עוגיותפורים

אזני המן פרג קלאסיות

מרץ 5, 2020 58 Comments

במקור תכננתי פוסט שלם עם מתכונים לכמה סוגי אזני המן, אבל התקופה האחרונה כל כך עמוסה

שאני לא ממש מספיקה לעמוד ביעדים של עצמי וסדרי עדיפויות בבית ובעבודה משנים לי את התכניות

מדי יום. אני כל כך אוהבת אזני המן, כי מה יש לא לאהוב בעצם בעוגיה מבצק פריך מלאה במליות

טובות.

יש בבלוג מתכון לאזני המן מבצק שקדים ופרג, ומתכון לאזני המן מבצק שמרים במילוי פרג,

אבל אין מתכון קלאסי לאזני המן שאצלי הם תמיד בעדיפות ראשונה.

השבוע הייתי עסוקה בעיקר סביב תחפושות של הבנות, שמשום מה מצליחות כמעט כל שנה לגייס

אותי לעניין, למרות מחאותיי הברורות מאוד והבעת הסלידה וחוסר החשק שלי להתעסק בזה.

השבוע הן הצליחו לגרור אותי יום אחד לקניות בקינג ג'ורג' ודיזינגוף סנטר

לקניון בת ים להשלמת קניות ב H&M

שלחו אותי לבדי לקנות בדים בנחלת בנימין

ולבסוף ללכת לתופרת שתתפור ותעשה השלמות.

הצילו! זה לא רק עלה לי מליונים, זה גם תפס לי ימים שלמים של שיטוטים.

אני שונאת קניות, שונאת קניונים ומרכזי קניות, לא אוהבת מקומות עם הרבה אנשים

ונלחצת בכל פעם שאני צריכה להזיז את האוטו מיפו לתל אביב, ניסיתי להתנגד, וזה לא עבד.

בבית חטפו עליי קריזה ובשלב מסויים הבנתי שאני במקום להיות המבוגר האחראי והמבין,

הפכתי לילדה הקטנה שמעצבנת את הבנות שלה.

נשמתי עמוק, והבנתי שאין לי ברירה, ואני חייבת לעזור.

במיוחד לאור רגשי האשמה שפיתחתי אחרי שבשנה שעברה אף אחד לא התחפש כי סירבתי לעזור.

אבל אני אספר לכם בסוד, שכשכבר יצאתי איתן לקינג ג'ורג', והסתובבנו וראינו מלא אנשים יפים

תחפושות מדהימות ואפילו אכלנו ארוחה טובה, ממש נהנתי.

וב H&M למרות שאני שונאת שופינג, קניתי לי גם בגדים וזה היה שווה,

וכשנשלחתי לבדי לנחלת בנימין לקנות בדים, השמש יצאה, והסתובתתי שם כמה שעות,

חשה עצמי תיירת, קניתי גם לי בדים ודברים יפים לבית, ואכלתי את אחד הכריכים הטובים בחיי

עם גבינה, וארטישוק וברוקולי!

אבל אל תגלו להן שנהניתי, כי נשארתי בסוף החג הזה מרוששת בלי כסף ואנחנו רק ב 5 לחודש:-)

אז אזני המן! מבצק שנמס בפה.

את המלית לקחתי ממלית הפרג של הפאי הזה

השתמשתי ברינג בקוטר 8 ס״מ, והנה כמה טיפים שיעזרו לאזני ההמן שלכם לא להיפתח בתנור, לי הן לא נפתחו לכן לא ציינתי את את התהליכים ה במתכון עצמו אבל במידה וזה כן מטריד אתכם/קורה לכם, אלו הטיפים שלי

-הרבה מדי מלית זה כייף בפה אבל צפוף באוזן המן ולכן היא נפתחת

-הקפאת האזניים כחצי שעה לפני אפייה

-הברשת השוליים בחלבון לפני סגירת העיגול לאוזן המן

אזני המן פרג קלאסיות/ 35 עוגיות

מצרכים למתכון:

לבצק:

3 כוסות (420 גר') קמח לבן

200 גר' חמאה קרה

100 גר' אבקת סוכר

1 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

ביצה+חלמון

1/2 כפית גרידת לימון

1-2 כפות חלב

למלית פרג:

170 גר' (כוס+2/3) פרג טחון טרי

כוס (240 מ״ל) חלב

85 גר' סוכר לבן

3 כפות (30 גר') סולת

כף דבש

1/2 כוס (50 גר') אגוזי מלך גרוסים

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח.

מוסיפים חמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת פירורים

מוסיפים ביצה וחלמון וגרידת לימון, ולבסוף כף חלב ואם יש צורך אז עוד אחת

מעבדים עד שנוצר כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכינים לקירור במקרר לפחות לשעה.

מכינים מלית:

בסיר קטן מחממים חלב וסוכר עד שהסוכר נמס, מוסיפים פרג, סולת, דבש ומערבבים.

מסירים מהאש ומוסיפים אגוזים. מצננים לחלוטין.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

על משטח מקומח מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בעובי 1/2 ס״מ.

בעזרת קורצן עגול ( קוטר 8 סמ) או כוס קורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית.

סוגרים לצורת אוזן המן, ומניחים על תבנית אפייה, במרווחים קטנים.

כשכל האזניים מוכנות מכניסים לתנור ואופים כ 12-15 דקות עד שהאזניים משחימות מעט.

**אפשר להמיר את מלית הפרג בכל סוג מלית אחרת שאתם אוהבים.

לכל מתכוני אזני ההמן בבלוג:

אזני המן עם מרציפן פיסטוק

אזני המן מבצק שקדים ופרג במלית פרג

אזני המן שמרים עם פרג

פאי תפוחים לפורים 

Print Friendly, PDF & Email

58 Comments

Mili מרץ 5, 2020 at 6:03 pm

אפשר עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 6:17 pm

כוסמין לבן אין בעיה
כוסמין מלא יניב תוצאה של בצק יבש יותר ויהיה צריך להוסיף לו שומן/נוזלים אז לא ממליצה להמיר יותר מ 50% ולהוסיף עוד נוזלים

Reply
נאוה סרי פברואר 25, 2021 at 11:34 pm

קרן היקרה
עוגיות אוזן המן יצאו מהממות
בגלל שרציתי אותן פרווה בבצק השתמשתי בנוטורינה וב-2 כפות מים קרים במקום חלב.
ובמילוי הפרג במקום חלב השתמשתי בקרם קוקוס.
המרקם יצא מושלם.
תודה לך וחג פורים שמייח

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2021 at 9:02 am

אלופה נאוה ששיתפת

Reply
נעה פברואר 27, 2021 at 3:32 pm

מצאתי את המתכון במאקו והחלטתי לנסות. הבצק פשוט מושלם! נימוח ונמס בפה! זאת פעם ראשונה שאכלנו אזני המן שהם לא עוגיות חנק. בני הבית נאנקו בהנאה, עד כדי כך!
מילאתי בכמה מילויים שונים שאילתרתי. אזני ההמן נחטפו במהירות, ונשארה לי כמות יפה של מילוי, אז היום אכין את הבצק שוב אבל כרולדה.
המון תודה על מתכון מופלא!

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2021 at 10:03 pm

תודה רבה!

Reply
טל מרץ 5, 2020 at 6:20 pm

אם אין מעבד מזון, אפשר להכין בעזרת מיקסר?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 7:53 pm

בטח, עם וו גיטרה

Reply
רעות פברואר 6, 2021 at 9:57 am

וגם אז משתמשים בחמאה קרה? או בטמפרטורת החדר..

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2021 at 10:30 am

כפי שכתוב במתכון
חמאה קרה

Reply
Dana פברואר 23, 2021 at 2:29 pm

האם אפשר להשאיר את הבצק ללילה שלם במקרר?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 2:31 pm

כן

Reply
איילת פברואר 21, 2021 at 3:08 pm

האם אפשרי מחמאה או נטורינה לגרסת פרווה??

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:15 pm

אפשרי

Reply
יותם מרץ 5, 2020 at 6:36 pm

במה אפשר להחליף את הסולת?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 7:57 pm

אפשר להמיר בשקדים טחונים, או חלבון ביצה

Reply
גלית מרץ 5, 2020 at 10:28 pm

הכנתי ויצא מהמם! תודה 🙂 יש לך טיפ איך לגרום להם לא להפתח בתנור ?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 10:49 pm

אולי שמת יותר מדי מלית ?
ואז הן נפתחות, אפשר לנסות להקפיא את אזני ההמן קצת לפני תנור, או למרוח את השוליים בחלבון לפני סגירה

Reply
גלית מרץ 6, 2020 at 6:10 am

תודה רבה

Reply
דנה פברואר 23, 2021 at 4:17 pm

היי קרן יקרה!
האם כדאי לשלב בבצק קמח שקדים ולהפחיד מהקמח הלבן?

קרן אגם פברואר 23, 2021 at 8:19 pm

אפשר לשלב קמח שקדים בערך רבע שליש מהכמות ולהפחית מאותה הכמות קמח לבן

Naama פברואר 11, 2021 at 11:14 pm

אפשר להפוך לפרווה? איך?
מילוי חלבה יש הצעה לכזה?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2021 at 6:43 am

מלית חלבה מוכנה יש לקנות
לפרווה ממירים בבצק לשמן קוקוס או נטורינה/מחמאה

Reply
אוהד מרץ 5, 2020 at 7:18 pm

טוב, ברור שמכין.
מה קוטר העיגולים שקר ת לאוזני ההמן (המהממות) שהכנת?

והאם אפשר להמיר את הסולת בקמח שקדים או משהו אחר?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 7:55 pm

קוטר 8
אפשר לוותר על הסולת, זה מעבה את הבלילה, שקדים טחונים במקום זה מעולה, וגם חלבון ביצה יעזור לייצוב

Reply
ריבה פברואר 25, 2021 at 2:35 pm

היי קרן
מתכון מעולה טעים
תודה וחג שמח

Reply
Riki Snir Sussman מרץ 5, 2020 at 8:00 pm

האם אפשר למלא בשוקולד השחר? או שיש מלית שוקולד מומלצת יותר?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 8:02 pm

שוקולד השחר זה מעולה ומהיר וילדים מתים על זה 🙂

Reply
דניאל פברואר 19, 2021 at 9:06 am

היי, כשמשתמשים בשוקולד בשחר זה במקום כל המלית של הפרג, או שצריך להוסיף לשוקולד מצרכים כדי להפוך אותו למלית טובה?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 5:40 pm

לטחון פניה קצת ביסקויטים ולערבב עם ממרח שוקולד

Reply
דניאל פברואר 19, 2021 at 6:40 pm

תודה רבה! נראה מעולה, נכין שבוע הבא ❤️

זיוית מרץ 5, 2020 at 11:18 pm

אפשר מים במקום חלב?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 11:23 pm

כן

Reply
זיוית מרץ 5, 2020 at 11:26 pm

תודה על התשובה, הכוונה מים בבצק…?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 11:29 pm

כן, מים קרים

Reply
יעל פיטסון פברואר 22, 2021 at 8:33 am

היי מהממת
יש אפשרות לוותר על הדבש במלית או להחליף במשהו אחר?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2021 at 9:29 am

באותה הכמות סוכר

Reply
רעות סגל מרץ 7, 2020 at 12:24 pm

יצא טעים ברמות !!!!! צריכה להכין עוד מגש כי האוזני המן חוסלו מהמגש
יש אפשרות להכין את הבצק עם סוכר במקום אבקת סוכר?

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2020 at 1:24 pm

אפשר
1/2 כוס סוכר אמורה להספיק

Reply
Tal מרץ 10, 2020 at 2:55 pm

מה המקסימום שהבצק יכול להיות במקרר? אם הוא 6 7 שעות ורק אז אשתמש בו זה בסדר? לא הספקתי

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2020 at 3:28 pm

בטח
מחזיק כמה ימים בכייף

Reply
טל מרץ 12, 2020 at 12:48 am

אז ככה… הבצק יצא מעולה, ובכל זאת הוספתי שינוי קטן ולדעתי יוצא מושלם! החלפתי 50 גר' מהקמח באבקת שקדים ושמתי גרידת לימון מלימון שלם (במקום חצי). הבצק נמס בפה ועדיין אפשר לעבוד איתו.
בכל מקרה, תודה על המתכון השווה הזה!

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2020 at 8:35 am

אני בטוחה שהשקדים מוסיפים, בכוונה לא שמתי כי זה לא נגיש בגל בית ובאמת רציתי להכין מתכון קלאסי של פעם.
תודה!

Reply
ליאת נטיס פברואר 17, 2021 at 11:06 am

קרן יקרה, האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2021 at 11:24 am

אפשר, כמובן שהבצק ייצא קצת שונה וזה תמיד 80% שמן קוקוס מכמות החמאה שמצויינת במתכון

Reply
עדנה פברואר 19, 2021 at 5:29 pm

היי,הכנתי לפי ההוראות,הקפאתי,נראו מדהימות,יפהפיות,שמתי כפית אחת מהמלית,לא יכולתי לדייק יותר,ובכלזאת נפתחו
אני לא טועמת בגלל צליאק,בן זוגי אמר שהן טעימות מאד(חובב פרג מושבע),אבל כמה נורא שהן נראות הרבה פחות טוב מאזני ההמן שאמי ז"ל היתה אופה לפורים, הכיצד????

Reply
זהבה פברואר 19, 2021 at 10:02 pm

הן מושלמות קרן! פריכות ונמסות בפה, טעם גן עדן… פעם ראשונה אבר שלא נפתחו לי והצורה נשמרה! תודה על עוד מתכון מדהים ❤️ שבת שלום והחלמה מהירה

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 11:55 pm

איך שימחת תודה

Reply
קרן גור פברואר 21, 2021 at 6:32 pm

הכנתי בשישי עם בתי, מושלמות, טעימות, חוסלו תוך יומיים!!! מאוד מזכירות את האזני המן שאימי ז"ל הייתה מכינה… נמס בפה…

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:10 pm

שמחה לשמוע

Reply
אורטל ידיד פברואר 24, 2021 at 1:56 pm

נראה חלום!! אפשר להשמיט אגוזים מהמלית פרג?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:39 pm

אפשר סולת במקום

Reply
אורטל מרץ 5, 2021 at 12:25 am

תודה! שאלה נוספת- אפשר לעשות ״מגולגלות״ מהמתכון הזה? באותו בצק ומילוי פרג הכוונה..

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2021 at 7:34 pm

כן אפשר

Reply
גלית פברואר 25, 2021 at 8:09 am

עוד לא הכנתי, אבל כל כך נהניתי לקרוא מה שכתבת, מזדהה. את מקסימה!!!!!! חג שמח❤❤

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2021 at 10:08 am

תודה גלית

Reply
נטע פברואר 25, 2021 at 7:09 pm

אפשר להכין את הבצק בלישה ידנית?

Reply
נטע פברואר 25, 2021 at 8:48 pm

האם אפשר ללוש את הבצק ידנית ולא במעבד מזון?

Reply

Leave a Comment