סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
ספטמבר 18, 2013 | 9 תגובות
אני והבבקה הזו, אהבה ממבט ראשון .
נתקלתי בה כרגיל ובמקרה בזמן שיטוטי בבלוגים מרחבי הגלובוס והתאהבתי,
חיפשתי קצת השראה לעוגות עם מרנג, לקראת החג, ואז ניתקלתי ביפיופה הזו,
שממש קרצה לי מהמסך ולא השאירה לי ברירה.
ההכנה שלה, היא יחסית מאוד פשוטה, והתוצאה מרהיבה ביופיה וטעמה.
חומרים לעוגה :
כף מחוקה שמרים יבשים
3 כוסות קמח
1/4 כוס גדושה סוכר +חצי כפית
3/4 כוס חלב חם אבל לא רותח
ביצה גודל L+ חלמון ביצה
חצי כפית מלח
110 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
לזיגוג:
ביצה טרופה עם כפית שמנת מתוקה
למילוי :
160 גרם (1/4 1 כוסות ) שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
לשטרויזל:
1/4 כוס גדושה אבקת סוכר
1/4 כוס קמח
40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
מחממים חלב בקערה חסינת חום במיקרו, מוסיפים את השמרים וחצי כפית סוכר ומניחים בצד לחמש דקות
מוסיפים את בלילת הביצה+חלמון ואת 1/4 כוס הסוכר וטורפים עם מטרפה.
לקערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח ו 1/2 כפית מלח ומערבבים
מוסיפים את תערובת החלב והביצים ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את החמאה ומערבלים כ 10 דקות .
מתפיחים בקערה מכוסה בניילון נצמד כשעה וחצי .
בינתיים מכינים את המילוי:
מערבבים שוקולד, סוכר וקינמון, מוסיפים חמאה ומעבדים עם האצבעות עד לקבלת פירורים,
מוציאים חצי כוס ושומרים בצד.
מכינים את ציפוי השטרויזל:
מערבבים בקערה אבקת סוכר, קמח וחמאה ובעזרת הידיים יוצרים פירורים .
לאחר שהבצק תפח, מרדדים לעלה מרובע בקוטר 40-45 ס"מ, מפזרים את תערובת השוקולד
ומשאירים שוליים ריקים של כ-ס"מ מסביב
מורחים את השוליים בתערובת הביצה והשמנת המתוקה כדי שהקצוות "יידבקו" טוב יותר.
מגלגלים לרולדה, צובטים את הקצוות ויוצרים מהרולדה צורת U (פרסה)
עכשיו מעבירים את צד ימין מעל צד שמאל ויוצרים צורג בורג על ידי כמה סיבובים משני הצדדים.
מניחים בתבנית אינגליש משומנת ומרופדת בנייר אפיה, מברישים בתערובת הביצה והשמנת המתוקה,
מפזרים מעל את תערובת השטרויזל ומעליה את חצי הכוס שהשארנו בצד של תערובת השוקולד.
מתפיחים שוב כ 20 דקות .
בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות, מכניסים את העוגה לתנור ואופים כ-50 דקות
לאחר 50 דקות מנמיכים טמפרטורה ל- 160 ואופים כרבע שעה נוספת.
אם במהלך האפיה נראה לכם שהעוגה משחימה מדי בחלקה העליון,
כסו אותה בנייר כסף( רק להניח מלמעלה לא לעטוף את התבנית)
אדפטד ממרתה סטיוארט
אפשר להתפיח במקרר אין בעיה
היי קרן, בכל המתכונים שלך, כשאת כותבת "כוס", הכוונה היא לכוס חד"פ של שתיה קרה?
הכוונה לכוס מידה אוניברסלית שניתן לקנות ולרכוש היום בכל חנות כלי בית, או להזמין און ליין, כוס חד פעמי שתיה קרה לא מתאימה פה
היי, נראה מדהים. שאלה באופן כללי במאפי שמרים- האם אפשר להתפיח את ההתפחה השנייה (אחרי העיצוב) לילה במקרר ולאפות בבוקר? תודה על כל המתכונים ועל האנרגיה המהממת שלך!
אני לא אוהבת להתפיח התפחה שניה אחרי עיצוב במקרר לפעמים זה יותר מדי זמן לבצק אז פחות מומלץ
אחלה. תודה רבה
היי, האם ניתן להמיר לפרווה תודה
בטח במקום חמאה שמן ובמקום חלב מים או חלב סויה
ניצן
יוני 18, 2020 בשעה 17:33
היי, רציתי לדעת אם אפשר להשאיר את הבצק בקירור ולאפות בבוקר ? תודה !