חגיםעוגות גבינהשבועות

שושני פילו במילוי ריקוטה לימונית

מאי 14, 2018 22 Comments
שבלול פילו ריקוטה

אני כל כך אוהבת את חג השבועות, כשכולם מתלבשים חגיגי בלבן,

יש לי זכרונות ילדות מדהימים מהחג הזה,

כידוע, נולדתי בסיני, וכל שנה בחג השבועות במושב שלי היתה תחרות, מי מקשט הכי יפה את עגלת הטרקטור שלו,

אני זוכרת שבכל שנה הייתי עוברת עגלה עגלה לראות ולהנות מהיצירתיות של חברי המושב.

כולנו היינו מסתובבים עם בגדים לבנים וזרים מפרחים ועלים שקטפנו במושב, ואפילו בסוף התחרות, הגברים

היו מופיעים לפני כולם בדיונות, בטקס ריקוד שנקרא ריקוד הטרקטורים.

הילדות של המושב ( ואני ביניהם ) היינו מופיעות בריקוד סלינו על כתפינו,

ואחכ היינו כולנו הולכים לבית העם ועורכים ארוחה חלבית גדולה.

נשמע הזוי?

אז זהו, שזה באמת קרה, והיום זה מצחיק אותי ואני מתגעגעת לימים ההם.

סיני כבר לא שלנו, מאז לא ראיתי אף טרקטור רוקד, אבל החיבה לחג הזה שהיה חגיגי מאוד בשבילי נשארה.

השנה, אני עמוסה בפרוייקטים וסדנאות לפני החג, ופונים אליי הרבה אנשים שמחפשים להכין קינוח

או מאפה מהיר הכנה שלא דורש המון. במיוחד לכל אלו שביקשו, ואני ביניהם:-) הכנתי עוגת שושני פילו במילוי ריקוטה לימונית.

זה מאפה מתקתק, עם טעם ריקוטה וניל לימוני עדין ונורא טעים, פריך מבחוץ ורך מבפנים.

 

שושני פילו במילוי ריקוטה לימונית /תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

 

מצרכים למתכון:

חבילה של עלי פילו מופשרת לילה במקרר

למילוי:

500 גרם ( 2 קופסאות) ריקוטה פרסקה של גד

3 חלמונים

כפית מחית/תמצית וניל

3 כפות קמח לבן רגיל

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן רגיל

גרידת לימון מלימון שלם גדול

להברשת העלים:

150 גר' חמאה מומסת

לציפוי:

1 ביצה

לקישוט:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי.

פורסים על השיש את עלי הפילו, ומכסים מיד במגבת כדי למנוע התייבשות.

(הם כל כך עדינים)

פורסים עלה  אחד מהחבילה על משטח עבודה, ומברישים היטב בחמאה מומסת

פורסים מעליו עלה נוסף ומברישים גם אותו.

בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חוצים את עלי הפילו לרוחבם לשניים, ומקבלים שני מלבנים

מניחים תלוליות של מילוי לרוחב כל מלבן  בשליש התחתון שלו, ומגלגלים מיד לגליל.

מסדרים את שני הגלילים סביב דפנות התבנית, כך שהם יקיפו את כל קוטרה.

שוב, מוציאים עלה ומברישים בחמאה, ומעליו עוד עלה וגם אותו מברישים בחמאה.

פורסים את שני העלים לרוחבם אבל הפעם לארבע רצועות, ואז חוצים את העלים בדיוק באמצע לאורך.

כך נוצרים להם 8 מלבנים קטנים.

מניחים בתחתית כל מלבן מילוי גבינה לרוחבו ומגלגלים לגליל, ואת הגליל מגלגלים סביב עצמו לשבלול.

מניחים בתבנית, חוזרים על הפעולה עם שאר העלים, עד שהתבנית מלאה בתוכה בשושנים.

אם נותרה לכם מעט חמאה מומסת אתם יכולים פשוט לשפוך אותה מעל השושנים.

טורפים בקערה ביצה עם מעט מים ומברישים את כל השושנים.

מכניסים לתנור ואופים 50-60 דק' עד שהמאפה מקבל צבע שחום עמוק.

מוציאים, מצננים מעט, מקשטים בהרבה אבקת סוכר ומגישים חמים.

העוגה במיטבה כשהיא מעט חמימה.

 

מאפה פילו גבינת ריקוטה

שושני פילו גבינה

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

22 Comments

צביקה מאי 15, 2018 at 10:39 am

תודה, זה אכן קל ומהיר ונפלא.
באיזה פילו את משתמשת? לא מעט פעמים אני מוצא אותם כבר קצת קרועים בחבילה וזה מתסכל או לא מספיק גמישים.

Reply
קרן אגם מאי 15, 2018 at 10:49 am

תודה צביקה
אני קונה עלי פילו בקונדיטוריה לאון בשוק הפשפשים,אני ממליצה לך אם מזדמן ואתם אוהבים לעבוד עם הבצק הזה לגשת לשם מדי פעם, לקנות 2-3 חבילות שיהיה במקפיא.
אבל היום אפשר גם לקנות בסופר עלי פילו טובים, העלים מאוד עדינים, הם מתיייבשים במהירות שיא לכן, אני ממליצה להפשיר לילה במקרר ארוז,
ואז להוציא לשיש ולכסות מיד במגבת מעט לחה.מדי פעם הם נקרעים זה נכון אבל בסופו של דבר אני תמיד מצליחה לעבוד עם כל הסוגים.

Reply
שחר גדיש יולי 23, 2023 at 7:30 pm

היי קרן,
המתכון נראה מעולה לימות הקיץ החמים שעוברים עלינו.
קניתי משמשים כהכנה לעוגה אחרת שבסוף לא יצא לי להכין,
נראה לך מתאים לשלב במילוי או שירטיבו מידי?
ואם כן, פשוט לקצוץ גס לתוך הגבינה או לקרמל קצת לפני? הם רכים וטעימים.
תודה רבה!

Reply
שירה מאי 15, 2018 at 10:56 am

נשמע מתכון נפלא.
האם 150 ג חמאה מומסת זו החמאה לעלי הפילו או חמאה שהיא חלק מהמילוי?
תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם מאי 15, 2018 at 10:59 am

תודה שירה, במילוי אין כלל חמאה, החמאה משמשת לשימון עלי הפילו בלבד, ואת מה שנותר ממנה פשוט שופכים מעל הכל.

Reply
מלי מאי 15, 2018 at 1:26 pm

הי,האם אפשר להבריש בשמן רגיל או שמן זית את העלים במקום חמאה?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2018 at 1:30 pm

בזמן זית אני ממליצה למרוח כשמדובר במאפה מלוח לא מתוק, שמן רגיל יכול לעבוד

Reply
מלי מאי 15, 2018 at 1:32 pm

תודה רבה.אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך

Reply
לילי מאי 16, 2018 at 12:08 am

אפשר להכין אותה יום או ימים קודם

Reply
קרן אגם מאי 16, 2018 at 9:06 am

אפשר להכין ולהקפיא, להפשיר ולחמם שוב.
אפשר גם להכין ללא אפיה ולהקפיא ואז רק לאפות לפני הגשה, עדיף.

Reply
רעות מאי 18, 2018 at 1:18 am

בדיוק כמו שאני זוכרת את חג השבועות בילדות שלי, לפני כ-30 שנה בקיבוץ. חג נפלא! תודה על המתכונים המשגעים.

Reply
קרן אגם מאי 18, 2018 at 6:15 am

תורה רעות, חג שמח

Reply
יוליה מאי 22, 2018 at 2:41 pm

שלום קרן!
תודה רבה על מתכון נפלא! עוגה יצאה גם מרשימה וגם מאוד טעימה.
ניסיתי כבר כמה מתכונים שלך וזה תמיד מוצלח.

Reply
קרן אגם מאי 22, 2018 at 3:11 pm

תודה רבה יוליה

Reply
מיטל ספטמבר 27, 2018 at 4:47 am

מודה שלא לגמרי הבנתי את החיתוך והקיפול לא החלק הפנימי. אשמח אם תנסי לחדד את זה קצת יותר כי ממש עשית לי חשק להכין….

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2018 at 6:31 am

הי מיטל
חיתוך וקיפול של החלק החיצוני?חוצים את המלבן לשני חלקים שווים לרוחב, ומניחים לאורך החלק התחתון של המלבן פס ארוך של מילוי.
מגלגלים לגליל ארוך (נחש) ואז מסדרים מסביב לתבנית בחלק הפנימי שלה.
מקוה שעזרתי, קרן

Reply
רבקה זונשיין יולי 1, 2021 at 8:32 am

הי קרן,
תודה על שיתופים במתכונים מהממים!
במה אפשר להחליף א גבינת הריקוטה?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 3:51 pm

טוב טעם או גבינת שמנת סטייל פילדלפיה או מסקרפונה

Reply
הדר אפריל 19, 2023 at 8:17 pm

היי תודה על מתכונים נפלאים ☺️
האם אפשר להכין את המאפה יום קודם לשמור במקרר ולאפות יום למחרת?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2023 at 10:09 pm

בטח

Reply
שחר גדיש יולי 23, 2023 at 10:25 pm

היי קרן,
המתכון נראה מעולה לימות הקיץ החמים שעוברים עלינו.
קניתי משמשים כהכנה לעוגה אחרת שבסוף לא יצא לי להכין,
נראה לך מתאים לשלב במילוי או שירטיבו מידי?
ואם כן, פשוט לקצוץ גס לתוך הגבינה או לקרמל קצת לפני? הם רכים וטעימים.
תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 24, 2023 at 8:28 am

יתאים מאוד גם מקורמים וגם לא

Reply

Leave a Comment