עוגות בחושות

עוגת אגוזים וקינמון של אמא

ספטמבר 10, 2013 19 Comments

מנצלת את הרגע שהעברתי את המתכון של העוגה הזו לבלוג החדש, כדי לספר שזו אחת מהעוגות

האהובות בבלוג כבר כמה שנים, שתמיד חוזרים אליה והיא לא מאכזבת

זו באמת עוגה שאמא שלי היתה מכינה לנו המון, ומזכירה לי נורא את הבית

לכל אחד מאיתנו יש את העוגה של אמא, עוגה שמעלה זכרונות, ריחות של בית וגעגוע

העוגה הזו, היא סמל הביתיות בשבילי, הכי ריח של בית ביום שישי

ומתאימה בול לקפה ועוגה .ומזכירה לכולכם, יום שישי, זה הזמן להתקשר לאחל להורים שלנו שבת שלום.

עלים

עוגת אגוזים וקינמון/תבנית קוגלהוף, או תבנית עגולה 26 ס"מ

200 גרם חמאה רכה רכה

1.5 כוסות סוכר (300 גרם)

3 ביצים

1  גביע שמנת חמוצה

1/2 גביע יוגורט

2.5 כוסות קמח (350 גרם)

1 שקית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

חצי כפית סודה לשתיה

למילוי:

כף קינמון

שלושת רבעי כוס דחוסה סוכר חום כהה

100 גרם אגוזי מלך קצוצים או פקאנים קלויים לא מלוחים קצוצים

מערבבים הכל בקערה בינונית.

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 175 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה רכה (חשוב לחילוץ חלק של העוגה מהתבנית)

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, סוכר, ביצים, סוכר וניל, שמנת ויוגורט.

מוסיפים קמח, אבקת אפיה וסודה לשתייה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבנית, מפזרים חצי מכמות המילוי, מכסים ביתרת הבלילה ומסיימים עם שארית המילוי.

אופים כ 50 דק' עד שעה (תלוי בתנור שלכם)

מצננים מעט ומחלצים מהתבנית .

-את אגוזי המלך ניתן להמיר בפקאנים

-העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר ארבעה ימים

-את היוגורט ניתן להמיר באותה כמות של שמנת חמוצה .

 

Print Friendly, PDF & Email

19 Comments

נועה אוגוסט 3, 2017 at 8:38 pm

איזו.עוגה.מושלמת. מה זה?!!!??

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2017 at 10:58 pm

עוגת הילדות שלי:-)

Reply
מיטל ספטמבר 27, 2018 at 11:29 pm

הי קרן, אני מאד אוהבת את העוגות שלך שהן פשוט מדהימות ויש להן טעם של בית 🙂
זה בדיוק המתכון שחיפשתי, את העוגה הזו אמא שלי נהגה להכין לשבת וזו היתה המועדפת בהחלט!
נאלצתי להכין בגרסת הפרווה ולכן החלפתי חמאה בשמן ושמנת ויוגורט במיץ ויצא מעולה ממש ליקקנו את האצבעות והיתה נוסטלגיה אמיתית בחג סוכות כשכולנו היינו יחד בסוכה אחרי הרבה זמן…. תודה ומועדים לשמחה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2018 at 8:49 am

תודה מיטל, זה מרגש!
שמחה שמצאת את העוגה והמשך חג סוכות שמח

Reply
עדי נובמבר 22, 2018 at 11:44 am

הי, אשמח לדעת באיזה כמות המרת את השמן והמיץ תפוזים.

Reply
ליבי אוקטובר 31, 2020 at 4:50 pm

כמה זה גביע יוגורט? לא כל הגביעים אותו גודל (אמנם הרוב 200 גרם אבל עדיין….)

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 9:42 pm

200 גר

Reply
ליטל ינואר 18, 2019 at 4:10 pm

היי קרן,

בדיוק מכינה את העוגה , ורציתי לשאול אם מתאפשר להכין אותה ב2 תבניות אינגליש קייק במקום בתבנית העגולה?
( יש לי גם עגולה פשוט מעדיפה ב2 אינגליש אם מתאפשר..)
תודה רבה;)

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2019 at 8:31 am

כן אין בעיה

Reply
ליטל פברואר 7, 2020 at 12:03 pm

עוגה מוצלחת בהחלט!
רציתי לשאול חגבי כמויות הסוכר, האם יש דרך להפחית בכמות הסוכר או להשתמש בתחליף מבלי לפגוע בטעם? תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2020 at 2:50 pm

הי
להפחית לא, תחליפי סוכר אפשרי אבל אין לי נסיון איתם לא יודעת להמליץ כמה

Reply
ג'ויה אוקטובר 30, 2020 at 12:27 pm

היי קרן, נראה מעולה. הייתי רןצה להכין גם. האם אפשר להחליף את החמאה בשמן? ואם כן כמה. תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2020 at 1:56 pm

כוס

Reply
רוני אוקטובר 30, 2020 at 12:59 pm

היי קרן,
תוכלי לכתוב כמה זה חצי גביע יוגורט וגביע שמנת חמוצה במ"ל/גרמים?
תודה!

Reply
זיוה חוזז אוקטובר 30, 2020 at 10:12 pm

היי,איך אפשר לעשות אותה פרווה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 5:02 am

כוס שמן וקרם קוקוס כוס או מיץ תפוזים כוס במקום שמנת חמוצה ויוגורט

Reply
שיר אוקטובר 31, 2020 at 11:39 am

נראית עוגה מדהימה! האם אפשר להשתמש באגוזים טחונים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 2:49 pm

אפשר בטח

Reply
אביטל נובמבר 26, 2020 at 12:14 pm

אם אני רוצה חצי כמות איך לחלק את הביצים ?

Reply

Leave a Comment