לחמים ומאפים

לחם שיפון ולחם לבן מהירי הכנה (עם בצק מקדים פוליש)

אוקטובר 21, 2020 93 Comments

אני אתחיל מלספר לכם שאני לא מגדלת מחמצת, לא מתמחה בלחמי מחמצת ולא מתיימרת לגדל, ושלאופה

חסרת סבלנות כמוני, שאוהבת קיצורי דרך ומעט התעסקות זה פחות מתאים, מה גם שהמשימה שלי

בהבאת שלום עולמי באה לידי ביטוי באפייה ביתית קלה ונגישה, ולחם מחמצת זה לא דבר:

לא קל, לא נגיש, ולא מהיר.

אבל! אני אוהבת מאוד לאכול לחמי מחמצת ומרבה לקנות הרבה כאלו הביתה.

השבוע קפצנו אני והבן זוג לקנות לחם במעדניה של פועה בשוק הפשפשים. יש שם לחמים מדהימים

ולקחתי הביתה לחם מחמצת שיפון. נכנסנו לאוטו, הלחם היה פרוס בשקית נייר, ועד שחזרנו הביתה,

חיסלנו כמעט את כולו (נשארו 2 פרוסות בשקית) תוך כדי נסיעה.

בדרך הוא שאל למה הוא צריך לקנות לחם כזה כשיש לו אופה כזו מהמממת בבית, ואני אמרתי לו:

״תכלס״ . זהו. זה היה הדיון.

למחרת החלטתי שאני רוצה לנסות לאפות לחם שיפון טוב בבית, ואחרי שיטוטים וקריאת חומר ברשת,

וחיפושים איך לעקוף לחם מחמצת בזמן קצר ולהגיע לתוצאות טובות ,החלטתי ללכת על פוליש, שזה בעברית

״בצק מקדים״ שמכינים ערב קודם, ואז מוסיפים לבצק של לחם ומכינים את הלחם. קראתי ברוב המקומות

שנדרש זמן לפוליש לשבת בחוץ ואז במקרר לפחות 12 שעות אבל החלטתי שלי אף אחד לא יגיד מה לעשות:-)

הכנתי פוליש (poolish) מקמח שיפון מלא, ועוד אחד מקמח לחם לבן, וחיכיתי 6 שעות, הכנתי מהם לחמים,

התפחתי בצקים, העברתי לתבניות, התפחתי שוב, והלחמים יצאו יפים, אך לא מספיק טובים כמו שרציתי

מבחינת קראסט ומרקם,  ואני התעייפתי ממש. והתגעגעתי לעוגה בחושה בלי מיקסר.

מהפוליש שהכנתי נשארו לי שני חצאים, הכנסתי למקרר, ולמחרת עשיתי שוב את

כל התהליך, הכנת בצק ללחם, כלומר לישה, התפחה, התפחה שניה בתבנית, ואפייה.

כדי לא להלאות אתכם יותר מדי רק אומר, שזה היה שווה כל שניה של המתנה לפוליש..

הלחמים שיצאו מהתנור עם הפוליש שעמד לילה במקרר היו פשוט מדהימים! היה להם מרקם פי אלף

יותר טוב, וקראסט משגע.החלטנו כולנו בבית שהם הכי טובים שהוכנו עד כה.

אז כדי שגם אתם תוכלו להכין בקלות בבית, כמה דברים:

**יש לכם מתכון לפוליש שזה מתכון בסיסי, ואתם בוחרים באיזה קמח להשתמש. זו הסיבה שאין משקל

בגרמים לקמחים כי כל קמח שוקל אחרת.

אני הכנתי אחד משיפון מלא ואחד מקמח לחם לבן.

**את הלחם שתכינו בעזרת הפוליש אתם מחליטים מאיזה קמח להכין, אני ערבבתי את הפוליש שיפון

עם קמח 2 כוסות קמח לחם מלא, 2 כוסות קמח כוסמין מלא, 1/2 כוס קמח לחם לבן

ו 1/2 כוס קמח שיפון מלא.

את הפוליש הלבן ערבבתי רק עם קמח לחם לבן ועם גרגרי פרג (1/3 כוס) טרי.להבא אשלב עוד קמחים.

**אין שום בעיה לערבב כמה סוגים של קמחים בכל אחד מהלחמים ולהוסיף להם פנימה תוספות כמו

פרג, שיבולת שועל, זיתים או גרעינים. את הלחמים אני קימחתי מלמעלה אבל בהחלט אפשר להבריש

במים ולפזר פרג או גרעינים איזה שאתם אוהבים.

**הפוליש שבמתכון מתאים אחכ לשתי כיכרות לחם, ואם אתם לא מכינים שתיים אתם יכולים

לשמור את שארית הפוליש במקרר יום נוסף.

עכשיו תשמעו! אין קיצורי דרך. ניסיתי אותם תאמינו לי זה לא עבד! תנו לבצק לעמוד כמה שעות בחוץ,

תכניסו ללילה למקרר ואז תכינו את הלחם. במידה ותקצרו תהליכים זה לא שלא ייצא לחם, ברור שייצא.

אבל הוא לא יהיה ברמה שאני רוצה שתגיעו אליה ותעופו על עצמכם.

יש???? מתחילים

לחם שיפון או לחם לבן מהירי הכנה (עם בצק מקדים פוליש)/2 כיכרות לחם  בתבנית לחם או אינגליש גדולה

מצרכים למתכון:

לפוליש:

1 כוס קמח איזה שתבחרו

1 כוס (240 מ״ל) מי ברז

1/3 כפית (2 גר שמרים יבשים)

מערבבים בקערה, מכסים בניילון נצמד, ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 3-6 שעות

ואז מכניסים למקרר ומתפיחים לילה (מינימום 12 שעות)

למחרת:

לכיכר לחם אחת :

כוס פוליש

4.5 כוסות קמח איזה שתבחרו , אני אוהבת לערבב כמה קמחים( ראו פסקת פתיחה למעלה)

2 כפיות מלח דק

1/2 כפית שמרים יבשים

1.5 כוסות (360 מ״לֹ) מי ברז

בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים כוס פוליש, 4.5 כוסות של קמחים אחרים שבחרתם,

שמרים, מלח, מים, ואם בחרתם להוסיף תוספות כמו גרעינים או פרג זה הזמן.

לשים את הכל למשך 10 דק עד לקבלת בצק חלק וטיפי דביק, אם הוא דביק מדי מוסיפים עוד 1/4 כוס קמח.

מעבירים להתפחה בקערה משומנת ומכוסה בניילון נצמד למשך שעה וחצי עד שלוש שעות (עדיפות לשלוש)

תלוי בזמן שיש לכם. מעבירים את הבצק שבקערה לתבנית אפייה,מרופדת בנייר אפייה ומעט מקומחת

ומתפיחים שוב למשך 40 דקות.

כשהבצק תפח מקמחים מעט וחורצים חריצים עם סכין, או שאפשר להבריש במים ולפזר פרג או גרעיני

חמניה או מה שאתם אוהבים.

אופים בתנור בחום של 220 מעלות למשך 40-45 דקות.

**אפשר להקפיא את הלחם אחרי שהוא מוכן, רצוי ומומלץ כשהוא פרוס

 

 

Print Friendly, PDF & Email

93 Comments

סיגלית אוקטובר 21, 2020 at 6:59 pm

היי קרן,
אשמח לכמויות יותר מדויקות לגבי הקמחים שאת מערבבת בלחם השיפון: כמה מכל קמח?
המון תודה והמשיכי לשמח אותי בדברים שאת עושה, ובשמחה והיופי שבך.

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:20 pm

הי סיגלית
הוספתי עכשיו בהקדמה למתכון את הכמויות המדוייקות שהכנתי מהן

Reply
יובל אוקטובר 21, 2020 at 7:17 pm

היי קרן,
אשמח לדעת איך חילקת את ה 5 כוסות בלחם שיפון שעשית. (כמה מלא, כמה שיפון, כמה כוסמין) אשמח לכמויות מדויקות! והאם זה יצא טוב במרקם כמו שלך אם אני יעשה רק מקמח מלא וקמח שיפון? לשים 2 וחצי כוסות שיפון 2 וחצי כובות קמח מלא? תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:07 pm

הוספתי עכשיו למעלה בהקדמה את הכמויות המדוייקות שהשתמשתי בהן של הקמחים, אני קצת פוחדת משיפון אז ביססתי את הפוליש עליו ופחות השתמשתי בו בסופו של דבר בבצק עצמו, אז לא הייתי ממליצה להשתמש ביותר מכוס אחת נוספת של שיפון לכיכר לחם

Reply
שוקי אוקטובר 24, 2020 at 9:57 am

הסיבה שלחם כזה עדיף מלחם ללא הכנה מוקדמת,טמונה בתהליך כימי הנוצר בבצק בין העמילנים שבו, ובין השמנים. מחקר בריטי חושף שהקפאת מאפים ופשטידות הכוללות עמילנים ממירה עמילנים פשוטים לעמילנים עמידים. זה מצידו מחולל מאפה שמקפיץ פחות את רמת הסוכר בדם. המשמעות לשיפור הבריאות , מנק' מבט סוכרתית וטרום סוכרתית לא תסולא מפז.

Reply
דניאל אוקטובר 21, 2020 at 7:43 pm

היי קרן. האם יש דרך להכין אם אין לי תבנית ללחם?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:06 pm

אפשר בתבנית אינגליש קייק פשוטה רק רצוי לא חד פעמית

Reply
דני אוקטובר 21, 2020 at 7:45 pm

האם הפוליש יכול לשבת במקרר גם 48 שעות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:07 pm

לגמרי, גם 72

Reply
רחל אוקטובר 23, 2020 at 1:53 pm

הי קרן,
האם יש לך המרה למשקל של הקמחים השונים?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 4:37 pm

הי רחל, כיון שהמתכון הוא מתכון בסיסי ואפשר להכין אותן מכל קמח לבן/מלא לא נתתי משקל בגרמים כיון שקמחים שונים שוקלים אחרת . זה לגמרי תלוי קמח אם תגידי לי באיזה את משתמשת אוכל לעזור

Reply
שי אוקטובר 21, 2020 at 8:23 pm

תודה על המתכון, כמה שאלות:
1. לאחר הלישה של הבצק עצמו אפשר להשאיר אותו להתפחת לילה במקרר במקום שעה וחצי עד 3 שעות בחוץ?
2. לא נעים לי לשאול אבל טורבו? שואלת רק כי בסרטונים שלך נראה שהתנור שלך עם מאוורר ❤️ ואני מרגישה שמשהו בתנור שלי מפקשש הכנת לחמים.

תודה

Reply
שני אוקטובר 21, 2020 at 9:46 pm

מה הכוונה ברכיבים של הלחם "כוס פוליש"? הכוונה היא לכל הכמות של הפוליש שהכנו?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:17 pm

מכמות הפוליש במתכון ייצאו בסופו של דבר שתי כוסות, אז בהכנה של כיכר אחת יש להשתמש בכוס פוליש אחת

Reply
שלי אוקטובר 22, 2020 at 7:13 am

לפי המתכון צריך להוסיף שמרים לפוליש אבל בתוך ההסברים רשום להוסיף לקמח שמרים מלח מים וגרעינים השאלה שלי האים מוסיפים עוד שמרים בזמן הכנת הבצק אם כן איזה כמות

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 8:16 am

קראת כנראה רק את החלק הראשון של הכנת הפוליש
תקראי טוב את המתכון במלואו ❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:19 pm

אין בעיה לאחר לישה לילה במקרר נהפוך הוא
בעקרון לא בטורבו, אני אופה בתנור מקצועי אבל כשאני אופה בביתי שלי זה לא בטורבו.
אם התנור שלך מפקקשש לא בטורבו נסי בטורבו ותבדקי אם זה מוצלח יותר, כל תנור בהחלט מתנהג אחרת

Reply
דני אוקטובר 22, 2020 at 11:04 am

אם בחרתי בהתפחה של הבצק לאורך הלילה, כמה זמן התפחה לאחר עיצוב הלחם בתבנית?
(הפוליש כבר במקרר (: )

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 12:01 am

שעה וחצי כפי שכתוב

Reply
חן אוקטובר 21, 2020 at 8:32 pm

היוש וערב טובבב. נראה מעולה!
כשמכינים את הפוליש, יש להקפיד על עיבוד מינימלי או שאפשר לערבב הרבה?
בטוח שהכמות של השמרים (1/2 כפית) מדויקת? כי אין מצב שתוך שעה וחצי הבצק יכפיל את נפחו…
תודה קרן! גם כשאני לא מכינה, אוהבת לקרוא את הסיפורים שמאחורי המתכונים!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:09 pm

הי
לא צריך לערבב הרבה מספיק ערבוב מינימלי
כמויות השמרים במתכון מדוייקות
הבצק מכפיל את נפחו כי יש בו לא רק שמרים אלא גם תוספת מהפוליש… אפשר לתת לו יותר משעה וחצי כמובן אבל עדיף שלוש

Reply
חן אוקטובר 21, 2020 at 8:41 pm

ו-איך יצא הקימוח הספירלי היפהפה הזה?
לא צריך את כל הפוליש למתכון, רק כוס, נכון?
יאואוווו מחמצת השיפון כבר מוכנה על השיש! יששש 3>

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:05 pm

הקינוח זה כי הבצק ישב לפני כן בסלסילת התפחה ובסוף העברתי אותו לתבנית רגילה
והבנת נכון, ללחם אחד יש צורך בכוס אחת של פוליש שזה מחצית מהכמות

Reply
הילה אוקטובר 21, 2020 at 11:09 pm

היי קרן
בתוך הלחם הלבן שמת פרג טחון טרי?

Reply
יעל אוקטובר 22, 2020 at 3:20 am

לככר אחת, חמש כוסות קמח?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 8:18 am

אפשר להתחיל מ 4/12 ובמידה והבצק מאוד דביק להוסיף עוד קצת אציין במתכון

Reply
חן אוקטובר 22, 2020 at 2:49 pm

זה פרג טרי בגרגרים, לא טחון

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:32 pm

פרג טרי כן

Reply
לירז נחמוקה אוקטובר 21, 2020 at 11:19 pm

היי אשמח לכמויות בגרמים של הקמח. תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 8:18 am

כיון שמשקל קמחים משתנה לפי הסוג שלהם השתמשתי בכוסות ולא בגרמים

Reply
נטלי אוקטובר 22, 2020 at 8:31 am

היי, תודה על המתכון. בהחלט אנסה. לא ראיתי אף סוג של שומן בתוך הבצק, אני צודקת? צריך? לא צריך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 9:30 am

אין שומן כלל

Reply
עדי אוקטובר 22, 2020 at 10:10 am

הי, האם אפשר בלחם הלבן להחליף חצי מכמות הקמח בשיבולת שועל דקה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:39 pm

לא חושבת שאפשר כל כל הרבה בשיבולת שועל
אפשר להוסיף אותה באופן חלקי ולא גדול

Reply
דניאל אוקטובר 22, 2020 at 12:37 pm

קרן בבקשה כמויות במשקל, וזה לא מופיע בתוספת שכתבת אז בתשובות בבקשה

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:57 pm

הי דניאל
כיון שלכל קמח משקל אחר לא הוספתי משקלים שלהם… יש למדוד לפי כוסות.

Reply
נוי אוקטובר 22, 2020 at 12:39 pm

קרן, הכיכרות יצאו הרגע מהתנור ויצא פגזזזזז!!!!!!
הלחם הכי טוב שהכנתי בחיים (בתור חובבנית)
עשיתי פוליש משיפון מלא עם שתי כוסות קמח מלא, שתי כוסות קמח לבן וכוס שיפון מלא
לא יודעת איך הצלחת להפוך את תחום הלחמים לכל כך פשוט ומובן
תודה על הכל!

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:38 pm

איזו תגובה משמחת נוי!

Reply
גלי אוקטובר 23, 2020 at 2:52 pm

היי קרן,
האם ניתן לאפות את הלחמים על אבן שמוט?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 4:35 pm

ברור ומומלץ

Reply
רוני כהן אוקטובר 22, 2020 at 1:00 pm

היי נראה מושלם ואני כבר אחרי הכנת הפוליש 🙂
האם הלחם לא צריך שמן זית וסוכר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:37 pm

לא
הכנתי כמו שכתבתי

Reply
נעמונת נובמבר 4, 2020 at 1:42 pm

היי קרן!
הפוליש שלי כבר במקרר מוכן ללחם של מחר:)
השאלה שלי היא כזאת: האם את מוציאה לבצק את האוויר ועושה לו שייפינג לפני שאת מכניסה לתבנית?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2020 at 2:20 pm

לא ממש, אני פשוט מעבירה אותו כמו שהוא לתבנית

Reply
ענת אוקטובר 22, 2020 at 2:14 pm

הי קרן
ההתפחה השנייה פשוט על תבנית אפייה? הוא שומר על צורתו, לא חייבים סל התפחה?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:33 pm

התפחה ראשונה בקערה, שניה בתבנית.לא תבנית תנור אלא תבנית כמו אינגליש.
יש עוד אופציה להתפיח התפחה ראשונה בקערה, שניה בסלסלת התפחה ואז להעביר לתבנית תנור וזה מקבל את המורה מהסלסלה.

Reply
תפארת נובמבר 26, 2020 at 10:36 am

הי קרן תודה על המתכונים הנפלאים .
הכנתי את הפוליש משיפון ושכחתי להכניס למקרר (נשאר 15 שעות בחוץ) האם זה בסדר אפשר להמשיך להכין. תודה תפארת

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 11:56 am

אפשר להשתמש אין בעיה , מזג האויר כרגע מאפשר

Reply
לי אוקטובר 22, 2020 at 3:02 pm

הי קרן,
אפשר לאפות בתבנית קסטן כדי ליצור צורה מרובעת או שזה יפגע בקרסט?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:31 pm

אפשר, לא ניסיתי

Reply
סקרנית אוקטובר 22, 2020 at 9:49 pm

הי קרן. אין לי מיקסר לבצק. אפשר בלי?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:30 pm

כן, ללוש ידנית

Reply
מלכה אוקטובר 23, 2020 at 12:00 pm

האם אפשר חהכין לחמניות מהבצק הזה?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 4:39 pm

בטח

Reply
דליה אוקטובר 27, 2020 at 3:58 pm

כבר הכנתי שלושה כיכרות ויצא מעולהה!!
המון תודה על המתכון ועלייך ❤️

Reply
טלאור אוקטובר 23, 2020 at 9:34 pm

היי, תודה על המתכון 🙂 הכנתי היום. משום מה, הוא תפח סופר לאט בהתפחה שנייה בתבנית הלחם. אחרי המתנה של 5 שעות בהתפחה שנייה, אפיתי כי לא יכולתי לחכות יותר.
לשתי את הבצק טיפה להוצאת אוויר אחרי התפחה ראשונה, אולי זו הטעות?
אשמח להבין איפה טעיתי ולנסות שוב כי חוץ מהגובה, יצא מאד מאד טעים 😉 שוב תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 10:01 am

מוזר ביותר, לא קשור להוצאת אויר שכן השמרים כבר פעילים ואח הבצק תפח בהתפחה ראשונה אין לו סיבה לא לתפוח התפחה שניה, אלא אם כן בהתפחה ראשונה היה לבצק ממש ממש חם והשמרים איבדו מהחיות שלהם, יכול להיות?

Reply
שרון אוקטובר 24, 2020 at 10:57 am

הי
בסיפור ההכנה כתוב 5 כוסות קמח ובמתכוו למטה 4.5 כמה צריך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 11:44 am

אני השתמשתי ב 4.5 אבל הוספתי עוד קצת כי הבצק היה נוזלי קצת וזה לגמרי בהתאם לקמח
להתחיל ב 4.5 ואם יש צורך להוסיף עוד כפי שכתבתי

Reply
שחר אוקטובר 24, 2020 at 1:40 pm

היי קרן,
במתכון כתבת שמוסיפים 4.5 כוסות קמח איזה שרוצים ובתחילת המתכון כתבת שבלחם שעשית שמת 5 כוסות (2 מלא, 2 כוסמין, חצי קמח לחם וחצי שיפון). האם זה משנה?

Reply
שחר אוקטובר 24, 2020 at 1:45 pm

סליחה ראיתי שענית כבר בתגובות

Reply
יעל אוקטובר 24, 2020 at 4:16 pm

האםניתן להשאיר את הפוליש במקרר יותר מ12 שעות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 8:15 pm

כן בטח כתבתי גם שיחזיק מעמד שלושה ימים

Reply
חן אוקטובר 25, 2020 at 1:02 pm

טוב, אני עפה על עצמי ברמות אחרות! הלחם יצא אמהל'ה ואבאלה!!! לחם חובה בכל בית.
אני ידועה בתור אחת שחיה על לחם ולא מסתדרת בלעדיו, והחלם הזה הוא הכי טוב שטעמתי (כן כן!) איזה כיף שמהיום אני יכולה להכין את הלחמים שלי בעצמי! תודה קרן אלופה 3>
לפני הכנת הלחם, התייעצתי עם אופה לחמים מומחה והוא נתן לי את הטיפים הבאים, שהפכו את הלחם למושלם ואוורירי יותר מבתמונה וחולקת אותם אתכם:
1. סוכר מספק 'אוכל' לשמרים וכך הם תופחים יותר. הוספתי לבצק כף סוכר.
2. כשהנחתי את הבצק בתבנית, קודם שיטחתי וגלגלתי אותו לרולדה- הלחם תופח יותר טוב.
3. כדי ליצור קראסט מושלם וניגודיות בין הפנים הרך ל'קשה', הנחתי בתבנית בתחתית התנור 6 קוביות קרח.
4. אל תקצרו בשום אופן את זמן ההתפחה! 3 שעות ואז עוד 40 דקות.

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:02 pm

תודה חן

Reply
מושיק אוקטובר 29, 2020 at 8:05 pm

היי
כאופה ובעל עסק בתחום האפייה – אין צורך בתוספת סוכר.
לחם טוב מכינים מקמח + מים + מחמצת (שמספקת את השמרים לתפיחה בעצם). כל תוספת אחרת בעצם משנה את הרכב הלחם והופכת אותו ליותר "מודרני" מצד אחד וקל להכנה אך מהצד השני מורידה מהאיכויות הבריאותיות שלו ומשנה את הערך הגליקמי שלו (פרק הזמן שבו הפחמימה הופכת לסוכר בגוף, קריטי לסכרתיים).
יתר הטיפים שכתבת נכונים מאוד (:

Reply
לייב רינת אוקטובר 26, 2020 at 12:01 pm

היי קרן
קודם כל תהנו באילת נראה נפלא
שמתי התפחה ראשונה בסלסלת התפחה. האם זו טעות? והאם אני ממשיכה התפחה שניה בסלסלה או פשוט להפוך את הסלסלה על התבנית ולהמשיך התפחה נוספת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 12:51 pm

תודה! כן להפוך על תבנית אחרי התפחה

Reply
חן * אוקטובר 26, 2020 at 2:17 pm

הכנו בסופ"ש רק עם קמח כוסמין מלא, גם בפוליש, ויצא טעים!!!

Reply
משה אוקטובר 28, 2020 at 1:16 pm

יצאה לי רק כוס אחת של פוליש…עשיתי מקמח כוסמין מלא…הלחם יצא מעולה

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2020 at 3:36 pm

שמחה לשמוע

Reply
ליטל גרוס אוקטובר 28, 2020 at 4:42 pm

עשיתי אתמול עם פוליש וערבבתי כמה קמחים: כוסמין מלא, חיטה מלא, לבן ושיפון ויצא מ-ד-ה-י-ם! איזה קראסט. ואו!
תודה רבה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2020 at 9:42 am

כמה משמח ליטל תודה

Reply
רחל צוק אוקטובר 30, 2020 at 7:52 am

האם ניתן להוסיף סובין ואם כן כמה והאם יש להפחית כמות הקמח בהתאם לכמות הסובין

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2020 at 9:57 am

לא עובדת עם סובין אז אין לי המלצה מנסיון

Reply
עפרה נובמבר 1, 2020 at 8:42 am

בוקר טוב,
אם השארתי את הפוליש כל הלילה מחוץ למקרר,אפשרי להכניס למקרר ולהשתמש בפוליש?

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2020 at 12:25 pm

כן, הייתי מריחה אותו קודם לוודא שלא קרה אסון, אם כן אז הריח יהיה בלתי נסבל

Reply
שמרית נובמבר 1, 2020 at 2:15 pm

היי קרן! האם אפשר להחליף את השמרים היבשים בטריים? אם כן באיזו כמות?

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2020 at 2:44 pm

כשממירים יבשים בטריים תמיד מכפילים את המשקל פי 2.5-3
כלומר 5 גר שמרים יבשים יהיו 15 גר שמרים טריים

Reply
מיכל נובמבר 2, 2020 at 3:47 pm

קרן יקרה,
הלחם השחים לי יפה אחרי 25 דקות, האם הייתי צריכה להוציא אותו מהתנור?
ואיך הכי טוב לייבש את הלחם לאחר שיוצא מהתנור?
תודה על כל המתכונים הנהדרים… כל משפחתי כבר מכירה אותך.
פשטות ואיכות.
מיכל

Reply
מיכל נובמבר 2, 2020 at 3:50 pm

קרן יקרה,
הלחם השחים לי יפה אחרי 25 דקות, האם הייתי צריכה להוציא אותו מהתנור?
ואיך הכי טוב לייבש את הלחם לאחר שיוצא מהתנור?
תודה על כל המתכונים הנהדרים… כל משפחתי כבר מכירה אותך.
פשטות ואיכות.
מיכל

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2020 at 9:29 pm

זמן אפייה זה משהו שבהחלט משתנה מתנור לתנור, זה שהוא משחים מבחוץ לא תמיד אומר שהוא אפוי ומוכן אבל בהחלא ייתכן שכן.
אני לרוב ממתינה קצת אחרי תנור והופכת את הלחם על רשת לצינון מלא

Reply
נורית נובמבר 12, 2020 at 12:05 am

הי קרן
הכנתי את הפוליש והוא עמד יותר משש שעות בחוץ ואחר כך נכנס למקרר.
הצצתי עליו לאחר כשעתיים ולא ניראה לי שהוא תפח , נראה דליל מאוד .האם זה בסדר ? אני מכירה את הפוליש מאפיות קודמות ואם פעם לא נראה דליל.

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2020 at 2:20 pm

אולי יצא אצלך מעט דליל תמיד אפשר להוסיף מעט קמח

Reply
נורית נובמבר 13, 2020 at 12:17 am

הי קרן
הסטרטר שלי מאתמול בערב המקרר , הרחתי אותו והוא נעים כמעט ללא ריח.
האם מחר אוכל לאפות אותו .
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 8:46 am

כן בטח

Reply
נורית נובמבר 14, 2020 at 8:44 pm

הי
לפני 4 ימים הכנתי את המקדים למחרת לא יכולתי להכין ושוב עבר יום ולא הכנתי. הבוקר ביום הרביעי זרקתי לפח.
שאלתי לאחר כמה עדין ניתן לאפות לאור העובדה שרק כוס אחת ללחם ?
אני אוהבת לחם טרי.
תודה.

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2020 at 9:26 pm

מניחה שיומיים שלושה יחזיק מעמד ולא יותר

Reply
נאוה נובמבר 18, 2020 at 7:01 pm

היי
הכנתי ככר אחת היום ויצא מעולה (חצי כוסמין לבן וחצי קמח לחם). נשאר מהפוליש רק חצי כוס (כלומר היה ממנו רק כוס וחצי), האם זה אומר שלא תפח מספיק? האם גם מחצי כוס אפשר להכין ככר או שצריך להוריד כמויות?

Reply
עליזה נובמבר 19, 2020 at 8:28 pm

אם לא מתכוונת להכין עוד לחם מה עושים עם הפוליש שנותר?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2020 at 6:11 am

אם את לא מתכוונת להשתמש בו הוא יילך בסופו של דבר לפח

Reply
אורה נובמבר 25, 2020 at 4:31 pm

שלום, מאז שהתפרסם מתקון אני מכינה לחמים. הם מעולים, אבל יש לי שאלה – איך אפשר לדעת שלחם מוכן.
אני ממתינה דקות ומוציא מתנור, אבל אולי יש איזה שיטה לבדוק מוכנות.
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 9:10 pm

אין שיטה רק להכיר את המאפה את התנור ואת זמן האפייה

Reply

Leave a Comment