עוגיות

אצבעות טבלאות שוקולד בבצק פריך

מאי 14, 2022 47 Comments

צילום: נופר צור

 

צילום: נופר צור

את המתכון הזה אתם הולכים להכין ולהחביא מעצמכם, כי הוא אחד השווים שיש. והאמת שהוא אחד הקלים שקיימים באתר.

כל כך קל ששקלתי אם להעלות אותו בכלל, מכינים בצק פריך בקלולה, מניחים באמצע טבלת שוקולד איזה שבא לכם, ואופים.

הכי קל ומהיר וזריז שיש, ואם אתם רוצים אתם תמיד יכולים להתשמש בבצק פריך מוכן, אבל הבצק הזה על בסיס שקדים והוא

פי אלף יותר טוב מכל מוכן שתקנו. אני התלהבתי ממש שאפשר לשחק את טבלאות השוקולד, ותכלס אפשר להעמיד פה גם כמה קינדר

אצבעות אחד ליד השני לדוגמא, או חפיסות של כיף כף, או כל דבר אחר שנראה לכם וזה יצא אחלה.

קבלו מתכון קליל לרגע של קרייבינג למתוק במינימום עבודה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

אצבעות טבלאות שוקולד בבצק פריך/30 אצבעות

מצרכים למתכון:

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל

1/2 כוס (50 גר׳) אבקת שקדים

קורט מלח

4 כפות אבקת סוכר

150 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

מעט מי קרח או מים קרים מהמקרר

למילוי:

3 טבלאות שוקולד איזה שאוהבים (השתמשתי בשוקולד אוריאו לבן, שוקולד עם מילוי קרמל, ושוקולד חלב עם פצפוצים)

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון (אפשר בקערה עם הידיים) מערבבים קמח, אבקת סוכר שקדים טחונים לאבקה ומלח, בפולס קצר מערבבים.

מוסיפים קוביות חמאה ושוב בפולסים קצרים מערבביםויוצרים פירורי בצק דקיקים סטייל קוסקוס.

מוסיפים מים, מתחילים עם כף אחת בלבד, מעבדים ואם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים עוד מעט מים.

***שימו לב-קורה לפעמים שאין צורך אחרי החמאה במים, וזה לגמרי תקיןף תהיו ערניים קריטי**

מכניסים את הבצק למקרר להתייצבות של 1/2 שעה.

מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, מרדדים על נייר אפייה מקומח כל חלק למלבן, המלבן בסופו של דבר צריך לעטוף

את טבלת השוקולד שלכם אז תדאגו שהוא יהיה גדול יותר ממנה.

מניחים את טבלת השוקולד במרכז המלבן, וסוגרים כמו מעטפה, צד ימין על טבלת השוקולד, ואז צד שמאל עוטף את הבצק של צד ימין.

עוברים על הבצק מלמעלה עם מערוך, ומסירים שוליים מיותרים.

מניחים את שלושת הטבלאות העטופות בבצק על תבנית האפייה, אופים 20 דק׳

עד להשחמה, אולי אצלכם ייקח פחות זמן, שימו לב לא להשחים את הבצק יותר מדי.

מצננים, מקשטים באבקת סוכר ופורסים לפרוסות דקות.

**שומרים בצנצנת או כלי אטום עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר

**את השקדים בבצק אפשר להמיר בכל אגוז אחר טחון דק, ואם אין לכם אז תמירו ב 4 כפות קמח נוספות.

**לגרסת פרווה בבצק ממירים את החמאה למחמאה או נטורינה, ומשתמשים בשוקולד פרווה.

 

47 Comments

Francine Shelly מאי 14, 2022 at 4:03 pm

Can the recipe be translated into English?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2022 at 12:32 pm

you can copy and google translate

Reply
אדרת מאי 15, 2022 at 2:38 pm

היי קרן אהובה,
המתכון נראה מדהים!
אפשר להקפיא את העוגיות אחרי האפייה?
תודה רבה.

Reply
שרית מאי 15, 2022 at 5:06 pm

היי קרן
יש לי פצפוצי שוקולד לבן להמסה של לובקה… אפשר לפזר על הבצק לפי המשקל של טבלת השוקולד ?
הכוונה במקום חהילת דוקקולד לשים את נפיצפוצים

Reply
קרן אגם מאי 15, 2022 at 9:26 pm

נראה לי שכל דבר יתקבל בברכה

Reply
אורה לוי מאי 15, 2022 at 3:31 pm

אפשרי גם לשים ממרח נוטלה?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2022 at 9:26 pm

בודאי

Reply
סיגל מאי 15, 2022 at 5:36 pm

האם גם שוקולד חלב רגיל, לבן רגיל מתאים?

Reply
עופרה יוני 5, 2022 at 10:15 am

היי קרן, אם אני רוצה להקפיא אז עדיף לפני אפיה או אחרי?
תודה!

Reply
Gal מאי 15, 2022 at 5:43 pm

האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן? כמו קמח תמי?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2022 at 9:25 pm

בטח. 1:1

Reply
דנית יוני 2, 2022 at 1:21 pm

אבקת שקדים זה קמח שקדים בעצם?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2022 at 2:56 pm

יאפ

Reply
יעל מאי 15, 2022 at 6:00 pm

היי קרן 2 שאלות בבקשה :
אפשר קמח שקדים במקום אבקת שקדים ?
ומה הכוונה טבלאות שוקולד ? חב׳ שוקולד ? שורת שוקולד ? לא הבנתי איזה כמות

Reply
Shir מאי 15, 2022 at 9:11 pm

היי נראה מהמם וגאוני! רצה לנסות
מה עושה עם קצוות הבצק בשוליים הקצרים?
כתבת שאת צד ימין מקפלים על השוקולד, את צד שמאל על צד ימין ומה עושים עם מה שנשאר בחלק שקרוב אלינו והכי רחוק מאיתנו? אם סוגרת את זה על הבצק האם לא יוצא עבה מדי?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 15, 2022 at 9:25 pm

מסירים שוליים מיותרים

Reply
אביטל מאי 19, 2022 at 2:53 pm

חותכים לעוגיות לפני האפייה?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2022 at 8:30 am

אחרי

Reply
Karyn Leibovici מאי 21, 2022 at 6:50 pm

היי קרן
הכנתי את הבצק נתתי לו שעה מנויה במקרר אבל אני לא מצליחה לרדד גם לא עם יותר קמח
מה עושים?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2022 at 10:13 am

הוא מתפורר או שהוא רך מדי ? לא הבנתי

Reply
דניאל מאי 26, 2022 at 10:38 pm

גם אצלי ככה , מתפורר לגמרי

Reply
אורית מאי 22, 2022 at 7:45 am

הי קרן
הן יהיו טובות אחרי הקפאה?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2022 at 10:12 am

בוודאי!

Reply
רות יוני 15, 2022 at 9:11 am

אפשרלהקפיא ?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 9:54 am

בטח

Reply
דבי יולי 21, 2022 at 5:56 pm

הי. הבצק רך מאוד ולא ניתן ללוש אותו. הוא נידבק למשטח העבודה/ נייר עבודה.

Reply
קרן לוי אוגוסט 7, 2022 at 9:01 pm

היי, אפשר להכין עם בצק פריך מוכן למשל של מעדנות ? תודה על כל המתכונים והתגובות. את מהממת ומיוחדת במינה

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2022 at 1:27 am

הי קרן אפשר עם בצק מוכן

Reply
לימור דצמבר 16, 2022 at 2:57 pm

אם אין לי קמח שקדים? אפשר פשוט להוסיף עוד קמח רגיל?

Reply
קרן אגם דצמבר 16, 2022 at 5:59 pm

בטח

Reply
הדר אוקטובר 14, 2024 at 6:53 pm

היי קרן,אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2024 at 6:46 pm

בטח

Reply
קרולה מרץ 13, 2023 at 8:13 pm

במעבד מזון משתמשים בסכין מתכת או זו מפלסטיק

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2023 at 10:21 am

מתכת

Reply
רחלי קסלר אוגוסט 8, 2023 at 1:20 pm

האם אפשרי עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2023 at 7:52 am

כן

Reply
Anat אוקטובר 27, 2023 at 4:17 pm

שלמות! אפשר לטעמנו קצת להוריד את כמות הסוכר בבצק כי העוגיות מאוד מתוקות. הילדים חגגו!

Reply
דנה אוקטובר 29, 2023 at 12:07 pm

הכנתי את העוגיות
אמנם יצאו טעימות ממש
אבל כשחתכתי לאצבעות הבצק ממש התפורר לי
מה פיספסתי?????

Reply
לימור נובמבר 25, 2023 at 8:33 am

עוגיות מעולות!!! הכנתי עם שוקולד לבן עוגיות ועפו על זה.
הצלחתי לחלק רק לשניים ולא לשלושה (ויצא מעולה).
האם אפשר לעטוף את השוקולד בבצק ורק אז להכניס למקרר?

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2023 at 10:54 am

הבצק נח לרידוד לאחר מנוחה לכן מצננים, אם אין צורך בקירור לרידוד אז אין טעם להכניס למקרר כלל

Reply
Oria נובמבר 26, 2023 at 8:52 pm

היי קרן, אשמח לדעת באיזה מצב בתנור מומלץ לאפות, טורבו או רק קו עליון ותחתון?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2023 at 6:52 am

עליון תחתון

Reply
אורית דצמבר 21, 2023 at 2:45 pm

פעם 10 בערך שאני מכינה, האחיינים תמיד מזמינים אותן. פשוט שלמות והכי קל להכין. עכשיו מכינה שוב משלוחה למשפוחה שכבר חודשיים בים המלח… תודה קרן

Reply
דנה ינואר 25, 2024 at 1:04 pm

היי קרן (: מתכון מעולה!
האם אפשר להקפיא לפני אפייה?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2024 at 6:42 pm

בטח

Reply
מ יולי 21, 2024 at 12:02 am

טוב..
אז הכנתי אותן לשבת בשניה האחרונה.
קלות של מתכון. זריז, מהיר ולא מלכלך.
יצא טעים ברמות. בניתי על זה שישאר לי קצת לראשון בבוקר אבל הן נגמרו כבר מזמןןןן…
תודה על המתכון ההורס הזה!

Reply
קרן אגם יולי 24, 2024 at 12:34 pm

תודה!

Reply

Leave a Comment