עוגות שמרים

שושני שמרים קינמון

מרץ 9, 2016 38 Comments

_MG_2234שי ואני  מכירים ועבדנו יחד בתחום הטלויזיה כמה שנים,

הוא היה ילד/ סאונדמן מתוק ומוכשר ואני הייתי מפיקה

עבדנו שנינו באולפני סאונד ובילינו ימים שלמים יחד (עם עוד הרבה אנשים אהובים אחרים)

לפני 10 שנים נפרדו דרכנו,

אני עזבתי את תחום הפקות הטלויזיה ושי התחתן עם טל ושינה מסלול

והיום הם בעלי 3 מגזינים מדהימים נוטפי סטייל:

KLAPTISH MAGAZIN, 9INSTYLE, והמגזין כלות אורבניות.

לא נפגשנו כמה שנים, חוץ ממפגשי פייסוש ואינסטא חטופים

(ומפגש אחד אקראי בצומת הרחובות המסגר ויצחק שדה ליד דוכן פלאפל)

לכן כששי הציע שנצלם יחד כמה פוסטים התרגשתי מאוד.

היה לנו יום צילום כייפי אצלי בבית, והיה גם מצחיק

(לגלות למשל ששכחתי להוסיף סוכר לאחת העוגות שצילמנו, והיא היתה יפה אך דוחה בטירוף)

אבל בעיקר הרגיש נעים ונח וחברי מאוד

את שושני השמרים שהכנתי לקלאפטיש

(נתבקשתי במפורש להכין את עוגת השמרים המושלמת שלי לצד הקפה)

רציתי להעלות גם אצלי בבלוג,

הם כל כך יפים וטעימים והייתי חייבת לחלוק אותם גם פה אתכם

כאן תוכלו לראות כמה יפים הם אצל שי וטל במגזין.

מאז שאני ילדה שבלולי שמרים קינמון הם פייבוריט שלי, ואני לא עומדת אף פעם בפיתוי שלהם,

כולל של אלו שמגיעים ארוזים בניילון מרשרש ועומדים ליד הקופה במכולת ובקיוסק.

אין לי שום בעיה לחסל לבד עוגת שמרים קינמון שלמה.

ואחר כך לבכות לאמא.

אז אם אתם מכורי שמרים קינמון בכיינים לאמא כמוני, נסו אותם.

אני מכינה אותם באופן קצת שונה,

בדרך כלל שושני שמרים מכינים מרולדת שמרים שפורסים אותה לפרוסות,

וכאן, מרדדים בצק לעלה גדול, חותכים ממנו רצועות, וכל רצועה מגלגלים לשבלול

שהופכים בתבנית כלפני מעלה לשושנה.

או במילים אחרות, בן שהופך לבת בשניה.

הוראות מדוייקות במתכון למטה.

בתיאבון!

עלים

שבלולי שמרים קינמון / תבנית עגולה קוטר 26 או כל תבנית שאתם אוהבים 

לבצק שמרים:

3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים / או חצי שקית שימרית

110 גר' חמאה רכה

חצי כוס ( 100 גר') סוכר

ביצה+ חלמון

כוס ( 240 מ"ל) חלב פושר

רבע כפית מלח

למילוי קינמון:

1/4 כוס סוכר חום כהה

כוס סוכר רגיל

4 כפות קינמון

2 כפות קורנפלור

100 גר' חמאה מומסת

להברשה: 

ביצה טרופה עם מעט חלב

לסירופ סוכר:

1/2 כוס  (120 מ"ל) מים

1/2 כוס ( 100 גר') סוכר

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר עם וו לישה מנפים קמח

מוסיפים שמרים ומערבבים מעט

מוסיפים סוכר וממשיכים לערב במהירות נמוכה

תוך כדי ערבול מוסיפים ביצים, חמאה, חלב ולבסוף את המלח

לשים במשך כ 8 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.

יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה נקייה ומעט משומנת

מגלגלים את הבצק בקערה כך שישומן מעט מכל צדדיו

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים באזור חמים

כשעה וחצי

בינתיים מכינים סירופ סוכר:

בסיר קטן על אש גבוהה מרתיחים סוכר ומים

מערבבים מעט עד שכל הסוכר נמס

מורידים ללהבה בינונית ומבשלים את הסירופ כ 5 דקות ללא כיסוי

מסירים מהאש ומצננים.

מכינים את המלית :

במיקרו,בקערה חסינת חום  ממיסים את החמאה, מניחים בצד.

בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי המלית היבשים

מחלקים את הבצק לשניים, מחזירים חצי אחד לקערה עד לשימוש

על גבי משטח עבודה מעט מקומח  מרדדים את הבצק למלבן,

הקפידו לרדד כמה שיותר דק

ככל שהרידוד יהיה דק יותר השושנים תצאנה יפות ובעלות יותר שכבות

מסירים שוליים מיותרים

בעזרת מברשת סיליקון מורחים ומשקים את הבצק בחצי מכמות החמאה המומסת

מפזרים מעל ובאופן אחיד חצי מכמות תערובת הסוכר והקינמון

חותכים את הבצק לאורכו לרצועות שוות ברוחב כ 5 ס"מ

מגלגלים כל רצועה לשבלול

הופכים את השבלולים

ומניחים שוכבים כשהחלק החתוך כלפי מעלה בתבנית האפייה

IMG_0237

שומרים על מרווחים קטנים ביניהם

חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק, וממלאים את התבנית

(אם נותרו לכם שושנים תוכלי לאפות אותם בתבנית אינגליש קייק)

שושנים

מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת כ 1/2 שעה

לאחר כ 1/2 שעה מברישים את השושנים בביצה טרופה בעדינות

מכניסים לתנור ואופים כ 35 דקות ב 180 מעלות

מוציאים מהתנור ומזגגים בסירופ סוכר

שמרים שושנים

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

38 Comments

ישראל מרץ 11, 2016 at 9:34 pm

כמה מעלות התנור?

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2016 at 11:17 pm

180 מעלות
עדכנתי גם במתכון, תודה על ההערה

Reply
חן שוקרון מרץ 12, 2016 at 8:38 am

איזו עוגה… איזה צילומים… איזה בלוג!!
תענוג!!
בהצלחה קרן אהובה, נראה מדהים!

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2016 at 8:47 am

איזה כייף לי שבאת לבקר!! תודה חן

Reply
אורית מרץ 15, 2016 at 4:00 pm

מגרה!!!
אפשר לדעת מאיפה נקנתה התבנית המיוחדת?

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2016 at 4:43 pm

תודה אורית
התבנית היא מאוסף פרטי של חברה:-) אנסה לברר היכן נקנתה

Reply
אורית מרץ 16, 2016 at 3:14 pm

תודה 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2016 at 11:30 am

ביררתי לך:-) הנה הפרטים של הקדרית https://www.facebook.com/NurithaKadarut/?fref=ts

Reply
יופי מרץ 15, 2016 at 4:41 pm

היי קרן ניתן לקבל עידכונים למייל?

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2016 at 4:46 pm

בוודאי!
בדף הבית לגלול טיפה למטה מימין כתוב עדכונים מהמאפיה/הרשמה לעדכונים ויש מקום להכניס כתובת מייל,
לאחר מכן יישלח אליך מייל אישור עם לינק, יש ללחוץ עליו ולאשר הרשמה סופית
מקוה שעזרתי עדכני אותי אם יש עדיין שאלה בנושא

Reply
אפרת מרץ 15, 2016 at 5:30 pm

אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים/ ריץ לגרסה פרווה?

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2016 at 5:41 pm

הי אפרת

על מנת להפוך את השושנים לפרווה תוכלי להמיר חלב במים וחמאה בשמן כ 1/2 כוס
גם במילוי להמיר חמאה בשמן
בהצלחה

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2016 at 8:41 pm

תודה פייה יקרה 🙂

Reply
פיית העוגיות מרץ 15, 2016 at 8:23 pm

נראה מעולה! והכלי פשוט מהמם 🙂
ברוכה הבאה לביתך החדש!

Reply
רותם ליברזון מרץ 18, 2016 at 7:02 am

קרנוני אלופה!! מזל טוב על פתיחת הבלוג המקסים שלך. אני מתה עלייך את הכי מוכשרת שיש, המאפים שלך משגעים ואת צלמת בחסד. זהו מעכשיו תנסקי למעלה גבוה. בהצלחה ממוש

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2016 at 8:00 am

אהובתי תודה רבה, איזה כייף שיש לי אותך

Reply
חיה פטשניקg מאי 11, 2016 at 5:34 am

הכל נראה מעולה!
אנסה הבוקר את שבלולי הקנמון ואדווח.
תודה

Reply
קרן אגם מאי 11, 2016 at 7:42 am

בהצלחה:-) ספרי איך יצא

Reply
סימה. פולק יולי 22, 2016 at 3:29 pm

קרן. עדיין לא ניסיתי. את המתכונים. שלך אבל את ממש נראית לי אלופה. יישר. כח.

Reply
קרן אגם יולי 22, 2016 at 3:37 pm

תודה רבה!

Reply
רחל אוקטובר 30, 2016 at 11:57 pm

היי קרן, מזמן לא הגבתי….. הכנתי את שושני השמרים למפגש חברות , יצא טעים כל כך… תודה על אתר נפלא עם עוגות נהדרות, אימצתי בחום❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2016 at 6:37 am

תודה רבה רחל

Reply
נויה ינואר 8, 2017 at 1:20 pm

המתכון הזה פשוט נהדר. הכנתי ויצא מדהים, כולם נהנו והחמיאו.
קרן, המתכונים שלך נפלאים ומאז שגיליתי אותך פשוט התמכרתי 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2017 at 3:27 pm

איזה לי כייף לי נויה תודה! שמחה מאוד שאהבת 🙂

Reply
יפעת מאי 1, 2017 at 1:09 pm

היי! האם אפשר להכין את הבצק ערב קודם ולאפות רק בבוקר?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2017 at 1:10 pm

בוודאי, להתפיח במקרר מכוסה ולהכין בבוקר.

Reply
יפעת מאי 1, 2017 at 3:33 pm

תודה רבה!
והאם אפשר להכין את השושנים בלילה ובבוקר רק לאפות?

Reply
איילת אוגוסט 28, 2017 at 3:34 pm

קרן זה נראה מדהים ואני מוכרחה להכין!
נ.ב. – מאיפה הכלים המשגעים האלה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2017 at 6:35 pm

תודה איילת, הכלי העגול הושאל מחברה, שקנתה אותו מהקדרית הזו :
https://www.facebook.com/NurithaKadarut/?fref=ts
את התבניות הארוכות רכשתי אצל ליאור המהממת מסטודיו 1220 :
https://www.facebook.com/lior.shachar.50?ref=ts&fref=ts

Reply
לירון אוגוסט 31, 2017 at 6:01 pm

שלום אפשר להחליף את החלב בחלב שקדים?
ולהחליף את כל הממרח קינמון לממרח שוקולד נוגט?

תודה על ההתייחסות

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2017 at 7:07 pm

הי לירון, אין בעיה בשניהם.
חלב בחלב סויה או שקדים, ואת הממרח קינמון לממרח אחר, הבצק יאהב כל ממרח:-)

Reply
אלינור ספטמבר 27, 2017 at 5:42 pm

היי אין לי מיקסר עם וו לישה האם אני יכולה ללוש את הבצק ביד?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2017 at 8:55 am

בגדול זה אפשרי, אבל זה דורש הרבה כח,וסבלנות.
אני מצרפת לך מאמר ללישה ידנית, בהצלחה.
http://www.kipa.co.il/community/show/9761799/

Reply
אלינור אוקטובר 1, 2017 at 10:10 am

תודה רבה 🙂

Reply
קריסטין נובמבר 1, 2017 at 3:58 pm

מדהימה …… עשיתי אותה תודה לך על המתכון המעולה ❤️

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2017 at 4:33 pm

תודה קריסטין 🙂

Reply
תמר נובמבר 30, 2017 at 12:36 pm

היי קרן
לגבי כמות הקמח ישנה טעות 4 כובות ולא 3

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2017 at 12:46 pm

הי תמר
תודה על תשומת הלב, הכוונה היתה ל 3.5 כוסות קמח.
זו הכמות המדוייקת.

Reply

Leave a Comment