עוגיות

בלונדיז חמאה חומה ושוקולד צ'יפס

מרץ 21, 2016 19 Comments
בלונדיז חמאה חומה ושוקולד צ'יפס נשואה למאפייה קרן אגם

מיי פירסט בלונדיז

אלו הבלונדיז הראשונים שהכנתי וטעמתי אבר.

כן כן, תרימו גבה

גם הבת שלי הגדולה הרימה

היא ביקשה ממני להכין בלונדיז, וזרקתי לחלל שאשמח באמת לטעום סוף סוף.

היא היתה מזועזעת לגמרי מכך שאף פעם לא טעמתי בלונדיז לפני.

מסתבר שהיא עוקבת אחרי האינסטגרם של נעמה גאון

(דחוף! כנסו!)

אחרי ההלם, היא השביעה אותי שאכין בלונדיז עם שוקולד לבן

אבל לא היה לי!

והתעצלתי ללכת למכולת (מתחת לבית)

מבטיחה בפעם הבאה.

אז מה איתכם? הכנתם פעם בלונדיז?

רגע לפני שאתם אורזים את משלוחי המנות שהכנתם

תוסיפו להם את הבלונדיז המשגעים האלו!

מכינים, נמנעים מלטעום כי אז תרצו לאכול 10 כמוני

אורזים יפה בקופסא קטנה

ומצרפים למשלוח

מי שיקבל אותם

יאהב אתכם לנצח

ויצפה לקבל מכם משלוח כל שנה (אז אולי לא תכינו?)

(המתכון מכאן עם שינויים קלים שלי)

עלים

בלונדיז חמאה חומה ושוקולד צ'יפס/ תבנית מרובעת 24*24

 

מצרכים למתכון:

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2 ביצים

2 כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל

3 כפיות תמצית וניל איכותית

כפית ברנדי

כוס ו 3/4 (400 גר') סוכר חום כהה

3/4 כפית מלח דק

3/4 כוס שוקולד צ'יפס איכותי

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים מעט, ניתן לרפד בנייר כסף ואז אין צורך לשמן

בסיר קטן על אש בינונית ממיסים חמאה המסה מלאה

ממשיכים לבשל על אש בינונית עוד כ 3-4 דקות ובעזרת כף עץ מערבבים מדי פעם

החמאה מוכנה כאשר צבעה הופך לחום בהיר ועולה ממנה ריח אגוזי נעים

שימו לב, וודאו שהיא לא נשרפת לכם.

מסירים את החמאה מהאש ומעבירים לקערה בינונית נקיה לצינון כחמש דק'

מוסיפים לקערת החמאה את הסוכר החום ומערבבים

מוסיפים פנימה את הביצים אחת אחת וטורפים

מוסיפים מלח, תמצית וניל וברנדי ומערבבים

מוסיפים קמח ומערבבים מעט

לבסוף מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים שוב

מעבירים לתבנית ואופים כ 25-30 דק'

הבלונדיז מוכנים כאשר הם סדוקים מעט מלמעלה והשוליים שלהם מזהיבים

מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים לריבועים

*אם אתם רוצים לקבל בלונדיז שוקולדיים יותר, הוסיפו את השוקולד צ'יפס מיד אחרי הביצים ולפני הקמח,

כשהתערובת עדיין מעט חמה, היא תמיס מעט את השוקולד אך לא לגמרי.

*הבלונדיז נשמרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כשלושה ימים

_MG_3073

12874099_10154067461672700_1232431846_o

Print Friendly, PDF & Email

19 Comments

fanny מאי 19, 2016 at 10:03 am

וואו וואו כמה זה טעים!!!!

Reply
קרן אגם מאי 19, 2016 at 10:05 am

כייף!

Reply
נעמה מאי 28, 2016 at 10:36 pm

שוטטתי להנאתי בבלוג החדש (והמהמם!) ונתקלתי בזה. אז –
א. בלונדיז זה החיים
ב. ד"ש לבת שלך 🙂

Reply
קרן אגם מאי 28, 2016 at 11:42 pm

גדולה!
איזה כייף שאת פה, הבת שלי ממש תשמח!

Reply
Sara ספטמבר 20, 2016 at 2:05 pm

תודה לך נהנתי ממבחר המירשמים
הכל ניראה טעים האפיה שלך מזכירה
לי את האפיה של אימי…

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 9:14 am

איזה כייף לשמוע 🙂

Reply
עמית דצמבר 15, 2016 at 8:10 pm

הכנתי את העוגה, ויצא בתנור שכבה של חמאה רותחת ונוזלית. זה לא יותר מדי חמאה ? ואפילו הורדתי איזה 25 גרם..

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2016 at 10:24 pm

מצטערת לשמוע עמית, זה לא כמות החמאה
אני לא יודעת מה השתבש בדרך, אמנם סיכוי קלוש אבל לעיתים החמאה מקולקלת וזה יכול לקרות

Reply
אוראל דצמבר 10, 2018 at 12:20 pm

היי מדהימה,
אם ברצוני להקפיא את המסה בתבנית ולאחר מכן לחתןך ואז לאפות, זה בסדר?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2018 at 2:55 pm

לא חושבת שזה יעבוד, למה בעצם להקפיא ואז לחתוך ולאפות ולא לאפות ואז לחתוך?

Reply
אוראל דצמבר 10, 2018 at 2:58 pm

החיתוך יהיה יותר נח והתוצאה תצא יותר אחידה, לא?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2018 at 3:14 pm

לא מכירה את השיטה הזו.
אופים, מצננים וחותכים, זה יהיה בסדר גמור

Reply
הדר פברואר 8, 2019 at 8:05 am

היי:)
ניתן להמיר את החמאה לשמן ולהפוך לפרווה? או שלא יצא טוב?

Reply
מיכל .פ. נובמבר 23, 2019 at 8:04 am

אפשר לוותר על הברנדי :)?

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2019 at 9:18 am

אפשר אין בעיה

Reply
גל שוהם ינואר 9, 2021 at 9:01 pm

יצא טעים בטירוף, תודה!
מה שכן נראה שזה יצא יותר דחוס משלך, כאילו בכלל לא תפח, מזל שבמתכון הזה זה איכשהו מסתדר.
מה נראה לך שהייתי יכולה לעשות טוב יותר?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2021 at 9:31 pm

בלונדיז לא אמורים לתפוח כלל

Reply
צליל מרץ 8, 2021 at 9:55 pm

היוש! שאלה לי-
יכול להיות שיש טעות בכמות הסוכר? 400 גרם נשמע ממש המון
תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2021 at 6:57 am

ככה זה עם בלונדיז

Reply

Leave a Comment