עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד עסיסית ורכה רכה

אוגוסט 20, 2013 12 Comments

גור אדם בן 7

אוהב שוקולד אלא מה?

הכנתי ליום ההולדת שלו עוגת שוקולד אהובה עליי במיוחד מהאוסף המתוק של על השולחן

מדובר בעוגה שווה ביותר, עסיסית, רכה רכה טעימה בטירוף, והכי חשוב – קלה להכנה

עלים

עוגת שוקולד עסיסית ורכה/ לתבנית קפיצית קוטר 24

חומרים לעוגה :

75 גרם חמאה

1/3 כוס שמן (80 מ"ל)

1/3 כוס קקאו (50 גרם)

1/3 כוס שמנת חמוצה (80 מ"ל)

2/3 כוסות מים (160 מ"ל)

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

1 ביצה

1 ו-1/4 כוסות סוכר (250 גרם)

1 ו -1/4 כוסות קמח (175 גרם)

כפית תמצית וניל

2 כפיות אבקת אפיה

אופן ההכנה :

מחממים תנור ל- 150

בסיר בינוני מחממים חמאה, שמן, מים וקקאו תוך כדי ערבוב עד לרתיחה.

מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד וסוכר, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה

מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים, מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים

לבסוף מוסיפים שמנת חמוצה  ומערבבים .

מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה .

אופים כ- 50 דקות

לציפוי:

ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר עם 100 מ"ל שמנת מתוקה, מערבבים ומוסיפים כפית ברנדי .

מצפים את העוגה ,ומקשטים במה שבא .

הכי טעימה כשהיא עדיין חמימה

2013-08-20 13.58.38

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

12 Comments

יעל יולי 21, 2016 at 3:07 pm

היי,
מה הכוונה בשוקולד קצוץ? אפשר שוקולד ציפס?
כלומר בעוגה יש נטיפי שוקולד?

תודה

Reply
קרן אגם יולי 21, 2016 at 3:48 pm

הי יעל
אפשר גם קוביות מחבילת שוקולד מריר 100 גרם
באופן אישי אני לא אוהבת להשתמש בשוקולד צ׳יפס אלא אם הוא מאוד איכותי

Reply
מזל אוגוסט 1, 2016 at 9:11 pm

היי,
אין לי תבנית קפיצית בהישג יד, יש אפשרות להשתמש בתבנית חד פעמית אינגליש קייק? ואם כן, האם זמן האפיה מתקצר?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2016 at 7:25 am

אין בעיה להתשמש בתבנית חד פעמית עגולה
זמן האפיה לא אמור להשתנות אבל תתחילי לבדוק אצלך אחרי 40 דק
בהצלחה

Reply
אביבה נובמבר 17, 2016 at 3:43 pm

היי יעל
כרגע גיליתי את הבלוג המדהים שלך.
רוצה לאפות את עוגת השוקולד… יש אפשרות להפוך אותה לפרווה?
מה אפשר לשים במקום השמנת חמוצה?
תודה אביבה.

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2016 at 4:02 pm

ברוכה הבאה אביבה, קוראים לי קרן לא יעל ( למרות שזה אחלה שם )
יש מצב שקרם קוקוס יעבוד פה טוב אבל לא ניסיתי, העוגה הזו כל כך טעימה כמו שהיא!
אם תנסי עם קרם קוקוס אשמח אם תעדכני

Reply
שרי ספטמבר 9, 2017 at 9:54 pm

הי קרן,
חןשבת שאפשר להוסיף קצת טלינה גולמית כדי להפוך אותה לעוד יותר חלוותית? אולי במקום חלק מהגבינה לבנה?

Reply
טלי פברואר 23, 2018 at 12:12 pm

הי קרן
אני מתכננת להכין את העוגה ליום הולדת בגן ורציתי לשאול שתי שאלות…
האם הציפוי הכרחי למרקם? אני מתכננת לצפות את העוגה בקצפת ותוהה אם אפשר לותר עליו
אני מתכוונת לשלש כמויות כי העוגה צריכה להספיק לשלושים ומשהו ילדים – האם זה אמור להשפיע על משך האפיה?
תודה רבה
טלי

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2018 at 12:51 pm

הציפוי לא הכרחי היא מאוד עסיסית ותהיה טובה גם עם קצפת, לגבי הכפלה פי שלוש, באיזו תבנית את מתכוונת לאפות?
זמן האפייה משתנה גם לפי גודל התבנית.

Reply
טלי פברואר 23, 2018 at 8:39 pm

אני אאפה בתבנית שגודלה 28 * 34 כך שבמחשבה שניה כנראה יספיק להכפיל כמויות. צריך לדעתך לשנות את זמן האפיה?

Reply
סיון מאי 24, 2018 at 9:48 pm

הגיוני שהעוגה מוכנה לאחר 22 דקות אפיה בלבד? הקיסם היה נראה עם פירורים יבשים ופחדתי שהעוגה תישרף…

Reply
קרן אגם מאי 24, 2018 at 10:03 pm

אולי חום התנור שלך גבוהה מדי, אחרת אין סיבה שהיא תהיה מוכנה אחרי 22 דקות.
מקוה שיצאה טעימה
קרן

Reply

Leave a Comment