכרות יצאו הרגע מהתנור ויצא פגזזזזז!!!!!!
הלחם הכי טוב שהכנתי בחיים (בתור חובבנית)
עשיתי פוליש משיפון מלא עם שתי כוסות קמח מלא, שתי כוסות קמח לבן וכוס שיפון מלא
לא יודעת איך הצלחת להפוך את תחום הלחמים לכל כך פשוט ומובן
תודה על הכל!
איזו תגובה משמחת נוי!
היי קרן,
האם ניתן לאפות את הלחמים על אבן שמוט?
תודה רבה
ברור ומומלץ
הי תודה על המתכון
האם זה בסדר לאחר שהכנתי את הבצק עם הפוליש להתפיח יותר מ3 שעות?
במקרר
היי נראה מושלם ואני כבר אחרי הכנת הפוליש 🙂
האם הלחם לא צריך שמן זית וסוכר?
לא
הכנתי כמו שכתבתי
היי קרן!
הפוליש שלי כבר במקרר מוכן ללחם של מחר:)
השאלה שלי היא כזאת: האם את מוציאה לבצק את האוויר ועושה לו שייפינג לפני שאת מכניסה לתבנית?
לא ממש, אני פשוט מעבירה אותו כמו שהוא לתבנית
הי קרן
ההתפחה השנייה פשוט על תבנית אפייה? הוא שומר על צורתו, לא חייבים סל התפחה?
תודה
התפחה ראשונה בקערה, שניה בתבנית.לא תבנית תנור אלא תבנית כמו אינגליש.
יש עוד אופציה להתפיח התפחה ראשונה בקערה, שניה בסלסלת התפחה ואז להעביר לתבנית תנור וזה מקבל את המורה מהסלסלה.
הי קרן תודה על המתכונים הנפלאים .
הכנתי את הפוליש משיפון ושכחתי להכניס למקרר (נשאר 15 שעות בחוץ) האם זה בסדר אפשר להמשיך להכין. תודה תפארת
אפשר להשתמש אין בעיה , מזג האויר כרגע מאפשר
הי קרן,
אפשר לאפות בתבנית קסטן כדי ליצור צורה מרובעת או שזה יפגע בקרסט?
אפשר, לא ניסיתי
הי קרן. אין לי מיקסר לבצק. אפשר בלי?
כן, ללוש ידנית
האם אפשר חהכין לחמניות מהבצק הזה?
תודה
בטח
כבר הכנתי שלושה כיכרות ויצא מעולהה!!
המון תודה על המתכון ועלייך ❤️
היי, תודה על המתכון 🙂 הכנתי היום. משום מה, הוא תפח סופר לאט בהתפחה שנייה בתבנית הלחם. אחרי המתנה של 5 שעות בהתפחה שנייה, אפיתי כי לא יכולתי לחכות יותר.
לשתי את הבצק טיפה להוצאת אוויר אחרי התפחה ראשונה, אולי זו הטעות?
אשמח להבין איפה טעיתי ולנסות שוב כי חוץ מהגובה, יצא מאד מאד טעים 😉 שוב תודה
מוזר ביותר, לא קשור להוצאת אויר שכן השמרים כבר פעילים ואח הבצק תפח בהתפחה ראשונה אין לו סיבה לא לתפוח התפחה שניה, אלא אם כן בהתפחה ראשונה היה לבצק ממש ממש חם והשמרים איבדו מהחיות שלהם, יכול להיות?
הי
בסיפור ההכנה כתוב 5 כוסות קמח ובמתכוו למטה 4.5 כמה צריך?
אני השתמשתי ב 4.5 אבל הוספתי עוד קצת כי הבצק היה נוזלי קצת וזה לגמרי בהתאם לקמח
להתחיל ב 4.5 ואם יש צורך להוסיף עוד כפי שכתבתי
היי קרן,
במתכון כתבת שמוסיפים 4.5 כוסות קמח איזה שרוצים ובתחילת המתכון כתבת שבלחם שעשית שמת 5 כוסות (2 מלא, 2 כוסמין, חצי קמח לחם וחצי שיפון). האם זה משנה?
סליחה ראיתי שענית כבר בתגובות
האםניתן להשאיר את הפוליש במקרר יותר מ12 שעות?
כן בטח כתבתי גם שיחזיק מעמד שלושה ימים
טוב, אני עפה על עצמי ברמות אחרות! הלחם יצא אמהל'ה ואבאלה!!! לחם חובה בכל בית.
אני ידועה בתור אחת שחיה על לחם ולא מסתדרת בלעדיו, והחלם הזה הוא הכי טוב שטעמתי (כן כן!) איזה כיף שמהיום אני יכולה להכין את הלחמים שלי בעצמי! תודה קרן אלופה 3>
לפני הכנת הלחם, התייעצתי עם אופה לחמים מומחה והוא נתן לי את הטיפים הבאים, שהפכו את הלחם למושלם ואוורירי יותר מבתמונה וחולקת אותם אתכם:
1. סוכר מספק 'אוכל' לשמרים וכך הם תופחים יותר. הוספתי לבצק כף סוכר.
2. כשהנחתי את הבצק בתבנית, קודם שיטחתי וגלגלתי אותו לרולדה- הלחם תופח יותר טוב.
3. כדי ליצור קראסט מושלם וניגודיות בין הפנים הרך ל'קשה', הנחתי בתבנית בתחתית התנור 6 קוביות קרח.
4. אל תקצרו בשום אופן את זמן ההתפחה! 3 שעות ואז עוד 40 דקות.
תודה חן
היי
כאופה ובעל עסק בתחום האפייה – אין צורך בתוספת סוכר.
לחם טוב מכינים מקמח + מים + מחמצת (שמספקת את השמרים לתפיחה בעצם). כל תוספת אחרת בעצם משנה את הרכב הלחם והופכת אותו ליותר "מודרני" מצד אחד וקל להכנה אך מהצד השני מורידה מהאיכויות הבריאותיות שלו ומשנה את הערך הגליקמי שלו (פרק הזמן שבו הפחמימה הופכת לסוכר בגוף, קריטי לסכרתיים).
יתר הטיפים שכתבת נכונים מאוד (:
היי קרן
קודם כל תהנו באילת נראה נפלא
שמתי התפחה ראשונה בסלסלת התפחה. האם זו טעות? והאם אני ממשיכה התפחה שניה בסלסלה או פשוט להפוך את הסלסלה על התבנית ולהמשיך התפחה נוספת?
תודה! כן להפוך על תבנית אחרי התפחה
הכנו בסופ"ש רק עם קמח כוסמין מלא, גם בפוליש, ויצא טעים!!!
יצאה לי רק כוס אחת של פוליש…עשיתי מקמח כוסמין מלא…הלחם יצא מעולה
שמחה לשמוע
גם לי התקבלה כוס פוליש ועוד טיפונת
עשיתי אתמול עם פוליש וערבבתי כמה קמחים: כוסמין מלא, חיטה מלא, לבן ושיפון ויצא מ-ד-ה-י-ם! איזה קראסט. ואו!
תודה רבה.
כמה משמח ליטל תודה
האם ניתן להוסיף סובין ואם כן כמה והאם יש להפחית כמות הקמח בהתאם לכמות הסובין
לא עובדת עם סובין אז אין לי המלצה מנסיון
תודה רבה על מתכון מדוייק
נצמדתי להוראות
יצא לחם אוורירי ורך
שמחה לשמוע בת שבע תודה
בוקר טוב,
אם השארתי את הפוליש כל הלילה מחוץ למקרר,אפשרי להכניס למקרר ולהשתמש בפוליש?
כן, הייתי מריחה אותו קודם לוודא שלא קרה אסון, אם כן אז הריח יהיה בלתי נסבל
הי קרן, אני מכינה את הלחם שיפון וגם לי לא הספיק הפוליש לשתי כוסות, למרות שאני משתמשת בכוס מידה . אשמח לשמוע ממך, תודה.
אני לא יודעת למה אבל או שתאפי פשו טאחד גדול יותר עם כל הפוליש או שתפחיתי מהפוליש בלחמים שיספיק לשניים
היי קרן! האם אפשר להחליף את השמרים היבשים בטריים? אם כן באיזו כמות?
כשממירים יבשים בטריים תמיד מכפילים את המשקל פי 2.5-3
כלומר 5 גר שמרים יבשים יהיו 15 גר שמרים טריים
קרן יקרה,
הלחם השחים לי יפה אחרי 25 דקות, האם הייתי צריכה להוציא אותו מהתנור?
ואיך הכי טוב לייבש את הלחם לאחר שיוצא מהתנור?
תודה על כל המתכונים הנהדרים… כל משפחתי כבר מכירה אותך.
פשטות ואיכות.
מיכל
קרן יקרה,
הלחם השחים לי יפה אחרי 25 דקות, האם הייתי צריכה להוציא אותו מהתנור?
ואיך הכי טוב לייבש את הלחם לאחר שיוצא מהתנור?
תודה על כל המתכונים הנהדרים… כל משפחתי כבר מכירה אותך.
פשטות ואיכות.
מיכל
זמן אפייה זה משהו שבהחלט משתנה מתנור לתנור, זה שהוא משחים מבחוץ לא תמיד אומר שהוא אפוי ומוכן אבל בהחלא ייתכן שכן.
אני לרוב ממתינה קצת אחרי תנור והופכת את הלחם על רשת לצינון מלא
הי קרן
הכנתי את הפוליש והוא עמד יותר משש שעות בחוץ ואחר כך נכנס למקרר.
הצצתי עליו לאחר כשעתיים ולא ניראה לי שהוא תפח , נראה דליל מאוד .האם זה בסדר ? אני מכירה את הפוליש מאפיות קודמות ואם פעם לא נראה דליל.
אולי יצא אצלך מעט דליל תמיד אפשר להוסיף מעט קמח
הי קרן
הסטרטר שלי מאתמול בערב המקרר , הרחתי אותו והוא נעים כמעט ללא ריח.
האם מחר אוכל לאפות אותו .
תודה
כן בטח
הי
לפני 4 ימים הכנתי את המקדים למחרת לא יכולתי להכין ושוב עבר יום ולא הכנתי. הבוקר ביום הרביעי זרקתי לפח.
שאלתי לאחר כמה עדין ניתן לאפות לאור העובדה שרק כוס אחת ללחם ?
אני אוהבת לחם טרי.
תודה.
מניחה שיומיים שלושה יחזיק מעמד ולא יותר
היי
הכנתי ככר אחת היום ויצא מעולה (חצי כוסמין לבן וחצי קמח לחם). נשאר מהפוליש רק חצי כוס (כלומר היה ממנו רק כוס וחצי), האם זה אומר שלא תפח מספיק? האם גם מחצי כוס אפשר להכין ככר או שצריך להוריד כמויות?
אם לא מתכוונת להכין עוד לחם מה עושים עם הפוליש שנותר?
אם את לא מתכוונת להשתמש בו הוא יילך בסופו של דבר לפח
שלום, מאז שהתפרסם מתקון אני מכינה לחמים. הם מעולים, אבל יש לי שאלה – איך אפשר לדעת שלחם מוכן.
אני ממתינה דקות ומוציא מתנור, אבל אולי יש איזה שיטה לבדוק מוכנות.
תודה
אין שיטה רק להכיר את המאפה את התנור ואת זמן האפייה
הי קרן,
שמחה שגיליתי אותך. כבר מאוהבת:)
האם יש להוסיף תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים כמו במתכון שלך ללחם חיטה מלאה למשל? (שאגב, קבוע אצלנו בבית. הצלחה מסחררת, עם כוסמין מלא ועם חיטה מלאה)
תודה הדר
כן אפשר גם פה תבנית מים בתחתית
תודה על המתכון!
האם את חושבת שאפשר לערבב פולישים? נשאר לי פחות מכוס משני הפולישים שהכנתי (אחד לבן, אחד כוסמין מלא)
ברור שאפשר!
היי קרן
כמה זמן יכול להחזיק מעמד הפוליש במקרר?
עד 72 שעות
כמה שאלות:
1. במתכון כתוב 4 וחצי כוסות קמח ובפירוט של כמה כוסמין / שיפון / קמח מלא כתבת 5 כוסות.
2. שכתבת שזה לשתי כיכרות – הפוליש מספיק לשתי כיכרות (כלומר להכפיל כמויות של קמח ולהשתמש ב9 כוסות בערך) או ה4.5 כוסות קמח זה מתכון לשני כיכרות?
תודה רבה
מכמות הפוליש במתכון ייצאו שתי כיכרות לחם אין צורך להכפיל
תודה על המתכון הנהדר! הורדתי את כמות המים
אם מכוס קמח (חיטה מלא) וכוס מים יצא לי קצת יותר מכוס וחצי אבל לא 2 כוסות של פוליש, מה כדאי לעשות? הייתי צריך לחכות עוד קצת וזה היה תופח לו? או אולי להוסיף עוד קצת מים וקמח עם אותה כמות שמרים?
כתבת שהורדת מכמות המים? לא בטוחה שהבנתי נכון ואם הורדת מכמות המים מן הסתם כמות הפוליש לא שלמה
אוי סורי, באמת כתבתי לא ברור 🙂
התכוונתי שבלי קשר לפוליש הורדתי מכמות המים בבצק עצמו (הוספתי בהדרגה ויצא כבר קצת דביקי כשנשארה לי בערך רבע כוס מים שלא הוספתי).
בקשר לפוליש, כן עשיתי לפי הכמויות המדויקות (טיפה יותר שמרים אולי) ויצא לי קצת פחות משתי כוסות.
זה הגיוני ש כשמורידים מכמות במים אז סהכ המסה יורדת
קרן שלום
הכנתי את הפוליש משיפון וקמח רגיל ויצא לפי כוס וחצי
יש מה לעשות עם החצי כוס שנשארה?
להכין עוד אחד קטן יותר 🙂
אפשר במקום שתי כיכרות לעשות בתבנית קסטן 10×10×35?
את כל הכמות!? לא ניסיתי אבל יש מצב שכן
היי, יצא מדהים ואני הורסת מחמצות ידועה. תודה על המתכון ואפן ההגשה של כל ההסבר. השתמשתי בחצי מכמות הפוליש עבור הלחם. החצי השני נשאר (לילה שני) במקרר. הוא טוב ללחם נוסף או לזרוק? ניתן לשמר פוליש, כמו מחמצת? ושוב, תודה.
אלופה ! הפוליש יחזיק זמן מעמד במקרר כמו שכתבתי עד 72 שעות הוא לא מחמצת
תודה על מתכון ממש קליל ומעולה!! התפחתי בסלסלאת התפחה ואז אפיתי בתבנית אפייה רגילה ופתוחה ( לא אינגליש) ויצא לחם מעולה!
הי קרן אני מנסה כבר תקופה ארוכה לאפות לחם מלא וללא ההצלחה , אתמול אפיתי לפי המתכון שלך והתוצאה מדהימה יצא קריספי וטעים במיוחד. התחלתי עם פוליש של שיפון הוספתי קמח כוסמין וקמח מלא . תודה
זה ממש משמח תודה
יקירה האם אפשר להכין רק מקמח כוסמין מלא ? תודה
כן אפשר
יקירה האם אפשר להכין פוליש רק מקמח כוסמין?תודה
הי קרן!
אפשר לבצע את ההתפחה השנייה בתבנית עגולה 26 / סיר ברזל יצוק עמוק שניתן להכניס לתנור?
תודה רבה:)
כן בהחלט
הלחם מעולה !!!! תודה על המתכון.
תודה רחלי
האפיה בתנור היא בשלב נמוך, או באמצע התנור?
באמצע
תודה – ויצא מעולה!!!
עד כה נראה טוב… אבל במעבר מההתפחה בסלסלה לתבנית לחם את פשוט שופכת אותו פנימה? זה קצת התכווצ'ץ' לי, לא משהו דרמטי שההתפחה השניה לא סידרה, אבל חשבתי שאולי להבא היה נכון יותר שניה לסדר לו צורה על משטח עבודה מקומח ואז להעביר
האם אפשר לשמור את הפוליש במקרר ל 48 שעות ואז להשתמש?
אפשר כן
תודה!
אין לי מקסר… מה אפשר לעשות?
לישה ידנית
הי קרן
לאחרונה אני מנסה מתכונים שונים שלך
וזה ממש כיף את מלמדת אותי המון על סוגים שונים של בצק שמרים
והכי חשוב החזרת אותי לאהבה ישנה שלי- אפית לחמים….
רציתי לשאול
את ממליצה על קמח לחם
של איזה חברות את קונה???
אני לא כל כך מוצאת את זה בסופרים ליד הבית…
מתכון מעוללללה! תודה רבה, הכנתי עם 25% קמח שיפון והוספתי קימל…. יצא לחם בטעם של ילדות
היי קרן, בפוךיש, כמה זה כוס קמח? בגרמים הכוונה.
קמח לבן שוקל 140 גר לכוס