אני מודה שכשזה מגיע לאזני המן, אני הכי משעממת שיש.
אוהבת מלית פרג קלאסית ואפשר לקנות אותי בשניה בכל אוזן המן ברמה ירודה מהמכולת.
זו לגמרי העוגיה האהובה עלי.
בניגוד גמור לילדים שלי כמובן שאוהבים מלית שוקולד.
מה גדולה היתה האכזבה השבוע כשהבית התמלא ריח חזק של מאפי שמרים טריים,
וכולם היו עם מלית פרג.
שלושה ימים נכנסו ויצאו מגשים עמוסים עם מאפי שמרים פרג עד שהגעתי לתוצאה הרצויה.
כבר לא יכולתי יותר לטעום, ונשבעת לכם שכל השכנים שלי מסתובבים כבר שבוע עם מלא פרג בין השיניים:-)
שילבתי את האהבה הגדולה שלי לבצק שמרים, ומלית פרג,
לאזני המן קטנות, רכות וסופר טעימות.
החיסרון היחיד שלהן הוא שהן לא עוגיה מבצק פריך, אלא מאפה שמרים, וחייבים לאכול אותן סמוך להכנתן
באותו היום.
פרט לזה, הן פשוט טעימות בטירוף ונורא יפות!
בתיאבון וחג שמח.
קרן
אוזני המן מבצק שמרים במילוי פרג/כ 40 יחידות אזני המן
מצרכים למתכון:
לבצק:
500 גר' קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גר')סוכר לבן
50 גר' חמאה מומסת
1/4 כוס שמן קנולה
1 כוס חלב מעט חמים
1 ביצה גודל L
1/2 כפית מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
לזיגוג:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר לבן
למלית הפרג: (הכמות גדולה מאוד, ניתן להכין ולשמור במקרר או להכין רק חצי מהכמות)
3/4 כוס (180 מ״ל) חלב
1 כוס (200 גר') סוכר
3 כפות דבש
100 גר' חמאה
2 כוסות (200 גר') פרג טחון טרי
כוס (100 גר') שקדים טחונים לאבקה
אופן ההכנה:
הבצק:
בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים
מתקינים את וו הלישה, ובמהירות נמוכה מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים חמאה, שמן, ביצה,וחלב ולבסוף מלח ולשים כ 8 דק',
עד לקבלת בצק גמיש ונעים למגע הנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכך צדדיו (זה ימנע התייבשות של הבצק)
מכסים את הקערה בניילון נצמד, ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה-שעה וחצי.
בינתיים מכינים את מלית הפרג:
בסיר קטן מרתיחים את החמאה עם חלב סוכר ודבש,לאחר רתיחה מסירים מהאש ומוסיפים פנימה פרג ושקדים.
מערבבים היטב, מצננים את התערובת ומעבירים למקרר.
כשהבצק תפח, מוציאים אויר, ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 1/2 ס״מ.
קורצים מהבצק עיגולים בעזרת קורצן בקוטר 8 מ״מ או בעזרת כוס
מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, ומברישים את השוליים בביצה טרופה (חשוב מאוד כדי שאזני ההמן לא ייפתחו)
וסוגרים לצורת משולש, כאשר מקפידים להדק היטב ולהשאיר פתח ממש פצפון באמצע.
מעבירים לתבנית התנור מרופדת בניר אפייה, ומברישים את אזני ההמן בביצה.
מכסים במגבת ומתפיחים שוב כ 15-20 דק'.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומכינים את סירופ הסוכר:
בסיר קטן ממיסים סוכר ומים, עד לרתיחה, מורידים את האש מעט, וממשיכים לבשל תוך כדי בעבוע עדין
כ 10 דק' נוספות עד שהתערובת הופכת לסמיכה.
שימו לב שאם אזני ההמן נפתחו מעט בזמן התפיחה, יש להדק אותם שוב לפני הכנסתם לתנור.
מכניסים לתנור ואופים 15-20 דק' עד שהם מקבלים צבע שחום יפה.
מוציאים מהתנור, ובעזרת מברשת מברישים היטב בסירופ סוכר ומגישים.
הערות למתכון:
**אפשר להמיר את המלית בכל מלית אחרת שאתם אוהבים, שוקולד, גבינה, תמרים או אגוזים.
**הקפידו לסגור את אזני ההמן היטב לפני כניסתן לתנור אחרת הן עלולות להיפתח לחלוטין.
43 Comments
אוזני המן משגעות, אמא שלי הכינה כל השנים רק מבצק שמרים. תודה. האם ניתן להכין מאותו בצק ואותה מלית עוגות שמרים? תודה מראש.
תודה רבה חדווה, אני גם זוכרת שפעם היו מכינים מבצק שמרים ומשום מה זה יצא מהאופנה ואני מתה על זה:-)
אפשר בהחלט להשתמש בבצק ובמלית להכנת עוגת שמרים פרג אין בעיה, זה בצק נהדר.
פורים שמייח
בקר טוב, בדרך להכין את הבצק ואת לא רשמת כמה חלב בבצק…. help
צודקת, פאשלה שלי, הוספתי עכשיו מקוה שזה לא מאוחר מדי:-(
כוס חלב.
הי, לחסרי וו הלישה והמיקסר שמחובר אליו, אין בעיה עם לישה ידנית, נכון? האם יש סדר הוספת חומרים אחר?
אפשר ללוש ידנית, הכי טוב על משטח גדול את כל הקמח, גומחה קטנה באמצע ואז פנימה את החומרים וללוש.
ואם זה עוזר אז יש מיקסרים ממש טובים וזולים היום, ואפשר לקנות גם ביד 2 ב 100-200 שח מיקסר משומש, ממליצה .
יאמי. אימי נהגה להוסיף מעט גרד לימון לפרג ומעט מיץ לימון לסירופ. ניחוח ששווה לנסות.
נשמע שווה 🙂
קרן יא אלופה! החולשה לפרג קנתה אותי. הולכת להכין היום:) אבל סיבכת.. תזרקי המלצה על ההעדפה שלך- אזני המן שמרים שלך או אזני המן מבצק שקדים שלך? 🙂
אוי את מהממת, אל תסתבכי.
את אזני ההמן משמרים מגישים חם מהתנור או סמוך לאפייה ואם זו הסיטואציה לכי עליהם הם סופר טעימות ולקחת בחשבון שיחזיקו מעמד יום מקסימום.
נראה בדיוק כמו אלו שסבתא שלי הייתה מכינה…. כמעט מריחה אותן דרך המסך…. 🙂
אפשר להשתמש בשמרים טריים? מה כמות ההמרה?
תודה
אזני המן של סבתות זה הכי!
יחס ההמרה הוא כף שמרים יבשים=חצי קוביית שמרים (25 גר׳) או חצי שקית שימרית.
בהצלחה!
איזה מתכון מקסים! והתמונות! מזכירות את ההמנטאשן של סבתא שלי! אז קניתי את כל המרכיבים ומוכנה להתחיל להכין 🙂 האם יש משהו שאפשר להכין מראש ונגיד רק להרכיב ולאפות באותו יום?
איזה כייף שזה מזכיר סבתא:-)
את יכולה להכין את המלית וסירופ הסוכר בלי בעיה ולשמור במקרר, וגם את הבצק אפשר להכין יום קודם.
יש אצלך מתכון למלית גבינה עם אותו הבצק?
את יכולה להכין מלית גבינה מפה
https://kerenagam.co.il/גביניות-ריקוטה-קצת-אחרות/
היי קרן,
שאני ממירה לשוקלד פשוט ממרח שוקלוד לבד ?
כן
איך מטפלים בשאריות הבצק לאחר קריצת העיגולים
מאחדים לכדור שוב, מרדדים ומכינים שוב אזניים
היי,
האם אפשר להקרפיא אותן? לכמה זמן יהיה סבבה?
אפשר כשהן ממש טריות, עד שלושה חדשים
וואי ממש התבאסתי מהמתכון. חזרתי וסגרתי את התפרים כמה פעמים ולא נשארה אפילו אוזן המן סגורה אחת.
מצטערת לשמוע, זה לא אמור לקרות אבל קורה לפעמים ולא תמיד באשמת המתכון:-) יש מצב שיותר מדי מלית ואולי רידוד עבה מדי
טעות ניסוח: התבאסתי מהתוצר. אני אנסה לשים פחות מלית. תודה!
היוש,
אני רוצה להכין מראש, להכניס למקפיא ולאפות בזמן ארוחת הערב ומיד להגיש.
כמה זמן לפני האפייה, יש להוציאן מהמקפיא להתפחה שנייה?
איך מחליפים את הבצק שיהיה פרווה ?
אפשר להמיר חמאה למן קוקוס או נטורינה
היי קרן,מתי להקפיא? לפני התפחה שנייה,אחרי התפחה שנייה? וכמה זמן לפני אפייה להפשיר?
אפשר להקפיא אחאי אפייה להפשיר כמה שעות ולחמם
שלום , האם המילוי מתוק מאד ?
האם ניתן להפחית סוכר ?
הי אור, האמת שהמתכון הזה עומד לעבור שינוי קל ואם תחכי יום יומיים תוכלי לראות אותו קצת יותר משודרג. המלית כמובן מתוקה אבל אני לא יודעת להגיד אם ״מדי״
תודה רבה על התשובה המהירה
את האמת בדיוק עכשיו באה להכין ראש חודש אדר משנכנס אדר מרבין באוזני המן
שינוי קריטי ?
עוד שאלונת , במה ניתן להחליף את השקדים במילוי?
תודה רבה אוהבת מאד את המתכונים שלך כל מתכון מצליח וטעיםםם
שקדים אפשר להמיר בסולת
תודה רבה
היי קרן נהנת מאוד להכין מתכונים שלך לחלוטין גרמת לי להתאהב באפייה ובצקים (במיוחד שמרים)
רציתי לדעת האם אפשר להכין את הבצק ידנית ואם כן כמה זמן צריך ללוש וכיצד?
אפשר ללוש 10-12 דקות ידנית
תודה חן
הי! אני יכולה להוריד מחצית הסוכר ולעשות מילוי מלוח?
היי.
מדהים. חזרתי לילדות
איך אפשר להפוך את הבצק למתאים למלית מלוחה?
לקחת מתכונים של לחמניות אחרות מהאתר כמו לחמניות קשר או שמונה או שלניצלים
היי קרן, כמה זמן אפשר לשמור מלית פרג במקרר?
הי קרן
כמה שעות ניתן לשמור את הבצק במקרר?