אני שונים חולמת שתהיה לי מחבת ברזל יצוק שנכנסת לתנור כי אין יותר כייף מלהכין עוגות הפוכות במחבת כזו, שמתחילה על האש ומסיימת בתנור
והנה סוף סוף יש לי אחת! אז הכנתי השבוע עוגת נקטרינות קייצית עם יוגרט וקינמון שיצאה ככ הרבה מעל המצופה!
קירמלתי במחבת חמאה וסוכר ואחכ סידרתי מעל יפה נקטרינות ואת הבלילה של העוגה שברגע האחרון (ואיזה מזל!) החלטתי להוסיף לה כפית קינמון
העוגה יצאה ככ טעימה, ובשילוב עם הנקטרינות המתוקות חמצמצות והקרמל שלמטה היא פשוט וואו אחד גדול.
למי שאין מחבת כזו מוזמן להכין קרמל על מחבת רגילה ולהעביר אותו אחדכ לתבנית לא מתפקרת ולהמשיך הלאה בתנור כרגיל
בהצלחה!!!!
לצפייה בסרטון וידאו עם שלי הכנה לחצו כאן
פרסום בשיתוף משק צוריאל
עוגת יוגורט נקטרינות וקינמון הפוכה שהיא וואו / מחבת ברזל שנכנסת לתנור קוטר 26 או תבנית עגולה בקוטר 24
מצרכים למתכוןֿ:
לקרמל:
1/3 כוס (66 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה)
30 גר׳ חמאה
2-3 נקטרינות חצויות ופרוסות לפרוסות לא דקות מדי ולא מאוד עבות
לבלילת העוגה:
100 גר׳ חמאה רכה
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר חום בהיר
2 ביצים גודל L
מעט מלח
כפית תמצית/מחית וניל
1/2 כפית אבקת קינמון
1 כוס (140 גר׳) קמח לבן
1/2 כוס (50 גר) קמח שקדים (שקדים טחונים לאבקה)
1.5 כפיות אבקת אפייה
1.5 מיכלים (225 גר׳) יוגורט עיזים של משק צוריאל
המלצה להגשה:
גלידת וניל או גלידת קרמל
אופן ההכנה:
מכינים את בלילת העוגה:
בקערה מערבבים חמאה רכה וסוכר חום בהיר, מוסיפים ביצים ומערבבים היטב
זה הרבה פעמים ״שובר״ את הבלילה, לא להיבהל ולערבב טוב.
מוסיפים מלח, קינמון ווניל ומערבבים היטב, מוסיפים אבקת אפייה, קמח לבן וקמח שקדים
ושוב מערבבים היטב. מוסיפים יוגורט וטורפים לבלילה אחידה ומניחים בצד.
מחממים תנור ל 175 מעלות
אם אין לכם מחבת ברזל שנכנסת לתנור אז תכינו את הקרמל במחבת רגילה ובמקביל
תשמנו היטב תבנית אחרת לעוגה רצוי לא מתפרקת.
במחבת ברזל שנכנסת לתנור (אם אין לכם, אז מחבת רגילה ואחכ תעבירו את הקרמל לתבנית)
ממיסים סוכר חום וחמאה, תערבבו כל הזמן, שהסוכר לא יתקשה, ושהאש תהיה בינונית ולא גבוהה מדי.
כשהסוכר נמס והמסה הופכת לקרמלית, מניחים עליה את פרוסות הנקטרינות.
אפשר לסדר חופף יפה כזה, בעיניי ממש אין צורך, רק להניח את כל הנקטרינות שיכסו את כל תחתית התבנית או המחבת
מוזגים מעל הנקטרינות את בלילת העוגה ומכניסים לאפייה של 25-30 דקות עד
כשחלקה העליון של העוגה נראה מוכן וקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו מוציאים את העוגה מהתנור.
(תבדקו טוב עם הקיסם עד הסוף, כי אם הבלילה לא מוכנה זה יהיה לא נעים)
מצננים את העוגה למשך 10 דקות בלבד, מניחים צלחת רחבה יותר מהמחבת או התבנית על המחבת והופכים בעדינות
המראה היפה שמתגלה עוצר נשימה תתכוננו!!!!
בתאבון
**במקום נקטרינות אפשר להשתמש בשזיפים, משמשים, אפרסקים או תפוחים
**אפשר לוותר על הקינמון למרות שאני חושבת שהוא מדהים בעוגה
**מעדיפה שתשאירו את העוגה חלבית כמו שהיא ולא תהפכו אותה לפרווה כדי למקסם את ההנאה ממנה
15 Comments
אפשר להחליף ליורגוט רגיל??
כן
תודה על המתכון! אופים עם טורבו או רגיל?
חום עליון תחתון
קרן, תראי לנו את המחבת בבקשה.
היא מופיעה באינסטגרם שלי בהילייטס של מגנוס
יש לי סוכר רגיל לבן בבית, חייב דמררה?
לא חייב
אפשר לאפות בסוטאז' (קוטר תחתית 24)?
אין לי מחבת שמתאימה לתנור או תבנית 24 לא מתפרקת.
בטח
במקבום כוס קמח רגיל אפשר כוס קמח שקדים בנוסף לזה שכבר רשום במתכון
האם אפשר להשתמש באחת
התבניות נירוסטה העגולות של מגנוס? ( מהסט של 3 הגדלים..) גם כמחבת לקרמל ואח״כ לתנור..?
האמייל את מתכוונת ? פחות הייתי מנצלת את התבניות האלו לבישול על הגז
אפשר שמנת חמוצה במקום יוגורט?
בטח