במקור תכננתי פוסט שלם עם מתכונים לכמה סוגי אזני המן, אבל התקופה האחרונה כל כך עמוסה
שאני לא ממש מספיקה לעמוד ביעדים של עצמי וסדרי עדיפויות בבית ובעבודה משנים לי את התכניות
מדי יום. אני כל כך אוהבת אזני המן, כי מה יש לא לאהוב בעצם בעוגיה מבצק פריך מלאה במליות
טובות.
יש בבלוג מתכון לאזני המן מבצק שקדים ופרג, ומתכון לאזני המן מבצק שמרים במילוי פרג,
אבל אין מתכון קלאסי לאזני המן שאצלי הם תמיד בעדיפות ראשונה.
השבוע הייתי עסוקה בעיקר סביב תחפושות של הבנות, שמשום מה מצליחות כמעט כל שנה לגייס
אותי לעניין, למרות מחאותיי הברורות מאוד והבעת הסלידה וחוסר החשק שלי להתעסק בזה.
השבוע הן הצליחו לגרור אותי יום אחד לקניות בקינג ג'ורג' ודיזינגוף סנטר
לקניון בת ים להשלמת קניות ב H&M
שלחו אותי לבדי לקנות בדים בנחלת בנימין
ולבסוף ללכת לתופרת שתתפור ותעשה השלמות.
הצילו! זה לא רק עלה לי מליונים, זה גם תפס לי ימים שלמים של שיטוטים.
אני שונאת קניות, שונאת קניונים ומרכזי קניות, לא אוהבת מקומות עם הרבה אנשים
ונלחצת בכל פעם שאני צריכה להזיז את האוטו מיפו לתל אביב, ניסיתי להתנגד, וזה לא עבד.
בבית חטפו עליי קריזה ובשלב מסויים הבנתי שאני במקום להיות המבוגר האחראי והמבין,
הפכתי לילדה הקטנה שמעצבנת את הבנות שלה.
נשמתי עמוק, והבנתי שאין לי ברירה, ואני חייבת לעזור.
במיוחד לאור רגשי האשמה שפיתחתי אחרי שבשנה שעברה אף אחד לא התחפש כי סירבתי לעזור.
אבל אני אספר לכם בסוד, שכשכבר יצאתי איתן לקינג ג'ורג', והסתובבנו וראינו מלא אנשים יפים
תחפושות מדהימות ואפילו אכלנו ארוחה טובה, ממש נהנתי.
וב H&M למרות שאני שונאת שופינג, קניתי לי גם בגדים וזה היה שווה,
וכשנשלחתי לבדי לנחלת בנימין לקנות בדים, השמש יצאה, והסתובתתי שם כמה שעות,
חשה עצמי תיירת, קניתי גם לי בדים ודברים יפים לבית, ואכלתי את אחד הכריכים הטובים בחיי
עם גבינה, וארטישוק וברוקולי!
אבל אל תגלו להן שנהניתי, כי נשארתי בסוף החג הזה מרוששת בלי כסף ואנחנו רק ב 5 לחודש:-)
אז אזני המן! מבצק שנמס בפה.
את המלית לקחתי ממלית הפרג של הפאי הזה
השתמשתי ברינג בקוטר 8 ס״מ, והנה כמה טיפים שיעזרו לאזני ההמן שלכם לא להיפתח בתנור, לי הן לא נפתחו לכן לא ציינתי את את התהליכים ה במתכון עצמו אבל במידה וזה כן מטריד אתכם/קורה לכם, אלו הטיפים שלי
-הרבה מדי מלית זה כייף בפה אבל צפוף באוזן המן ולכן היא נפתחת
-הקפאת האזניים כחצי שעה לפני אפייה
-הברשת השוליים בחלבון לפני סגירת העיגול לאוזן המן
אזני המן פרג קלאסיות/ 35 עוגיות
מצרכים למתכון:
לבצק:
3 כוסות (420 גר') קמח לבן
200 גר' חמאה קרה
100 גר' אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
ביצה+חלמון
1/2 כפית גרידת לימון
1-2 כפות חלב
למלית פרג:
170 גר' (כוס+2/3) פרג טחון טרי
כוס (240 מ״ל) חלב
85 גר' סוכר לבן
3 כפות (30 גר') סולת
כף דבש
1/2 כוס (50 גר') אגוזי מלך גרוסים
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח.
מוסיפים חמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת פירורים
מוסיפים ביצה וחלמון וגרידת לימון, ולבסוף כף חלב ואם יש צורך אז עוד אחת
מעבדים עד שנוצר כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכינים לקירור במקרר לפחות לשעה.
מכינים מלית:
בסיר קטן מחממים חלב וסוכר עד שהסוכר נמס, מוסיפים פרג, סולת, דבש ומערבבים.
מסירים מהאש ומוסיפים אגוזים. מצננים לחלוטין.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
על משטח מקומח מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בעובי 1/2 ס״מ.
בעזרת קורצן עגול ( קוטר 8 סמ) או כוס קורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית.
סוגרים לצורת אוזן המן, ומניחים על תבנית אפייה, במרווחים קטנים.
כשכל האזניים מוכנות מכניסים לתנור ואופים כ 12-15 דקות עד שהאזניים משחימות מעט.
**אפשר להמיר את מלית הפרג בכל סוג מלית אחרת שאתם אוהבים.
לכל מתכוני אזני ההמן בבלוג:
אזני המן מבצק שקדים ופרג במלית פרג
71 Comments
אפשר עם קמח כוסמין?
כוסמין לבן אין בעיה
כוסמין מלא יניב תוצאה של בצק יבש יותר ויהיה צריך להוסיף לו שומן/נוזלים אז לא ממליצה להמיר יותר מ 50% ולהוסיף עוד נוזלים
מתכון מוששששששלם ! עשיתי שנה שעברה וכמובן שבקרוב שוב …
קרן היקרה
עוגיות אוזן המן יצאו מהממות
בגלל שרציתי אותן פרווה בבצק השתמשתי בנוטורינה וב-2 כפות מים קרים במקום חלב.
ובמילוי הפרג במקום חלב השתמשתי בקרם קוקוס.
המרקם יצא מושלם.
תודה לך וחג פורים שמייח
אלופה נאוה ששיתפת
מצאתי את המתכון במאקו והחלטתי לנסות. הבצק פשוט מושלם! נימוח ונמס בפה! זאת פעם ראשונה שאכלנו אזני המן שהם לא עוגיות חנק. בני הבית נאנקו בהנאה, עד כדי כך!
מילאתי בכמה מילויים שונים שאילתרתי. אזני ההמן נחטפו במהירות, ונשארה לי כמות יפה של מילוי, אז היום אכין את הבצק שוב אבל כרולדה.
המון תודה על מתכון מופלא!
תודה רבה!
למילוי שוקולד פשוט לשים ממרח שוקולד?
אפשר ממרח ואפשר לחפש באתר את אזני ההמן במילוי בראוניז הן מדהימות
האם יש גירסא טבעונית?
לא ניסיתי להחליף ביצים בבצק אפשר לנסות להמיר בטחינה ואת החמאה בנטורינה
אם אין מעבד מזון, אפשר להכין בעזרת מיקסר?
בטח, עם וו גיטרה
וגם אז משתמשים בחמאה קרה? או בטמפרטורת החדר..
כפי שכתוב במתכון
חמאה קרה
האם אפשר להשאיר את הבצק ללילה שלם במקרר?
כן
האם אפשרי מחמאה או נטורינה לגרסת פרווה??
אפשרי
במה אפשר להחליף את הסולת?
אפשר להמיר בשקדים טחונים, או חלבון ביצה
הכנתי ויצא מהמם! תודה 🙂 יש לך טיפ איך לגרום להם לא להפתח בתנור ?
אולי שמת יותר מדי מלית ?
ואז הן נפתחות, אפשר לנסות להקפיא את אזני ההמן קצת לפני תנור, או למרוח את השוליים בחלבון לפני סגירה
תודה רבה
היי קרן יקרה!
האם כדאי לשלב בבצק קמח שקדים ולהפחיד מהקמח הלבן?
אפשר לשלב קמח שקדים בערך רבע שליש מהכמות ולהפחית מאותה הכמות קמח לבן
אפשר להפוך לפרווה? איך?
מילוי חלבה יש הצעה לכזה?
מלית חלבה מוכנה יש לקנות
לפרווה ממירים בבצק לשמן קוקוס או נטורינה/מחמאה
טוב, ברור שמכין.
מה קוטר העיגולים שקר ת לאוזני ההמן (המהממות) שהכנת?
והאם אפשר להמיר את הסולת בקמח שקדים או משהו אחר?
קוטר 8
אפשר לוותר על הסולת, זה מעבה את הבלילה, שקדים טחונים במקום זה מעולה, וגם חלבון ביצה יעזור לייצוב
היי קרן
מתכון מעולה טעים
תודה וחג שמח
האם אפשר למלא בשוקולד השחר? או שיש מלית שוקולד מומלצת יותר?
שוקולד השחר זה מעולה ומהיר וילדים מתים על זה 🙂
היי, כשמשתמשים בשוקולד בשחר זה במקום כל המלית של הפרג, או שצריך להוסיף לשוקולד מצרכים כדי להפוך אותו למלית טובה?
לטחון פניה קצת ביסקויטים ולערבב עם ממרח שוקולד
תודה רבה! נראה מעולה, נכין שבוע הבא ❤️
אפשר מים במקום חלב?
כן
תודה על התשובה, הכוונה מים בבצק…?
כן, מים קרים
היי מהממת
יש אפשרות לוותר על הדבש במלית או להחליף במשהו אחר?
באותה הכמות סוכר
יצא טעים ברמות !!!!! צריכה להכין עוד מגש כי האוזני המן חוסלו מהמגש
יש אפשרות להכין את הבצק עם סוכר במקום אבקת סוכר?
אפשר
1/2 כוס סוכר אמורה להספיק
מה המקסימום שהבצק יכול להיות במקרר? אם הוא 6 7 שעות ורק אז אשתמש בו זה בסדר? לא הספקתי
בטח
מחזיק כמה ימים בכייף
אז ככה… הבצק יצא מעולה, ובכל זאת הוספתי שינוי קטן ולדעתי יוצא מושלם! החלפתי 50 גר' מהקמח באבקת שקדים ושמתי גרידת לימון מלימון שלם (במקום חצי). הבצק נמס בפה ועדיין אפשר לעבוד איתו.
בכל מקרה, תודה על המתכון השווה הזה!
אני בטוחה שהשקדים מוסיפים, בכוונה לא שמתי כי זה לא נגיש בגל בית ובאמת רציתי להכין מתכון קלאסי של פעם.
תודה!
קרן יקרה, האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה?
אפשר, כמובן שהבצק ייצא קצת שונה וזה תמיד 80% שמן קוקוס מכמות החמאה שמצויינת במתכון
היי,הכנתי לפי ההוראות,הקפאתי,נראו מדהימות,יפהפיות,שמתי כפית אחת מהמלית,לא יכולתי לדייק יותר,ובכלזאת נפתחו
אני לא טועמת בגלל צליאק,בן זוגי אמר שהן טעימות מאד(חובב פרג מושבע),אבל כמה נורא שהן נראות הרבה פחות טוב מאזני ההמן שאמי ז"ל היתה אופה לפורים, הכיצד????
הן מושלמות קרן! פריכות ונמסות בפה, טעם גן עדן… פעם ראשונה אבר שלא נפתחו לי והצורה נשמרה! תודה על עוד מתכון מדהים ❤️ שבת שלום והחלמה מהירה
איך שימחת תודה
הכנתי בשישי עם בתי, מושלמות, טעימות, חוסלו תוך יומיים!!! מאוד מזכירות את האזני המן שאימי ז"ל הייתה מכינה… נמס בפה…
שמחה לשמוע
נראה חלום!! אפשר להשמיט אגוזים מהמלית פרג?
אפשר סולת במקום
תודה! שאלה נוספת- אפשר לעשות ״מגולגלות״ מהמתכון הזה? באותו בצק ומילוי פרג הכוונה..
כן אפשר
עוד לא הכנתי, אבל כל כך נהניתי לקרוא מה שכתבת, מזדהה. את מקסימה!!!!!! חג שמח❤❤
תודה גלית
אפשר להכין את הבצק בלישה ידנית?
האם אפשר ללוש את הבצק ידנית ולא במעבד מזון?
[…] השנה בפורים, אני לא אהיה פה בארץ, ולא שאני ממש חוגגת ומתחפשת כל שנה, ואפילו כבר יצא לי לכתוב בשנים […]
אם אני רוצה להוסיף לבצק שקדים טחונים, אני מחליפה חלק מהכמות של הקמח? ואם כן, כמה להחליף?
כן המרה של 1:1
1/4 כוס
הכנתי בחג הזה אוזני המן שלוש פעמים עם בצק משלושה מתכונים שונים. האחרון שבהם היה עם הבצק שלך והוא ללא ספק הבצק שאני עומדת לאמץ לשנים הבאות. אני מניחה שהוא יתאים גם לקלתית לטארט? תודה
משמח ממש הדר תודה
תודה על מתכון מושלם:)
תודה שלומית
היי קרן.תודה על מתכון נפלאאאא
עשיתי את האוזניי ההמן והן יצאו מדהים, שאלה, אם אני רוצה לעשות את אותה כמות כרולדה( כי אני עצלנית) כמה רולדת יצאו לי לדעתך והאם הכמויות ישארו זהות?
האם יהיה לי קל לעבוד עם הבצק.?
תודה רבה אביטל