לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
יולי 27, 2024 | 6 תגובות

היום בבוקר התבשרתי שנירה שויאר, האישה והאגדה שהוציאה את הספר ״עוגות לכל עת״ נפטרה בשיבה טובה.
הספר של נירה הוא ספר אפייה חובה בכל בית, ולפני כמה שנים סיפרתי פה בבלוג על שיחת טלפון שהיתה לי איתה. והעלתי מתכון לעוגת שיפון אגוזים שלה.
לצערי הרב, לא הספקתי מעולם לבקר את נירה, אבל הספר שלה הוא אבן דרך בעולם האפייה הישראלית, ונירה השאירה פה מורשת מכובדת
שתישאר לאורך שנים רבות, הספר שלה, אם אין לכם, הוא ספר באמת חובה כיון שלימד המון המון נשים ובתים בישראל לאפות, יש בספר שמות של עוגות
ששייכות לנירה, והרבה אנשים ממשיכים להכין את המתכונים שלה, ולשמר את המסורת הביתית שלהם .
אחד המתכונים שלה הוא נקניק השוקולד (שבספר נקררא גלילת ביסקויטים) שבחרתי להכין היום, לזכרה, מתכון קל קל וטעים שממש מזכיר טעמים של
ילדות.
אמא שלי החמודה היתה מתעקשת לדחוף פנימה צימוקים, אז היום אחרי שהכנתי סיפרתי לב שלי שנירה נפטרה ושהכנתי נקניק שוקולד מהספר
שלה והשאלה הראשונה שלה היתה, בלי צימוקים ושטויות נכון? אז חלילה, צימוקים זה לא אצלנו, ואצל נירה זה מופיע כהמלצה (לא תודה :-))
במתכון המקורי יש שימוש בחלב וביין, אני השתמשתי רק בחלב, ונירה הוסיפה לו קצת רום, אצלנו הילדים לא אוהבים.
כמו כן הקוקוס, הוא תוספת שלי שלא מופיעה במתכון המקורי.
יהי זכרה ברוך .

![]()
מצרכים למתכון:
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1/2 כוס (70 גר׳) אבקת קקאו
3/4 כוס (180 מ״ל) חלב
1 כפית תמצית וניל
100 גר׳ חמאה
500 גר׳ ביסקויטים כמו פתי בר
אופציונלי:
קוקוס לעיטור
אופן ההכנה:
בסיר קטן ממיסים סוכר קקאו חלב ווניל, מורידים מהאש ומוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה
מכניסים ביסקויטים לשתי שקיות ניילון (כמו של הסופר) ובעזרת פטיש שניצלים או מערוך דופקים חזק עד ליצירת פירורים
חשוב לא לטחון ביסקויטים במעבד מזון כי הוא הופך אותם לאבקה ואנחנו צריכים שיישארו לנו חתיכות קטנות של הביסקויט
מעבירים את הביסקויטים לקערה גדולה, מוזגים עליהם את בלילת השוקולד ומערבבים היטב
מחלקים את הצערובת לשתיים ומניחים כל חצי לאורך על נייר אפייה, מגלגלים את הנייר מעל התערובת ליצירת גליל ומכניסים למקרר ל 3-4 שעות
אני הכנסתי למקפיא לשעתתיים זו גם אופציה
מפזרים קוקוס על צלחת רחבה ומגלגלים את הגליל בקוקוס, פורסים ומגישים
![]()
הגליל נשמר במקרר למשך שבועיים לפחות או במקפיא ליותר
אפשר להמיר 1/4 כוס חלב ביין אדום
אפשר להמיר עוגיות פתי בר בלוטוס
TAG כדורי שוקולד, נקניק שוקולד, נקניק שוקולד של נירה שויאר
אפשר מיץ תפוזים במקום חלב ?! שומן במקום חמאה? אם אפשר כמויות תחליף.נראה טעים טעים.
הי לא אפשרי . אפשר מחמאה/נטורינה במקום חמאה וקרם קוקוס או שמנת צימחית במקום שמנת
היי, האם ניתן להמיר קמח לבן בקמח מלא? אוהבת מאד את סוג העוגות הללו, אך לאחרונה צריכה להימנע מקמח לבן...
אין קמח במתכון
היי קרן אפשר להמיר את המתכון למתכון של פיצה? סתם, תודה על כל המתכונים הנפלאים!!!
חופית פיקסל
יולי 27, 2024 בשעה 19:22
הי קרן אפשר להמיר את הפתי בר באגוזים?