לחמים ומאפים

שבלול פילו במילוי גבינות

מאי 14, 2015 1 Comment

יש בתים בהם הילדים אוכלים הכל, או כמעט הכל, או לפחות ירקות, ואוכל צבעוני ומזין

יש ילדים שמוכנים לטעום ולהתנסות בדברים חדשים לפני שהם אומרים על הכל איכסה.

אצלי זה בדיוק ההיפך.

הילדים שלי אוכלים את האוכל הכי בנאלי ומשעמם שיכול להיות, על גבול האסון.

כשאני מכינה להם אוכל, אני צריכה להכין גם משהו טעים לעצמנו המבוגרים,

ואם זה לא קורה ( ברור שלא! למי יש זמן) אני מוצאת את עצמי מנשנשת פסטה עם רסק עגבניות.

(מקוה שבשלב הזה לא פרשתם)

עד שזה מגיע לבורקס, שם יש הסכמה שבורקס (גם שניצל ופירה אגב) זה טעים לכולם.

זו הסיבה שכשאני מכינה בבית בורקס, הוא צריך להיות במילוי  גבינות הכי פשוט שיש,

רק עם מלח ובלי שום תוספת של ירק כזה או אחר.

אם גם הילדים שלכם כאלו, הבורקס הזה הוא במיוחד עבורכם.

בורקס טעים לכל המשפחה, במילוי גבינות שיש במקרר ( בלי להתחכם, רוקפור לא הולך).

בתור ילדה שגדלה בבית בולגרי, צ׳וקור מבצק עלים ממולא בגבינות היה אחד המאכלים האהובים עליי

ופעמים רבות אוכלים אותו אצלנו בבית.

לאחרונה התחלתי להשתמש יותר ויותר בעלי פילו, הם הרבה פחות שמנים, וקל מאוד להשתמש בהם.

 

עלים

בורקס בצק פילו במילוי גבינות -לכל המשפחה

מה צריך :

ספריי שמן

ביצה טרופה מעורבבת עם מעט שמנת מתוקה או חלב

תבנית מרובעת או עגולה משומנת או מרופדת בנייר אפיה

חבילה עלי פילו ( ניתן למצוא במקרר בכל סופר) מופשרים

למילוי:

1 קופסא קוטג׳

1 קופסא קטנה  גבינה לבנה

חבילה גבינת טוב טעם ( ניתן להמיר בריקוטה)

150 גרם גבינה בולגרית או גבינת  פטה

100 גרם גבינה צהובה מכל סוג מגוררת

2 ביצים

3 כפות קמח

מלח

איך מכינים:

בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי המילוי, עד לקבלת תערובת אחידה.

פורסים על משטח עבודה נייר אפיה ומעליו מניחים עלה פילו כשהצד הרחב פונה אליכם

מרססים בתרסיס שמן ( אפשר גם למרוח בשמן זית או חמאה מומסת)

מניחים מעליו עוד עלה ומרססים גם אותו

מניחים כמה כפות מהמלית לרוחב העלה בחלק התחתון שלו

מתחילים לגלגל בזהירות את העלים עד לקבלת גליל ארוך

מעבירים את הגליל לתבנית, אם התבנית מרובעת מסדרים גלילים מהשוליים לכיון האמצע

אם התבנית עגולה אפשר לגלגל את הגליל הראשון לשבלול, להניח באמצע התבנית

ואת הגלילים הבאים אחריו ללפף סביבו עד שהתבנית מלאה.

מורחים את המאפה בביצה טרופה, ומפזרים שומשום מעל

אם נשאר לכם מתערובת הביצה והשמנת המתוקה, אפשר לשפוך אותה

על המאפה ישירות לתוך התבנית , זה מאוד טעים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לכ- 35-40 דקות.

המאפה מוכן כשהוא שחום היטב מלמעלה.

מוציאים מהתנור, פורסים ואוכלים.

_MG_9546

_MG_9550

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

1 Comment

עוגת שבלולי בצק פילו וגבינות - נשואה למאפייה יוני 11, 2017 at 10:28 am

[…] המתכון דומה מאוד לשבלול פילו הזה […]

Reply

Leave a Comment