img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב! 
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00. 
מחכה לראות אתכן/ם שם! 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת וניל ופירורי קינמון

ינואר 23, 2018 | 202 תגובות

img

202 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
נויה
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2018 בשעה 08:17

היי קרן, ניתן להמיר את השמנת החמוצה במרכיב אחר, או שזה יהרוס את המתכון? תודה על המתכונים הנהדרים :)

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2018 at 11:07 am

הי נויה אני חושבת שקרם קוקוס יעבוד נפלא, לא ניסיתי אבל שווה לנסות

השב
User Avatar
מיכל
יולי 29, 2020 at 2:01 pm

היי שמנת מתוקה גם יעבוד?

השב
User Avatar
חן
יולי 11, 2021 at 6:26 pm

היי קרן רציתי להגיד שעשיתי פרורים די גדולים והם שקו בתוך העוגה וממש היתכזבתי איזה גודל זה אמרו להיות ? :)

השב
User Avatar
מירב
דצמבר 12, 2022 at 6:18 am

היי קרן, מתכון לעוגה טעימה מאוד פשוטה, אך מדוע העוגה יצאה דחוסה ורטובה מאוד? ): אוורירית היא ממש לא ולא הכי אכילה. מה לא בסדר..??

השב
User Avatar
אופה
אוקטובר 21, 2023 at 10:06 pm

קרם קוקוס לא עובד יש לו 20% שומן העוגה שהכנתי בכמות כפולה לא הצליחה לעלות והיא נורא שומנית התאכזבתי

השב
User Avatar
נוית סביליה
נובמבר 21, 2023 at 4:59 pm

אפשר להמיר שמנת חמוצה ביוגורט?

השב
User Avatar
אושר
יוני 17, 2021 at 8:55 pm

עוגה קלה ומוצלחת מאוד. תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 17, 2021 at 11:05 pm

תודה אושר

השב
User Avatar
אסיף חניה
אוגוסט 12, 2022 at 4:33 pm

מכינה את העוגה כבר כמה פעמים וממש טעימה.. לצערי אחרי האפייה היא ממש צונחת, אפשר לדעת מה הסיבה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 12, 2022 at 5:55 pm

אולי היא צריכה עוד אפייה

השב
User Avatar
עינב צרפתי
יולי 20, 2023 at 10:12 am

לא כדאי להקציף את בביצים כדי שהעוגה תיהיה אוורירית? או שאין השפעה

השב
User Avatar
פז
אוגוסט 10, 2025 at 6:06 pm

היי אפשר שוקולית במקום קינמון?

השב
User Avatar
דני
דצמבר 16, 2022 at 10:31 pm

היי קרן, תודה על המתכון! אני חושבת שכדאי לחדד את ההנחייה של הוצאת הפירורים, זה מאוד מבלבל וקל לטעות ולהוציא 3/4 מכמות הפירורים (ולא רק 3/4 *כוס* של פירורים). זו לדעתי הסיבה שיש פה היו מגיבים שיצאה להם עוגה דחוסה ורטובה. זה היה נראה לי מוזר אבל לצערי הבנתי את זה רק אחרי שהעוגה היתה בתנור, אולי אנסה שוב מחדש אחרי ההבנה הזו :)

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 17, 2022 at 8:55 am

הוספתי הערה אני מקוה שזה יספיק,

השב
User Avatar
תמר
יוני 13, 2023 at 4:00 pm

הי קרן, אפשרי בלי הפירורים? כלומר לא להפריד כוס פירורים, אלא לכלול את הכל בבלילה ? תודה רבה! תמר

השב
User Avatar
נילי
אוקטובר 28, 2023 at 7:47 am

מה המידות של תבנית אינגחיש סטנדרטית? תודה

השב
User Avatar
מיכל
פברואר 25, 2024 at 10:06 pm

אם אני מכפילה כמויות -האם תבנית מלבנית 21×31 תתאים? הכמות במתכון זה לתבנית מלבנית 10×31? תודה רבה על המתכון המושלם

השב
User Avatar
פז רוטנברג
אוקטובר 4, 2025 at 12:20 pm

אני החלפתי פכם ביוגורט ופעם בגיל ויצא מצוין

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2018 בשעה 10:07

נראה מושלם!! מתה להכין אבל יש לי ילדה אלרגית לחלב. האם יש תחליף לשמנת חמוצה?! תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2018 at 11:08 am

ראי תגובה מעלייך:-) אוסיף גם הערה בבלוג

השב
User Avatar
מיטל
ינואר 24, 2018 at 12:52 pm

תודה!! אנסה

השב
User Avatar
ריקי
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2018 בשעה 12:11

הי, האם העוגה מתאימה להקפאה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2018 at 12:47 pm

בהחלט, אחרי צינון מלא וכשהיא עטופה היטב.

השב
User Avatar
Katie Karkaby awadieh
מאי 20, 2021 at 10:33 pm

היי העוגב יצאה טעימה מאד אבל המרקם שונה ממה שבתמונה (רטובה ודחוסה) מה יכול להיות הסיבה?

השב
User Avatar
Tamar
יולי 11, 2020 at 4:47 pm

הי אגם, ניתן להשתמש ביוגורט ביו במקום שמנת חמוצה?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 11, 2020 at 6:02 pm

כן בטח

השב
User Avatar
טל
נובמבר 5, 2021 at 11:36 am

היי, איך לשמור את העוגה לאחר אפיה? מקרר או בחוץ?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 5, 2021 at 3:55 pm

לא במקרר

השב
User Avatar
כרמית
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2018 בשעה 13:02

הי קרן העוגה עצמה, הבסיס, עם 3/4 מהכמות קמח פירורים והציפוי עם 1/4 ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2018 at 1:15 pm

הי כרמית, לא חילקתי את הכמויות בצורה כזו, מכינים ראשית פירורים, מוציאים 3/4 כוס פירורים הצידה. ובאותה קערה בה נותרה כמות הפירורים הגדולה ממשיכים בהכנת הבלילה כרגיל. מקוה שעכשיו יותר ברור:-)

השב
User Avatar
מאיה
יולי 4, 2020 at 1:08 pm

עוגה מושלמת! מסקרן אותי אם זה יעבוד טוב בלהחליף את הקינמון בכפית שוקולית

השב
User Avatar
רז
ינואר 20, 2022 at 2:24 pm

חום עליון תחתון או טורבו? :)

השב
User Avatar
חן בן ישי
מאי 17, 2021 at 9:57 pm

היי, אפשר להמיר את הדממת חמוצה בגבינת ריקוטה?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 18, 2021 at 7:10 am

אפשרי בהחלט

השב
User Avatar
מור
אוגוסט 4, 2022 at 10:54 pm

אפשר להמיר בכוס מיץ תפוזים? במקום קרם קוסקוס- כדי לקבל עוגת פרווה? או פחות מומלץ?

השב
User Avatar
נופר
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2018 בשעה 14:52

היי האם אפשר להחליף את השמנת ביוגורט?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2018 at 5:20 pm

מניחה שכן

השב
User Avatar
אופירה
מאי 25, 2020 at 6:21 pm

תודה רבה על עוד מתכון נפלא, אין עלייך! מקווה שאת מרגישה יותר טוב :))

השב
User Avatar
רדיר
יוני 17, 2020 at 6:10 pm

היי קרין אם יש לי ביצים m אז אני שמה 3ביצים m למתכון

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 17, 2020 at 9:39 pm

שמי קרן :-) וכן אפשר שלוש ביצים

השב
User Avatar
איילת
ינואר 9, 2021 at 2:35 pm

הי קרן, הכנתי... יצאה לי דחוסה (אולי מהשמנת?) למה זה? לא אורירית...

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 9, 2021 at 6:02 pm

לא אמורה לצאת מאוד אוורירית אבל אמורה לצאת טעימה

השב
User Avatar
רותם
מאי 8, 2022 at 8:48 pm

היי העוגה עדיין לא מוכנה גם לאחר שעה וקצת. מה לדעתך יכלה להיות הבעיה?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 9, 2022 at 9:57 am

אולי התבנית קטנה מדי או שחום התנור שלך לא מכוון

השב
User Avatar
LIRAZ
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2018 בשעה 15:28

שלום קרן! האם אפשר להמיר את כל כמות הקמח בקמח כוסמין 70 אחוז טחון דק? אפשר להמיר את השמנת חמוצה באתה כמות של שמנת מתוקה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2018 at 5:22 pm

לא הייתי ממירה יותר מחצי כמות הקמח, ולגבי השמנת אני מניחה שכן אבל לא ניסיתי

השב
User Avatar
אלונה
ינואר 25, 2018 at 8:11 pm

עשיתי רק עם כוסמין 70% ויצא מעולה!

השב
User Avatar
רוני
נובמבר 30, 2022 at 7:17 am

היי קרן, בפעם הראשונה שהכנתי את העוגה היא יצאה מעולה, הפירורים השחימו. בפעם השניה והשלישית הפירורים לא ממש אפויים ושחומים אבל העוגה יוצאת בסדר ואני לא מבין מה יכולה להיות הסיבה. יכול להיות שאני מפורר יותר מידי את הפירורים כי הם לא גסים כמו בתמונה שלך… תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 30, 2022 at 7:40 pm

אולי בעיה בתנור?

השב
User Avatar
רתם
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2018 בשעה 21:50

אם אין לי וניל איכותי, איך אפשר להעשיר את הטעם? חשבתי נאמר על גרידת תפוז בעוגה ואולי את הפירורים בלי קינמון, או אולי עם מעט קקאו. מה דעתך?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2018 at 10:00 pm

כל הרעיונות שלך נשמעים נהדר, וילכו מצויין:-)

השב
User Avatar
אפרת
ינואר 7, 2021 at 1:31 pm

היי קרן מה צריך לעוגה עם קמח כוסמין שתהייה אוורירית? לא הולך לי עם זה‍♀️ יוצא דחוס . תודה אפרת

השב
User Avatar
נועה
ינואר 8, 2021 at 10:54 am

היי קרן :) המתכון הוא לפסח אינגליש אחד ? תודה ! מכינה היום לשבת

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 8, 2021 at 11:21 am

אינגליש אחד, למה פסח? הוא לא כשר לפסח

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
ינואר 25, 2018 בשעה 13:35

שלום קרן ראיתי את הטור שהיה לך במאקו עוגות בקערה אחת ורציתי לשאול לגבי עוגת השיש קפה-קקאו: אני רוצה להכין חצי כמות באינגליש קייק - לחלק את המרכיבים בחצי וכמה זמן אפייה??מכינה בגירסת הפרווה - כמה שמן לשים לשימון התבנית והאם לשים אותו ואז סוכר?תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 25, 2018 at 3:51 pm

הי שרון, אפשר לחלק בחצי, ולהוריד זמן אפייה, להתחיל לבדוק אחרי חצי שעה.לשימון התבנית אפשר לרסס ספריי שמן ואז לפזר מעט סוכר. את יכולה גם להכין את כל כמות העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק ולהקפיא אחת.

השב
User Avatar
מאיה
אוקטובר 22, 2024 at 4:17 pm

הי, האם זה יעבוד רק עם חמאה? או שחייבים את השמן להצלחת העוגה? מתה על העוגה הזאת! הכי טעימה!

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 23, 2024 at 12:08 am

אפשר להמיר לחמאה

השב
User Avatar
אידן
starstarstarstarstar
ינואר 26, 2018 בשעה 16:40

היי קרן, בקערה עם הבלילה וכמות הפירורים הגדולה, הפירורים לא מתאחדים לגמרי עם הבלילה. האם כך אמור להיות? במתכון כתוב בלילה אחידה אבל זה לא מתאחד אצלי..

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 26, 2018 at 4:54 pm

נסי לערבב במהירות גבוהה,בסוף זה קורה:-) אם לא, אני מאמינה שזה יסתדר באפייה

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
ינואר 27, 2018 בשעה 14:41

אפשר במקום השמן פשוט לשים יותר חמאה? ואם כן אז כמה? (מעדיפה בלי שמן תעשייתי) בנוסף, איך קמח כוסמין יעבוד פה? אפשר להחליף מחצית מהכמות? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 27, 2018 at 5:48 pm

תכפילי את כמות החמאה המומסת במקום שמן. ואין בעיה להמיר חצי מהכמות בכוסמין. תציצי בתגובות למעלה לדעתי היתה מישהי שעשתה את זה .

השב
User Avatar
אור
מאי 24, 2020 at 11:01 am

אם אני משתמשת בקמח רגיל ולא תופח, כמה אבקת אפייה לשים?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 24, 2020 at 6:08 pm

1.5 כפיות

השב
User Avatar
LIRAZ
starstarstarstarstar
ינואר 29, 2018 בשעה 08:31

שלום קרן! הכנתי את העוגה ביום שישי האחרון כמאפינס אישיים.משום מה כשפיזרתי את הפירורים מעל העוגה האפייה הפירורים שקעו לי מה יכולה להיות הבעיה.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 29, 2018 at 9:02 am

או שכמות הפירורים היתה גדולה ביחס למאפינס ואז הם היו ״כבדים ״ לבלילה ושקעו, או שאולי חום התנור שלך קצת גבוהה מדי, נסי להבא לפזר את הפירורים חמש דק אחרי שהעוגה כבר בתנור.

השב
User Avatar
נטע רייך
דצמבר 18, 2021 at 9:02 pm

הי! אפיה רגילה או טורבו?

השב
User Avatar
דני
אוקטובר 21, 2023 at 5:21 pm

הפירורים יצאו במרקם מעט חולי וממש מרגישיפ את גרגירי הסוכר. ככה זה אמור להיות? או שהפירורים צריכים לצאת כמו קראמבל?

השב
User Avatar
לילי
starstarstarstarstar
פברואר 2, 2018 בשעה 21:50

עוגה נפלאה:) משתבחת עם הזמן... הכנתי עם שמן במקום חמאה, ממליצה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 3, 2018 at 6:52 am

שמחה לשמוע ותודה כל השיתוף:-)

השב
User Avatar
חמוטל
starstarstarstarstar
פברואר 9, 2018 בשעה 23:22

הי קרן- הכנתי את העוגה שלך פעמיים בשבועות האחרונים (יחד עם בתי בת ה3..כנראה שזו עוגה שנועדה לאימהות ובנות)- והיא ממש נפלאה! תודה על מתכון פשוט ומוצלח!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 10, 2018 at 7:22 am

שמחה לשמוע חמוטל, תודה :-)

השב
User Avatar
אסתי
starstarstarstarstar
אפריל 17, 2018 בשעה 13:59

הי קרן ערבבתי את החומרים במיקסר כי קשה לי עם היד. כשהוצאתי מהתנור העוגה נפלה באמצע ולא נאפתה כראוי. האם זה בגלל המיקסר? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2018 at 2:05 pm

כנראה העוגה לא נאספתה מבפנים, זה לא קשור כלל למיקסר. יתכן שחום התנור שלך גבוה ולכן היא נאפתה יותר מבחוץ ולא מספיק מבפנים, להבא תאפיאו בחום נמוך או מעט יותר זמן ואם מתחיל הלשחים מלמעלה תניחי נייר כסף, שלא תירשף. וגם לא לשכוח לבדוק עם קיסם את הפנים לפני שמוציאים.

השב
User Avatar
דלית
מאי 18, 2021 at 5:52 pm

היי קרן, לא ראיתי התייחסות לחום התנור והאם טורבו או לא. תודה רבה.

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 19, 2021 at 5:58 am

חום עליון תחתון וטמפרטורה 180 כפית שכתוב בתחילת הוראות ההכנה

השב
User Avatar
בר
starstarstarstarstar
אפריל 27, 2018 בשעה 14:29

וואו! יצא כ"כ מוצלח! אומץ בחום למטבחנו :) תודה קרן!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 29, 2018 at 9:18 am

תודה, שמחה לשמוע:-)

השב
User Avatar
שרי
נובמבר 4, 2021 at 2:17 pm

היי עוגה מעולה! שאלה, אינגליש סטנדרטית הכוונה לתבנית חד פעמית?

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 4, 2021 at 10:21 pm

אפשר חד פעמית

השב
User Avatar
לימור
starstarstarstarstar
יולי 4, 2018 בשעה 13:17

הי, האם אפשרי במקום השמנת החמוצה לשים שמנת ריץ פרווה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 5, 2018 at 7:11 am

אני חושבת שכן, לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא

השב
User Avatar
רותם
מאי 24, 2020 at 4:39 pm

קרן, כל הטלפון שלי סוכר וקמח ! די זה לא נוח ככה. תכתבי ספר ! פליז! כל מתכון שלך זה נכס! שישאר לעולמי עד❤️

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 24, 2020 at 6:05 pm

יהב הודעה מרגש בחיי!!!! תודה על זה זה קורה בקרוב מבטיחה

השב
User Avatar
לימור
starstarstarstarstar
יולי 16, 2018 בשעה 10:37

חזרתי לעדכן, יצא מעולה עם שמנת ריץ פרווה . תודה !

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 16, 2018 at 10:50 am

תודה לימור!

השב
User Avatar
שי
מאי 20, 2022 at 10:54 pm

היי קרן(: הכנתי את העוגה בפעם השנייה , וזו כבר פעם שנייה שהעוגה יוצאת דחוסה עשיתי לגמריי לפי השלבים אבל בשלב של להוסיף את הרטובים לקראמבל עשיתי עם מטרפה כי אחרת נשארו הרבה גושים מה יכולה להיות הבעיה לדחיסות?

השב
User Avatar
לינוי
starstarstarstarstar
אוגוסט 8, 2018 בשעה 16:05

אפשר להחליף את השמנת והחמאה שניהם בשמן קוקוס? ומה הכמויות המומלצות? תודה.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 8, 2018 at 5:17 pm

אני ממליצה להמיר את החמאה בעוד 1/4 כוס שמן קנולה כי ממילא יש במתכון, ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס באותה הכמות

השב
User Avatar
לינוי
אוגוסט 8, 2018 at 6:10 pm

אי אפשר להשתמש בשמן קוקוס? ולא קרם קוקוס?

השב
User Avatar
רוני
יולי 17, 2020 at 10:45 am

היי קרן, המתכון הזה מספיק בעצם לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית אחת?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 17, 2020 at 4:23 pm

נכון מאוד

השב
User Avatar
טל
נובמבר 5, 2021 at 11:37 am

היי, איך לשמור את העוגה לאחר אפיה? מקרר או בחוץ?

השב
User Avatar
לינוי
starstarstarstarstar
אוגוסט 8, 2018 בשעה 16:07

האם אפשר להחליף את השמנת והחמאה שניהם בשמן קוקוס? ומהן הכמויות המומלצות? תודה.

השב
User Avatar
מיכל ויצמן
starstarstarstarstar
פברואר 1, 2019 בשעה 18:36

היי, האם יצא לנסות להשתמש בשמן קנולה בכבישה קרה? או שמן אחר בכבישה קרה? ניסיתי כבר מספר חברות וזה משאיר טעם לוואי נראה לי. את משתמשת בשמן קנולה של איזו חברה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2019 at 7:37 pm

אני קונה את השמן הכי זול על המדף בסופר, ממש לא משנה לי איזה...

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
פברואר 18, 2019 בשעה 04:44

פעמיים הכנתי עוגה מהסוג הזה וכל הזמן הפירורים ישר עם הכניסה לתנור, נבלעים בתוך העוגה והופכים בתחתית שלה למין עיסת חמאה לא אפוייה ולא ניתנת לאכילה תמיד אני מוציאה את החמאה והשמנת חמוצה לטמפרטורת החדר ועכשיו בחורף זה עניין של שעתיים או קצת יותר

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 18, 2019 at 6:39 am

אין צורך להוציא את החמאה והשמנת החמוצה , ממילא ממיסים את החמאה ושמנת חמוצה צריכה להיות קרה. להבא נסי להוריד מעט חום תנור, אולי זה יעזור לפירורים להישאר למעלה.

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
פברואר 18, 2019 בשעה 13:25

דווקא אפיתי ב 170 בפעם הראשונה ובפעם השנייה ב 165 מעלות הבלילות תמיד יצאו לי נוזליות קצת ולא קרמיות בכלל כפי שהבנתי שאמור להיות ולא עירבבתי בכלל הרבה כך שזה לא קשור לערבוב לגבי שמנת חמוצה תמיד בכל המתכונים אני מוציאה לטמפרטורת החדר , אחרת יש גושים שלא ניתן להיפטר מהם חמאה איך ניתן לעבוד בבלילה עם חמאה קרה מהמקרר?(אם אני רוצה במטרפה וערבוב בלי להוציא את המקסר)

השב
User Avatar
רווית
starstarstarstarstar
פברואר 24, 2019 בשעה 17:27

לתבנית אינגליש קייק גדולה, לא חד פעמית לגבי החומרים ניתן להשתמש בשמנת חמוצה 27 אחוז ? היא צריכה להיות ישר מהמקרר? אין לי תמצית וניל אמיתית אלא רק פשוטה , מה ניתן להוסיף במקום לקבלת טעם וניל , סוכר וניל אולי? יש מתכונים שמוסיפים חלב , זה כדאי כאן ? ואם כן באיזה שלב להוסיף וכמה? או שזה ישנה את המרקם הבצקי שצריך להיות לעוגה והכל יהפוך לנוזלי מידי? לבסוף לגבי סדר ההכנה את הפירורים אני מעדיפה לחוד לעשות מ 50 גרם חמאה וחצי כוס קמח ורבע כוס סוכר וכפית קינמון אז לגבי שאר הבלילה של העוגה לעשות באותו סדר שציינת או שכדאי קודם לערבב שמן חמאה וסוכר ואחר כך ביצים ובסוף לסירוגין פעם שמנת ופעם קמח ולסיים בקמח ? כי בעוגות זה נורא חשוב הסדר שתצא אכן תערובית שהיא מעט בצקית כמו שצריך להיות כאן

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 27, 2019 at 1:38 pm

אין בעיה להשתמש בשמנת חמוצה 27% וגם בסוכר וניל בשביל טעם מעט ונילי אין צורך להוסיף חלב העוגה מצויינת בדיוק כמו שהיא. אם רוצים להכין פירורי קראמבל בנפרד אין בעיה, אפשר להכין את העוגה עדיין באותו אופן לא צריך לשנות כלום. בהצלחה

השב
User Avatar
מלי
starstarstarstarstar
פברואר 24, 2019 בשעה 17:37

ברוב העוגות כמו המתכון הזה סדר ההכנה שונה. תחילה במיקסר מעבדים חמאה וסוכר לתערובית תפוחה וקרמית , אחר כך מוסיפים ביצים ובסוףלסירוגין פעם שמנת חמוצה ופעם קמח ומסיימים בקמח. מה שונה סדר ההכנה הזה לעומת זה שציינת , אם בכלל ? על מרקם העוגה ? הקצפת חמאה וסוכר תחילה יותר מבטיח מרקם בצקי שתמיד מצליח ? או שכמו שהסברת גם יהיה מרקם כזה? ועיבוד במיקסר של חמאה וסוכר תחילה ואחר כך שאר החומרים, מחייב כמות גדולה יותר של חמאה 75 גרם לתבנית אינגליש קייק גדולה ?

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
פברואר 27, 2019 בשעה 18:45

עשיתי היום שוב בפעם השלישית , ושוב הפירורים שקעו לי בתוך העוגה. שמתי את השמנת חמוצה כשהיא קרה , ועקבתי אחרי כל ההוראות והשלבים.ודווקא הבלילה יצאה לי קרמית , לא נוזלית כמו בפעמים הקודמות כשהפירורים נבלעים בתוך העוגה, אז הם הופכים למין עיסת חמאה לא אכילה. אז הם בעצם בכלל לא נקראים פירורים כי הופכים לעיסה. כל הטעם והכיף של העוגה הזאת הם הפירורים הקריספיים בעוגה , זה מה שעושה אותה גם לכל כך טעימה אני לא מבינה למה עוגה שאמורה להיות כל כל פשוטה לא מצליחה לי ולכולם כן. אני כבר לא יודעת מה לעשות, זה ממש מרגיז

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 28, 2019 at 7:41 am

הי אורלי אני ממש מתנצלת אני עכשיו רואה שכתבתי לך להוריד חום במקום להעלות זה נראה לי הדבר היחיד שתוכלי לעשות אחרת אני באמת לא יודעת מה משתבש בכל פעם מתנצלת על בזבוז הזמן ומקוה שתכיני שוב קרן

השב
User Avatar
סיון
מאי 25, 2020 at 7:41 pm

היי קרן, יש לי רק ביצים בגודל m להשתמש ב2 או 3? תודה רבה על מתכונים נהדרים :(

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
מרץ 18, 2019 בשעה 14:22

את יודעת במקרה אם יש סרטון שמדגים הכנה של סוג עוגה כזאת, או אולי סרטון שלך ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 20, 2019 at 5:13 pm

הי אורלי אין לי סרטון אבל מדובר בתהליך ממש פשוט ואם יש לך שאלות אני אשמח לעזור

השב
User Avatar
איריס טל
יוני 6, 2020 at 11:10 am

בכל העוגות, במקום סוכר ( יש לי ילד עם קרוהן וסוכר מעורר דלקת כך שממש ממש לא מומלץ לו) איזה תחליף את ממליצה? כזה שכמעט לא מורגש ההבדל , תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 6, 2020 at 4:17 pm

הי איריס, לצערי אני לא מבינה כלום בתחליפי סוכר

השב
User Avatar
לוריאל
starstarstarstarstar
אוגוסט 17, 2019 בשעה 15:45

היי קרן, במידה ואין לי קמח תופח, מה כמות האבקת אפייה שאני צריכה להוסיף (בכפיות או גרם)? תודה רבה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 17, 2019 at 4:28 pm

כפית אחת תספיק

השב
User Avatar
נטע
נובמבר 28, 2019 at 2:05 pm

שלום קרן אני רוצה לשים אגוזים טחונים שלושת רבעי כוס , אז כמה קמח לשים במקרה הזה ? להשאיר את הקמח כמו שהוא בכמות או שזה ייצא כבד מידי ? אני מתכוונת לעשות בתבנית אינגליש אחת בכמויות האלה, ורק אני שואלת לגבי הקמח

השב
User Avatar
אסנת
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2020 בשעה 12:14

הי קרן, אם אני מחליפה את השמנת החמוצה בקרם קוקוס אז הקרם חייב להיות עם אחוזי שומן גבוהים? מה שאני מחזיקה בבית בד"כ זה של 4.5% שומן תודה רבה

השב
User Avatar
סי
starstarstarstarstar
מרץ 28, 2020 בשעה 16:47

היי פעלתי על פי ההוראות, אפיתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק ,40 דקות ב180 מעלות, הפירורים היו בצבע שחום והקיסם יצא עם מעט פירורים לחים. כאשר הוצאתי את העוגה מהתנור, היא קצת שקעה (נוצר עמק קטנטן) ולאחר שפרסתי אותה ניראה שהמרקם מעט דחוס ושהיא לא מספיק אפוייה מבפנים. מה השתבש? האם עוד מספר דקות של אפייה היו מונעים את ההיווצרות של שקיעת העוגה? רעיון אחר?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 28, 2020 at 5:37 pm

לרוב כשעוגה שוקעת זה בגלל שהיא לא מספיק אפויה מבפנים, יש הבדלים שונים בין תנורים וייתכן שאצלך העוגה היתה צריכה טמפרטורה נמוכה יותר למשך זמן ארוך יותר.

השב
User Avatar
מלי
מאי 25, 2020 at 9:05 pm

קרן יקרה, איזה ריח מטורף היה בבית כשהעוגה הייתה בתנור,,,יצאה עוגה נהדרת, רכה וטעימהההה איזה כייף של מתכון, כייף ששמרת את הסרטון של העוגה ובכלל כייף לעקוב ולראות את כל הדברים הנפלאים שאת מכינה...

השב
User Avatar
דנה
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 21:28

מתכון מושלם :)) עבדתי עם מה שיש בבית ולכן נאלצתי להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל + אבקת אפייה ואת השמנת החמוצה ביוגורט סויה. יצא פשוט מדהים והעוגה כבר זכתה בבית לטייטל העוגה הטובה ביותר שהכנתי אי פעם ;)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 9:32 pm

שמחה לשמוע

השב
User Avatar
אביטל
starstarstarstarstar
מאי 25, 2020 בשעה 08:56

הי קרן,עדיף להחליף את השמנת החמוצה אם אין לי בשמנת מתוקה או בגבינה לבנה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 25, 2020 at 8:57 am

שתי האופציות אחלה

השב
User Avatar
איילה
starstarstarstarstar
מאי 27, 2020 בשעה 13:45

היי קרן, אני ואפייה בדרכ לא החברים הכי טובים... אבל אני עושה ניסיונות מידיי פעם.. הכנתי את העוגה שלך היום והיא פשוט יצאה בול!! 40 דק לא הספיקו אצלי הגעתי כמעט ל50 דק ובהמלצתך עם כיסוי רופף של נייר כסף לכמה דק כדי שהפירורים לא יישרפו. היא טעימה ברמות יצאה גבוהה ויפה. תודה על מתכון מדוייק! אשמח לדעת איך נכון לשמור עוגה כזו כדי שנוכל להנות ממנה כמה ימים :) תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 27, 2020 at 6:08 pm

הי איילה שמיה לשמוע בשבילך! אני שומרת אותה עטופה היטב בטמפרטורת החדר

השב
User Avatar
חן
ינואר 6, 2021 at 4:46 pm

היי קרן, יש אפשרות להפחית קצת בכמות הסוכר ? (סבתא סוכרתית)

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 6, 2021 at 5:29 pm

זה ישפיע על מרקם העוגה לכן אני לא ממליצה להוריד מעבר ל 4-5 כפות

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
יוני 12, 2020 בשעה 17:47

היי קרן הכנתי את העוגה והיא יצאה לי דחוסה ולא אוורירית כמו בתמונה.מה יכולה להיות הסיבה? יש לציין שבטעם היא נהדרת אבל משהו במרקם השתבש מעניין אותי מה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 12, 2020 at 7:20 pm

אולי ערבבת יותר מדי אחרי הוספת הקמח?

השב
User Avatar
ליהיא
starstarstarstarstar
יולי 17, 2020 בשעה 14:39

היי קרן! כמה ביצים לשים אם יש לי רק גודל xl?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 17, 2020 at 4:21 pm

להוריד אחת

השב
User Avatar
שקד
starstarstarstarstar
אוגוסט 13, 2020 בשעה 22:22

היי קרן, אם אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית קוגלהוף בכמה אני צריכה להכפיל לדעתך? תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 13, 2020 at 10:25 pm

לפחות פעמיים אני מקוה שזה יצליח איתה הכפלת הכמויות לא בטוחה

השב
User Avatar
שקד
אוגוסט 16, 2020 at 12:10 pm

חזרתי לספר שבסוף עשיתי בתבנית אינגליש מתכת ויצא מושלם!!! חוסלה במהירות! תודה :)

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
אוגוסט 15, 2020 בשעה 20:15

וואו וואו וואו איזה עוגה מושלמת! נימוחה, רכה, לא מתוקה מדי, אווירירית וכיפית. מתאימה בול לצד הקפה. כמה אני שמחה שהגעתי לבלוג המדהים שלך! מתכונים נפלאים. כל מי שטעם התענג :)

השב
User Avatar
אדוה
starstarstarstarstar
אוגוסט 15, 2020 בשעה 23:37

הכנתי את אותה עוגה מעל שמתי שזיפים חתוכים לקוביות ומעליהם את הפירורים יצא משגע! תודה

השב
User Avatar
בר
starstarstarstarstar
ספטמבר 25, 2020 בשעה 20:15

המתכון מצויין מבחינת המרקם של העוגה!!!אם כי לא מספיק מתוק. להבא אנסה להוסיף רבע כמות סוכר. מעניין אם זו תגובה שחזרה על עצמה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 25, 2020 at 9:29 pm

אני הכנתי אותה עשרות פעמים וגם אחרים ואף פעם לא שמעתי שהיא לא מתוקה מדי... להיפך אולי שכחת קצת סוכר? זה ממש לא הגיוני

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
ספטמבר 28, 2020 בשעה 10:31

עוגה מצויינת ממש. הכנתי אתמול וקצרתי שבחים. עוד מתכון פשוט שמנצח. תודה קרן.

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 28, 2020 at 10:41 am

תודה ליאת יקרה

השב
User Avatar
תהל
starstarstarstarstar
אוקטובר 7, 2020 בשעה 13:38

הכנו מיליון פעם כל פעם יוצא טעים בטירוף!!!! התאהבנו בה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 8, 2020 at 8:02 am

תודה תהל

השב
User Avatar
ליה
starstarstarstarstar
ינואר 6, 2021 בשעה 17:54

היי קרן, הכנתי את העוגה והייתה טעימה מאוד, אבל יצאה לי קצת קשה ודחוסה ולא אווריית. מה ניתן לעשות שבפעם הבאה לא יצא דחוס?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 6, 2021 at 7:14 pm

מינימום ערבוב, ולא להוריד בסוכר

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
ינואר 6, 2021 בשעה 17:57

היי קרן יש לי תבנית אנגלית קייק בארוך 30 ורוחב 10 סמ האם צריך להגדיל כמויות? תודה רבה על מתכונים נפלאים

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 6, 2021 at 7:14 pm

אפשר להגדיל ברבע

השב
User Avatar
Oshrat David Pare
starstarstarstarstar
ינואר 12, 2021 בשעה 20:14

היי קרן, לאחרונה התחלתי לנסות מתכונים שלך ופשוט התאהבתי אז מעכשיו כל יום אני מנסה מתכון חדש שלך כשהאהוב עליי עד עכשיו הוא עוגת תפוזים קוקוס (שגם אמא שלי התמכרה :) ) לגבי העוגת וניל, ניסיתי אותה אתמול והייתי צריכה להכפיל כמויות כי הריח היה וואו... יש לי 2 שאלות - למה הפירורים נאפו לי לפני העוגה עצמה? הייתי צריכה 10 דקות נוספות של אפייה בתנור. בנוסף - הפירורים לא נדבקו לעוגה עצמה כך כשכל פעם שחתכתי פרוסה מירב הפירורים פשוט נפלו ... תודה רבה מראש וערב טוב

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 12, 2021 at 10:34 pm

הי אושרת שמחה שאהבת את העוגה, הפירורים מן הסתם נמצאים בחלרה העליון של העוגה ולא בתוך הבלילה אז הם נאפים יחסית מהר אבל זה משתלב מעולה לזמן אפיית הבלילה עצמה, יכול להיות שהם יצאו לך קצת יבשים בפעם הזו שהתפוררו והיו צריכים יותר שומן שיחבר אותם... קורה.

השב
User Avatar
מאיה
מאי 3, 2022 at 9:34 am

קרןןן איזו עוגה מזעזעת! מכינה כבר פעם רביעית השבוע כי היא נגמרת כל פעם! נהדרת כהרגלך

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2022 at 2:02 pm

חחח הלחצת!

השב
User Avatar
שירן
starstarstarstarstar
ינואר 14, 2021 בשעה 12:26

יצאה חלומית! כמו כל מתכון שלך שאף פעם לא מאכזב

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
ינואר 19, 2021 בשעה 13:10

היי קרן, עוגה מעולה, תודה!! את מאחסנת אותה במקרר או שאפשר בחוץ בימים קרים אלו?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 19, 2021 at 9:06 pm

לא צריך מקרר

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
אפריל 6, 2021 בשעה 06:14

ואווו עוגה מושלמת מושלמת!!! הכנתי ונאכלה כולה באותו הערב!! היו חסרים לי 50 מל של שמנת חמוצה ובמקום הכנסתי יוגורט עיזים כי זה מה שהיה... יצא טעים מושלם מושלם

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 6, 2021 at 10:15 am

אלופה, תודה

השב
User Avatar
קרן זוארץ
starstarstarstarstar
מאי 17, 2021 בשעה 12:22

נראה טוב כמה ביצים אקסטרה לארג במקום לארג?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 17, 2021 at 7:29 pm

להוריד אחת

השב
User Avatar
אביטל זרדז
starstarstarstarstar
מאי 22, 2021 בשעה 09:42

הכנתי אתמול, עוגה מעולה הכנה קלה ומהירה. והתוצאה מושלמת ליד הקפה. הילדים טרפו. תודה על המתכון.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 22, 2021 at 3:04 pm

תודה אביטל

השב
User Avatar
עדן
starstarstarstarstar
נובמבר 15, 2021 בשעה 17:59

עוגה קלה טעימה ויפיפיה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 15, 2021 at 8:14 pm

תודה עדן

השב
User Avatar
מוריה
starstarstarstarstar
דצמבר 31, 2021 בשעה 08:34

הי, שאלה. ניתן להחליף את השמנת התמותה בחלב סויה/שקדים? ניסית פעם?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 31, 2021 at 4:52 pm

מנילה שאין בעיה

השב
User Avatar
מיה
starstarstarstarstar
מרץ 29, 2022 בשעה 13:11

היי קרן, האם אפשר לדעתך להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן? כרגיל/תמי תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 29, 2022 at 1:18 pm

בטח שאפשר 1:1

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
יולי 30, 2022 בשעה 22:20

תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך!! מנסה כל פעם משהו והכל מוצלח!! בייצי M גם הולך כאן?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 31, 2022 at 8:19 am

תודה כן אין בעיה עם מדיום

השב
User Avatar
רותם חזון
starstarstarstarstar
מאי 10, 2023 בשעה 10:35

היי קרן, האם צריך לשמור את העוגה במקרר?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 10, 2023 at 1:17 pm

אין צורך

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
אוגוסט 13, 2023 בשעה 13:46

האם אפשר להוסיף תפוחים לבלילה והאם צריך לאפות או לבשל את התפוחים לפני?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 14, 2023 at 2:34 pm

אפשר להוסיף קוביות תפוחים אין צורך לבשל

השב
User Avatar
טליה
starstarstarstarstar
אוקטובר 26, 2023 בשעה 13:24

עוגה מהממת חוסלה בחצי שעה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 26, 2023 at 8:11 pm

תודה טליה

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
נובמבר 9, 2023 בשעה 07:44

היי קרן הכנתי ויצא מעולה!!!! תודה רבה איך שומרים על העוגה? היא צריכה מקרר?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 9, 2023 at 12:38 pm

לא במקרר, על השיש עטופה היטב

השב
User Avatar
תמר
starstarstarstarstar
פברואר 28, 2024 בשעה 07:13

היי קרן עשיתי אתמול את העוגה ונראתה מדהים אבל אחרי חצי היא שקעה ונדחסה למה זה קרה? מה ניתן לעשות אחרת כדי שזה לא יקרה היא כמובן טעימה מאד אבל המרקם דחוס הכנתי מכמות כפולה דרך אגב.

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 28, 2024 at 7:20 am

עוגה שנופלת אחרי אפייה בדרכ לא מוכנה עד הסוף מבפנים, או שאולי אפית בטורבו ?

השב
User Avatar
גל
starstarstarstarstar
מאי 12, 2024 בשעה 21:21

וואיייי קרן תקשיבי מהיום שגיליתי אותך! זו העוגה! מספר אחת אצלי ואני עושה איתה מלא וריאציות ותמיד היא נאכלת בשנייה!!! עוגה מושלמת וכל כך קלה להכנה שזה מטורף! תודה עליייך!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2024 at 12:23 pm

משמח ממש גל תודה!

השב
User Avatar
מירב
starstarstarstarstar
מאי 16, 2024 בשעה 20:01

היי קרן!! דבר ראשון רציתי להגיד תודה על כל המתכונים הנדירים שיש באתר, כל מתכון זהב! לצערי דווקא לא הצלחתי את העוגה הזאת, היא יצאה מפנים לא אפויה עד הסוף אבל גם לא רטובה, יש לך ניחוש מה לא עשיתי טוב? תודה מראש❤

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 18, 2024 at 12:56 pm

לפעמים זה קורה בגלל השמנת החמוצה, או שאולי הורדת בכמות הסוכר

השב
User Avatar
דנה
starstarstarstarstar
אוגוסט 22, 2024 בשעה 20:06

היי קרן, בן זוגי שונא קינמון, אבל ממש אהב את המרקם של העוגה. כמה צריך להפחית בקמח ובחמאה על מנת לא להכין את הקרמבל? תודה על העזרה 3>

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 23, 2024 at 9:53 am

אל תפחיתי כלום פשוט אל תוציאי פירורים החוצה

השב
User Avatar
ליזי
starstarstarstarstar
פברואר 3, 2025 בשעה 12:20

עוגה אליפות כל כך טעימה וקלה, הכנתי עם יוגורט .

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img