מתכוני פרווהעוגותעוגות בחושותפסח

עוגת שיש קקאו קפה וקוקוס

יולי 12, 2014 69 Comments

 

*** הפוסט צולם מחדש בתאריך 31/7/17***

הלכנו  לבריכה עם המון חברים, ומלא אוכל.

בריכה ביפו בשבת? מה אני השתגעתי? אז זהו שלא.

רמדאן+טילים= בריכה כולה שלנו.

אז היו מלא חברים, והיה מלא אוכל

ולא הספקתי להכין עוגה (ננזפתי איך לא?)

למרות שהייתי ילדה ממש טובה והבאתי המון פנקייקים לילדים.

אז בזמן שכולם ישבו ודיברו על הא ודא, על חינוך ויוקר המחיה

אני פינטזתי איך אני כבר מגיעה הביתה, מדליקה מזגן ,מתקלחת ומכינה עוגה.

את זו!

וזה מה שיצא:

עלים

עוגת שיש קקאו קפה וקוקוס/ תבנית אינגליש קייק אחת

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מה צריך:

120 גרם חמאה רכה

2 כפיות אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

כוס +2 כפות ( 220 גר') סוכר לבן

3 ביצים גודל L

כפית תמצית וניל

1/4 כוס ( 35 גר')  אבקת קקאו

1/4 כוס ( 60 מ״ל) מים רותחים

כפית אבקת נס קפה

1+3/4 כוס ( 245 גר') קמח לבן רגיל

מיכל ( 200 מ״ל) יוגורט

1/2 כוס ( 50 גר') קוקוס

איך מכינים:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

משמנים ומרפדים בנייר אפיה תבנית אינגליש קייק.

בקערה מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר למשך 3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה

מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבב

מוסיפים תמצית וניל

מוסיפים קמח ויוגורט לסירוגין ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

מוציאים כ 1/3 מהתערובת לקערה נפרדת ושומרים בצד.

בקערה קטנה ממיסים אבקת קקאו וכפית נס קפה עם 1/4 כוס מים רותחים

מערבבים היטב עד לקבלת תערובת ללא גושים.

מוסיפים את תערובת הקקאו ל 1/3 התערובת ששמרנו בצד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הקוקוס לתערובת הלבנה ומערבבים.

מעבירים לתבנית חצי מהתערובת הלבנה, חצי מתערובת הקקאו וחוזרים שוב על הפעולה.

מעברים סכין בצורת ספירלה על מנת ליצור את מראה השיש בעוגה.

מכניסים לתנור ואפים כ 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

אפשר לפדר באבקת סוכר.

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כ -3 ימים כשהיא עטופה היטב

* את היוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה או בריויון.

*לגרסת פרווה את החמאה ניתן להמיר ב כ 1/2 כוס שמן קנולה+2 כפות ואת היוגורט במיץ תפוזים או קרם קוקוס

באותה הכמות

 

69 Comments

שירה יוני 2, 2017 at 7:50 am

הי קרן האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2017 at 12:28 pm

בהחלט.
1/2 כוס שמן תספיק

Reply
שרון יוני 6, 2017 at 12:38 pm

הי קרן אני חדשה פה והכנתי אתמול אחה"צ את העוגה עם שמן ו-1/2 כוס סוכר ואפילו עם כף רגילה ויצאה פשוט מדהימה!טעם הקקאו מודגש ויצאה כל כך עסיסית ורכה. הכנתי בתבנית אינגליש מסיליקון שהיא פי 1.5 מאינגליש חד פעמית מאלומיניום והעוגה קצת התפוצצה ברוחב. כדאי אולי להכין פעם הבאה בתבנית בינונית קטנה חד פעמית מאלומיניום 21X31?זמן האפייה יתארך?

Reply
קרן אגם יוני 6, 2017 at 12:44 pm

הי שרון,לא הבנתי את שאלתך לגבי התבנית.
הכוונה לתבנית אלומניום אינגליש או מלבנית ?
על אותה כמות לא אמור להיות שינוי בזמן האפייה.
שמחה שהעוגה יצאה מצויין:-)

Reply
עדי אוקטובר 9, 2020 at 10:24 am

הי קרן
יש תחליף לקוקוס?

חג שמח

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2020 at 10:47 am

פשוט לוותר עליו

Reply
הדס אפריל 22, 2024 at 2:49 pm

לא הבנתי כלכך .
העוגה לא שייכת לפסח?
למה רשום קמח לבן?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2024 at 8:05 am

היא לא עוגה לפסח, כנראה טעית… את יכולה אבל להמיר קמח לבן בקמח לפסח

Reply
שרון יוני 6, 2017 at 12:52 pm

התכוונתי לתבנית מלבנית חד פעמית שזהה בגודלה לתבנית 24. אתמול לקח לי 38 דק' אפייה, מבינה שאמור לקחת אותו הזמן?

Reply
קרן אגם יוני 6, 2017 at 1:19 pm

נכון רק לבדוק עם מבחן הקיסם שהיא אכן מוכנה.
אצלי היא נאפית באינגליש קייק מוזר לי שהמסה אצלך גדולה כ״כ.

Reply
שרון יוני 6, 2017 at 5:59 pm

תודה קרן, יש לי שאלה כללית: כשכתוב במתכון 2 כפיות אבקת אפייה אני רגילה לשים שקית אבקת אפייה של 10 גר' וראיתי שאת מציינת באיזה מתכון לשים רק 6 גר'?מה הוא הנכון לשים?

Reply
קרן אגם יוני 6, 2017 at 6:29 pm

יש שמחשבים כפית אבק אפיה כ 3 גר׳ ויש כ 5 גר׳ ומפה ההבדל.
הנכון הוא לשים 2 כפיות 🙂

Reply
סי יולי 12, 2022 at 2:11 pm

היי, אם רוצים להכין את העוגה בתבנית עגולה עם חור, יש צורל לשנות כמויות?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2022 at 11:36 am

להכפיל

Reply
שרון יוני 6, 2017 at 7:22 pm

אפשר להוריד את הקוקוס או לפחות להפחית לרבע כוס?

Reply
קרן אגם יוני 7, 2017 at 12:11 am

את יכולה להפחית רבע כוס
תוסיפי במקום הקוקוס 2 כפות קמח

Reply
מעיין יולי 22, 2020 at 12:42 am

היי קרן,
נראה מתכון מהמם . במה אפשר להמיר את היוגורט לגרסא פרווה?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 8:34 am

מיץ תפוזים או יוגורט סויה או קרם קוקוס

Reply
שרון יוני 29, 2017 at 9:04 am

קרן רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום קטנה – לשים חצי מכמות המרכיבים?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2017 at 9:09 am

למה חצי? הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.

Reply
רויטל אורן יולי 31, 2017 at 11:24 am

היי, אפשר לוותר לגמרי על הקוקוס?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2017 at 11:40 am

אין בעיה לוותר.
תוסיפי 1/4 כוס קמח במקום

Reply
רויטל יולי 31, 2017 at 3:09 pm

תודה

Reply
הילה יולי 31, 2017 at 6:17 pm

אם מחליפים את החמאה בשמן,האם גם מקציפים?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2017 at 6:20 pm

מקציפים תחילה שמן ביצים וסוכר ואז ממשיכים כרגיל:-)

Reply
נאהב אפריל 9, 2022 at 7:14 pm

היי קרן, העוגה לא מיועדת לפסח? אני רואה שיש בה קמח ולא הצלחתי להבין

Reply
אוריה אוגוסט 1, 2017 at 8:30 pm

העוגה נראית מעולה,
האם אפשר להמיר את היוגורט בעוד משהו חוץ משמנת חמוצה או רוויון שציינת?
כדי להפוך אותה לפרווה
(אני מחליפה את החמאה בשמן)

תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2017 at 8:45 pm

אפשר במיץ תפוזים או בקרם קוקוס באותה הכמות

Reply
פנינה גואטה אוגוסט 10, 2017 at 10:18 am

היי …
שאלה..מבדיקה אחר 40 דקות של אפיה העוגה בשוליים אפויה ובאמצע רוטטת..
וגן העוגה סדוקה לאורך…מה לא עשיתי טוב? אציין שהייתי צמודה למתכון …

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2017 at 1:30 pm

לא נשמע שעשית משהו לא טוב, אלא שהדבר נובע מחום תנור שונה, ייתכן ובתנור שלך העוגה זקוקה למעט יותר זמן זה הכל.
לגבי הסדק שנוצר, בעיניי זה יפה כך, אם תרצי להבא שהוא יהיה ישר ואחיד, העבירי סכין לאורך העוגה לפני כניסתה לתנור בעומק 1/2 ס״מ.

Reply
שרון אוקטובר 16, 2020 at 4:24 pm

היי קרן 🙂
מתעצלת לקפוץ לסופר ויש לי בבית קמח דורום סמולינה או קמח כוסמין מלא , אחד מהם זאת אופציה טובה לעוגה הזו ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:01 pm

תנסי את הכוסמין המלא

Reply
שרון מרץ 30, 2018 at 6:16 pm

היי קרן,
איך ממירים את הכמויות לתבנית עגולה 24?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2018 at 6:38 pm

מכפילים כמויות

Reply
טל נובמבר 2, 2018 at 10:06 am

אפשר להמיר את היוגורט בריצ'?
כדי שיהיה פרווה…

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2018 at 11:20 am

כן אפשרי

Reply
תמרי נובמבר 8, 2018 at 5:58 pm

היי…
הכנתי את העוגה עכשיו והיא מאוד טעימהשש אבל חשוב לציין שהיא לא מתאימה בכמות לתבנית אינגליש קייק אלומיניום שקונים בסופר…רבע מלית נפכה לי באפייה מחוץ לתבנית…סתם שתדעי:)

Reply
קרן אגם נובמבר 8, 2018 at 6:47 pm

הי תמרי
ככלל, תמיד כשכתוב תבנית אינגליש קייק הכוונה היא לתבנית רב פעמית ולא לחד פעמית, וגם אם זה מה שיש בנמצא לא ממלאים
יותר מ 3/4 מלית( אני מחזיקה למקרים כאלו תבניות אפייה קטנטנות מקרטון, לשאריות)
כיוון שמסת העוגה היתה גדולה ביחס לתבנית העוגה גלשה.
שמחה שהיא יצאה טעימה

Reply
יסכה נובמבר 19, 2018 at 2:13 pm

יצא נפלא
עשיתי עם 1/2 כוס שמן, שמנת חמוצה, ושקדים מולבנים טחונים במקום קוקוס
מומלץ מאד

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2018 at 11:00 am

תודה על השיתוף יסכה יקרה

Reply
בר אוקטובר 9, 2020 at 9:58 am

היי, אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא? ואם כן אז באיזה כמות?
וכמה גרם זה האבקת אפייה?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2020 at 10:49 am

היא תצא ממש דחוסה עם קמח מלא 100%
ממליצה להמיר לא יותר ממחצית הקמח והשאר לבן

Reply
דאה מרץ 6, 2019 at 1:05 pm

אני מטילת בבלוג שלך ונהנית מכל רגע ניסיתי כמה מהמתכונים ההוראות מדויקות וברורות והרגשתי צורך לומר לך תודה

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2019 at 9:34 pm

הכי משמח ששיתפת דאה תודה רבה!

Reply
שרון יולי 19, 2019 at 10:23 am

הי קרן,יש לי כד יוגורט 4.5% של תנובה.לשים כוס?עשיתי בעבר את העוגה עם 2 יוגורטים כל אחד 150 מ"ל ויצא מעולה!

Reply
קרן אגם יולי 19, 2019 at 5:09 pm

הי
לא ככ הבנתי את השאלה 🙂

Reply
שרון יולי 22, 2019 at 8:45 am

קרן התכוונתי שבעבר שמתי 300 מ"ל יוגורט ורציתי לוודא שזה שווה לכוס.בנוסף רציתי לדעת אם יוגורט בכד מתאים פה (הוא במרקם של גושים כמו לבן)?תודה!

Reply
נועה אוקטובר 2, 2020 at 2:57 pm

יצא מושלם!!! תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 5:27 pm

תודה נועה

Reply
עומרי אוקטובר 8, 2020 at 9:32 pm

אפשר להחליף חלק מהקמח הדברים טחונים ואם כן בכמה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 10:40 pm

1/2 כוס

Reply
עומרי אוקטובר 8, 2020 at 9:33 pm

*שקדים

Reply
פז אוקטובר 9, 2020 at 10:33 pm

עשיתי עכשיו יצא מושלם

Reply
נועה ניסים ינואר 15, 2021 at 9:15 pm

עוגה מושלמת עם מרקם שמתמכרים אליו.. איזה כיף. תודה על המתכון:)

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2021 at 7:39 am

תודה נועה

Reply
עינת מרץ 23, 2021 at 11:33 pm

אחלה אתר. רציתי לדעת לאיזה קמח אני יכולה להמיר לפסח במקום הקמח הלבן?

Reply
עינת ניסים מרץ 24, 2021 at 9:37 am

קרן אלופה שאת. רציתי לדעת המרה של קמח לפסח במקום הקמח הלבן.

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2021 at 12:21 pm

נסי להמיר מחצית מהמקמח לקמח מצה וחצי לקורנפלור

Reply
אלונה אוקטובר 16, 2021 at 8:01 am

הי קרן,
תודה על המתכון
אני חוששת שההמלצה שלך לתבנית אינגליש היא לא מדויקת.
יש, מתברר, גדלים שונים.
עדיך לכתוב מידה, אני הכנתי בתבנית אינגליש שנראתה לי רגילה אבל זה נאפה רק מבחוץ…

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2021 at 9:06 am

הי אלונה
לא אמיר. להיןת בעיה עם כל תבנית אינגליש לעוגה.
ייתכן והתבנית שלך התנער או משהו בתהליך ההכנה לא עבד…
אין קשר לתבנית
אכן יש גדלים וכשיש צורך לציין אני עושה זאת

Reply
נעם ינואר 14, 2022 at 1:34 pm

וואו יצא טעים בטירוף!!!!!

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2022 at 6:34 am

תודה

Reply
נאהב אפריל 9, 2022 at 7:15 pm

היי קרן, העוגה לא מיועדת לפסח? אני רואה שיש בה קמח ולא הצלחתי להבין

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2022 at 11:58 am

העוגה לא מיועדת לפסח, איך הגעת למסקנה הזו?
אפשר לכשלפ אותה עם קמח לפסח במקום הקמח הלבן

Reply
סיגל אפריל 16, 2022 at 10:12 pm

הי
הכנתי את העוגה לפסח
כוס קמח רב תכליתי
כוס אגוזים טחונים
רבע כוס קוקוס
מיץ תפוזים
יצאה עוגה אליפות !

Reply
דביבוני מזון אוגוסט 18, 2023 at 1:17 pm

ואוו ואווו ואווו עוגה מושלמממת
עשיתי עכשיו היה זריז ויצא אגדה!
שמתי שמן רגיל במקום חמאה
וקקאו ראו
חיסלו אותה עוד לפני שהספיקה להתקרר!
מחר אכין אותה שוב

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2023 at 1:56 pm

תודהההה

Reply
לאה מאי 12, 2024 at 11:43 am

מתכון נראה משו משו…ניתן להקפיא העוגה ? אם כן, בהפשרה ניתן לחמם מעט ? מכוסה ?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:24 pm

אין בעיה להקפיא להפשיר בטמפרטורת החדר ולאכול,זו עוגה בחושה אין צורך לחמם

Reply

Leave a Comment