עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת יוגורט נקטרינות וקינמון הפוכה שהיא וואו

מאי 25, 2024 8 Comments

אני שונים חולמת שתהיה לי מחבת ברזל יצוק שנכנסת לתנור כי אין יותר כייף מלהכין עוגות הפוכות במחבת כזו, שמתחילה על האש ומסיימת בתנור

והנה סוף סוף יש לי אחת! אז הכנתי השבוע עוגת נקטרינות קייצית עם יוגרט וקינמון שיצאה ככ הרבה מעל המצופה!

קירמלתי במחבת חמאה וסוכר ואחכ סידרתי מעל יפה נקטרינות ואת הבלילה של העוגה שברגע האחרון (ואיזה מזל!) החלטתי להוסיף לה כפית קינמון

העוגה יצאה ככ טעימה, ובשילוב עם הנקטרינות המתוקות חמצמצות והקרמל שלמטה היא פשוט וואו אחד גדול.

למי שאין מחבת כזו מוזמן להכין קרמל על מחבת רגילה ולהעביר אותו אחדכ לתבנית לא מתפקרת ולהמשיך הלאה בתנור כרגיל

בהצלחה!!!!

לצפייה בסרטון וידאו עם שלי הכנה לחצו כאן
פרסום בשיתוף משק צוריאל 

עוגת יוגורט נקטרינות וקינמון הפוכה שהיא וואו / מחבת ברזל שנכנסת לתנור קוטר 26 או תבנית עגולה בקוטר 24

מצרכים למתכוןֿ:

לקרמל:

1/3 כוס (66 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה)

30 גר׳ חמאה

2-3 נקטרינות חצויות ופרוסות לפרוסות לא דקות מדי ולא מאוד עבות 

לבלילת העוגה:

100 גר׳ חמאה רכה

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר חום בהיר

2 ביצים גודל L

מעט מלח

כפית תמצית/מחית וניל 

1/2 כפית אבקת קינמון 

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן 

1/2 כוס (50 גר) קמח שקדים (שקדים טחונים לאבקה)

1.5 כפיות אבקת אפייה

1.5 מיכלים (225 גר׳) יוגורט עיזים של משק צוריאל 

המלצה להגשה:

גלידת וניל או גלידת קרמל

אופן ההכנה:

מכינים את בלילת העוגה:

בקערה מערבבים חמאה רכה וסוכר חום בהיר, מוסיפים ביצים ומערבבים היטב 

זה הרבה פעמים ״שובר״ את הבלילה, לא להיבהל ולערבב טוב.

מוסיפים מלח, קינמון ווניל ומערבבים היטב, מוסיפים אבקת אפייה, קמח לבן וקמח שקדים

ושוב מערבבים היטב. מוסיפים יוגורט וטורפים לבלילה אחידה ומניחים בצד.

מחממים תנור ל 175 מעלות 

אם אין לכם מחבת ברזל שנכנסת לתנור אז תכינו את הקרמל במחבת רגילה ובמקביל

תשמנו היטב תבנית אחרת לעוגה רצוי לא מתפרקת.

במחבת ברזל שנכנסת לתנור (אם אין לכם, אז מחבת רגילה ואחכ תעבירו את הקרמל לתבנית)

ממיסים סוכר חום וחמאה, תערבבו כל הזמן, שהסוכר לא יתקשה, ושהאש תהיה בינונית ולא גבוהה מדי.

כשהסוכר נמס והמסה הופכת לקרמלית, מניחים עליה את פרוסות הנקטרינות.

אפשר לסדר חופף יפה כזה, בעיניי ממש אין צורך, רק להניח את כל הנקטרינות שיכסו את כל תחתית התבנית או המחבת

מוזגים מעל הנקטרינות את בלילת העוגה ומכניסים לאפייה של 25-30 דקות עד 

כשחלקה העליון של העוגה נראה מוכן וקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו מוציאים את העוגה מהתנור.

(תבדקו טוב עם הקיסם עד הסוף, כי אם הבלילה לא מוכנה זה יהיה לא נעים)

מצננים את העוגה למשך 10 דקות בלבד, מניחים צלחת רחבה יותר מהמחבת או התבנית על המחבת והופכים בעדינות

המראה היפה שמתגלה עוצר נשימה תתכוננו!!!!

בתאבון

**במקום נקטרינות אפשר להשתמש בשזיפים, משמשים, אפרסקים או תפוחים

**אפשר לוותר על הקינמון למרות שאני חושבת שהוא מדהים בעוגה

**מעדיפה שתשאירו את העוגה חלבית כמו שהיא ולא תהפכו אותה לפרווה כדי למקסם את ההנאה ממנה

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

רותי בן נון מאי 26, 2024 at 6:56 am

אפשר להחליף ליורגוט רגיל??

Reply
קרן אגם מאי 26, 2024 at 8:39 pm

כן

Reply
עליזה מאי 26, 2024 at 11:30 am

קרן, תראי לנו את המחבת בבקשה.

Reply
קרן אגם מאי 26, 2024 at 8:43 pm

היא מופיעה באינסטגרם שלי בהילייטס של מגנוס

Reply
אורלי מאי 29, 2024 at 2:32 pm

יש לי סוכר רגיל לבן בבית, חייב דמררה?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2024 at 10:44 pm

לא חייב

Reply
מורן מאי 30, 2024 at 9:06 pm

אפשר לאפות בסוטאז' (קוטר תחתית 24)?
אין לי מחבת שמתאימה לתנור או תבנית 24 לא מתפרקת.

Reply
קרן אגם מאי 30, 2024 at 10:40 pm

בטח

Reply

Leave a Comment