איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00.
מחכה לראות אתכן/ם שם!
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
ספטמבר 10, 2013 | 57 תגובות

מנצלת את הרגע שהעברתי את המתכון של העוגה הזו לבלוג החדש, כדי לספר שזו אחת מהעוגות
האהובות בבלוג כבר כמה שנים, שתמיד חוזרים אליה והיא לא מאכזבת
זו באמת עוגה שאמא שלי היתה מכינה לנו המון, ומזכירה לי הכי את הבית
לכל אחד מאיתנו יש את העוגה של אמא, עוגה שמעלה זכרונות, ריחות של בית וגעגוע
העוגה הזו, היא סמל הביתיות בשבילי, הכי ריח של בית ביום שישי
ומתאימה בול לקפה ועוגה .ומזכירה לכולכם, יום שישי, זה הזמן להתקשר לאחל להורים שלנו שבת שלום.
** התמונות והמתכון שופצו שוב ב 14/10/2022

![]()
מצרכים למתכון:
200 גרם חמאה רכה
1.5 כוסות (300 גרם) סוכר לבן או סוכר חום בהיר
3 ביצים גודל L
1 גביע (200 גר׳) שמנת חמוצה
1/2 גביע (125 מ״ל) יוגורט מכל סוג (לא 0 אחוז שומן) אפשר להמיר בשמנת חמוצה
2.5 כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל
1 שקית (10 גר׳) אבקת אפיה
1 שקית (10 גר׳) סוכר וניל
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
למילוי:
כף אבקת קינמון
שלושת רבעי כוס דחוסה (180 גר׳) סוכר חום כהה דביק
100 גרם (כוס) אגוזי מלך קצוצים דק
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 175 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.
בקערה קטנה מערבבים סוכר חום כהה קינמון ואגוזים (כל מצרכי המילוי) , מניחים בצד.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה (או בקערה ומרית) מערבבים חמאה, סוכר, ביצים, סוכר וניל, שמנת ויוגורט.
מוסיפים קמח, אבקת אפיה וסודה לשתייה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבנית, מפזרים חצי מכמות המילוי, מכסים ביתרת הבלילה ומסיימים עם שארית המילוי.
אופים כ 50 דק' עד שעה (תלוי בתנור שלכם) עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
![]()
– לפרווה ממירים חמאה בכוס(200 גר) שמן קנולה ואת היוגורט והשמנת החמוצה בכוס (240 מל) קרם קוקוס או מיץ תפוזים
-את אגוזי המלך ניתן להמיר בפקאנים,אגוזי לוז או כל אגוז אחר שאוהבים
-העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד כארבעה ימים
-את היוגורט ניתן להמיר באותה כמות של שמנת חמוצה
TAG אגוזים, אגוזים וקינמון, אמא, בחושה, עוגה, עוגה בחושה, עוגת קינמון, קינמון
עוגת הילדות שלי:-)
קרן שאלה שלא קשורה לעוגה הזו שנראית וואוו. השבוע פירסמת עוגיות שיצרת מהבצק סהרונים וחתכת אותן עם כוס, יכולה בבקשה לפרסם אותן שוב או לכתוב איך קוראים למתכון, תודה רבה
האם התנור את אופה בטורבו או ברגיל?
הי קרן, אני מאד אוהבת את העוגות שלך שהן פשוט מדהימות ויש להן טעם של בית :) זה בדיוק המתכון שחיפשתי, את העוגה הזו אמא שלי נהגה להכין לשבת וזו היתה המועדפת בהחלט! נאלצתי להכין בגרסת הפרווה ולכן החלפתי חמאה בשמן ושמנת ויוגורט במיץ ויצא מעולה ממש ליקקנו את האצבעות והיתה נוסטלגיה אמיתית בחג סוכות כשכולנו היינו יחד בסוכה אחרי הרבה זמן.... תודה ומועדים לשמחה!
תודה מיטל, זה מרגש! שמחה שמצאת את העוגה והמשך חג סוכות שמח
הי, אשמח לדעת באיזה כמות המרת את השמן והמיץ תפוזים.
כמה זה גביע יוגורט? לא כל הגביעים אותו גודל (אמנם הרוב 200 גרם אבל עדיין....)
200 גר
היי, אין לי סוכר חום דחוס אפשר סוכר חום בהיר? תודה
היי קרן לגרסא הפרווה האם להמיר את היוגורט והשמנת לכוס תפוזים אחת או 2?
קרן שאלה שלא קשורה לעוגה הזו שנראית וואוו. השבוע פירסמת עוגיות שיצרת מהבצק סהרונים וחתכת אותן עם כוס, יכולה בבקשה לפרסם אותן שוב או לכתוב איך קוראים למתכון, תודה רבה
לא שלי
היי קרן, בדיוק מכינה את העוגה , ורציתי לשאול אם מתאפשר להכין אותה ב2 תבניות אינגליש קייק במקום בתבנית העגולה? ( יש לי גם עגולה פשוט מעדיפה ב2 אינגליש אם מתאפשר..) תודה רבה;)
כן אין בעיה
עוגה מוצלחת בהחלט! רציתי לשאול חגבי כמויות הסוכר, האם יש דרך להפחית בכמות הסוכר או להשתמש בתחליף מבלי לפגוע בטעם? תודה!
הי להפחית לא, תחליפי סוכר אפשרי אבל אין לי נסיון איתם לא יודעת להמליץ כמה
היי קרן, נראה מעולה. הייתי רןצה להכין גם. האם אפשר להחליף את החמאה בשמן? ואם כן כמה. תודה
כוס
היי קרן, תוכלי לכתוב כמה זה חצי גביע יוגורט וגביע שמנת חמוצה במ"ל/גרמים? תודה!
היי,איך אפשר לעשות אותה פרווה?
כוס שמן וקרם קוקוס כוס או מיץ תפוזים כוס במקום שמנת חמוצה ויוגורט
נראית עוגה מדהימה! האם אפשר להשתמש באגוזים טחונים?
אפשר בטח
אם אני רוצה חצי כמות איך לחלק את הביצים ?
שמתי את העוגה בתנור על חום של 150 מעלות ובקושי עברו 20 דקות וכל הסוכר למעלה הפך לשחור עם האגוזים.. העוגה פשוט נשרפה למעלה..
היי קרן! חום התנור רגיל או על טורבו? תודה
רגיל
היי, אין לי סוכר חום דחוס אפשר סוכר חום בהיר? תודה
אפשר לזלף מייפל מעל לרכות או שזנ יהיה מתוק מידי?
אפשר לזלף
היי, עוגה מהממת שלגמרי לקחה אותי לזיכרונות ילדותי מאמא שלי אז תודה! תוך כדי ההכנה הייתה לי בעיה בבלילה- היו בה המון חתיכות קטנות של חמאה קרה שלא התערבבה טוב עם הבלילה. ריככתי אותה במיקרו, יכול להיות שהאיחוד של החמאה היחסית חמה עם היוגורט והשמנת שהיו קרות גרם לזה? בסופו של דבר המסתי את כל המסה (אחרי הוספת הקמח וו') על בן מארי ואז יצקתי לתבניות ואפיתי וזה הסתדר, אבל יש לך רעיון מה לעשות שלא יקרה לי להבא?? תודה!
היי קרן, יש דרך להפחית את כמות החמאה? חבילה גדולה של חמאה מרגיש לי המון. עד כמה קריטי זה יהיה אם אשים רק 100 גרם ולא 200?
באמת שאם הייתי חושבת שהיא תצא טוב עם 100 גר חמאה לא הייתי מפרסמת 200
גם לי זה קרה אבל אפיתי ככה וזה יצא ממש טוב, נראה לי שאולי כדי שזה לא יקרה צריך לערבב את החמאה עם הסוכר לפני שמוסיפים את הביצים והשמנת החמוצה
הי לא כתוב במתכון מתי להוציא את העוגה אחרי ה50 דקות קיסם יבש או פרורים לחים?
תמיד פירורים לחים עדיף
הכנתי עכשיו את העוגה ,היא בתנור,רק שכחתי לשים את החצי השני למעלה .שמתי רק באמצא ,מקווה שיצא בסדר
קרן אהובה נראית עוגה מעולה לסיים איתה את הצום:) אין לי סוכר חום כהה דחוס, ניתן להשתמש בסוכר חום רגיל במקום?
כן בטח
היי האם אפשר להחליף את כל הכמות או חצי ממנה לקמח כוסמין מלא?
היי האם אפשר להחליף את כל הקמח או חצי מהכמות לקמח כוסמין?
חצי כמות כן
הכנתי עכשיו את העוגה ,היא בתנור,רק שכחתי לשים את החצי השני למעלה .שמתי רק באמצא ,מקווה שיצא בסדר
ברור שכן
מתכון מצויין אפיתי בתבנית קוגלהוף אך האפיה מאוד מסובכת בתבנית הזו המילוי ששמתי בתחתית נשרף מעט (כשמחלצים את העוגה התחתית היא החלק העליון) ויש חלקים שאינם נאפו.. האם יש פתרון לאפיה אחידה בתבנית קוגלהוף?
אולי שלך פשוט לא תקינה … ובכל אופן זו לא עוגה שאני ממליצה להפוך נסי אותה בתבנית 24 סטנדרטית עגולה
לגרסה פרווה- צריך כוס שמן כוס קרם קוקוס וכוס מיץ תפוזים ????
לא, כוס שמן וכוס קרם קוקוס או כוס מיץ תפוזים
מדדתי הכל על הגרם , יצאה טעימה אבל קצת דחוסה...ואולי יצאה אפויה מידי.היה קשה לדעת בגלל הצבע...יש רעיון להבא?
דחוסה זה אומר שאו שהורדת מהסוכר, או שהתבנית קטנה מדי, או שערבבת את הבלילה המון זמן
היי קרן, כמות הסוכר הלבן והסוכר חום דחוס גבוהה עבורי, יש אופציה להוריד כמות הסוכר מבלי לפגוע באפיית העוגה שלא תצא דחוסה?
מת עליך, מכין מלא מתכונים שלך אז תודה רבה. הכנתי עם פחות 50 גרם סוכר ויצאה טעימה מאוד, קצת מתוקה מידי, נראה לי שפעם הבאה אפחית עוד 50 גרם סוכר.
נועה
אוגוסט 3, 2017 בשעה 20:38
איזו.עוגה.מושלמת. מה זה?!!!??