לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
אוגוסט 15, 2025 | 12 תגובות
מצרכים למתכון/ 14-16 עוגיות
לבצק הפריך:
2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל
1/4 כוס (25 גר׳) שקדים טחונים לאבקה (קמח שקדים)
כף אבקת קורנפלור
3 כפות אבקת סוכר
200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמוני ביצה
למילוי:
2 חלבונים מביצים גודל L
120 גר סוכר לבן
כפית מחית וניל
כוס פקאנים טחונים דק לא קלויים (ניתן להמיר בשקדים, אגוזי מלך או אגוזי לוז)
אופן ההכנה: לבצק הפריך
במעבד מזון עם להב פלדה(אפשר גם בקערה עם הידיים) מעבדים קמח לבן, קמח שקדים, קורנפלור, אבקת סוכר וקוביות חמאה עד שנוצרים פירורי בצק קטנים. מוסיפים חלמונים וממשיכים לעבד, אם הבצק לא מתגבש לכדור מוסיפים עוד כף מים ושוב מעבדים וכו…
מחלקים את הבצק לכדורים בינוניים כמו גולה גדולה
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וסוכר, ועם וניל לקצף יציב ומבריק.
מוסיפים פנימה את הפקאנים הטחונים ומערבבים בעדינות.
מרדדים כל עיגול בצק על משטח מעל מקומח, לאליפסה, ומניחים כפית גדושה של מרנג בקצה, מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
מחממים תנור ל 170 מעלות
אופים כ 13-15 דקות עד שהבצק מעט זהוב.
מצננים לחלוטין.
מקשטים באבקת סוכר
שומרים בקופסא אטומה למשך 4 ימים בטמפרטורת החדר
לגרסת פרווה ממירים בבצק חמאה במחמאה או נטורינה
TAG מרנג, עוגיות צדפות, עוגיות צדפות ממולאות מרנג פקאנים, צדפות ממולאות אגוזים
הבצק פשוט זוועה. אני מכינה עשרות מתכונים שלך ומנוסה בבצק פריך. הבצק פה פשוט לא טוב. כדאי לעדכן את המינונים או ההוראות
חולקת עליך, גם בעניין המילה זוועה. כי אפשר לכתוב שלא הצליח לך , דבר שני זה בצק שלי שמשמש לעוד המון סוגים של עוגיות, והאחרון שמלא הכינו ויצא להם וואו, אם תרצי שאעזור לך להבין איפה טעית נסי יותר לפרט. שבוע טוב
הי קרן, לפני הכל - אין עליך! לגבי גודל הכדורים, כתבת גולה גדולה, הכוונה לגודל כדור פינג פונג למשל? לחילופין, כמה כדורים אמורים לצאת מכמות הבצק?
12-15 כדורים בערך וגם בגודל כמו של פינג פונג
הי קרן המתכונים שלך מעולים, לא קרה לי שפעם התאכזבתי ,הפעם משהו לא יבד, אני מאוד הקפדתי על. מינון, מתכון ודיוק וזה לא יבדא. אגב העוגיות אחרי שבסוף לא וויתרי יצאו טעימוו מאוד, כולל מילוי שהוא אהוב עליי, אמנם לא יפות כי היה ממש בלתי אפשרי לעבוד עם הבצק , אולי באמת כדאי לבדוק שוב ולדייק ,תודה
היי קרן ניסיתי להכין אתמול את העוגיות והבצק מתפורר בטירוף מבאס ממש :( רואה שאני לא היחידה בשטח...
אם הוא לא מתאחד אפשר להוסיף עוד מעט חמאה או נוזל וזה יפתור את הבעיה
קרן תודה על המתכונים שלך הבצק הזה מעולה וחבל שאנשים מתבטאים בצורה כזו . תודה לך על כל המתכונים פשוט נפלאים
תודה ריקי
האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח שקדים לחולי צליאק ולחולי סוכרת את הסוכר אני אחליף באלולוז וסויטנגו
זה ישנה מאוד את העוגיות, יכולה לנסות
חגית
אוגוסט 15, 2025 בשעה 11:16
תודה רבה קרן נראה מדהים.. הולכת לנסות