עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד עסיסית ורכה רכה

אוגוסט 20, 2013 98 Comments

גור אדם בן 7

אוהב שוקולד אלא מה?

הכנתי ליום ההולדת שלו עוגת שוקולד אהובה עליי במיוחד מהאוסף המתוק של על השולחן

מדובר בעוגה שווה ביותר, עסיסית, רכה רכה טעימה בטירוף, והכי חשוב – קלה להכנה

עלים

עוגת שוקולד עסיסית ורכה/ לתבנית קפיצית קוטר 24

חומרים לעוגה :

75 גרם חמאה

1/3 כוס שמן (80 מ"ל)

1/3 כוס קקאו (50 גרם)

1/3 כוס שמנת חמוצה (80 מ"ל)

2/3 כוסות מים (160 מ"ל)

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

1 ביצה

1 ו-1/4 כוסות סוכר (250 גרם)

1 ו -1/4 כוסות קמח (175 גרם)

כפית תמצית וניל

2 כפיות אבקת אפיה

אופן ההכנה :

מחממים תנור ל- 150

בסיר בינוני מחממים חמאה, שמן, מים וקקאו תוך כדי ערבוב עד לרתיחה.

מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד וסוכר, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה

מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים, מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים

לבסוף מוסיפים שמנת חמוצה  ומערבבים .

מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה .

אופים כ- 50 דקות

לציפוי:

ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר עם 100 מ"ל שמנת מתוקה, מערבבים ומוסיפים כפית ברנדי .

מצפים את העוגה ,ומקשטים במה שבא .

הכי טעימה כשהיא עדיין חמימה

2013-08-20 13.58.38

98 Comments

יעל יולי 21, 2016 at 3:07 pm

היי,
מה הכוונה בשוקולד קצוץ? אפשר שוקולד ציפס?
כלומר בעוגה יש נטיפי שוקולד?

תודה

Reply
קרן אגם יולי 21, 2016 at 3:48 pm

הי יעל
אפשר גם קוביות מחבילת שוקולד מריר 100 גרם
באופן אישי אני לא אוהבת להשתמש בשוקולד צ׳יפס אלא אם הוא מאוד איכותי

Reply
שירה מאי 14, 2021 at 9:07 pm

אפשר בלי שמנת חמוצה? צריך משהו במקום?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 8:45 am

שמנת להקצפה
קרם קוקוס
מיץ תפוזים

Reply
Danielle מאי 16, 2021 at 2:22 am

היי קרן, נשאר לי חלב קוקוס. זה אפשרי במקום קרם קוקוס?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2021 at 12:55 pm

אפשר לנסות

ליאת יוני 4, 2021 at 3:53 pm

היי קרן, העוגה ממש נפלה לי ולא אפויה במרכז /: מה עשיתי לא בסדר?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2021 at 6:14 pm

או שלא עורבבה טוב או שהיא פשוט לא מוכנה

Reply
ליאת יוני 4, 2021 at 6:16 pm

אוקיי, תודה. אני בהחלט אנסה שוב בשבוע הבא (:

מזל אוגוסט 1, 2016 at 9:11 pm

היי,
אין לי תבנית קפיצית בהישג יד, יש אפשרות להשתמש בתבנית חד פעמית אינגליש קייק? ואם כן, האם זמן האפיה מתקצר?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2016 at 7:25 am

אין בעיה להתשמש בתבנית חד פעמית עגולה
זמן האפיה לא אמור להשתנות אבל תתחילי לבדוק אצלך אחרי 40 דק
בהצלחה

Reply
אביבה נובמבר 17, 2016 at 3:43 pm

היי יעל
כרגע גיליתי את הבלוג המדהים שלך.
רוצה לאפות את עוגת השוקולד… יש אפשרות להפוך אותה לפרווה?
מה אפשר לשים במקום השמנת חמוצה?
תודה אביבה.

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2016 at 4:02 pm

ברוכה הבאה אביבה, קוראים לי קרן לא יעל ( למרות שזה אחלה שם )
יש מצב שקרם קוקוס יעבוד פה טוב אבל לא ניסיתי, העוגה הזו כל כך טעימה כמו שהיא!
אם תנסי עם קרם קוקוס אשמח אם תעדכני

Reply
הדס מאי 18, 2021 at 5:16 pm

היי קרן,
זו עוגת השוקולד הכי טעימה שהכנתי ושאכלתי.
המון תודה על מתכונים מדהימים

Reply
קרן אגם מאי 19, 2021 at 5:57 am

תודה הדס

Reply
הילי מאי 14, 2021 at 6:07 pm

הי קרן, במצרכים כתבת 100 גרם שוקולד מריר קצוץ. זה מיועד עבור הציפוי של העוגה?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2021 at 7:01 pm

לא
מכניסים את השוקולד והסוכר פנימה לסיר אחרי בישול של חמאה שמן מים

Reply
שרי ספטמבר 9, 2017 at 9:54 pm

הי קרן,
חןשבת שאפשר להוסיף קצת טלינה גולמית כדי להפוך אותה לעוד יותר חלוותית? אולי במקום חלק מהגבינה לבנה?

Reply
סלעית דצמבר 31, 2020 at 5:33 pm

היי קרן
אפשר שמנת מתוקה במקום חמוצה?? ואם כן אז כמה?

Reply
אברי מאי 27, 2023 at 12:50 pm

אני רוצה להכין לילד לפני שמתעורר בבוקר, האם אפשר להכין את הבלילה ולשים בלילה במקרר ואז רק להכניס לתנור בבוקר?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2023 at 8:49 am

לא יעבוד

Reply
טלי פברואר 23, 2018 at 12:12 pm

הי קרן
אני מתכננת להכין את העוגה ליום הולדת בגן ורציתי לשאול שתי שאלות…
האם הציפוי הכרחי למרקם? אני מתכננת לצפות את העוגה בקצפת ותוהה אם אפשר לותר עליו
אני מתכוונת לשלש כמויות כי העוגה צריכה להספיק לשלושים ומשהו ילדים – האם זה אמור להשפיע על משך האפיה?
תודה רבה
טלי

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2018 at 12:51 pm

הציפוי לא הכרחי היא מאוד עסיסית ותהיה טובה גם עם קצפת, לגבי הכפלה פי שלוש, באיזו תבנית את מתכוונת לאפות?
זמן האפייה משתנה גם לפי גודל התבנית.

Reply
טלי פברואר 23, 2018 at 8:39 pm

אני אאפה בתבנית שגודלה 28 * 34 כך שבמחשבה שניה כנראה יספיק להכפיל כמויות. צריך לדעתך לשנות את זמן האפיה?

Reply
אלה ספטמבר 16, 2022 at 8:23 pm

היי
העוגה מעולה!!
אבל מאד מתפוררת. יש לך רעיון למה זה יכול לקרות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2022 at 8:20 am

זה האופי שלה, את יכולה להניח אותה במקרר לכמה שעות היא פחות תתפורר

Reply
סיון מאי 24, 2018 at 9:48 pm

הגיוני שהעוגה מוכנה לאחר 22 דקות אפיה בלבד? הקיסם היה נראה עם פירורים יבשים ופחדתי שהעוגה תישרף…

Reply
קרן אגם מאי 24, 2018 at 10:03 pm

אולי חום התנור שלך גבוהה מדי, אחרת אין סיבה שהיא תהיה מוכנה אחרי 22 דקות.
מקוה שיצאה טעימה
קרן

Reply
אילנה אוקטובר 12, 2018 at 1:53 pm

היי , שמי אילנה…שאלה…מתי לצפות את העוגה? מיד כשיוצאת או כאשר התקררה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2018 at 2:11 pm

מיד כשיוצאת מהתנור

Reply
נועם מאי 17, 2021 at 12:54 am

היי רציתי לדעת האם אפשר להחליף את החמאה בשמן ואם כן איזה וכמה, תודה!

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 8:34 am

שליש כוס נוספת

Reply
מיכל אפריל 23, 2019 at 2:05 am

הי קרן, הכנתי את העוגה כבר המון פעמים והיא אחת האהובות דווקא עם המבוגרים 🙂 נתבקשתי להכין אותה ליומולדת של הילד בגן (בעלי מחפש תירוצים לזלול..), אז אנסה להכין בתבנית עגולה מעט גדולה יותר. אני מניחה שכדאי לי לאפות קצת פחות זמן? יש לך טיפים? תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2019 at 2:58 am

הי מיכל
אני מציעה לך להכפיל כמויות או להכין לפחות כפול 1.5 אחרת היא תצא ממש נמוכה וזה יפגום לגמרי במרקם שלה

Reply
מיכל אפריל 25, 2019 at 12:51 am

תודה!

Reply
נעמה מרץ 4, 2022 at 5:36 pm

היי, יש צורך לשמן את התבנית?

Reply
אורית ספטמבר 9, 2019 at 9:58 pm

הי קרן,
בדרך להכין את עוגת השוקולד שלך,וזה לא העוגה הראשונה…
רציתי לשאול אם אני מכינה אותה עם שוקולד חלבי במקום מריר זה יפגע בה….
( או אולי אפילו יעשיר..)
פשוט זה מה שקניתי כבר..

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2019 at 10:42 pm

אין בעיה להכין עם שוקולד חלב, הוא מתוק יותר ממריר אז הייתי מפחיתה 2-3 כפות סוכר מהמתכון
בהצלחה

Reply
נטלי קבשולקו מאי 15, 2021 at 12:49 pm

בהריון עם סכרת… מה יכול להחליף קמח רגיל והסוכר?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 5:08 pm

זה כבר למתכון אחר לגמרי סורי, את יכולה לנסות קמח מלא ותחליך סוכר אבל אין לי קבלות על התוצאה

Reply
דינה ינואר 26, 2020 at 8:28 am

הי קרן,
הכנתי את העוגה אתמול.
לא היה לי שוקולד מריר אז החלפתי בשוקולד חלב והפחתתי סוכר לכוס.
לא שמתי לב שצריך לאפות על 150 מעלות ואפיתי על 180…הופתעתי למה היא התייבשה אחריי חצי שעה…
למה צריך לאפות אותה על 150 מעלות? אפשר 180 ולקצר פשוט זמן אפייה ל-20-25 דק?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2020 at 9:02 am

הי דינה
המתכון לקוח מספר האוסף המתוק של על השולחן, הכנתי אותה בדיוק כפי שהיה כתוב וכך היא יצאה לי מוצלחת ביותר ולא ראיתי צורך לשנות שום דבר.
את יכולה לנסות לאפות בחום גבוה יותר ולקצר זמן אפייה

Reply
מעין יסעור מגן מרץ 28, 2021 at 9:12 pm

בתנור על טורבו או רגיל?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2021 at 10:22 pm

חום עליון תחתון לא בטורבו

Reply
ורד לוי יוני 9, 2020 at 6:59 pm

היי קרן המהממת תמשיכי לשלוח מתכונים טעימים ואנחנו נמשיך להשמין בגללך.
יש לל מתכון לעוגת שוקלד משוקלד ולא קקאו וגם כזו בלי קמח רק שוקלד?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 9:25 pm

יש מלא בלשונית פסח

Reply
מור מאי 14, 2021 at 10:25 pm

היי קרן
אשמח לדעת מה עושים אם יש רק חמאה
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 8:45 am

ממירים את השמן בעוד חמאה 70 גר

Reply
אסנת יוני 30, 2020 at 1:05 pm

היי קרן,
האם העוגה תתאים לרינג קוטר 16 גובה 10? אני רוצה לעשות 2-3 שכבות של העוגה וביניהם למרוח קרם. האם זה יתאים לדעתך? תודה מראש 🙂

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 1:17 pm

עוגה מאוד מאוד רכה ואוכלים אותה חמימה, אני לא חושבת שיהיה קל לעבוד איתה בשכבות, ממליצה בשביל המטרה הזו ללכת על עוגה שמתאימה יותר
כמו עוגת הושוקלד של פעם מהבלוג

Reply
טל יולי 12, 2020 at 2:20 pm

אז אני ממש ממש אוהבת אותך (: וניסיתי את העוגה הזאת היום לכבוד יום ההולדת של הגור שלי…אבל היא לא תפחה, יצא יותר כמו בראוניז שאין לי בעיה לזלול אבל תוהה למה לא תפחה…?

Reply
קרן אגם יולי 12, 2020 at 5:50 pm

זו לא עוגה גבוה בכלל, אז אולי אין טעות ? היא מאוד אבל מאוד מאוד רכה ונימוחה

Reply
תהילה נובמבר 7, 2020 at 7:25 pm

היי קרן,
אני רוצה לעשות את העוגה כפרווה אבל לא להשתמש בקרם קוקוס (קראתי שענית באחת התגובות פה ואצלי בבית לא מתים על קוקוס). אפשר להחליף את השמנת חמוצה במיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם נובמבר 8, 2020 at 6:44 am

כן אפשר

Reply
צליל נובמבר 12, 2020 at 7:43 pm

היי קרן, האם אפשר לחלק ל2 תבניות אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 8:44 am

אפשרי לשתיים לא גדולות אולי חד פעמי מקרטון

Reply
שירה שמור אלמוג נובמבר 14, 2020 at 8:56 am

הי!! פעמיים הכנתי אותה והיא מושלמת, לא יוצאת דחוסה אלא אוורירית, אבל לא גבוהה בכלל, אפילו די נמוכה יחסית לעוגה… מה אני עושה לא נכון?

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2020 at 7:45 pm

היא לא עוגה גבוה… גם לי במקור לא יצאה גבוה, את יכולה להכין עותה בתבנית בקוטר 20 סנטימטר ואז אולי היא תצא גבוה יותר

Reply
אסנת הראל מאי 26, 2021 at 1:09 am

אם מכינים בתבנית 22 האם צריך לשנות כמויות?
האם זמן האפייה ישתנה?
יש לי רק תבנית קפיצית של 20 או 22

Reply
קרן אגם מאי 26, 2021 at 8:10 pm

22 אחלה

Reply
Irit נובמבר 18, 2020 at 12:19 pm

עוגה מושלמת!! תודה רבה

Reply
תמר נובמבר 22, 2020 at 11:00 pm

הי, תעבוד כמאפינס? תודה 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2020 at 7:11 am

קצת גבולי כי זו לא עוגה מאוד יציבה

Reply
חגי יעקובסון נובמבר 24, 2020 at 9:54 am

הי,
הכנתי אותה כחלק מהפתעות יום ההולדת לאשתי, עקבתי אחרי ההוראות כמעט כלשונן (שמתי טיפה פחות סוכר וערבבתי שוקולד חלב ומריר בגנאש) ויצא מהמם (וזו פעם שניה בחיי שאני מכין עוגה שכזו, הפעם הראשונה היתה…פחות מוצלחת).

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2020 at 2:41 pm

שמחה ממש לשמוע

Reply
טל שני מאי 14, 2021 at 4:28 pm

הי
אין לי תבנית עגולה, זה מתאים ל2 אינגליש קייק או אחת?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2021 at 4:32 pm

אחת וקצת או שתיים נמוכות

Reply
דיאנה מאי 14, 2021 at 5:51 pm

היי קרן יקרה, אפשר יוגורט במקום שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2021 at 7:01 pm

כן

Reply
שרון מאי 14, 2021 at 6:14 pm

האם אפשר להמיס את הציפוי שוקולד עם שמנת לבישול?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2021 at 7:01 pm

כן

Reply
שירלי רצון מאי 14, 2021 at 10:37 pm

היי תודה רבה על המתכון נראה מעולה
אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 8:38 am

זה ייצא שונה אבל אפשרי ולהוריד 2-3 כפות סוכר

Reply
אסיה מאי 15, 2021 at 12:05 am

היי קרן, הייתי שמחה לדעת במה אפשר להחליף את הביצה? או האם בהתחשב בזה שזו רק ביצה אחת אז אפשר להוריד אותה לגמרי?
אשמח למענה העוגה נראית פגז!

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 8:39 am

תודה אסיה
לא ניסיתי אני מאמינה שחצי כוס רסק תפוחים תעשה את העבודה

Reply
עדי מאי 15, 2021 at 8:05 am

היי קרן,
למה בעצם להשתמש במים ולא בחלב? זה לא יעשיר את העוגה?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 8:40 am

העוגה מצויינת כמו שהיא

Reply
אופיר מאי 16, 2021 at 10:33 am

הי:) כדי להגדיל לתבנית קוטר 26 בכמה צריך להגדיל את הכמויות בלי להסתבך ?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2021 at 12:48 pm

להכפיל ואני לא ככ ממליצה

Reply
אופיר לאמי מאי 18, 2021 at 5:36 pm

עזבי, הבר רצתי לקנות תבנית חדשה… אחלה עוגת שוקולד יצאה..ילדת היומולדת הייתה מאושרת:)

Reply
זהבית מאי 21, 2021 at 6:22 pm

עוגה טובה מאוד. הייתי מורידה קצת מהסוכר..

Reply
נעמה אלקד מאי 22, 2021 at 5:43 am

היי קרן,
שמתי קמח תופח במקום רגיל פלוס אבקת אפייה, האם המינון צריך להיות שונה??
שואלת כי העוגה לא יצאה לי גבוהה כלכך … תודה

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:45 am

אותו מינון

Reply
לילי יוני 8, 2021 at 7:36 pm

היי קרן
האם ניתן להכין עם העוגה הזו עוגת שכבות?
כלומר 2 עוגות כאלה ובאמצע קרם ?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 9, 2021 at 3:05 pm

זו עוגה מאוד רכה זה לא יחזיק

Reply
מירב כהן אוגוסט 18, 2021 at 9:17 am

היי קרן,
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מלבנית 32*40 – האם הכפלת כמויות תספיק לי או שצריך יותר? ומה יהיה זמן האפייה בתבנית כזו?
תודה רבה!

Reply
הדס דצמבר 18, 2021 at 2:23 pm

הכנתי את העוגה עכשיו בפעם הראשונה לחגיגת יום הולדת משפחתית כי רגילה שהמתכונים תמיד נהדרים.
היא מאוד נמוכה (בערך שליש בגובה מאיך שהיא נראית כאן בתמונות) וכשאני נוגעת בה יש תחושה שהיא מאוד יציבה וקשה. איך אמור להיות המרקם שלה מבחוץ? כי אולי בפנים היא רכה

Reply
שני דצמבר 30, 2021 at 6:01 pm

היי קרן 🙂
הכנתי את העוגה, היא יצאה טעימה נורא! אבל ממש מתפוררת… לא הרגישה יבשה במרקם. למה זה יכול לקרות?

Reply
נעמה ינואר 27, 2022 at 8:19 am

הי קרן . אני מכינה לא פעם את העוגה בדיוק על פי המתכון .. היא יוצא מעולה אבל מאוד פירורית כל פעם. ממש מתפרקת בחיתוך.. מה לא עושה נכון?
נ ב עדיין נטרפת ישר מהתבנית

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 8:20 am

זו עוגה יחסית מתפוררת וזה חלר מהקסם שלה כי אוכלים אותה חמימה

Reply
נעמה ינואר 27, 2022 at 10:31 am

תודה.. ואם בכל זאת ארצה שתהיה טיפה יותר דחוסה? עוד קמח/עוד ביצה? אשמח לעצה

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 2:43 pm

לא יודעת בוודאות לומר איך לייצב אותה יותר מבלי לפגוע במרקם , נסי עוד קצת קמח ותראי אם זה עובד

Reply
Louise Lalush יוני 9, 2023 at 2:39 pm

היי
מדדתי 50 גרם קקאו עם משקל דיגיטלי ויצא לי 3/4 כוס לא 1/3 כוס.

Reply
קרן אגם יוני 10, 2023 at 12:10 pm

כוס קקאו = 140 גר ושליש כוס זה 46.6 אז עיגלתי ל 50
כנראה מדדת עם כוס לא נכונה

Reply
דרורה ספטמבר 2, 2023 at 9:38 pm

העוגה יצאה מושלמת, מזמן לא אכלתי עוגה כזו נימוחה, תבורכי אגם

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2023 at 10:56 am

תודההההה

Reply
נעמה מאי 4, 2024 at 11:15 pm

טוב העוגה הזאת מושלמתת, הוספתי אותה לחוברת המתכונים המועדפים שלי כי היא תהפוך כנראה למסורת. אגב.. לא הייתה לי שמנת חמוצה והתשמשתי בגבינה לבנה עם מעט חלב ויצא מוצלח מאוד! בנוסף בציפוי במקום שמנת מתוקה עם שוקולד מריר השתמשתי בחלב שיבולת שועל מומס עם שוקולד אבל עדיין יצא וואוו חוסלה!!

Reply
קרן אגם מאי 7, 2024 at 9:56 am

שמחה לשמוע

Reply

Leave a Comment