img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00) 
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT
 עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00. 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת שוקולד עסיסית ורכה רכה

אוגוסט 20, 2013 | 98 תגובות

img

98 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
יולי 21, 2016 בשעה 15:07

היי, מה הכוונה בשוקולד קצוץ? אפשר שוקולד ציפס? כלומר בעוגה יש נטיפי שוקולד? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 21, 2016 at 3:48 pm

הי יעל אפשר גם קוביות מחבילת שוקולד מריר 100 גרם באופן אישי אני לא אוהבת להשתמש בשוקולד צ׳יפס אלא אם הוא מאוד איכותי

השב
User Avatar
שירה
מאי 14, 2021 at 9:07 pm

אפשר בלי שמנת חמוצה? צריך משהו במקום?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2021 at 8:45 am

שמנת להקצפה קרם קוקוס מיץ תפוזים

השב
User Avatar
ליאת
יוני 4, 2021 at 3:53 pm

היי קרן, העוגה ממש נפלה לי ולא אפויה במרכז /: מה עשיתי לא בסדר?

השב
User Avatar
מזל
starstarstarstarstar
אוגוסט 1, 2016 בשעה 21:11

היי, אין לי תבנית קפיצית בהישג יד, יש אפשרות להשתמש בתבנית חד פעמית אינגליש קייק? ואם כן, האם זמן האפיה מתקצר? תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 2, 2016 at 7:25 am

אין בעיה להתשמש בתבנית חד פעמית עגולה זמן האפיה לא אמור להשתנות אבל תתחילי לבדוק אצלך אחרי 40 דק בהצלחה

השב
User Avatar
אביבה
starstarstarstarstar
נובמבר 17, 2016 בשעה 15:43

היי יעל כרגע גיליתי את הבלוג המדהים שלך. רוצה לאפות את עוגת השוקולד... יש אפשרות להפוך אותה לפרווה? מה אפשר לשים במקום השמנת חמוצה? תודה אביבה.

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 17, 2016 at 4:02 pm

ברוכה הבאה אביבה, קוראים לי קרן לא יעל ( למרות שזה אחלה שם ) יש מצב שקרם קוקוס יעבוד פה טוב אבל לא ניסיתי, העוגה הזו כל כך טעימה כמו שהיא! אם תנסי עם קרם קוקוס אשמח אם תעדכני

השב
User Avatar
הדס
מאי 18, 2021 at 5:16 pm

היי קרן, זו עוגת השוקולד הכי טעימה שהכנתי ושאכלתי. המון תודה על מתכונים מדהימים

השב
User Avatar
הילי
מאי 14, 2021 at 6:07 pm

הי קרן, במצרכים כתבת 100 גרם שוקולד מריר קצוץ. זה מיועד עבור הציפוי של העוגה?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 14, 2021 at 7:01 pm

לא מכניסים את השוקולד והסוכר פנימה לסיר אחרי בישול של חמאה שמן מים

השב
User Avatar
שרי
starstarstarstarstar
ספטמבר 9, 2017 בשעה 21:54

הי קרן, חןשבת שאפשר להוסיף קצת טלינה גולמית כדי להפוך אותה לעוד יותר חלוותית? אולי במקום חלק מהגבינה לבנה?

השב
User Avatar
סלעית
דצמבר 31, 2020 at 5:33 pm

היי קרן אפשר שמנת מתוקה במקום חמוצה?? ואם כן אז כמה?

השב
User Avatar
אברי
מאי 27, 2023 at 12:50 pm

אני רוצה להכין לילד לפני שמתעורר בבוקר, האם אפשר להכין את הבלילה ולשים בלילה במקרר ואז רק להכניס לתנור בבוקר?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 28, 2023 at 8:49 am

לא יעבוד

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
פברואר 23, 2018 בשעה 12:12

הי קרן אני מתכננת להכין את העוגה ליום הולדת בגן ורציתי לשאול שתי שאלות... האם הציפוי הכרחי למרקם? אני מתכננת לצפות את העוגה בקצפת ותוהה אם אפשר לותר עליו אני מתכוונת לשלש כמויות כי העוגה צריכה להספיק לשלושים ומשהו ילדים - האם זה אמור להשפיע על משך האפיה? תודה רבה טלי

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 23, 2018 at 12:51 pm

הציפוי לא הכרחי היא מאוד עסיסית ותהיה טובה גם עם קצפת, לגבי הכפלה פי שלוש, באיזו תבנית את מתכוונת לאפות? זמן האפייה משתנה גם לפי גודל התבנית.

השב
User Avatar
טלי
פברואר 23, 2018 at 8:39 pm

אני אאפה בתבנית שגודלה 28 * 34 כך שבמחשבה שניה כנראה יספיק להכפיל כמויות. צריך לדעתך לשנות את זמן האפיה?

השב
User Avatar
אלה
ספטמבר 16, 2022 at 8:23 pm

היי העוגה מעולה!! אבל מאד מתפוררת. יש לך רעיון למה זה יכול לקרות?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 17, 2022 at 8:20 am

זה האופי שלה, את יכולה להניח אותה במקרר לכמה שעות היא פחות תתפורר

השב
User Avatar
סיון
starstarstarstarstar
מאי 24, 2018 בשעה 21:48

הגיוני שהעוגה מוכנה לאחר 22 דקות אפיה בלבד? הקיסם היה נראה עם פירורים יבשים ופחדתי שהעוגה תישרף...

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 24, 2018 at 10:03 pm

אולי חום התנור שלך גבוהה מדי, אחרת אין סיבה שהיא תהיה מוכנה אחרי 22 דקות. מקוה שיצאה טעימה קרן

השב
User Avatar
אילנה
starstarstarstarstar
אוקטובר 12, 2018 בשעה 13:53

היי , שמי אילנה...שאלה...מתי לצפות את העוגה? מיד כשיוצאת או כאשר התקררה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 12, 2018 at 2:11 pm

מיד כשיוצאת מהתנור

השב
User Avatar
נועם
מאי 17, 2021 at 12:54 am

היי רציתי לדעת האם אפשר להחליף את החמאה בשמן ואם כן איזה וכמה, תודה!

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
אפריל 23, 2019 בשעה 02:05

הי קרן, הכנתי את העוגה כבר המון פעמים והיא אחת האהובות דווקא עם המבוגרים :) נתבקשתי להכין אותה ליומולדת של הילד בגן (בעלי מחפש תירוצים לזלול..), אז אנסה להכין בתבנית עגולה מעט גדולה יותר. אני מניחה שכדאי לי לאפות קצת פחות זמן? יש לך טיפים? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 23, 2019 at 2:58 am

הי מיכל אני מציעה לך להכפיל כמויות או להכין לפחות כפול 1.5 אחרת היא תצא ממש נמוכה וזה יפגום לגמרי במרקם שלה

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
אפריל 25, 2019 בשעה 00:51

תודה!

השב
User Avatar
נעמה
מרץ 4, 2022 at 5:36 pm

היי, יש צורך לשמן את התבנית?

השב
User Avatar
אורית
starstarstarstarstar
ספטמבר 9, 2019 בשעה 21:58

הי קרן, בדרך להכין את עוגת השוקולד שלך,וזה לא העוגה הראשונה... רציתי לשאול אם אני מכינה אותה עם שוקולד חלבי במקום מריר זה יפגע בה.... ( או אולי אפילו יעשיר..) פשוט זה מה שקניתי כבר..

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 9, 2019 at 10:42 pm

אין בעיה להכין עם שוקולד חלב, הוא מתוק יותר ממריר אז הייתי מפחיתה 2-3 כפות סוכר מהמתכון בהצלחה

השב
User Avatar
נטלי קבשולקו
מאי 15, 2021 at 12:49 pm

בהריון עם סכרת... מה יכול להחליף קמח רגיל והסוכר?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2021 at 5:08 pm

זה כבר למתכון אחר לגמרי סורי, את יכולה לנסות קמח מלא ותחליך סוכר אבל אין לי קבלות על התוצאה

השב
User Avatar
דינה
starstarstarstarstar
ינואר 26, 2020 בשעה 08:28

הי קרן, הכנתי את העוגה אתמול. לא היה לי שוקולד מריר אז החלפתי בשוקולד חלב והפחתתי סוכר לכוס. לא שמתי לב שצריך לאפות על 150 מעלות ואפיתי על 180...הופתעתי למה היא התייבשה אחריי חצי שעה... למה צריך לאפות אותה על 150 מעלות? אפשר 180 ולקצר פשוט זמן אפייה ל-20-25 דק?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 26, 2020 at 9:02 am

הי דינה המתכון לקוח מספר האוסף המתוק של על השולחן, הכנתי אותה בדיוק כפי שהיה כתוב וכך היא יצאה לי מוצלחת ביותר ולא ראיתי צורך לשנות שום דבר. את יכולה לנסות לאפות בחום גבוה יותר ולקצר זמן אפייה

השב
User Avatar
מעין יסעור מגן
מרץ 28, 2021 at 9:12 pm

בתנור על טורבו או רגיל?

השב
User Avatar
ורד לוי
starstarstarstarstar
יוני 9, 2020 בשעה 18:59

היי קרן המהממת תמשיכי לשלוח מתכונים טעימים ואנחנו נמשיך להשמין בגללך. יש לל מתכון לעוגת שוקלד משוקלד ולא קקאו וגם כזו בלי קמח רק שוקלד?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 9, 2020 at 9:25 pm

יש מלא בלשונית פסח

השב
User Avatar
מור
מאי 14, 2021 at 10:25 pm

היי קרן אשמח לדעת מה עושים אם יש רק חמאה תודה!

השב
User Avatar
אסנת
starstarstarstarstar
יוני 30, 2020 בשעה 13:05

היי קרן, האם העוגה תתאים לרינג קוטר 16 גובה 10? אני רוצה לעשות 2-3 שכבות של העוגה וביניהם למרוח קרם. האם זה יתאים לדעתך? תודה מראש :)

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 30, 2020 at 1:17 pm

עוגה מאוד מאוד רכה ואוכלים אותה חמימה, אני לא חושבת שיהיה קל לעבוד איתה בשכבות, ממליצה בשביל המטרה הזו ללכת על עוגה שמתאימה יותר כמו עוגת הושוקלד של פעם מהבלוג

השב
User Avatar
טל
יולי 12, 2020 at 2:20 pm

אז אני ממש ממש אוהבת אותך (: וניסיתי את העוגה הזאת היום לכבוד יום ההולדת של הגור שלי...אבל היא לא תפחה, יצא יותר כמו בראוניז שאין לי בעיה לזלול אבל תוהה למה לא תפחה...?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 12, 2020 at 5:50 pm

זו לא עוגה גבוה בכלל, אז אולי אין טעות ? היא מאוד אבל מאוד מאוד רכה ונימוחה

השב
User Avatar
תהילה
starstarstarstarstar
נובמבר 7, 2020 בשעה 19:25

היי קרן, אני רוצה לעשות את העוגה כפרווה אבל לא להשתמש בקרם קוקוס (קראתי שענית באחת התגובות פה ואצלי בבית לא מתים על קוקוס). אפשר להחליף את השמנת חמוצה במיץ תפוזים?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 8, 2020 at 6:44 am

כן אפשר

השב
User Avatar
צליל
starstarstarstarstar
נובמבר 12, 2020 בשעה 19:43

היי קרן, האם אפשר לחלק ל2 תבניות אינגליש קייק?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 13, 2020 at 8:44 am

אפשרי לשתיים לא גדולות אולי חד פעמי מקרטון

השב
User Avatar
שירה שמור אלמוג
starstarstarstarstar
נובמבר 14, 2020 בשעה 08:56

הי!! פעמיים הכנתי אותה והיא מושלמת, לא יוצאת דחוסה אלא אוורירית, אבל לא גבוהה בכלל, אפילו די נמוכה יחסית לעוגה... מה אני עושה לא נכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 14, 2020 at 7:45 pm

היא לא עוגה גבוה... גם לי במקור לא יצאה גבוה, את יכולה להכין עותה בתבנית בקוטר 20 סנטימטר ואז אולי היא תצא גבוה יותר

השב
User Avatar
אסנת הראל
מאי 26, 2021 at 1:09 am

אם מכינים בתבנית 22 האם צריך לשנות כמויות? האם זמן האפייה ישתנה? יש לי רק תבנית קפיצית של 20 או 22

השב
User Avatar
Irit
starstarstarstarstar
נובמבר 18, 2020 בשעה 12:19

עוגה מושלמת!! תודה רבה

השב
User Avatar
תמר
starstarstarstarstar
נובמבר 22, 2020 בשעה 23:00

הי, תעבוד כמאפינס? תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 23, 2020 at 7:11 am

קצת גבולי כי זו לא עוגה מאוד יציבה

השב
User Avatar
חגי יעקובסון
starstarstarstarstar
נובמבר 24, 2020 בשעה 09:54

הי, הכנתי אותה כחלק מהפתעות יום ההולדת לאשתי, עקבתי אחרי ההוראות כמעט כלשונן (שמתי טיפה פחות סוכר וערבבתי שוקולד חלב ומריר בגנאש) ויצא מהמם (וזו פעם שניה בחיי שאני מכין עוגה שכזו, הפעם הראשונה היתה...פחות מוצלחת).

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 24, 2020 at 2:41 pm

שמחה ממש לשמוע

השב
User Avatar
טל שני
starstarstarstarstar
מאי 14, 2021 בשעה 16:28

הי אין לי תבנית עגולה, זה מתאים ל2 אינגליש קייק או אחת?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 14, 2021 at 4:32 pm

אחת וקצת או שתיים נמוכות

השב
User Avatar
דיאנה
starstarstarstarstar
מאי 14, 2021 בשעה 17:51

היי קרן יקרה, אפשר יוגורט במקום שמנת חמוצה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 14, 2021 at 7:01 pm

כן

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
מאי 14, 2021 בשעה 18:14

האם אפשר להמיס את הציפוי שוקולד עם שמנת לבישול?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 14, 2021 at 7:01 pm

כן

השב
User Avatar
שירלי רצון
starstarstarstarstar
מאי 14, 2021 בשעה 22:37

היי תודה רבה על המתכון נראה מעולה אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2021 at 8:38 am

זה ייצא שונה אבל אפשרי ולהוריד 2-3 כפות סוכר

השב
User Avatar
אסיה
starstarstarstarstar
מאי 15, 2021 בשעה 00:05

היי קרן, הייתי שמחה לדעת במה אפשר להחליף את הביצה? או האם בהתחשב בזה שזו רק ביצה אחת אז אפשר להוריד אותה לגמרי? אשמח למענה העוגה נראית פגז!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2021 at 8:39 am

תודה אסיה לא ניסיתי אני מאמינה שחצי כוס רסק תפוחים תעשה את העבודה

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
מאי 15, 2021 בשעה 08:05

היי קרן, למה בעצם להשתמש במים ולא בחלב? זה לא יעשיר את העוגה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2021 at 8:40 am

העוגה מצויינת כמו שהיא

השב
User Avatar
אופיר
starstarstarstarstar
מאי 16, 2021 בשעה 10:33

הי:) כדי להגדיל לתבנית קוטר 26 בכמה צריך להגדיל את הכמויות בלי להסתבך ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 16, 2021 at 12:48 pm

להכפיל ואני לא ככ ממליצה

השב
User Avatar
אופיר לאמי
starstarstarstarstar
מאי 18, 2021 בשעה 17:36

עזבי, הבר רצתי לקנות תבנית חדשה... אחלה עוגת שוקולד יצאה..ילדת היומולדת הייתה מאושרת:)

השב
User Avatar
זהבית
starstarstarstarstar
מאי 21, 2021 בשעה 18:22

עוגה טובה מאוד. הייתי מורידה קצת מהסוכר..

השב
User Avatar
נעמה אלקד
starstarstarstarstar
מאי 22, 2021 בשעה 05:43

היי קרן, שמתי קמח תופח במקום רגיל פלוס אבקת אפייה, האם המינון צריך להיות שונה?? שואלת כי העוגה לא יצאה לי גבוהה כלכך ... תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 22, 2021 at 7:45 am

אותו מינון

השב
User Avatar
לילי
starstarstarstarstar
יוני 8, 2021 בשעה 19:36

היי קרן האם ניתן להכין עם העוגה הזו עוגת שכבות? כלומר 2 עוגות כאלה ובאמצע קרם ? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 9, 2021 at 3:05 pm

זו עוגה מאוד רכה זה לא יחזיק

השב
User Avatar
מירב כהן
starstarstarstarstar
אוגוסט 18, 2021 בשעה 09:17

היי קרן, אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מלבנית 32*40 - האם הכפלת כמויות תספיק לי או שצריך יותר? ומה יהיה זמן האפייה בתבנית כזו? תודה רבה!

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
דצמבר 18, 2021 בשעה 14:23

הכנתי את העוגה עכשיו בפעם הראשונה לחגיגת יום הולדת משפחתית כי רגילה שהמתכונים תמיד נהדרים. היא מאוד נמוכה (בערך שליש בגובה מאיך שהיא נראית כאן בתמונות) וכשאני נוגעת בה יש תחושה שהיא מאוד יציבה וקשה. איך אמור להיות המרקם שלה מבחוץ? כי אולי בפנים היא רכה

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
דצמבר 30, 2021 בשעה 18:01

היי קרן :) הכנתי את העוגה, היא יצאה טעימה נורא! אבל ממש מתפוררת... לא הרגישה יבשה במרקם. למה זה יכול לקרות?

השב
User Avatar
נעמה
starstarstarstarstar
ינואר 27, 2022 בשעה 08:19

הי קרן . אני מכינה לא פעם את העוגה בדיוק על פי המתכון .. היא יוצא מעולה אבל מאוד פירורית כל פעם. ממש מתפרקת בחיתוך.. מה לא עושה נכון? נ ב עדיין נטרפת ישר מהתבנית

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 27, 2022 at 8:20 am

זו עוגה יחסית מתפוררת וזה חלר מהקסם שלה כי אוכלים אותה חמימה

השב
User Avatar
נעמה
starstarstarstarstar
ינואר 27, 2022 בשעה 10:31

תודה.. ואם בכל זאת ארצה שתהיה טיפה יותר דחוסה? עוד קמח/עוד ביצה? אשמח לעצה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 27, 2022 at 2:43 pm

לא יודעת בוודאות לומר איך לייצב אותה יותר מבלי לפגוע במרקם , נסי עוד קצת קמח ותראי אם זה עובד

השב
User Avatar
Louise Lalush
starstarstarstarstar
יוני 9, 2023 בשעה 14:39

היי מדדתי 50 גרם קקאו עם משקל דיגיטלי ויצא לי 3/4 כוס לא 1/3 כוס.

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 10, 2023 at 12:10 pm

כוס קקאו = 140 גר ושליש כוס זה 46.6 אז עיגלתי ל 50 כנראה מדדת עם כוס לא נכונה

השב
User Avatar
דרורה
starstarstarstarstar
ספטמבר 2, 2023 בשעה 21:38

העוגה יצאה מושלמת, מזמן לא אכלתי עוגה כזו נימוחה, תבורכי אגם

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 3, 2023 at 10:56 am

תודההההה

השב
User Avatar
נעמה
starstarstarstarstar
מאי 4, 2024 בשעה 23:15

טוב העוגה הזאת מושלמתת, הוספתי אותה לחוברת המתכונים המועדפים שלי כי היא תהפוך כנראה למסורת. אגב.. לא הייתה לי שמנת חמוצה והתשמשתי בגבינה לבנה עם מעט חלב ויצא מוצלח מאוד! בנוסף בציפוי במקום שמנת מתוקה עם שוקולד מריר השתמשתי בחלב שיבולת שועל מומס עם שוקולד אבל עדיין יצא וואוו חוסלה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 7, 2024 at 9:56 am

שמחה לשמוע

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img