לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
דצמבר 18, 2025 | 9 תגובות
זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפיה: 45 דקות
רמת קושי: קל
אני באמת חושבת שאין מנצח ממראה של עוגה עם אבקת סוכר וכשמדובר בעוגות גבינה אבקת הסוכר שמעטרת אותה זה הדבר הכי יפה שראיתי.
פעם חשבתי שעוגות גבינה זה רק למנוסים ממש, שזה מסובך, שזה לא תמיד מצליח, ואז גיליתי שבבית, חלק מהיופי של עוגות גבינה זה שהן לא מסובכות, ומותר להן קצת ליפול, וזה לא גורע מהטעם ומהאווריריות שלהן
את העוגה הזו הכרתי במקרה ברשת וקראו לה עוגת גבינה מארבעה מצרכים, אבל אני חשבתי שעדיף לי להוסיף קצת אבקת אפייה שלא היתה במתכון המקורי, קצת תמצית וניל ואפילו קצת גרידת לימון ולשדרג אותה בלי שום קושיא
אז שומעים? מדובר בעוגת גבינה פשוטה להכנה, אוורירית ככ שאני ממש מקנאה בכם על ההתאהבות שלכם בפעם הראשונה שתטעמו ממנה
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפיה: 45 דקות
רמת קושי: קל
מצרכים למתכון:
5 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר) סוכר לבן
500 גר גבינה לבנה 9%
3 כפות קמח תופח
או שלוש קמח לבן ו כפית אבקת אפייה
1 כפית מחית/תמצית וניל
אפשר להוסיף לא חובה: כפית גרידת לימון
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
מפרידים ביצים ומקציפים חלבונים עם סוכר למשך כמה דקות עד שמתקבל קצף מבריק ויציב
מערבבים בקערה את החלמונים עם הגבינה הלבנה והקמח
מאחדים עם החלבונים המוקצפים
מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ 45 דק
מכסים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים כשהדלת מעט פתוחה למשך 30 דק
מוציאים ומצננים
מקשטים באבקת סוכר ומגישים
את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים
TAG עוגת גבינה אוורירית, עוגת גבינה מארבעה מרכיבים
בטח
3 כפות קמח בכף מדידה?
כן
נראה מעולה! אפשר לשים מעל ציפוי כזה של שמנת חמוצה?
בטח
מה ההבדל בין עוגת גבינה שיש בה קורנפלור, שאני מכירה , לבין זאת שאין בה? גם לגבי כמויות הגבינה שהן יחסית מועטות..
איזו תבנית? גודל?
גודל בינוני
אוריה מרידור
דצמבר 18, 2025 בשעה 22:54
היי נראת מעולה ובטוח טעימה כמו יתר המתכונים, יש לי תבנית עגולה 23 זה בסדר...