איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00.
מחכה לראות אתכן/ם שם!
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
יולי 12, 2014 | 74 תגובות

*** הפוסט צולם מחדש בתאריך 31/7/17***
![]()
הלכנו לבריכה עם המון חברים, ומלא אוכל.
בריכה ביפו בשבת? מה אני השתגעתי? אז זהו שלא.
רמדאן+טילים= בריכה כולה שלנו.
אז היו מלא חברים, והיה מלא אוכל
ולא הספקתי להכין עוגה (ננזפתי איך לא?)
למרות שהייתי ילדה ממש טובה והבאתי המון פנקייקים לילדים.
אז בזמן שכולם ישבו ודיברו על הא ודא, על חינוך ויוקר המחיה
אני פינטזתי איך אני כבר מגיעה הביתה, מדליקה מזגן ,מתקלחת ומכינה עוגה.
את זו!
וזה מה שיצא:
![]()
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מה צריך:
120 גרם חמאה רכה
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
כוס +2 כפות ( 220 גר') סוכר לבן
3 ביצים גודל L
כפית תמצית וניל
1/4 כוס ( 35 גר') אבקת קקאו
1/4 כוס ( 60 מ״ל) מים רותחים
כפית אבקת נס קפה
1+3/4 כוס ( 245 גר') קמח לבן רגיל
מיכל ( 200 מ״ל) יוגורט
1/2 כוס ( 50 גר') קוקוס
איך מכינים:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
משמנים ומרפדים בנייר אפיה תבנית אינגליש קייק.
בקערה מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר למשך 3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה
מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבב
מוסיפים תמצית וניל
מוסיפים קמח ויוגורט לסירוגין ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מוציאים כ 1/3 מהתערובת לקערה נפרדת ושומרים בצד.
בקערה קטנה ממיסים אבקת קקאו וכפית נס קפה עם 1/4 כוס מים רותחים
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת ללא גושים.
מוסיפים את תערובת הקקאו ל 1/3 התערובת ששמרנו בצד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקוקוס לתערובת הלבנה ומערבבים.
מעבירים לתבנית חצי מהתערובת הלבנה, חצי מתערובת הקקאו וחוזרים שוב על הפעולה.
מעברים סכין בצורת ספירלה על מנת ליצור את מראה השיש בעוגה.
מכניסים לתנור ואפים כ 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כ -3 ימים כשהיא עטופה היטב
* את היוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה או בריויון.
*לגרסת פרווה את החמאה ניתן להמיר ב כ 1/2 כוס שמן קנולה+2 כפות ואת היוגורט במיץ תפוזים או קרם קוקוס
באותה הכמות


TAG עוגה בחושה, עוגת שיש, קוקוס, קקאו
בהחלט. 1/2 כוס שמן תספיק
הי קרן אני חדשה פה והכנתי אתמול אחה"צ את העוגה עם שמן ו-1/2 כוס סוכר ואפילו עם כף רגילה ויצאה פשוט מדהימה!טעם הקקאו מודגש ויצאה כל כך עסיסית ורכה. הכנתי בתבנית אינגליש מסיליקון שהיא פי 1.5 מאינגליש חד פעמית מאלומיניום והעוגה קצת התפוצצה ברוחב. כדאי אולי להכין פעם הבאה בתבנית בינונית קטנה חד פעמית מאלומיניום 21X31?זמן האפייה יתארך?
הי שרון,לא הבנתי את שאלתך לגבי התבנית. הכוונה לתבנית אלומניום אינגליש או מלבנית ? על אותה כמות לא אמור להיות שינוי בזמן האפייה. שמחה שהעוגה יצאה מצויין:-)
הי קרן יש תחליף לקוקוס? חג שמח
פשוט לוותר עליו
לא הבנתי כלכך . העוגה לא שייכת לפסח? למה רשום קמח לבן?
התכוונתי לתבנית מלבנית חד פעמית שזהה בגודלה לתבנית 24. אתמול לקח לי 38 דק' אפייה, מבינה שאמור לקחת אותו הזמן?
נכון רק לבדוק עם מבחן הקיסם שהיא אכן מוכנה. אצלי היא נאפית באינגליש קייק מוזר לי שהמסה אצלך גדולה כ״כ.
תודה קרן, יש לי שאלה כללית: כשכתוב במתכון 2 כפיות אבקת אפייה אני רגילה לשים שקית אבקת אפייה של 10 גר' וראיתי שאת מציינת באיזה מתכון לשים רק 6 גר'?מה הוא הנכון לשים?
יש שמחשבים כפית אבק אפיה כ 3 גר׳ ויש כ 5 גר׳ ומפה ההבדל. הנכון הוא לשים 2 כפיות :-)
היי, אם רוצים להכין את העוגה בתבנית עגולה עם חור, יש צורל לשנות כמויות?
אפשר להוריד את הקוקוס או לפחות להפחית לרבע כוס?
את יכולה להפחית רבע כוס תוסיפי במקום הקוקוס 2 כפות קמח
היי קרן, נראה מתכון מהמם . במה אפשר להמיר את היוגורט לגרסא פרווה?
קרן רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום קטנה - לשים חצי מכמות המרכיבים?
למה חצי? הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.
היי, אפשר לוותר לגמרי על הקוקוס?
אין בעיה לוותר. תוסיפי 1/4 כוס קמח במקום
תודה
אם מחליפים את החמאה בשמן,האם גם מקציפים?
מקציפים תחילה שמן ביצים וסוכר ואז ממשיכים כרגיל:-)
היי קרן, העוגה לא מיועדת לפסח? אני רואה שיש בה קמח ולא הצלחתי להבין
העוגה נראית מעולה, האם אפשר להמיר את היוגורט בעוד משהו חוץ משמנת חמוצה או רוויון שציינת? כדי להפוך אותה לפרווה (אני מחליפה את החמאה בשמן) תודה.
אפשר במיץ תפוזים או בקרם קוקוס באותה הכמות
היי ... שאלה..מבדיקה אחר 40 דקות של אפיה העוגה בשוליים אפויה ובאמצע רוטטת.. וגן העוגה סדוקה לאורך...מה לא עשיתי טוב? אציין שהייתי צמודה למתכון ...
לא נשמע שעשית משהו לא טוב, אלא שהדבר נובע מחום תנור שונה, ייתכן ובתנור שלך העוגה זקוקה למעט יותר זמן זה הכל. לגבי הסדק שנוצר, בעיניי זה יפה כך, אם תרצי להבא שהוא יהיה ישר ואחיד, העבירי סכין לאורך העוגה לפני כניסתה לתנור בעומק 1/2 ס״מ.
היי קרן :) מתעצלת לקפוץ לסופר ויש לי בבית קמח דורום סמולינה או קמח כוסמין מלא , אחד מהם זאת אופציה טובה לעוגה הזו ?
תנסי את הכוסמין המלא
קרן יקרה עוד עוגה מבית היוצר שלך מושלמת אני עשיתי את הגירסה הפרווה כי אין לי תנור חלבי. זה ממש עוזר לי שאת תמיד מביאה את גירס הפרווה. בעלי שהוא מאוד בררן תמיד מבקש שאחזור ואכין מהמתכונים שלך. תודה ענקית!!!
היי קרן, איך ממירים את הכמויות לתבנית עגולה 24? תודה :)
מכפילים כמויות
אפשר להמיר את היוגורט בריצ'? כדי שיהיה פרווה...
כן אפשרי
היי... הכנתי את העוגה עכשיו והיא מאוד טעימהשש אבל חשוב לציין שהיא לא מתאימה בכמות לתבנית אינגליש קייק אלומיניום שקונים בסופר...רבע מלית נפכה לי באפייה מחוץ לתבנית...סתם שתדעי:)
הי תמרי ככלל, תמיד כשכתוב תבנית אינגליש קייק הכוונה היא לתבנית רב פעמית ולא לחד פעמית, וגם אם זה מה שיש בנמצא לא ממלאים יותר מ 3/4 מלית( אני מחזיקה למקרים כאלו תבניות אפייה קטנטנות מקרטון, לשאריות) כיוון שמסת העוגה היתה גדולה ביחס לתבנית העוגה גלשה. שמחה שהיא יצאה טעימה
יצא נפלא עשיתי עם 1/2 כוס שמן, שמנת חמוצה, ושקדים מולבנים טחונים במקום קוקוס מומלץ מאד
תודה על השיתוף יסכה יקרה
היי, אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא? ואם כן אז באיזה כמות? וכמה גרם זה האבקת אפייה? תודה רבה!
היא תצא ממש דחוסה עם קמח מלא 100% ממליצה להמיר לא יותר ממחצית הקמח והשאר לבן
אני מטילת בבלוג שלך ונהנית מכל רגע ניסיתי כמה מהמתכונים ההוראות מדויקות וברורות והרגשתי צורך לומר לך תודה
הכי משמח ששיתפת דאה תודה רבה!
הי קרן,יש לי כד יוגורט 4.5% של תנובה.לשים כוס?עשיתי בעבר את העוגה עם 2 יוגורטים כל אחד 150 מ"ל ויצא מעולה!
הי לא ככ הבנתי את השאלה :-)
קרן התכוונתי שבעבר שמתי 300 מ"ל יוגורט ורציתי לוודא שזה שווה לכוס.בנוסף רציתי לדעת אם יוגורט בכד מתאים פה (הוא במרקם של גושים כמו לבן)?תודה!
יצא מושלם!!! תודה!
תודה נועה
אפשר להחליף חלק מהקמח הדברים טחונים ואם כן בכמה?
1/2 כוס
*שקדים
עשיתי עכשיו יצא מושלם
עוגה מושלמת עם מרקם שמתמכרים אליו.. איזה כיף. תודה על המתכון:)
תודה נועה
אחלה אתר. רציתי לדעת לאיזה קמח אני יכולה להמיר לפסח במקום הקמח הלבן?
קרן אלופה שאת. רציתי לדעת המרה של קמח לפסח במקום הקמח הלבן.
נסי להמיר מחצית מהמקמח לקמח מצה וחצי לקורנפלור
הי קרן, תודה על המתכון אני חוששת שההמלצה שלך לתבנית אינגליש היא לא מדויקת. יש, מתברר, גדלים שונים. עדיך לכתוב מידה, אני הכנתי בתבנית אינגליש שנראתה לי רגילה אבל זה נאפה רק מבחוץ...
הי אלונה לא אמיר. להיןת בעיה עם כל תבנית אינגליש לעוגה. ייתכן והתבנית שלך התנער או משהו בתהליך ההכנה לא עבד… אין קשר לתבנית אכן יש גדלים וכשיש צורך לציין אני עושה זאת
וואו יצא טעים בטירוף!!!!!
תודה
היי קרן, העוגה לא מיועדת לפסח? אני רואה שיש בה קמח ולא הצלחתי להבין
העוגה לא מיועדת לפסח, איך הגעת למסקנה הזו? אפשר לכשלפ אותה עם קמח לפסח במקום הקמח הלבן
הי הכנתי את העוגה לפסח כוס קמח רב תכליתי כוס אגוזים טחונים רבע כוס קוקוס מיץ תפוזים יצאה עוגה אליפות !
ואוו ואווו ואווו עוגה מושלמממת עשיתי עכשיו היה זריז ויצא אגדה! שמתי שמן רגיל במקום חמאה וקקאו ראו חיסלו אותה עוד לפני שהספיקה להתקרר! מחר אכין אותה שוב
תודהההה
מתכון נראה משו משו...ניתן להקפיא העוגה ? אם כן, בהפשרה ניתן לחמם מעט ? מכוסה ?
אין בעיה להקפיא להפשיר בטמפרטורת החדר ולאכול,זו עוגה בחושה אין צורך לחמם
Hola Keren, hice el pastel más note que la mezcla de cocoa con agua quedaba demasiado pastosa por lo que agregué 1/4 más de taza pero ya horneado siento que quedó muy densa la mezcla de chocolate, así debe quedar de seca ? Algún consejo para mejorarlo, de sabor está muy bien porque no es muy dulce , Gracias por la receta y por la ayuda, saludos desde México
try not to change anything other wise i realy dont know
קרן יקרה עוד עוגה מבית היוצר שלך מושלמת אני עשיתי את הגירסה הפרווה כי אין לי תנור חלבי. זה ממש עוזר לי שאת תמיד מביאה את גירס הפרווה. בעלי שהוא מאוד בררן תמיד מבקש שאחזור ואכין מהמתכונים שלך. תודה ענקית!!!
תודההה
שירה
יוני 2, 2017 בשעה 07:50
הי קרן האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?