כשמבקשים ממני מתכון של שמרים של פעם אני יודעת בדיוק למה מתכוונים.
מתכוונים לעוגות שמרים שוקולד עם מלית על בסיס קקאו, כי ככה היו ועדיין היום מכינים עוגות שמרים שוקולד במאפיות.
אין בכלל שוקולד בשמרים שוקולד, אלא קקאו, ובהרבה מאפיות בעיקר של פעם לא היו משתמשים בחמאה אלא במרגרינה.
וכולנו ממש אוהבים את הטעם של עוגות השמרים של פעם, רק שהן לא רק של פעם, כי הן גם ממש לגמרי של היום.
אז נוסטלגיה עכשיות במיטבה, העוגה יצאה הכי מנחנת שיש.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
בבקה שוקולד של פעם (גם בגרסת פרווה)/לבבקה אחת
מצרכים למתכון:
לבצק שמרים
4 כוסות (560 גר׳) קמח לחם/חלה/מניטובה לבן או קמח לבן רגיל
כף עם בטן קטנה שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
100 גר׳ חמאה רכה (מחמאה לפרווה)
1 כוס (240 מ״ל) חלב (מים לפרווה)
2 ביצים גודל L
כפית שטוחה מלח דק
למלית:
200 גר׳ חמאה רכה מאוד (מחמאה לפרווה)
180 גר׳ (3/4 כוס+כף) סוכר לבן
100 גר׳ (3/4 כוס) אבקת קקאו
להברשה לפני אפייה
ביצה טרופה עם מעט מים וטיפי מלח
לציפוי לאחר אפייה לסירופ סוכר
1/4 כוס (60 מ״ל) מי ברז
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר לבן שמרים יבשים ומלח, מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים חמאה רכה,
ביצים ואת החלב, לא הכל בבת אחת, תתחילו מחצי כוס ותוסיפו כמה שעוד צריך עד שהבצק מתאחד (אם חסרים נוזלים אפשר
להוסיף עוד חלב או מים )לבצק שנפרד מהדפנות אבל נשאר מעט
דבוק לתחתית. לשים סהכ כ 10-12 דקות. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר כשעה וחצי או למשך לילה במקרר.
מכינים את מלית השוקולד:
בקערה בינונית מערבבים חמאה רכה עם אבקת קקאו וסוכר לבן למחית אחידה.
כשהבצק תפח, משמנים תבנית עגולה עם חור. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים .
על משטח מעט מקומח מרדדים את כל חלק למלבן גדול ודק.
מורחים את מלית השוקולד על פני הבצק לכיסוי מלא.
מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה, מחברים את שתי הרולדות לבורג,
מעבירים את הבורג לתבנית האפייה העגולה ומחברים את שני הקצוות שלה .
מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים למשך 45-60 דקות עד שהבצק תפוח למראה.
מחממים תנו רל 170 מעלות, מברישים את הבבקה בביצה טרופה ואופים כ 40-45 דקות עד להזהבה.
מכינים סירופ סוכר:
על האש מביאים לרתיחה סוכר ומים, מורידים את האש לבינונית וממשיכים לבשל למשך 5-6 דקות. מסירים מהאש.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה בנדיבות בסירופ סוכר.
העוגה במיטבה ביום בו אופים אותה, ושומרים אותה כשהיא עטופה ממש טוב בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.
33 Comments
היי, הילדים שלי לא אוהבים טעם של קקאו אפשר לשים אבקת שוקולית במלית?
אפשר לערבב חצי חצי
אני מורחת שוקולד למריחה השחר או נוטלה וזה הילדים הכי אוהבים
נשמע יאמי
היי קרן שאלה,
אפשרי גם לחתוך את הרולדה באמצע ואז לגלגל לבורג ולשים בתבנית אינגלש קייק?
אני רוצה לעשות סוג של קראנץ שוקולד,או שזה לא מתאים למתכון?
בטח שמתאים
אשמח למענה… אני עושה את הבצק ושמה ללילה במקרר. בבוקר יש לזה ריח מוזר כאילו החמיץ…. מה אני עושה לא בסדר?
לבצק שמרים שעומד לילה יש ריח חמצמץ זה בסדר גמור
היי קרן, לכמה תבניות אינגליש קייק חדפ מתאים המתכון?
היי קרן יקרה
יש לנו מרגרינה משמן קוקוס (נטורינה) זה גם בסדר כתחליף למרגרינה?7תודה מראש
היי 🙂
האם את אופה בתנור על טורבו או רגיל?
תודה ☺️
חום עליון תחתון
הי, מאחר והבצק מתחלק לשניים, נראה לי שהכמות תתאים לשתי תבניות אינגליש קייק.
אז אולי כדאי לחצות כל רולדה באמצע, וללפף חצי בחצי כמו בורג. כמו עוגת קראנץ.
מה זה כף עם בטן? כמה גרם שמרים?
שאלה בקשר לעוגה הזו וגם לשאר עוגות השמרים. אין לי מיקסר, ערבוב ולישה ידניים גם עובדים? תודה
אפשר ללוש ידנית
הי קרן ,
האם אפשר לעשות עם שמן במקום עם מחמאה/נטורינה ?
אולי שמן קוקוס יתאים ?
אין בעיה עם שמן
לקחת בחשבון הוא שומן לא מוצק ולכן יתנהג אחרת בזמן העבודה איתו
היי קרן, מאיפה התבנית ?
תודה לך (:
היי, מחכה כבר להכין אפשר לשים חלב שיבולת שועל במקום חלב או שעדיף מים?
אפשר כל חלב
קרן יקרה, תודה על מתכונים נפלאים!
אפשר להשתמש בשקית שמרית, ואם כן, כמה לשים?
תודה:)
שקית של שימרית שוקלת 50 גר׳ וזה שווה ערך לשתי כפות שמרים יבשים
אשמח לדעת לגבי כל הסיפור של המלח במתכון תמיד מזהירים לא לשים ליד השמרים וכאן את שמה הכל יחד
פעם היו מפרידים , היום כבר אין צורך, את יכולה להפריד זה לא מזיק ואפשר גם לא, כמוני.
קרן שלום
אפשר להוסיף במלית אגוזים או קצת קינמון ?
בטח שאפשר
עוגה מושלמת!
אם אני רוצה להקפיא האם אפשר? ואם כן באיזה שלב ואיך מפשירים?
תודה רבה
לגרסת פרווה
האם עדיף להחליף במים או בחלב סויה?
תודה:)
לגרסת פרווה
האם ניתן להחליף במים ?
תודה:)
כן
קרן שלום, אני מנסה לשחזר את הבבקה של חמותי עליה השלום, היא היתה עושה את זה עם ריבת תותים ולא עם שוקולד, אני תוהה אם פשוט למרוח ריבת תותים? או שצריך גם את הריבה להעשיר בשומן )חמאה למשל? תודה אורלי כהן
הי אורלי אין צורך להוסיף לריבה כלום למיטב ידיעתי