ט״ו בשבטעוגיותראש השנה

עוגיות מגולגלות תמרים חלבה

אוגוסט 31, 2013 165 Comments

אחת החולשות הגדולות של אח שלי הן עוגיות תמרים מבצק פריך, הוא מחסל לבד קופסא בקלות

אז לכבוד השנה החדשה, ובגלל שהשנה לא נחגוג יחד, הכנתי לו (וחבל שלא באת לקחת כי כבר נגמר )

את העוגיות האהובות עליו

אז שנה טובה אח אהוב שלי שממתיק לי את השנים כל שנה מחדש .

יש המון גרסאות למתכון  עוגיות תמרים מבצק פריך, אבל כזה, יש רק אחד!

זו הגרסא המנצחת והקבועה אצלינו בבית ואנחנו לא מחליפים אותה, בצק פריך פריך ורך שנמס בפה.

ממליצה לא לוותר על הקמח המלא זה מוסיף לפריכות שלו, אבל לקחת בחשבון שלעיתים יש להוסיף

מעט נוזל או שומן כיון שקמח מלא צורך יותר נוזלים.אם אין לכם נסיון עם קמח מלא אפשר להתחיל

ברבע מהכמות, או לוותר ולהכין רק מקמח לבן .

אפשר לוותר על ממרח החלבה ולהכין רק עם תמרים, ממירים את אותה הכמות בממרח

תמרים.

עלים

 

עוגיות מגולגולת במילוי תמרים וחלבה / 3-4 רולדות

מצרכים :

2.5 כוסות קמח רגיל ( 350 גרם)

2.5 כוסות קמח מלא (350 גרם ) -אם אין לכם קמח מלא או שסתם לא בא לכם אפשר להמיר בקמח רגיל

1/2 כוס שמן (120 מ"ל)

1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מ"ל)

כף וחצי סוכר

1 שקית אבקת אפיה

200 גרם חמאה רכה

למלית :

חצי קופסא ממרח תמרים

חצי קופסא ממרח חלבה

150 גרם אגוזי מלץ קצוצים

לקישוט :

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מניחים במעבד המזון שני סוגי הקמח,אבקת אפיה, סוכר, וחמאה ומעבדים בכמה פולסים קצרים

מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד, במידה והבצק מעט פירורי,

ניתן להוסיף עוד נוזלים.

יוצרים כדור ומניחים במקרר לרבע שעה

בינתיים מחממים את התנור לחום 180 מעלות

מוציאים מהמקרר, מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים

מרדדים כל חלק למלבן 30×20 ס"מ

( אני מודדת עם סרגל ומיישרת עם חותכן פיצה, לא חובה אבל אוהבת שהרולדות ישרות )

מורחים על חצי מלבן ממרח תמרים ועל החצי השני ( לאורכו ) ממרח חלבה, מפזרים אגוזים קצוצים ומגלגלים לרולדה

מניחים בתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה

חוזרים על הפעולה עם כל חלקי הבצק ( אני תמיד מכינה את האחרונה עם ממרח שוקולד לילדים )

מסמנים על הרולדות חריצים , ומכניסים לתנור ל 35 דקות

מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר, ופורסים את העוגיות

מבוסס על מתכון של קרין גורן עם שינויים קלים שלי

_MG_0504

Print Friendly, PDF & Email

165 Comments

שקד נובמבר 27, 2016 at 1:52 pm

עוגיות הכי מדהימות שיש!!
ניסיתי המון מתכונים לעוגיות כאלו. נתקלתי במתכון שלך כבר לפני שנתיים ומאז הוא היחיד בחיי:)

תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2016 at 1:57 pm

זה משמח מאוד שקד תודה רבה!

Reply
Lihi פברואר 11, 2021 at 11:56 am

היי קרן, אם אין לי מעבד מזון
אוכל לעשות במיקסר קי עם וו גיטרה??

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2021 at 12:07 pm

בטח

Reply
Lihi פברואר 11, 2021 at 5:38 pm

תודה!!

Reply
שני דצמבר 20, 2016 at 6:23 pm

הי
מתכוונת לנסות את המתכון הערב 😉
האם ניתן להמיר את מיץ התפוזים בנוזל אחר?
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2016 at 6:45 pm

את יכולה להמיר בחלב ואפילו במים

Reply
אולסיה פברואר 25, 2022 at 7:19 pm

היי קרן, העוגיות שלי יצאו יותר כהות ואחרי האפייה בצק קצת התפוצץ. ערבבתי טוב טוב עם הידיים את הבצק, בלי מיקסר. יכול להיות שכאן הבעיה שבצק התפוצץ קצת?

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2022 at 9:42 am

לא קשור לערבוב
אולי היתה יותר מדי מלית
אבל בכל מקרה בטוחה שטעימות

Reply
Meital מרץ 22, 2020 at 10:09 am

הי אפשר להחליף את החמאה לשמן ?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2020 at 3:12 pm

לדעתי לא
אפשר לפרווה להשתמש בנטורינה

Reply
שירה דצמבר 30, 2016 at 8:22 am

העוגיות כאלה פריכות!
תודה לך על מתכון שמלווה וילווה אותי בחיי

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2016 at 11:02 am

איזה כייף לשמוע! תודה

Reply
שמרית ינואר 12, 2024 at 6:09 pm

פעם שנייה שאני מכינה את העוגיות הנפלאות האלה. הבצק נהדר, אבל ממש מתפורר וקשה להכין רולדות סימטריות שלא מתפרקות. איפה אני טועה?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2024 at 8:11 am

נסי להוסיף מעט יותר נוזל לבצק שיהיה פחות קשה

Reply
טליה ינואר 21, 2017 at 5:54 pm

אפשר להכין רק מקמח מלא ?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2017 at 8:02 pm

לא ממליצה להחליף את כל הכמות בקמח מלא.
את כן יכולה להמיר את כל הכמות בקמח כוסמין מלא או רגיל

Reply
מרב פברואר 27, 2022 at 2:04 pm

קרן! אתמול הכנתי מגולגלות תמרים לראשונה בחיי, עם המתכון שלך, והן פשוט מדהימות. השתמשתי בקמח לחם מלא וקמח לבן רגיל והייתי צריכה להוסיף עוד מיץ תפוזים ועוד שמן כי הקמח המלא שלי ספג את כל הנוזלים מהכמות המקורית אבל האמנתי במתכון, הוספתי נוזלים כמו שהצעת ויצאו עוגיות פריכות ונמסות בפה. פשוט משגע. תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2022 at 11:38 am

את משמחת ממש מרב תודה

Reply
דלית לוי ספטמבר 26, 2021 at 12:11 pm

אפשר לשלב קמח כוסמין מלא עם קמח לבן רגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2021 at 8:37 pm

אפשר
הבצק ייצא פירורי מעט ויהיה קצת מאתגר לעבוד איתו אבל התוצאות יהיו מדהימות

Reply
ענת ינואר 21, 2017 at 7:41 pm

היי קרן.סך הכל 5 כוסות קמח?כמו כן האם אפשר להחליף השמן בחמאה ובכמה?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2017 at 8:05 pm

סהכ 5 כוסות קמח
את החמאה אפשר להמיר במחמאה אבל לא בשמן
העוגיות פשוט לא ייצאו במרקם דומה בכלל .

Reply
ניב יוני 8, 2020 at 9:31 am

הי קרן,
האם אפשר להשתמש במיקסר במקום מעבד מזון?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 5:08 pm

בהחלט, עם וו גיטרה

Reply
שרית יולי 31, 2020 at 2:09 pm

וואי עשיתי את המגולגלות הבצק פצצה יצא אליפות תודה קרן מהממת שאת

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 3:31 pm

משמחת את תודה

Reply
מורן אוקטובר 4, 2020 at 8:38 pm

תודה אלופה איזה מענה זריז …עוד שאלה יש לי טחינה גולמית ולא חלבה האם ניתן למרוח אותה רגיל או להוסיף לה משהו?
תודה רבה♥️

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2020 at 8:45 pm

טחינה גולמית לגמרי

Reply
Ben פברואר 12, 2021 at 7:35 pm

אפשר להמיר את מיץ התפוזים במיץ אחר?

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2021 at 9:10 pm

במים

Reply
אילנית פברואר 8, 2017 at 1:09 pm

הי קרן
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2017 at 5:16 pm

לא ניתן 🙁 לא תקבלי את אותה תוצאה פריכה
את יכולה להחליך במחמאה אם זה מטעמי כשרות

Reply
יעל פברואר 4, 2020 at 2:13 pm

הי קרן, שתי שאלות:
1. אני לא חיה בארץ אז אין לי מושג כמה יש בקופסא של ממרח תמרים ואני משתמשת במקום בתמרים בואקום שאני מדללת במים למריחה נוחה. איזו כמות צריך?
2. במה אפשר להחליף את ממרח החלבה ובאיזו כמות מדובר?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2020 at 6:28 pm

בקופסא אחת של ממרח תמרים יש 450 גרם
את ממרח החלבה אפשר להמיר בטחינה, או לוותר

Reply
Ophira אוגוסט 8, 2020 at 2:01 pm

הכנתי הבוקר שוב והפעם מקמח כוסמין כי נגמר המלא. ערבבתי חצי מלא חצי לבן, ויצא אלוהים ישמור! המתיקות של המילוי ושל אבקת הסוכר אל מול הבצק הכמעט לא מתוק כלח אך נמס בפה – פשוט מושלם. מלכה את 🙂

מורן אוקטובר 4, 2020 at 8:14 pm

קרן יקירה באיזה כוס ניתן להשתמש במידה ואין כוסות מדידה ?
תודה אלופה❣

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2020 at 8:19 pm

הכי דומה זו החד פעמית מקרטון לשתיה חמה

Reply
מאיה פברואר 11, 2017 at 1:51 pm

מדהים!פעם ראשונה שיוצא לי כל כך טעים…תודההה

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2017 at 3:45 pm

יש! ממש משמח מאיה
תודה

Reply
שרה אוקטובר 12, 2019 at 12:12 pm

היי, האם ניתן להקפיא אותן?
אם כן אז לפני או אחרי אפיה?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2019 at 1:06 pm

את יכולה להקפיא לפני או ואחרי אפייה עטוף היטב
בשני המקרים תצטרכי להפשיר קודם

Reply
אנה פברואר 18, 2017 at 11:17 pm

עוגיות מדהימות, כל פעם שאני מכינה יוצא מושלם! פריך, טעים וקל בטירוף!

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2017 at 7:13 am

תודה אנה

Reply
מיטל:) מרץ 19, 2017 at 1:21 am

כל כך טעים!!! תודה רבה אתר מדהים

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2017 at 8:04 am

תודה לך מיטל 🙂

Reply
סיגל אפריל 26, 2017 at 6:20 pm

בעלי לא אוהב תמרים וחלבה..איזה מילוי אחר יתאים פה?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2017 at 6:55 am

כל מילוי אחר שהוא אוהב:-)
ממקח שוקולד, ריבה עם קוקוס וקצת קינמון או ממרח לוטוס גם הולך.

Reply
לוי נצחיה ספטמבר 20, 2021 at 9:56 pm

ביצם בכל עוגייה יש גם תמרים וגם חלבה ?
הבנתי נכון ???

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2021 at 8:11 am

כן

Reply
ורד מאי 5, 2017 at 11:34 am

אפשר להמיר ממרח חלבה בחלבה? (קצוצה או טחונה..)

Reply
קרן אגם מאי 5, 2017 at 11:56 am

אפשר להמיר בחלבה מפוררת אבל לא לוותר על ממרח התמרים, חלבה מפוררת לבדה לא תניב תוצאה טובה.
למרוח ממרח תמרים ומעל זה לפזר פירורי חלבה.

Reply
ורד מאי 5, 2017 at 12:09 pm

תודה רבה קרן. רצה לנסות 🙂

Reply
רויטל אורן מאי 15, 2017 at 11:30 am

הי קרן,
עשיתי את הבצק, ואני לא יודעת למה אבל הוא התפורר מעט, וכשרציתי לרדד הוא נשבר ולא נשאר שלם. בתמונות הוא נראה חלק. בכלל קשה לי עם בצק פריך, איך את יכולה לעזור לי?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2017 at 4:59 pm

הי רויטל
השתמשת בקמח מלא?
בכל אופן נשמע שלבצק היה צריך להוסיף מעט נוזלים, אשלח לך מייל בפרטי תוכלי להצטרף לסדנת אפיה של בצק פריך.

Reply
אתי אוגוסט 18, 2017 at 2:46 pm

היי קרן
אפיתי היום עפי המתכון אחד לאחד…ונראה כי הבצק לא אפוי בשכבות הפנימיות…
איך אדעת אם כן

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2017 at 3:01 pm

הרולדות צריכות להתקרר לחלוטין ואז הן מתייצבות וסביר להניח שאם הן אפויות טוב כבר לא תרגישי את זה.
אם עדיין הבצק בפנים ״חי״, אז להבא תאפי זמן ממושך יותר, יש הבדלים בין סוגי התנורים וייתכן שבתנור שלך זמן האפייה ארוך יותר

Reply
מוריאל אוקטובר 2, 2017 at 3:19 pm

כיצד ישפיע על מקרים הבצק ההחלפה של התפוזים בחלב או מים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2017 at 7:00 pm

זה ממש לא קריטי:-)

Reply
איילת אוקטובר 19, 2017 at 12:00 pm

הבצק הזה לא אהב אותי. התפרק… נאלצתי לגלגל בין דפי אפייה ואחרי האפיה בכלל.התפרקו… איפה טעיתי?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2017 at 4:44 pm

הי איילת
מצטערת לשמוע, האם השתמשת בקמח מלא?
ובכל אופן כשאר בצק מתפורר ולא משתף פעולה יש להוסיף לו מעט נוזלים ושומן עד שהוא נח לעבודה.

Reply
איילת אוקטובר 19, 2017 at 4:46 pm

כן שמתי הכל כמו במתכון, ניסיתי להוסיף מעט נוזלים אך בחשש. פעם הבאה אנסה שומן.
לא יצא מוצלח לצערי… אך רוחי לא נשברת

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2017 at 4:49 pm

נסי להכין רק מקמח לבן, קמח מלא יבש יותר וצורך יותר נוזלים ושומן ואולי עדיף לך להתחיל מלבן בלבד.
שמחה שרוחך לא נשברת, אני נשבעת שזה בסוף משתלם:-)

Reply
Ophira אוגוסט 8, 2020 at 2:06 pm

הכנתי הבוקר שוב והפעם מקמח כוסמין כי נגמר המלא. ערבבתי חצי מלא חצי לבן, ויצא אלוהים ישמור! המתיקות של המילוי ושל אבקת הסוכר אל מול הבצק הכמעט לא מתוק כלח אך נמס בפה – פשוט מושלם. מלכה את 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2020 at 2:30 pm

ואת שימחת ממש תודה אהובה

Reply
איילת אוקטובר 19, 2017 at 4:50 pm

אני בטוחה! אף מתכון כאן לא איכזב אותי.

Reply
oshra נובמבר 30, 2017 at 8:15 am

על 5 כוסות קמח רגיל מספיק רק שקית אחת א. אפיה?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2017 at 10:12 am

בהחלט
מדובר בעוגיות שלא צריכות לתפוח כמעט זה לא כמו בעוגה.

Reply
שיר נובמבר 22, 2020 at 8:02 pm

קרן היקרה,
האם ניתן להכין מגולגלות מקמח פיצה?
מכורה לאתר שלך. כל מתכון יוצא מושלם!

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2020 at 8:28 pm

כן יש מתכון כזה באתר עם ריבה

Reply
שקד פברואר 6, 2018 at 8:27 pm

היי קרן! האם ניתן לגלגל יום לפני, לשמור במקרר ולאפות יום אחרי?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2018 at 8:57 pm

אפשר, לא תהיה בעיה.

Reply
שקד פברואר 6, 2018 at 9:01 pm

תודה רבה!

Reply
רבקה פברואר 14, 2018 at 2:43 pm

היי, אם אין לי ממרח חלבה אני יכולה להמיר את כמות ממרח החלבה בכמות זהה של ממרח תמרים?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2018 at 3:16 pm

כן, בדיוק.

Reply
מיה אפריל 6, 2018 at 5:47 pm

האם מרגישים את הטעם של ממרח החלבה ? או שרק מרגישים תמרים

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2018 at 5:50 pm

יש טעם של שני הממרחים, אפשר לוותר על בחלבה אם לא אוהבים ולהשתמש רק בממרח תמרים בכמות גדולה יותר

Reply
ליסה מאי 10, 2018 at 3:29 pm

רק כף וחצי סוכר?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2018 at 5:09 pm

בבצק? כן הוא לא צריך להיות מתוק המילוי מספיק מתוק

Reply
שרה מאי 30, 2018 at 9:50 pm

המתכון הזה מושלם! הדבר שהכי משך אותי הוא שאין ביצים. הכנתי ויצא מעדן!! תודה רבה לך על הדיוק וההסברים :))

Reply
קרן אגם מאי 30, 2018 at 10:29 pm

אני ממש שמחה לשמוע שהצליח לך שרה , תודה

Reply
אילה שרעבי יוני 26, 2018 at 10:32 am

היי אני רואה שכולם הסתדרו חוץ ממני??? סיוט לא הצלחתי לרדד הרגשתי בעונש!!! אשמח להבין מה לא עשיתי טוב עשיתי לפי המתכון כולל להכניס למקרר ה-צ-י-ל-ו!!!!

Reply
קרן אגם יוני 27, 2018 at 6:00 am

את לא בעונש כלל, גם לי זה קורה לפעמים, מצטערת שזו היתה החוויה שלך.
השתמשת בקמח מלא או רק בקמח לבן ?
כשבצק פריך מתפורר, ייתכן והיו חסרים לו מעט נוזלים, וזה קורה לפעמים.
במקרה זה אני ממליצה להוסיף לבצק חלמון ביצה וללוש שוב, זה אמור לעזור.
לגבי רידוד, נסי לקמח היטב נייר אפייה, להניח עליו את הבצק, לקמח היטב את הבצק ומעליו להניח עוד נייר אפייה ולרדד בין שני הניירות.
לאחר רידוד הסירי את הנייר העליון.
מקוה שעזרתי:-)

Reply
מעיין יולי 1, 2018 at 2:31 pm

האם ניתן להחליף את ממרח החלבה בממרח טחינה עם סוכר?
או רק עם טחינה? כי יש את המתיקות של ממרח התמרים?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2018 at 4:29 pm

אפשר למרוח תמרים ומעליהם פשוט לזלף טחינה, זה יוצא מעולה.

Reply
מיקי יולי 2, 2018 at 8:28 pm

אפשר לעבד את הבצק ידנית? אין לי מעבד מזון.

Reply
מיכל יולי 2, 2018 at 8:35 pm

היי קרן,האם ניתן לעבד את הבצק ידנית?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2018 at 9:46 pm

אפשר אין בעיה, לפי סדר ההוראות במתכון עד שהבצק מתאחד לכדור

Reply
זיו ספטמבר 17, 2018 at 1:26 pm

היי הכנתי שנה שעברה לפני כיפור והן יצאו מושלמות!אך איני זוכרת האם השתמשתי במעבד מזון או במיקסר? יש חשיבות? תוכלי להסביר בבקשה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2018 at 12:09 am

אפשר להשתמש במיקסר, עם וו גיטרה, ואז מתחילים מהקרמה של חמאה רכה עם סוכר, מוסיפים את שאר החומרים הרטובים ואז את היבשים בסוף.
במגימיקס( כך אני מכינה) מתחילים מערבוב של היבשים, מוסיפים קוביות חמאה ישירות מהמקרר ולבסוף מוסיפים את החומרים הרטובים.
מקוה שעזרתי, בהצלחה!

Reply
אסתי ספטמבר 30, 2018 at 10:58 am

הי קרן,
גדלתי על מגולגלות תמרים ולצערי לא הספקתי לרדום את המתכון מאימי ז"ל לפני שנפטרה. שנים הכנתי את העוגיות מבצק שק"מ והסתפקתי בזה עד שקראתי את המתכון שלך ומיד הכנתי. איזה הבדל….. אעזו פריכות וטעם נהדר ולא פחות חשוב – קל להכנה.
תודה על מתכון נהדר שאומץ מיד

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2018 at 3:38 pm

יש ! כמה שזה משמח אותי! תודה

Reply
עילי אוקטובר 7, 2018 at 6:27 am

הי קרן❣️זו הפעם הראשונה שאני מכינה בצק פריך ורולדות,זהו…אני כבר ילדה גדולה ואין יותר תרוצים! תוכלי לאמר לי בבקשה לאיזה עובי לרדד את הבצק?? האפייה היא על טורבו? או רגיל-חום עליון ותחתון? בתודה מראש עילי. כמה אנרגיה טובה יש באתר שלך וממך…. הרולדות נראות נפלא!!! רוצה גם…ממתינה לתשובתך ויום נפלא!

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2018 at 8:59 am

תודה רבה על המילים היפות עילי.
את הבצק מרדדים לעובי 1-1.5 ס״מ
לא נורא גם אם הוא מעט עבה יותר.
אם זו פעם ראשונה ממליצה להתשמש רק בקמח לבן, כיון שהגרסה עם הקמח המלא היא למעט מנוסים יותר עם בצק פריך
אני לעולם לא אופה בטורבו, חום עליון תחתון רגיל כשהמדד נמצא בשליש התחתון של התנור.

Reply
עילי אוקטובר 13, 2018 at 11:07 am

מכל הלב!❤תודה על תשובתך המפורטת..אקשיב לעצתך,אכין עם קמח לבן וכמובן שאשוב לדווח,אחרי הכל,זו הרולדה הראשונה! מקוה שהיא תצא טובה וחתיכונת כמו שלך! המווון תודה!!!

Reply
מוריה מרץ 15, 2019 at 2:47 pm

היי קרן
בראש ובראשונה את מדהימה והמתכון הזה חקוק בזכרוני …
האם לדעתך ניתן לעשות מהבצק הזה של המגולגלות אוזני המן ?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2019 at 9:08 am

הי, אפשר בהחלט הייתי הולכת על גרסה רק של קמח לבן כדי שהבצק יהיה נח לעבודה

Reply
עדי אפריל 1, 2019 at 4:02 pm

אפשר במקום מיץ תפוזים להשתמש במיץ קלמנטינות?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2019 at 4:11 pm

ברור:-)

Reply
אלמוג מאי 11, 2019 at 6:37 pm

יצא מעולה! אמנם הבצק היה לי קצת קשה לעבודה (נשבר בגלגול), אבל בסופו של דבר הם יצאו מושלמות, הכנתי כבר מספר פעמים..

Reply
קרן אגם מאי 11, 2019 at 6:57 pm

שמחה! תודה אלמוג

Reply
לימור אוגוסט 17, 2019 at 7:25 pm

היי
יש לי 2.5 קמח רגיל האם זה בסדר לעשות עוד 2.5 מקמח תופח?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2019 at 8:12 pm

כן
ואז לא צריך שקית אבקת אפייה מספיק שתוסיפי עוד כפית

Reply
מיכל אוקטובר 31, 2019 at 11:28 pm

הכנתי כבר תוך שבוע 3 פעמים את העוגיות, הם פשוט נחטפו!!! מתכון מעולה!!!

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2019 at 5:44 am

ממכרות! תודה מיכל

Reply
לאה דצמבר 26, 2019 at 8:22 am

האם אפשר 5 כוסות קמח עוגה רגיל?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 2:43 pm

בטח כן

Reply
nir barash פברואר 12, 2020 at 11:29 am

הי קרן
מתכון מושלם!!!
רציתי לשאול איך הבצק מגיב להקפאה? כלומר להקפיא את גוש הבצק לפני כל עיבוד…
האם עשית את זה?
תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2020 at 11:38 am

כשאני רוצה לזרז התייצבות של הבצק אני מכניסה למקפיא אבל לא מביאה להקפאה מלאה שכן אז לא ניתן לעבוד עם הבצק ולרדד אותו.

Reply
nir barash פברואר 12, 2020 at 11:51 am

התכוונתי אם אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי ממנה לשבוע,שבועיים.
ולהפשיר במקרר לפני השימוש.

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2020 at 12:00 pm

בטח שאפשר, אפילו ליוצר משבוע שבועיים:-)

Reply
ניר פברואר 25, 2020 at 9:06 pm

היי קרן
אם אני רוצה להשתמש בבצק כדי להכין אוזני המן מבצק פיסטוק/קראו
איך לשנות את הכמויות?
תודה ❤️

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2020 at 9:10 pm

לא בטוחה שהבנתי את השאלה
אבל במידה והכוונה להכין בצק פיסטוק, אז להמיר חלק מהקמח בקמח פיסטוק, כמויות 1:1
כמובן רק חלק

Reply
ניר פברואר 25, 2020 at 9:15 pm

יש אפשרות לקבל בצק מטפסי טוק מתאים עם שימוש במחית פיסטוק ?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2020 at 9:16 pm

אין לי בצק כזה בבלוג אני מאמינה שיש בגוגל

Reply
תמר מרץ 20, 2020 at 4:59 pm

היי קרן,
במתכון כתוב שמן אבל את עונה בתגובות שצריך חמאה. מה עדיף אז?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2020 at 5:07 pm

המתכון משלב שמן קנולה וחמאה, התשובה שלי בתגובות היתה לאנשים שרצו להמיר את החמאה במתכון לשמן וזה לא אפשרי .

Reply
אושי מרץ 22, 2020 at 2:55 pm

נראה מושלם. רק בכותרת רשום 3 קולגות ובתוכן 4. מה נכון?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2020 at 3:19 pm

נכון אף פעם לא שמתי לב
לא ממש משנה
3 רולדות גדולות או אקבע בינוניות

Reply
שרון מרץ 22, 2020 at 7:51 pm

היי, אפשר להשתמש בטחינה גולמית במקום בממרח חלבה?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2020 at 9:03 pm

בטח

Reply
רוחלה אפריל 19, 2020 at 6:27 pm

הי קרן. האם אפשר לשים ממרח נוטלה במקום התמרים?חוששת שינזול החוצה…אולי להסמיך עם קוקוס?מה דעתך?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 7:04 pm

אפשר להמיר, וגם קוקוס זה מעולה
וגם אם נוזל חלק זה היופי של אפייה ביתית

Reply
יעל אפריל 26, 2020 at 3:48 pm

מתכון מעולה שאני פשוט חוזרת אליו שוב ושוב. ורציתי להגיד תודה!

Reply
זאב יוני 12, 2020 at 7:34 am

היי קרן , עשיתי את הבצק במיקסר , יצא מעט פירורי , הוספתי עוד כרבע כוס מיץ תפוזים וזה סידר את העניין , יצא מדהים ופריך אין ספק שהמתכון הזה הולך ללוות אותי להרבה זמן, תודה רבה <3

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 9:18 am

שימחת אותי זאב תודה

Reply
רחלי חזן-זלק ספטמבר 24, 2020 at 2:21 pm

היי קרן.
הכנתי את המצכון והבצק גם אחרי שהיה במקרר עדיין לא מתגבש טוב וניתן לרידוד. מה הבעיה את חושבת?

תודה על המענה מראש
רחלי

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2020 at 2:45 pm

חסרים לו שומן או נוזלים אפשר קצת קנולה

Reply
רחלי ספטמבר 24, 2020 at 3:02 pm

אפשר להוסיף אחרי שהיה במקרר?
תודה על התשובה המהירה

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2020 at 3:26 pm

כן אין בעיה

Reply
רחלי חזן-זלק ספטמבר 24, 2020 at 5:55 pm

קרן היי,
הוספתי שמן וזה לא עזר.
אם אעשה את אותו מתכון רק עם קמח לבן זה יעבוד?
כל שאר המצרכים נשאר אותם כמויות כן?

אני חייבת להכין אותם למחר ואני משתגעת….
המתכונים שלך תמיד יוצאים לי פצצה. הפעם לא יודעת למה זה לא עובד לי…

רחלי

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2020 at 6:51 pm

רק קמח לבן, עם המלא צריך סבלנות

Reply
רחלי ספטמבר 25, 2020 at 1:22 pm

יצא מדהים עם הקמח הלבן. המון תודה קרן.

Reply
חגית ספטמבר 29, 2020 at 8:10 am

מתכון מעולה!
תודה קרן ⁦

Reply
מורן אוקטובר 5, 2020 at 10:40 am

קרן היקרה תודה רבה על המתכון מכל המתכונים שניסיתי הוא לחלוטין המנצח. תמשיכי בעשייה כיף לצפות בך באינסטגרם את ברורה רהוטה וכיפית!!! שפע פרנסה וכל טוב♥️

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 11:02 am

ממש שימחת תודה מורן

Reply
עינת אוקטובר 21, 2020 at 1:25 pm

הי. על כמה מעלות התנור? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 3:39 pm

מניחה שכתוב 180

Reply
מירב ינואר 5, 2021 at 1:11 pm

הבצק מתפורר בכל פעם שאני מכינה את המתכון הטעים הזה
מה לעשות?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2021 at 1:21 pm

להוסיך מים או מיץ עד שנח לעבודה ולהכין רק מקמח לבן

Reply
עדי ינואר 23, 2021 at 8:41 pm

למה תמיד, בכל רולדה, הן מתפוצצות לי באפייה והמלית בורחת?
גם במתכון פרסבורגר פרג שלך, שהיה טעים למות!!!! הבצק התפוצת והמילת ברחה… ואני עושה חתכים בבצק

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2021 at 8:07 am

עודף מלית

Reply
אורית ינואר 24, 2021 at 10:09 am

הי קרן,
אם ממירים את הקמח המלא בקמח לבן האם צריך להוריד מכמות הנוזלים?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2021 at 12:48 pm

אין צורך לעשות שינוי

Reply
לירז פברואר 10, 2021 at 4:04 pm

מתכון פצצה! בצק מושלם ממש ונוח לעבודה. תודה 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2021 at 8:24 pm

תודה לירז

Reply
מאיה פברואר 25, 2021 at 3:23 pm

היי קרן,

מכינה את המתכון כבר כמה פעמים והוא מושלם, אבל הפעם שכחתי את האבקת אפייה… עד כמה זה קריטי? על מה זה משפיע?
תודה

Reply
נטע אפריל 16, 2021 at 3:35 pm

הי קרן!
אפשר למלא חלק מהבצק במילוי קצף מרנג כדי ליצור עוגיות שושנים? או שדרוש בצק שונה?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2021 at 11:29 pm

עדיף בצק שונה, יש מתכון לשושני קצף בבלוג

Reply
אביגיל מאי 19, 2021 at 3:17 pm

אפשר להכין מקמח שיפון מלא?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2021 at 8:54 am

לא יעבוד עם קמח שיפון

Reply
דנית מאי 20, 2022 at 4:16 pm

היי,
עוגיות משגעות מלוות אותי כבר שנים!
אם אני רוצה לגוון ולהמיר חלק מהכמות עם קמח שקדים, כמה כדאי לשים?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2022 at 2:24 pm

בערך 1/2 כוס

Reply
ולריה אוקטובר 15, 2022 at 9:17 pm

הייי
אפשר במקום במעבד מזון בנינג׳ה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2022 at 11:18 pm

אפשר

Reply
נופר בסון ספטמבר 21, 2023 at 4:15 pm

אפשר להחליף את המילוי בממרח קינדר ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2023 at 12:18 pm

בטח

Reply
קרן מרץ 10, 2024 at 10:55 pm

מה פירוש חצי קופסה ממרח תמרים?
אפשר בבקשה בכמויות?
יש לי צנצנת ממרח תמרים של שקד תבור ולא ברור לי על איזו קופסה מדובר
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2024 at 4:39 pm

קופסת תמרים בארץ זה 450 גר

Reply

Leave a Comment