עוגות שמרים

בבקה שמרים בראוניז ופירורים

אוגוסט 13, 2020 38 Comments

בשנות ה 90 אחרי הצבא נסעתי לניו יורק, בעלי לשעבר היה (ועדיין) די ג'יי מפורסם והחלטנו

לנסות את מזלנו בעיר הגדולה, אני ישנתי אצל אח שלי והוא ישן אצל חברים, אני עבדתי כמארחת בקפה יפה

המיתולוגי באיסט ויליג' והוא ניסה את מזלו כדי ג'יי בתפוח הגדול. ביום השני שלנו שם,

הסתובתתי בעיר לקניות,

עם כל הכסף שחסכתי לנסיעה, ובאותו היום הכסף נגנב לי מהארנק, ונשארתי בלי שקל.

עבדתי קצת ובכסף שהרווחתי, אכלנו קצת בחוץ ונהננו טיפה,

אבל לא ממש מיציתי את העיר כמו שצריך, ומהר מאוד הבנו שנינו שאחנו לא סובלים את

ניו יורק והמשכנו לפלורידה, לאבא שלו ואח שלו, ושם נתקענו בקטע טוב לשלושה חודשים מהממים, בבריכה:-).

עברו הרבה שנים, ובינתיים בסדרה סיינפלד הניו יורקית היו מדברים המון על בבקה, ואני חושבת שראיתי

את הפרק על הבבקה עשרות פעמים וחלמתי איך אני עומדת בתור למאפייה בברוקלין וקונה לי בבקה אחת.

עם השנים הפכתי לממש חובבת אפייה, וזה הפך עוד יותר לחלום, ובשנים האחרונות שקלתי אם לא

כדאי לנסוע לעשות סולחה עם ניו יורק, לאכול טוב, לעשות קניות ולעמוד בתור לקנות בבקה.

הבטחתי לעצמי שזה עוד יקרה, כשדודה קורונה תרשה שוב לנסוע בעולם.

עד אז הכנתי לכם בבקה בבית, אמנם עם טוויסט של מלית בראוניז אבל שווווווה!

כל שלבי ההכנה שמורים בהיילייטס באינסטוש כאן

*העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק לא חד פעמית גדולה

לשתי תבניות חד״פ יש לחלק את הבצק והבלילה  לשניים ולהכין שתי עוגות

בבקה שמרים בראוניז ופירורים/תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית 11*30 או שתי תבניות חד״פ

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

3 ביצים גודל L

1/2 כוס (100 גר' ) סוכר לבן

100 גר' חמאה רכה

3/4 כוס (180 מ״ל) חלב

1/2 כפית מלח דק

למלית שוקולד בראוניז:

120 גר' סוכר לבן

120 גר' שוקולד מריר

2 כפות אבקת קקאו

1/2 כוס (70 גר')קמח לבן

מעט מלח

1 ביצה גודל L

70 גר' חמאה רכה

לפירורים:

1/4 כוס (30 גר') אבקת סוכר

1/4 כוס (35 גר' ) קמח

3 כפות (45 גר') חמאה קרה

להברשה:

ביצה טרופה עם מעט מי ברז

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר עם וו לישה מנפים קמח, מוסיפים שמרים ומערבבים מעט

מוסיפים סוכר וממשיכים לערב במהירות נמוכה, תוך כדי ערבול מוסיפים ביצים, חמאה,מלח ולבסוף את החלב

לא הכל בבת אחת, ייתכן ולא תצטרכו את כל הכמות.

לשים במשך כ 8 דקות עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה

נקייה ומעט משומנת. מגלגלים את הבצק בקערה כך שישומן מעט מכל צדדיו

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים.

(אפשר להתפיח לילה במקרר)

כשהבצק כמעט מוכן לעבודה, מכינים את מלית הבראוניז:

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים את השוקולד, הסוכר והחמאה, מוציאים ומערבבים לתערובת

חלקה ואחידה. מוסיפים ביצה, קמח, מלח, קקאו, ומערבבים היטב.

מכינים את הפירורים:

בקערה מערבבים אבקת סוכר וקמח, מוסיפים קוביות חמאה ובעזרת הידיים מערבבים לפירורים קטנים.

מניחים בצד.

משמנים היטב תבנית אינגליש קייק. אני חושבת שאינגליש חד פעמית לא תתאים פה היא תהיה קטנה מדי.

על גבי משטח עבודה מעט מקומח  מרדדים את הבצק למלבן, הקפידו לרדד כמה שיותר דק

ככל שהרידוד יהיה דק יותר יהיו יותר שכבות בגלגול.  בעזרת ספטולה או גב כף, מורחים את מלית הבראוניז

באופן שווה על גבי הבצק. מגלגלים לרולדה. מקפלים את הרולדה לשניים לצורת פרסה, ומלפפים לבורג.

מניחים בתבנית האפייה, מכסים במגבת ומתפחים שוב כ 30 דקות.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

לאחר שהבצק תפח, מברישים בביצה טרופה, ומפזרים באופן אחיד את הפירורים.

אופים בתנור כ 35-40 דקות, עד שהעוגה שחומה.

מוציאים, מצננים ומגישים.

**אפשר לוותר על הפירורים ורק להבריש בביצה, ואולי להבריש קצת אחרי התנור בסירופ סוכר

**ניתן לוותר על מלית הבראוניז ולמלא בכל מלית שוקולד אחרת כמו זו

**לגרסת פרווה, המירו את החמאה בבצק לשמן קנולה 1/3 כוס, ואת החלב במים או חלב סויה

מלית שוקולד פרווה ניתן להכין עם ממרח שוקולד פרווה כמו השחר העולה

Print Friendly, PDF & Email

38 Comments

ערן אוגוסט 13, 2020 at 4:35 pm

3/4 כוס (180 מ״ל) ?
אני מאמין שחלב

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 8:12 pm

בדיוק. חלב

Reply
Debbie Samuel אוגוסט 16, 2020 at 7:43 am

האם אפשר למלא רק עם ריבה.ואם כן האם למרוח על הבצק או קודם למרוח חמאה. תודה ואם אפשר לקבל מתכון עם כמויות מופחתות.

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2020 at 2:25 pm

ריבה וחמאה כן
אין לי ככ מושג לגבי כמויות

Reply
Jody אוגוסט 14, 2020 at 6:28 am

הכנתי את העוגה הבעיה שכמות של חצי קילו לתבנית אחת יצא ענק !! אני לא יודעת אם התכוונת לכמה תבניות?? תודה כל המתכונים שלך מאלפים

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2020 at 9:36 am

התכוונתי לאינגליש לא חד פעמית אבל הוספתי עכשיו הערה במתכון שניתן לחלק לשניים, אצלי הבצק כמו שאת רואה נכנס באינגליש אחת

Reply
אביב ספטמבר 5, 2020 at 4:50 pm

הבבקה מתחרדנת לה עכשיו בחום התנור והיא ממש הכפילה את נפחה וגולשת מהתבנית. השטרויזלים נפלו למטה (חזיתי את המועד והחכמתי לשים מתחת תבנית עם נייר פרגמנט שתאסוף את הנטיפים). אין לי כל צל של ספק שתהיה מהממת וטעימה! אבל אני מצטערת שלא קראתי את התגובות לפני כן וחילקתי לשתיים 🙁

Reply
אילנית אוגוסט 13, 2020 at 4:40 pm

קרן 3/4 כוס של מה במתכון למעלה רשום כמות בלי המוצר????נראה לי מכינה תעוגה הזו מחר,נראית מעולה ושבת שלום

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 8:12 pm

חלב! בטעות הושמט

Reply
הלנה אוגוסט 13, 2020 at 5:23 pm

היי! יש לי רק ביצי m לשים כמות כפולה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 8:12 pm

לא צריך לעשות שינוי זה יספיק

Reply
ליז אוגוסט 13, 2020 at 6:26 pm

לפי אופן ההכנה מדובר בחלב

Reply
יעל אוגוסט 13, 2020 at 6:46 pm

האם ניתן להחליף במלית את החמאה בשמן קנולה או שמן קוקוס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 8:11 pm

כן אין בעיה להמיר בשמן קוקוס

Reply
אתי אוגוסט 13, 2020 at 8:01 pm

קרן.לא רשום חלב במצרכים

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 8:10 pm

עכשיו הוספתי

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 8:11 pm

נכון בטעות הושמט

Reply
שירלי אוגוסט 13, 2020 at 8:17 pm

נראה מעולה, מחר אכין.
חצי ק"ג קמח מספיק רק לאינגליש קייק 1 ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 10:25 pm

כן היא יוצאת גדולה

Reply
דרור אוגוסט 13, 2020 at 8:46 pm

היי,
כמה חמאה במלית?
מתה להכין כבר! מחר על הוקר ליד שמרים בכל הבית!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 10:25 pm

כתוב 70 גר

Reply
caroline brodsky אוגוסט 13, 2020 at 10:15 pm

I don’t have a mixer to knead the dough can I do it by hand and follow the same steps ? Many thanks

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 10:32 pm

Sure

Reply
מיה אוגוסט 14, 2020 at 9:22 am

כמה זה 3 כפות חמאה בגרמים? לפירורים…. תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2020 at 9:35 am

45 גר׳, הוספתי גם במתכון תודה

Reply
קארין אוגוסט 14, 2020 at 12:23 pm

היי קרן, במידה ושמים את הפירורים אין צורך בזיגוג מי סוכר?
אפשר גם וגם?

תודה רבה ואחלה שבת!

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2020 at 2:07 pm

אפשר לזגג אין בעיה

Reply
שונית אוגוסט 15, 2020 at 9:41 am

קרן, את מהממת והמתכונים שלך פגז!!! הדיאטה שלי לא עומדת בזה…
תמשיכי לפנק אותנו במתכונים מגרים ובהסברים ברורים ומובנים שהופכים את האפייה למלאכה (כמעט) פשוטה.
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2020 at 6:25 pm

תודה שונית יקרה

Reply
שני אוגוסט 17, 2020 at 1:40 pm

היי קרן,
האם ניתן להקפיא את העוגה לפני ההתפחה השנייה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2020 at 4:29 pm

בטח, עטופה היטב

Reply
ליטל אוגוסט 20, 2020 at 10:30 am

היי קרו,
תודה רבה על המתכון נראה מעולה!
האם אפשרי לשים במלית סוכר חום ולא רגיל? אם כן, מה הכמות?
בנוסף שאלה לגבי השמירה של העוגה- לכמה זמן היא מחזיקה והאם אפשר לשמור במקרר?
תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 11:06 am

סוכר חום באותה הכמות אין בעיה
לשמור במקרר עטופה היטב יומיים שלושה ולחמם מעט לפני הגשה

Reply
ליטל אוגוסט 20, 2020 at 12:05 pm

אוקי, תודה!

Reply
עדי אוגוסט 25, 2020 at 11:37 pm

היי קרן- האם במלית אפשר להוסיף אגוזים קצוצים דק?
בנוסף או במקום הקמח?

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2020 at 8:57 am

בנוסף אין בעיה

Reply
טלי אוגוסט 26, 2020 at 10:21 am

היי אגם,
רציתי לומר שאני מאוד נהנית מכל המתכונים שלך! את אלופה!
אשמח לדעת האם אפשרי להכין גם מקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2020 at 9:58 pm

תודה! אפשר חצי חצי מלא ולבן ולהוסיף מעט נוזלים

Reply

Leave a Comment