את המתכון הזה אתם הולכים להכין ולהחביא מעצמכם, כי הוא אחד השווים שיש. והאמת שהוא אחד הקלים שקיימים באתר.
כל כך קל ששקלתי אם להעלות אותו בכלל, מכינים בצק פריך בקלולה, מניחים באמצע טבלת שוקולד איזה שבא לכם, ואופים.
הכי קל ומהיר וזריז שיש, ואם אתם רוצים אתם תמיד יכולים להתשמש בבצק פריך מוכן, אבל הבצק הזה על בסיס שקדים והוא
פי אלף יותר טוב מכל מוכן שתקנו. אני התלהבתי ממש שאפשר לשחק את טבלאות השוקולד, ותכלס אפשר להעמיד פה גם כמה קינדר
אצבעות אחד ליד השני לדוגמא, או חפיסות של כיף כף, או כל דבר אחר שנראה לכם וזה יצא אחלה.
קבלו מתכון קליל לרגע של קרייבינג למתוק במינימום עבודה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
אצבעות טבלאות שוקולד בבצק פריך/30 אצבעות
מצרכים למתכון:
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כוס (50 גר׳) אבקת שקדים
קורט מלח
4 כפות אבקת סוכר
150 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
מעט מי קרח או מים קרים מהמקרר
למילוי:
3 טבלאות שוקולד איזה שאוהבים (השתמשתי בשוקולד אוריאו לבן, שוקולד עם מילוי קרמל, ושוקולד חלב עם פצפוצים)
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון (אפשר בקערה עם הידיים) מערבבים קמח, אבקת סוכר שקדים טחונים לאבקה ומלח, בפולס קצר מערבבים.
מוסיפים קוביות חמאה ושוב בפולסים קצרים מערבביםויוצרים פירורי בצק דקיקים סטייל קוסקוס.
מוסיפים מים, מתחילים עם כף אחת בלבד, מעבדים ואם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים עוד מעט מים.
***שימו לב-קורה לפעמים שאין צורך אחרי החמאה במים, וזה לגמרי תקיןף תהיו ערניים קריטי**
מכניסים את הבצק למקרר להתייצבות של 1/2 שעה.
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, מרדדים על נייר אפייה מקומח כל חלק למלבן, המלבן בסופו של דבר צריך לעטוף
את טבלת השוקולד שלכם אז תדאגו שהוא יהיה גדול יותר ממנה.
מניחים את טבלת השוקולד במרכז המלבן, וסוגרים כמו מעטפה, צד ימין על טבלת השוקולד, ואז צד שמאל עוטף את הבצק של צד ימין.
עוברים על הבצק מלמעלה עם מערוך, ומסירים שוליים מיותרים.
מניחים את שלושת הטבלאות העטופות בבצק על תבנית האפייה, אופים 20 דק׳
עד להשחמה, אולי אצלכם ייקח פחות זמן, שימו לב לא להשחים את הבצק יותר מדי.
מצננים, מקשטים באבקת סוכר ופורסים לפרוסות דקות.
**שומרים בצנצנת או כלי אטום עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר
**את השקדים בבצק אפשר להמיר בכל אגוז אחר טחון דק, ואם אין לכם אז תמירו ב 4 כפות קמח נוספות.
**לגרסת פרווה בבצק ממירים את החמאה למחמאה או נטורינה, ומשתמשים בשוקולד פרווה.
47 Comments
Can the recipe be translated into English?
you can copy and google translate
היי קרן אהובה,
המתכון נראה מדהים!
אפשר להקפיא את העוגיות אחרי האפייה?
תודה רבה.
היי קרן
יש לי פצפוצי שוקולד לבן להמסה של לובקה… אפשר לפזר על הבצק לפי המשקל של טבלת השוקולד ?
הכוונה במקום חהילת דוקקולד לשים את נפיצפוצים
נראה לי שכל דבר יתקבל בברכה
אפשרי גם לשים ממרח נוטלה?
בודאי
האם גם שוקולד חלב רגיל, לבן רגיל מתאים?
היי קרן, אם אני רוצה להקפיא אז עדיף לפני אפיה או אחרי?
תודה!
האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן? כמו קמח תמי?
בטח. 1:1
אבקת שקדים זה קמח שקדים בעצם?
יאפ
היי קרן 2 שאלות בבקשה :
אפשר קמח שקדים במקום אבקת שקדים ?
ומה הכוונה טבלאות שוקולד ? חב׳ שוקולד ? שורת שוקולד ? לא הבנתי איזה כמות
היי נראה מהמם וגאוני! רצה לנסות
מה עושה עם קצוות הבצק בשוליים הקצרים?
כתבת שאת צד ימין מקפלים על השוקולד, את צד שמאל על צד ימין ומה עושים עם מה שנשאר בחלק שקרוב אלינו והכי רחוק מאיתנו? אם סוגרת את זה על הבצק האם לא יוצא עבה מדי?
תודה 🙂
מסירים שוליים מיותרים
חותכים לעוגיות לפני האפייה?
אחרי
היי קרן
הכנתי את הבצק נתתי לו שעה מנויה במקרר אבל אני לא מצליחה לרדד גם לא עם יותר קמח
מה עושים?
הוא מתפורר או שהוא רך מדי ? לא הבנתי
גם אצלי ככה , מתפורר לגמרי
הי קרן
הן יהיו טובות אחרי הקפאה?
בוודאי!
אפשרלהקפיא ?
בטח
הי. הבצק רך מאוד ולא ניתן ללוש אותו. הוא נידבק למשטח העבודה/ נייר עבודה.
היי, אפשר להכין עם בצק פריך מוכן למשל של מעדנות ? תודה על כל המתכונים והתגובות. את מהממת ומיוחדת במינה
הי קרן אפשר עם בצק מוכן
אם אין לי קמח שקדים? אפשר פשוט להוסיף עוד קמח רגיל?
בטח
היי קרן,אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה?
בטח
במעבד מזון משתמשים בסכין מתכת או זו מפלסטיק
מתכת
האם אפשרי עם קמח כוסמין?
כן
שלמות! אפשר לטעמנו קצת להוריד את כמות הסוכר בבצק כי העוגיות מאוד מתוקות. הילדים חגגו!
הכנתי את העוגיות
אמנם יצאו טעימות ממש
אבל כשחתכתי לאצבעות הבצק ממש התפורר לי
מה פיספסתי?????
עוגיות מעולות!!! הכנתי עם שוקולד לבן עוגיות ועפו על זה.
הצלחתי לחלק רק לשניים ולא לשלושה (ויצא מעולה).
האם אפשר לעטוף את השוקולד בבצק ורק אז להכניס למקרר?
הבצק נח לרידוד לאחר מנוחה לכן מצננים, אם אין צורך בקירור לרידוד אז אין טעם להכניס למקרר כלל
היי קרן, אשמח לדעת באיזה מצב בתנור מומלץ לאפות, טורבו או רק קו עליון ותחתון?
עליון תחתון
פעם 10 בערך שאני מכינה, האחיינים תמיד מזמינים אותן. פשוט שלמות והכי קל להכין. עכשיו מכינה שוב משלוחה למשפוחה שכבר חודשיים בים המלח… תודה קרן
היי קרן (: מתכון מעולה!
האם אפשר להקפיא לפני אפייה?
בטח
טוב..
אז הכנתי אותן לשבת בשניה האחרונה.
קלות של מתכון. זריז, מהיר ולא מלכלך.
יצא טעים ברמות. בניתי על זה שישאר לי קצת לראשון בבוקר אבל הן נגמרו כבר מזמןןןן…
תודה על המתכון ההורס הזה!
תודה!