img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00) 
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT
 עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00. 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
שבועות

שושני פילו במילוי ריקוטה לימונית

מאי 14, 2018 | 22 תגובות

img

22 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
צביקה
starstarstarstarstar
מאי 15, 2018 בשעה 10:39

תודה, זה אכן קל ומהיר ונפלא. באיזה פילו את משתמשת? לא מעט פעמים אני מוצא אותם כבר קצת קרועים בחבילה וזה מתסכל או לא מספיק גמישים.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2018 at 10:49 am

תודה צביקה אני קונה עלי פילו בקונדיטוריה לאון בשוק הפשפשים,אני ממליצה לך אם מזדמן ואתם אוהבים לעבוד עם הבצק הזה לגשת לשם מדי פעם, לקנות 2-3 חבילות שיהיה במקפיא. אבל היום אפשר גם לקנות בסופר עלי פילו טובים, העלים מאוד עדינים, הם מתיייבשים במהירות שיא לכן, אני ממליצה להפשיר לילה במקרר ארוז, ואז להוציא לשיש ולכסות מיד במגבת מעט לחה.מדי פעם הם נקרעים זה נכון אבל בסופו של דבר אני תמיד מצליחה לעבוד עם כל הסוגים.

השב
User Avatar
שחר גדיש
יולי 23, 2023 at 7:30 pm

היי קרן, המתכון נראה מעולה לימות הקיץ החמים שעוברים עלינו. קניתי משמשים כהכנה לעוגה אחרת שבסוף לא יצא לי להכין, נראה לך מתאים לשלב במילוי או שירטיבו מידי? ואם כן, פשוט לקצוץ גס לתוך הגבינה או לקרמל קצת לפני? הם רכים וטעימים. תודה רבה!

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
מאי 15, 2018 בשעה 10:56

נשמע מתכון נפלא. האם 150 ג חמאה מומסת זו החמאה לעלי הפילו או חמאה שהיא חלק מהמילוי? תודה וחג שמח

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2018 at 10:59 am

תודה שירה, במילוי אין כלל חמאה, החמאה משמשת לשימון עלי הפילו בלבד, ואת מה שנותר ממנה פשוט שופכים מעל הכל.

השב
User Avatar
מלי
starstarstarstarstar
מאי 15, 2018 בשעה 13:26

הי,האם אפשר להבריש בשמן רגיל או שמן זית את העלים במקום חמאה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2018 at 1:30 pm

בזמן זית אני ממליצה למרוח כשמדובר במאפה מלוח לא מתוק, שמן רגיל יכול לעבוד

השב
User Avatar
מלי
מאי 15, 2018 at 1:32 pm

תודה רבה.אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך

השב
User Avatar
לילי
starstarstarstarstar
מאי 16, 2018 בשעה 00:08

אפשר להכין אותה יום או ימים קודם

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 16, 2018 at 9:06 am

אפשר להכין ולהקפיא, להפשיר ולחמם שוב. אפשר גם להכין ללא אפיה ולהקפיא ואז רק לאפות לפני הגשה, עדיף.

השב
User Avatar
רעות
starstarstarstarstar
מאי 18, 2018 בשעה 01:18

בדיוק כמו שאני זוכרת את חג השבועות בילדות שלי, לפני כ-30 שנה בקיבוץ. חג נפלא! תודה על המתכונים המשגעים.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 18, 2018 at 6:15 am

תורה רעות, חג שמח

השב
User Avatar
יוליה
starstarstarstarstar
מאי 22, 2018 בשעה 14:41

שלום קרן! תודה רבה על מתכון נפלא! עוגה יצאה גם מרשימה וגם מאוד טעימה. ניסיתי כבר כמה מתכונים שלך וזה תמיד מוצלח.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 22, 2018 at 3:11 pm

תודה רבה יוליה

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
ספטמבר 27, 2018 בשעה 04:47

מודה שלא לגמרי הבנתי את החיתוך והקיפול לא החלק הפנימי. אשמח אם תנסי לחדד את זה קצת יותר כי ממש עשית לי חשק להכין....

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 27, 2018 at 6:31 am

הי מיטל חיתוך וקיפול של החלק החיצוני?חוצים את המלבן לשני חלקים שווים לרוחב, ומניחים לאורך החלק התחתון של המלבן פס ארוך של מילוי. מגלגלים לגליל ארוך (נחש) ואז מסדרים מסביב לתבנית בחלק הפנימי שלה. מקוה שעזרתי, קרן

השב
User Avatar
רבקה זונשיין
starstarstarstarstar
יולי 1, 2021 בשעה 08:32

הי קרן, תודה על שיתופים במתכונים מהממים! במה אפשר להחליף א גבינת הריקוטה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 1, 2021 at 3:51 pm

טוב טעם או גבינת שמנת סטייל פילדלפיה או מסקרפונה

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
אפריל 19, 2023 בשעה 20:17

היי תודה על מתכונים נפלאים ☺️ האם אפשר להכין את המאפה יום קודם לשמור במקרר ולאפות יום למחרת?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 19, 2023 at 10:09 pm

בטח

השב
User Avatar
שחר גדיש
starstarstarstarstar
יולי 23, 2023 בשעה 22:25

היי קרן, המתכון נראה מעולה לימות הקיץ החמים שעוברים עלינו. קניתי משמשים כהכנה לעוגה אחרת שבסוף לא יצא לי להכין, נראה לך מתאים לשלב במילוי או שירטיבו מידי? ואם כן, פשוט לקצוץ גס לתוך הגבינה או לקרמל קצת לפני? הם רכים וטעימים. תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 24, 2023 at 8:28 am

יתאים מאוד גם מקורמים וגם לא

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img