עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת יוגורט נקטרינות וקינמון הפוכה שהיא וואו

מאי 25, 2024 23 Comments

אני שונים חולמת שתהיה לי מחבת ברזל יצוק שנכנסת לתנור כי אין יותר כייף מלהכין עוגות הפוכות במחבת כזו, שמתחילה על האש ומסיימת בתנור

והנה סוף סוף יש לי אחת! אז הכנתי השבוע עוגת נקטרינות קייצית עם יוגרט וקינמון שיצאה ככ הרבה מעל המצופה!

קירמלתי במחבת חמאה וסוכר ואחכ סידרתי מעל יפה נקטרינות ואת הבלילה של העוגה שברגע האחרון (ואיזה מזל!) החלטתי להוסיף לה כפית קינמון

העוגה יצאה ככ טעימה, ובשילוב עם הנקטרינות המתוקות חמצמצות והקרמל שלמטה היא פשוט וואו אחד גדול.

למי שאין מחבת כזו מוזמן להכין קרמל על מחבת רגילה ולהעביר אותו אחדכ לתבנית לא מתפקרת ולהמשיך הלאה בתנור כרגיל

בהצלחה!!!!

לצפייה בסרטון וידאו עם שלי הכנה לחצו כאן
פרסום בשיתוף משק צוריאל 

עוגת יוגורט נקטרינות וקינמון הפוכה שהיא וואו / מחבת ברזל שנכנסת לתנור קוטר 26 או תבנית עגולה בקוטר 24

מצרכים למתכוןֿ:

לקרמל:

1/3 כוס (66 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה)

30 גר׳ חמאה

2-3 נקטרינות חצויות ופרוסות לפרוסות לא דקות מדי ולא מאוד עבות 

לבלילת העוגה:

100 גר׳ חמאה רכה

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר חום בהיר

2 ביצים גודל L

מעט מלח

כפית תמצית/מחית וניל 

1/2 כפית אבקת קינמון 

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן 

1/2 כוס (50 גר) קמח שקדים (שקדים טחונים לאבקה)

1.5 כפיות אבקת אפייה

1.5 מיכלים (225 גר׳) יוגורט עיזים של משק צוריאל 

המלצה להגשה:

גלידת וניל או גלידת קרמל

אופן ההכנה:

מכינים את בלילת העוגה:

בקערה מערבבים חמאה רכה וסוכר חום בהיר, מוסיפים ביצים ומערבבים היטב 

זה הרבה פעמים ״שובר״ את הבלילה, לא להיבהל ולערבב טוב.

מוסיפים מלח, קינמון ווניל ומערבבים היטב, מוסיפים אבקת אפייה, קמח לבן וקמח שקדים

ושוב מערבבים היטב. מוסיפים יוגורט וטורפים לבלילה אחידה ומניחים בצד.

מחממים תנור ל 175 מעלות 

אם אין לכם מחבת ברזל שנכנסת לתנור אז תכינו את הקרמל במחבת רגילה ובמקביל

תשמנו היטב תבנית אחרת לעוגה רצוי לא מתפרקת.

במחבת ברזל שנכנסת לתנור (אם אין לכם, אז מחבת רגילה ואחכ תעבירו את הקרמל לתבנית)

ממיסים סוכר חום וחמאה, תערבבו כל הזמן, שהסוכר לא יתקשה, ושהאש תהיה בינונית ולא גבוהה מדי.

כשהסוכר נמס והמסה הופכת לקרמלית, מניחים עליה את פרוסות הנקטרינות.

אפשר לסדר חופף יפה כזה, בעיניי ממש אין צורך, רק להניח את כל הנקטרינות שיכסו את כל תחתית התבנית או המחבת

מוזגים מעל הנקטרינות את בלילת העוגה ומכניסים לאפייה של 25-30 דקות עד 

כשחלקה העליון של העוגה נראה מוכן וקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו מוציאים את העוגה מהתנור.

(תבדקו טוב עם הקיסם עד הסוף, כי אם הבלילה לא מוכנה זה יהיה לא נעים)

מצננים את העוגה למשך 10 דקות בלבד, מניחים צלחת רחבה יותר מהמחבת או התבנית על המחבת והופכים בעדינות

המראה היפה שמתגלה עוצר נשימה תתכוננו!!!!

בתאבון

**במקום נקטרינות אפשר להשתמש בשזיפים, משמשים, אפרסקים או תפוחים

**אפשר לוותר על הקינמון למרות שאני חושבת שהוא מדהים בעוגה

**מעדיפה שתשאירו את העוגה חלבית כמו שהיא ולא תהפכו אותה לפרווה כדי למקסם את ההנאה ממנה

Print Friendly, PDF & Email

23 Comments

רותי בן נון מאי 26, 2024 at 6:56 am

אפשר להחליף ליורגוט רגיל??

Reply
קרן אגם מאי 26, 2024 at 8:39 pm

כן

Reply
andrea אוגוסט 10, 2024 at 9:16 pm

תודה על המתכון! אופים עם טורבו או רגיל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2024 at 7:27 pm

חום עליון תחתון

Reply
עליזה מאי 26, 2024 at 11:30 am

קרן, תראי לנו את המחבת בבקשה.

Reply
קרן אגם מאי 26, 2024 at 8:43 pm

היא מופיעה באינסטגרם שלי בהילייטס של מגנוס

Reply
אורלי מאי 29, 2024 at 2:32 pm

יש לי סוכר רגיל לבן בבית, חייב דמררה?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2024 at 10:44 pm

לא חייב

Reply
מורן מאי 30, 2024 at 9:06 pm

אפשר לאפות בסוטאז' (קוטר תחתית 24)?
אין לי מחבת שמתאימה לתנור או תבנית 24 לא מתפרקת.

Reply
קרן אגם מאי 30, 2024 at 10:40 pm

בטח

Reply
שולמית יוני 24, 2024 at 12:50 pm

במקבום כוס קמח רגיל אפשר כוס קמח שקדים בנוסף לזה שכבר רשום במתכון

Reply
ענת יוני 27, 2024 at 7:58 pm

האם אפשר להשתמש באחת
התבניות נירוסטה העגולות של מגנוס? ( מהסט של 3 הגדלים..) גם כמחבת לקרמל ואח״כ לתנור..?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2024 at 4:09 pm

האמייל את מתכוונת ? פחות הייתי מנצלת את התבניות האלו לבישול על הגז

Reply
לימור אורנשטיין יוני 28, 2024 at 2:01 pm

אפשר שמנת חמוצה במקום יוגורט?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2024 at 4:07 pm

בטח

Reply
אירית ספטמבר 18, 2024 at 10:43 pm

הי קרן
תודה על המתכון. שאלה: איך מאחסנים את העוגה? האם במקרר? האם אפשר להכין יום לפני? תודה שוב.אירית

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2024 at 8:25 am

מקרר ואין בעיה להכין כמה ימים מראש

Reply
אורי ספטמבר 19, 2024 at 11:30 pm

איך שומרים על העוגה? בתוך או מחוץ למקרר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2024 at 8:24 am

עוגות עם פירות רצוי לשמור במקרר

Reply
נעמה ספטמבר 20, 2024 at 9:18 am

היי קרן! יש לי נקטרינות שחתכתי והקפאתי, את חושבת שזה יעבוד איתן? להפשיר לפני שאני עובדת עם זה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2024 at 8:28 am

אפשר

Reply
Piz ספטמבר 29, 2024 at 11:04 am

פעמיים לא יצא לי הטופי כשהחמאה והסוכר נכנסו יחד למחבת.בפעם השלישית-הסוכר נכנס קודם לבד, נמס, ואז הוספה החמאה-ואז יצא טופי.

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2024 at 12:44 pm

שמחה לשמוע

Reply

Leave a Comment