גור אדם בן 7
אוהב שוקולד אלא מה?
הכנתי ליום ההולדת שלו עוגת שוקולד אהובה עליי במיוחד מהאוסף המתוק של על השולחן
מדובר בעוגה שווה ביותר, עסיסית, רכה רכה טעימה בטירוף, והכי חשוב – קלה להכנה
עוגת שוקולד עסיסית ורכה/ לתבנית קפיצית קוטר 24
חומרים לעוגה :
75 גרם חמאה
1/3 כוס שמן (80 מ"ל)
1/3 כוס קקאו (50 גרם)
1/3 כוס שמנת חמוצה (80 מ"ל)
2/3 כוסות מים (160 מ"ל)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 ביצה
1 ו-1/4 כוסות סוכר (250 גרם)
1 ו -1/4 כוסות קמח (175 גרם)
כפית תמצית וניל
2 כפיות אבקת אפיה
אופן ההכנה :
מחממים תנור ל- 150
בסיר בינוני מחממים חמאה, שמן, מים וקקאו תוך כדי ערבוב עד לרתיחה.
מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד וסוכר, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה
מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים, מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים
לבסוף מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים .
מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה .
אופים כ- 50 דקות
לציפוי:
ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר עם 100 מ"ל שמנת מתוקה, מערבבים ומוסיפים כפית ברנדי .
מצפים את העוגה ,ומקשטים במה שבא .
הכי טעימה כשהיא עדיין חמימה
98 Comments
היי,
מה הכוונה בשוקולד קצוץ? אפשר שוקולד ציפס?
כלומר בעוגה יש נטיפי שוקולד?
תודה
הי יעל
אפשר גם קוביות מחבילת שוקולד מריר 100 גרם
באופן אישי אני לא אוהבת להשתמש בשוקולד צ׳יפס אלא אם הוא מאוד איכותי
אפשר בלי שמנת חמוצה? צריך משהו במקום?
שמנת להקצפה
קרם קוקוס
מיץ תפוזים
היי קרן, נשאר לי חלב קוקוס. זה אפשרי במקום קרם קוקוס?
אפשר לנסות
היי קרן, העוגה ממש נפלה לי ולא אפויה במרכז /: מה עשיתי לא בסדר?
או שלא עורבבה טוב או שהיא פשוט לא מוכנה
אוקיי, תודה. אני בהחלט אנסה שוב בשבוע הבא (:
היי,
אין לי תבנית קפיצית בהישג יד, יש אפשרות להשתמש בתבנית חד פעמית אינגליש קייק? ואם כן, האם זמן האפיה מתקצר?
תודה 🙂
אין בעיה להתשמש בתבנית חד פעמית עגולה
זמן האפיה לא אמור להשתנות אבל תתחילי לבדוק אצלך אחרי 40 דק
בהצלחה
היי יעל
כרגע גיליתי את הבלוג המדהים שלך.
רוצה לאפות את עוגת השוקולד… יש אפשרות להפוך אותה לפרווה?
מה אפשר לשים במקום השמנת חמוצה?
תודה אביבה.
ברוכה הבאה אביבה, קוראים לי קרן לא יעל ( למרות שזה אחלה שם )
יש מצב שקרם קוקוס יעבוד פה טוב אבל לא ניסיתי, העוגה הזו כל כך טעימה כמו שהיא!
אם תנסי עם קרם קוקוס אשמח אם תעדכני
היי קרן,
זו עוגת השוקולד הכי טעימה שהכנתי ושאכלתי.
המון תודה על מתכונים מדהימים
תודה הדס
הי קרן, במצרכים כתבת 100 גרם שוקולד מריר קצוץ. זה מיועד עבור הציפוי של העוגה?
לא
מכניסים את השוקולד והסוכר פנימה לסיר אחרי בישול של חמאה שמן מים
הי קרן,
חןשבת שאפשר להוסיף קצת טלינה גולמית כדי להפוך אותה לעוד יותר חלוותית? אולי במקום חלק מהגבינה לבנה?
היי קרן
אפשר שמנת מתוקה במקום חמוצה?? ואם כן אז כמה?
אני רוצה להכין לילד לפני שמתעורר בבוקר, האם אפשר להכין את הבלילה ולשים בלילה במקרר ואז רק להכניס לתנור בבוקר?
לא יעבוד
הי קרן
אני מתכננת להכין את העוגה ליום הולדת בגן ורציתי לשאול שתי שאלות…
האם הציפוי הכרחי למרקם? אני מתכננת לצפות את העוגה בקצפת ותוהה אם אפשר לותר עליו
אני מתכוונת לשלש כמויות כי העוגה צריכה להספיק לשלושים ומשהו ילדים – האם זה אמור להשפיע על משך האפיה?
תודה רבה
טלי
הציפוי לא הכרחי היא מאוד עסיסית ותהיה טובה גם עם קצפת, לגבי הכפלה פי שלוש, באיזו תבנית את מתכוונת לאפות?
זמן האפייה משתנה גם לפי גודל התבנית.
אני אאפה בתבנית שגודלה 28 * 34 כך שבמחשבה שניה כנראה יספיק להכפיל כמויות. צריך לדעתך לשנות את זמן האפיה?
היי
העוגה מעולה!!
אבל מאד מתפוררת. יש לך רעיון למה זה יכול לקרות?
זה האופי שלה, את יכולה להניח אותה במקרר לכמה שעות היא פחות תתפורר
הגיוני שהעוגה מוכנה לאחר 22 דקות אפיה בלבד? הקיסם היה נראה עם פירורים יבשים ופחדתי שהעוגה תישרף…
אולי חום התנור שלך גבוהה מדי, אחרת אין סיבה שהיא תהיה מוכנה אחרי 22 דקות.
מקוה שיצאה טעימה
קרן
היי , שמי אילנה…שאלה…מתי לצפות את העוגה? מיד כשיוצאת או כאשר התקררה?
מיד כשיוצאת מהתנור
היי רציתי לדעת האם אפשר להחליף את החמאה בשמן ואם כן איזה וכמה, תודה!
שליש כוס נוספת
הי קרן, הכנתי את העוגה כבר המון פעמים והיא אחת האהובות דווקא עם המבוגרים 🙂 נתבקשתי להכין אותה ליומולדת של הילד בגן (בעלי מחפש תירוצים לזלול..), אז אנסה להכין בתבנית עגולה מעט גדולה יותר. אני מניחה שכדאי לי לאפות קצת פחות זמן? יש לך טיפים? תודה!
הי מיכל
אני מציעה לך להכפיל כמויות או להכין לפחות כפול 1.5 אחרת היא תצא ממש נמוכה וזה יפגום לגמרי במרקם שלה
תודה!
היי, יש צורך לשמן את התבנית?
הי קרן,
בדרך להכין את עוגת השוקולד שלך,וזה לא העוגה הראשונה…
רציתי לשאול אם אני מכינה אותה עם שוקולד חלבי במקום מריר זה יפגע בה….
( או אולי אפילו יעשיר..)
פשוט זה מה שקניתי כבר..
אין בעיה להכין עם שוקולד חלב, הוא מתוק יותר ממריר אז הייתי מפחיתה 2-3 כפות סוכר מהמתכון
בהצלחה
בהריון עם סכרת… מה יכול להחליף קמח רגיל והסוכר?
זה כבר למתכון אחר לגמרי סורי, את יכולה לנסות קמח מלא ותחליך סוכר אבל אין לי קבלות על התוצאה
הי קרן,
הכנתי את העוגה אתמול.
לא היה לי שוקולד מריר אז החלפתי בשוקולד חלב והפחתתי סוכר לכוס.
לא שמתי לב שצריך לאפות על 150 מעלות ואפיתי על 180…הופתעתי למה היא התייבשה אחריי חצי שעה…
למה צריך לאפות אותה על 150 מעלות? אפשר 180 ולקצר פשוט זמן אפייה ל-20-25 דק?
הי דינה
המתכון לקוח מספר האוסף המתוק של על השולחן, הכנתי אותה בדיוק כפי שהיה כתוב וכך היא יצאה לי מוצלחת ביותר ולא ראיתי צורך לשנות שום דבר.
את יכולה לנסות לאפות בחום גבוה יותר ולקצר זמן אפייה
בתנור על טורבו או רגיל?
חום עליון תחתון לא בטורבו
היי קרן המהממת תמשיכי לשלוח מתכונים טעימים ואנחנו נמשיך להשמין בגללך.
יש לל מתכון לעוגת שוקלד משוקלד ולא קקאו וגם כזו בלי קמח רק שוקלד?
יש מלא בלשונית פסח
היי קרן
אשמח לדעת מה עושים אם יש רק חמאה
תודה!
ממירים את השמן בעוד חמאה 70 גר
היי קרן,
האם העוגה תתאים לרינג קוטר 16 גובה 10? אני רוצה לעשות 2-3 שכבות של העוגה וביניהם למרוח קרם. האם זה יתאים לדעתך? תודה מראש 🙂
עוגה מאוד מאוד רכה ואוכלים אותה חמימה, אני לא חושבת שיהיה קל לעבוד איתה בשכבות, ממליצה בשביל המטרה הזו ללכת על עוגה שמתאימה יותר
כמו עוגת הושוקלד של פעם מהבלוג
אז אני ממש ממש אוהבת אותך (: וניסיתי את העוגה הזאת היום לכבוד יום ההולדת של הגור שלי…אבל היא לא תפחה, יצא יותר כמו בראוניז שאין לי בעיה לזלול אבל תוהה למה לא תפחה…?
זו לא עוגה גבוה בכלל, אז אולי אין טעות ? היא מאוד אבל מאוד מאוד רכה ונימוחה
היי קרן,
אני רוצה לעשות את העוגה כפרווה אבל לא להשתמש בקרם קוקוס (קראתי שענית באחת התגובות פה ואצלי בבית לא מתים על קוקוס). אפשר להחליף את השמנת חמוצה במיץ תפוזים?
כן אפשר
היי קרן, האם אפשר לחלק ל2 תבניות אינגליש קייק?
אפשרי לשתיים לא גדולות אולי חד פעמי מקרטון
הי!! פעמיים הכנתי אותה והיא מושלמת, לא יוצאת דחוסה אלא אוורירית, אבל לא גבוהה בכלל, אפילו די נמוכה יחסית לעוגה… מה אני עושה לא נכון?
היא לא עוגה גבוה… גם לי במקור לא יצאה גבוה, את יכולה להכין עותה בתבנית בקוטר 20 סנטימטר ואז אולי היא תצא גבוה יותר
אם מכינים בתבנית 22 האם צריך לשנות כמויות?
האם זמן האפייה ישתנה?
יש לי רק תבנית קפיצית של 20 או 22
22 אחלה
עוגה מושלמת!! תודה רבה
הי, תעבוד כמאפינס? תודה 🙂
קצת גבולי כי זו לא עוגה מאוד יציבה
הי,
הכנתי אותה כחלק מהפתעות יום ההולדת לאשתי, עקבתי אחרי ההוראות כמעט כלשונן (שמתי טיפה פחות סוכר וערבבתי שוקולד חלב ומריר בגנאש) ויצא מהמם (וזו פעם שניה בחיי שאני מכין עוגה שכזו, הפעם הראשונה היתה…פחות מוצלחת).
שמחה ממש לשמוע
הי
אין לי תבנית עגולה, זה מתאים ל2 אינגליש קייק או אחת?
אחת וקצת או שתיים נמוכות
היי קרן יקרה, אפשר יוגורט במקום שמנת חמוצה?
כן
האם אפשר להמיס את הציפוי שוקולד עם שמנת לבישול?
כן
היי תודה רבה על המתכון נראה מעולה
אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית?
זה ייצא שונה אבל אפשרי ולהוריד 2-3 כפות סוכר
היי קרן, הייתי שמחה לדעת במה אפשר להחליף את הביצה? או האם בהתחשב בזה שזו רק ביצה אחת אז אפשר להוריד אותה לגמרי?
אשמח למענה העוגה נראית פגז!
תודה אסיה
לא ניסיתי אני מאמינה שחצי כוס רסק תפוחים תעשה את העבודה
היי קרן,
למה בעצם להשתמש במים ולא בחלב? זה לא יעשיר את העוגה?
העוגה מצויינת כמו שהיא
הי:) כדי להגדיל לתבנית קוטר 26 בכמה צריך להגדיל את הכמויות בלי להסתבך ?
להכפיל ואני לא ככ ממליצה
עזבי, הבר רצתי לקנות תבנית חדשה… אחלה עוגת שוקולד יצאה..ילדת היומולדת הייתה מאושרת:)
עוגה טובה מאוד. הייתי מורידה קצת מהסוכר..
היי קרן,
שמתי קמח תופח במקום רגיל פלוס אבקת אפייה, האם המינון צריך להיות שונה??
שואלת כי העוגה לא יצאה לי גבוהה כלכך … תודה
אותו מינון
היי קרן
האם ניתן להכין עם העוגה הזו עוגת שכבות?
כלומר 2 עוגות כאלה ובאמצע קרם ?
תודה
זו עוגה מאוד רכה זה לא יחזיק
היי קרן,
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מלבנית 32*40 – האם הכפלת כמויות תספיק לי או שצריך יותר? ומה יהיה זמן האפייה בתבנית כזו?
תודה רבה!
הכנתי את העוגה עכשיו בפעם הראשונה לחגיגת יום הולדת משפחתית כי רגילה שהמתכונים תמיד נהדרים.
היא מאוד נמוכה (בערך שליש בגובה מאיך שהיא נראית כאן בתמונות) וכשאני נוגעת בה יש תחושה שהיא מאוד יציבה וקשה. איך אמור להיות המרקם שלה מבחוץ? כי אולי בפנים היא רכה
היי קרן 🙂
הכנתי את העוגה, היא יצאה טעימה נורא! אבל ממש מתפוררת… לא הרגישה יבשה במרקם. למה זה יכול לקרות?
הי קרן . אני מכינה לא פעם את העוגה בדיוק על פי המתכון .. היא יוצא מעולה אבל מאוד פירורית כל פעם. ממש מתפרקת בחיתוך.. מה לא עושה נכון?
נ ב עדיין נטרפת ישר מהתבנית
זו עוגה יחסית מתפוררת וזה חלר מהקסם שלה כי אוכלים אותה חמימה
תודה.. ואם בכל זאת ארצה שתהיה טיפה יותר דחוסה? עוד קמח/עוד ביצה? אשמח לעצה
לא יודעת בוודאות לומר איך לייצב אותה יותר מבלי לפגוע במרקם , נסי עוד קצת קמח ותראי אם זה עובד
היי
מדדתי 50 גרם קקאו עם משקל דיגיטלי ויצא לי 3/4 כוס לא 1/3 כוס.
כוס קקאו = 140 גר ושליש כוס זה 46.6 אז עיגלתי ל 50
כנראה מדדת עם כוס לא נכונה
העוגה יצאה מושלמת, מזמן לא אכלתי עוגה כזו נימוחה, תבורכי אגם
תודההההה
טוב העוגה הזאת מושלמתת, הוספתי אותה לחוברת המתכונים המועדפים שלי כי היא תהפוך כנראה למסורת. אגב.. לא הייתה לי שמנת חמוצה והתשמשתי בגבינה לבנה עם מעט חלב ויצא מוצלח מאוד! בנוסף בציפוי במקום שמנת מתוקה עם שוקולד מריר השתמשתי בחלב שיבולת שועל מומס עם שוקולד אבל עדיין יצא וואוו חוסלה!!
שמחה לשמוע