בשנות ה 90 אחרי הצבא נסעתי לניו יורק, בעלי לשעבר היה (ועדיין) די ג'יי מפורסם והחלטנו
לנסות את מזלנו בעיר הגדולה, אני ישנתי אצל אח שלי והוא ישן אצל חברים, אני עבדתי כמארחת בקפה יפה
המיתולוגי באיסט ויליג' והוא ניסה את מזלו כדי ג'יי בתפוח הגדול. ביום השני שלנו שם,
הסתובתתי בעיר לקניות,
עם כל הכסף שחסכתי לנסיעה, ובאותו היום הכסף נגנב לי מהארנק, ונשארתי בלי שקל.
עבדתי קצת ובכסף שהרווחתי, אכלנו קצת בחוץ ונהננו טיפה,
אבל לא ממש מיציתי את העיר כמו שצריך, ומהר מאוד הבנו שנינו שאחנו לא סובלים את
ניו יורק והמשכנו לפלורידה, לאבא שלו ואח שלו, ושם נתקענו בקטע טוב לשלושה חודשים מהממים, בבריכה:-).
עברו הרבה שנים, ובינתיים בסדרה סיינפלד הניו יורקית היו מדברים המון על בבקה, ואני חושבת שראיתי
את הפרק על הבבקה עשרות פעמים וחלמתי איך אני עומדת בתור למאפייה בברוקלין וקונה לי בבקה אחת.
עם השנים הפכתי לממש חובבת אפייה, וזה הפך עוד יותר לחלום, ובשנים האחרונות שקלתי אם לא
כדאי לנסוע לעשות סולחה עם ניו יורק, לאכול טוב, לעשות קניות ולעמוד בתור לקנות בבקה.
הבטחתי לעצמי שזה עוד יקרה, כשדודה קורונה תרשה שוב לנסוע בעולם.
עד אז הכנתי לכם בבקה בבית, אמנם עם טוויסט של מלית בראוניז אבל שווווווה!
כל שלבי ההכנה שמורים בהיילייטס באינסטוש כאן
*העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק לא חד פעמית גדולה
לשתי תבניות חד״פ יש לחלק את הבצק והבלילה לשניים ולהכין שתי עוגות
בבקה שמרים בראוניז ופירורים/תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית 11*30 או שתי תבניות חד״פ
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
3 ביצים גודל L
1/2 כוס (100 גר' ) סוכר לבן
100 גר' חמאה רכה
3/4 כוס (180 מ״ל) חלב
1/2 כפית מלח דק
למלית שוקולד בראוניז:
120 גר' סוכר לבן
120 גר' שוקולד מריר
2 כפות אבקת קקאו
1/2 כוס (70 גר')קמח לבן
מעט מלח
1 ביצה גודל L
70 גר' חמאה רכה
לפירורים:
1/4 כוס (30 גר') אבקת סוכר
1/4 כוס (35 גר' ) קמח
3 כפות (45 גר') חמאה קרה
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מי ברז
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר עם וו לישה מנפים קמח, מוסיפים שמרים ומערבבים מעט
מוסיפים סוכר וממשיכים לערב במהירות נמוכה, תוך כדי ערבול מוסיפים ביצים, חמאה,מלח ולבסוף את החלב
לא הכל בבת אחת, ייתכן ולא תצטרכו את כל הכמות.
לשים במשך כ 8 דקות עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה
נקייה ומעט משומנת. מגלגלים את הבצק בקערה כך שישומן מעט מכל צדדיו
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים.
(אפשר להתפיח לילה במקרר)
כשהבצק כמעט מוכן לעבודה, מכינים את מלית הבראוניז:
בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים את השוקולד, הסוכר והחמאה, מוציאים ומערבבים לתערובת
חלקה ואחידה. מוסיפים ביצה, קמח, מלח, קקאו, ומערבבים היטב.
מכינים את הפירורים:
בקערה מערבבים אבקת סוכר וקמח, מוסיפים קוביות חמאה ובעזרת הידיים מערבבים לפירורים קטנים.
מניחים בצד.
משמנים היטב תבנית אינגליש קייק. אני חושבת שאינגליש חד פעמית לא תתאים פה היא תהיה קטנה מדי.
על גבי משטח עבודה מעט מקומח מרדדים את הבצק למלבן, הקפידו לרדד כמה שיותר דק
ככל שהרידוד יהיה דק יותר יהיו יותר שכבות בגלגול. בעזרת ספטולה או גב כף, מורחים את מלית הבראוניז
באופן שווה על גבי הבצק. מגלגלים לרולדה. מקפלים את הרולדה לשניים לצורת פרסה, ומלפפים לבורג.
מניחים בתבנית האפייה, מכסים במגבת ומתפחים שוב כ 30 דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
לאחר שהבצק תפח, מברישים בביצה טרופה, ומפזרים באופן אחיד את הפירורים.
אופים בתנור כ 35-40 דקות, עד שהעוגה שחומה.
**אפשר לוותר על הפירורים ורק להבריש בביצה, ואולי להבריש קצת אחרי התנור בסירופ סוכר
**ניתן לוותר על מלית הבראוניז ולמלא בכל מלית שוקולד אחרת כמו זו
**לגרסת פרווה, המירו את החמאה בבצק לשמן קנולה 1/3 כוס, ואת החלב במים או חלב סויה
מלית שוקולד פרווה ניתן להכין עם ממרח שוקולד פרווה כמו השחר העולה
73 Comments
3/4 כוס (180 מ״ל) ?
אני מאמין שחלב
בדיוק. חלב
האם אפשר למלא רק עם ריבה.ואם כן האם למרוח על הבצק או קודם למרוח חמאה. תודה ואם אפשר לקבל מתכון עם כמויות מופחתות.
ריבה וחמאה כן
אין לי ככ מושג לגבי כמויות
הכנתי את העוגה הבעיה שכמות של חצי קילו לתבנית אחת יצא ענק !! אני לא יודעת אם התכוונת לכמה תבניות?? תודה כל המתכונים שלך מאלפים
התכוונתי לאינגליש לא חד פעמית אבל הוספתי עכשיו הערה במתכון שניתן לחלק לשניים, אצלי הבצק כמו שאת רואה נכנס באינגליש אחת
הבבקה מתחרדנת לה עכשיו בחום התנור והיא ממש הכפילה את נפחה וגולשת מהתבנית. השטרויזלים נפלו למטה (חזיתי את המועד והחכמתי לשים מתחת תבנית עם נייר פרגמנט שתאסוף את הנטיפים). אין לי כל צל של ספק שתהיה מהממת וטעימה! אבל אני מצטערת שלא קראתי את התגובות לפני כן וחילקתי לשתיים 🙁
היי קרן. תודה על המתכון. אין אופציה להכין מלית פרווה? פחות אוהבת ממרח שוקולד. עם שמן קנולה לא יעבוד? או שמן קוקוס?
יעבוד בטח ! שמן קוקוס זה מעולה
קרן 3/4 כוס של מה במתכון למעלה רשום כמות בלי המוצר????נראה לי מכינה תעוגה הזו מחר,נראית מעולה ושבת שלום
חלב! בטעות הושמט
היי! יש לי רק ביצי m לשים כמות כפולה?
לא צריך לעשות שינוי זה יספיק
לפי אופן ההכנה מדובר בחלב
האם ניתן להחליף במלית את החמאה בשמן קנולה או שמן קוקוס?
כן אין בעיה להמיר בשמן קוקוס
קרן.לא רשום חלב במצרכים
עכשיו הוספתי
נכון בטעות הושמט
הי קרן, אפשר להתפיח את הרולדה המוכנה עם מילוי השוקולד במקרר ללילה ?
אפשר
נראה מעולה, מחר אכין.
חצי ק"ג קמח מספיק רק לאינגליש קייק 1 ?
כן היא יוצאת גדולה
היי,
כמה חמאה במלית?
מתה להכין כבר! מחר על הוקר ליד שמרים בכל הבית!!
כתוב 70 גר
I don’t have a mixer to knead the dough can I do it by hand and follow the same steps ? Many thanks
Sure
כמה זה 3 כפות חמאה בגרמים? לפירורים…. תודה!
45 גר׳, הוספתי גם במתכון תודה
היי קרן, במידה ושמים את הפירורים אין צורך בזיגוג מי סוכר?
אפשר גם וגם?
תודה רבה ואחלה שבת!
אפשר לזגג אין בעיה
קרן, את מהממת והמתכונים שלך פגז!!! הדיאטה שלי לא עומדת בזה…
תמשיכי לפנק אותנו במתכונים מגרים ובהסברים ברורים ומובנים שהופכים את האפייה למלאכה (כמעט) פשוטה.
תודה
תודה שונית יקרה
יצא מושלם, תודה רבה!
היי קרן,
האם ניתן להקפיא את העוגה לפני ההתפחה השנייה?
בטח, עטופה היטב
היי קרו,
תודה רבה על המתכון נראה מעולה!
האם אפשרי לשים במלית סוכר חום ולא רגיל? אם כן, מה הכמות?
בנוסף שאלה לגבי השמירה של העוגה- לכמה זמן היא מחזיקה והאם אפשר לשמור במקרר?
תודה!
סוכר חום באותה הכמות אין בעיה
לשמור במקרר עטופה היטב יומיים שלושה ולחמם מעט לפני הגשה
אוקי, תודה!
היי קרן- האם במלית אפשר להוסיף אגוזים קצוצים דק?
בנוסף או במקום הקמח?
בנוסף אין בעיה
היי אגם,
רציתי לומר שאני מאוד נהנית מכל המתכונים שלך! את אלופה!
אשמח לדעת האם אפשרי להכין גם מקמח כוסמין מלא?
תודה! אפשר חצי חצי מלא ולבן ולהוסיף מעט נוזלים
את פשוט גאון!!!!!
עוגת שמרים יצאה מטורפת ואני שנים אופה ים שמרים !!!!!!
כמו כן הכנתי את הלוחמניות כוסמין וכולם עפו
לתקרה!!
איזה כייף שמצאתי אותך
תודה ורד איזה כייף לי
היי קרן, לדעתך קמח לחם יעבוד פה?
בטח, תמיד במאפי שמרים
היי הבצק יצא מאד דביק זה בסדר?
אם זה מאוד דביק תוסיפי קצת קמח
ראיתי שכבר כתבו וגם לי בתבנית מתכת 30 סמ יצאה עוגה מפלצת הייתי חייבת לשחרר אותה מהתבנית כדי שתרפה כמו שצריך פעם הבאה 2 תבניות, חוץ מזה טעימה ממש ולא מתוקה מידי
תודה על מתכונים מנצחים!!
אפשר מילוי של חלבה במקום שוקולד? תהיה טעימה ומוצלחת גם אחרי הקפאה?
כן חלבה זה אחלה ואפשר להקפיא
יצא מושלם!! הכנתי כבר פעמיים! עושה כמות כפולה כי זה מתחסל ברגע! מתכון מדויק ומושלם וטעים ברמות. עשיתי עם המלית שצירפת כאופציה נוספת של שוקולד עם חמאה אבקת סוכר וקקאו. טעם של פעם. חלום
נמס בפה. שלמות!!
תודה שני !
היי קרן,
העוגה בתנור, תודה על מתכון נפלא..
שאלה: בצק שמכיל חלב וביצים, מה דין אכסון העוגה לאחר האפייה?
האם נשמרת בחוץ בלי בעייה כמה ימים- או שצריך להכניס למקרר?
עוגת השמרים ? תחזיק מעמד יומיים מחוץ למקרר אחכ כבר לא תהיה טרייה זה דינם של עוגות שמרים
לגרסא הפרווה.. במקום חמאה ( ולא שמן קוקוס) שמים שמן קנולה או מים?
שמן קנולה ומים כן
יש מצב שצריך רק 2 ביצים לבצק במקום 3?
יוצא בצק מאוד נוזלי ושמתי רק 150 מל חלב
אפשר להוריד ביצה ואפשר פחות חלב
קרן,תודה ענקית על מתכון מדויק וכל כך מוצלח. אחרי הרבה זמן שלא היו לי שעות פנויות לשמרים,פתאום יצא שיש זמן..וזה מתכון מנצח! הילדים טרפו,הבן זוג טרף,הבאתי לחברים והיה להם מבט מאושר בעיניים. שיחוק
הכי משמחת יפעת תודה!
אוהבת מאד את העוגות של קרן, אבל זו פחות מוצלחת. כמויות הנוזלים של הבצק גבוהות מידי ויוצאת עיסה שמחייבת הוספה של הרבה קמח כדי לקבל בצק שאפשר לעבוד איתו. המילוי גם יבש ובסוף יצא משהו כמו לחם יבש.
חבל שזו החוויה שלך
נוזלים מוסיפים לאט לאט ולא הכל בבת אחת
אני דווקא אוהבת את העוגה הזו מאוד
עשיתי עוגה אחת עם המלית בראוניז ואת השנייה עם מלית אחרת אבל הכנתי את הכמות המלאה של המלית בראוניז. מחר אני מתכננת לעשות את הבצק שוב ולהשתמש בחצי שנשאר, איך את ממליצה לחמם אותה? אני חושבת שהיא תתגבש פשוט ולא יהיה אפשר למרוח אותה
בחום הזה של אוגוסט מספיק כמה דקות בחוץ
היי קרן, כמה נורא אם אערבב את הבצק עם גיטרה ולא עם וו? אין לי..
לישה ידנית יותר טוב
הפרורים התחברו לי לסוג של מחית רטובה כזאת, איך עושים שזה לא יקרה?
היי קרן,
תודה על מתכונים מדהימים!
אפשר לעשות גם עם מלית של סוכר-קינמון?
תודה רבה!
בטח!
בצק נפלא.
יצאה בבקה נהדרת עם מילוי שוקולד למריחה השחר.
תודה שושי