לחמים ומאפים

בגטים מבצק בקופסא במילוי גבינות ובצל

פברואר 1, 2024 75 Comments

אם עדיין לא הכרתם את הלחם בקופסא, זה הזמן להכיר אותו!

יש לו כמה גרסאות אצלי לאחרונה, ואני לא מפסיקה להכין ממנו עוד ועוד מאפים.

הפעם הכנתי ממנו בגטים ממולאים בגבינות ובצל, אחד המתכונים המטורפים שיצא לי להכין

לא רק קריספי וטעים, אלא כל כך יפה וכל כך לא מובן מאליו שהוא כל כך קל להכנה ושכל אחד יכול להכין כזה בבית

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

בגטים מבצק בקופסא במילוי גבינות ובצל/3-4 יחידות

מצרכים למתכון:

לבצק:

 

4 כוסות (560 גר׳) קמח לחם/פיצה/חלה כפרי או קמח לבן רגיל

1/2 כפית (3 גר׳) שמרים יבשים

2 כפות  סוכר חום כהה (אם אין אפשר להמיר בדבש, סילאן או סוכר חום רגיל)

2 כפיות עם בטן מלח דק

1.5-2.5 כוסות  (360-480 מ״ל )מי ברז חמימים

עוד מעט קמח לקימוח

למלית גבינה:

1 בצל גדול חתוך לשניים ופרסו לפרוסות, מוקפץ בחמאה או בשמן זית עד שקיפות ולא יותר

150 גר׳ גבינת ריקוטה/טוב טעם/תבור

50 גר׳ גבינת מוצרלה/פרמזן או כל גבינה אחרת צהובה מגורת

50 גר׳ פטה או בולגרית מפוררת

מלח

אופציה: מעט עלי טימין/זעתר/אורגנו טריים

אופן ההכנה:

מלית גבינות:

מערבבים את כל הגבינות עם הבצל המטוגן מוסיפים מלח ושומרים במקר עד לשימוש.

בקופסת פלסטיק מערבבים קמח עם שמרים יבשים מלח וסוכר חום, מוסיפים את הנוזלים, תתחילו מחצי כמות ואז תוסיפו לאט לאט

עוד ועוד, ומערבבים בעזרת כף עץ. אין צורך לערבב הרבה הבצק אמור להיות נוזלי.

סוגרים את הקופסא מתפיחים כשעה שעה ורבע בטמפרטורת החדר.

לאחר שעה ממלאים קערה קטנה במים, טובלים את האצבעות ומקפלים את הבצק, תופסים פינה ומקפלים פנימה לאמצע, וחוזרים על הפעולה

עם כל הבצק. סוגרים את המכסה של הקופסא ומשאירים את הבצק לילה על השיש, בחורף. אם קיץ וחם תכניסו למקרר.

בבוקר, עושים לבצק שוב קיפולים, ומשאירים אותו לעמוד שעה בקופסא סגורה. אם הבצק שלכם היה במקרר תנו לו קיפול ושעתיים בטמפרטורת החדר.

מחממים תנור ל 250 מעלות, מניחים תבנית קטנה ריקה  בתחתית התנור, מרפדים תתבנית תנור בנייר אפייה ומקמחים היטב.

מקמחים היטב משטח עבודה שאפשר גם לחתוך עליו (אני מקמחת קרש חיתוך גדול)

הופכים את הקופסא עם הבצק ללא המכסה על המשטח המקומח , ומקמחים את החלק העליון של הבצק היטב.

בבעזרת הידיים ממש מעט משטחים למלבן.

בעזרת קלף מתכת או סכין מחלקים את הבצק לארבע רצועות

מועכים מעט כל רצועה כדי להרחיב אותה, ומניחים תלוליות של מלית גבינה באמצע הרצועה לאורכה

סוגרים את הרצועות כלפי מעלה עי חיבור של הבצק משני הצדדים שלו למרכז מעל הגבינות עי צביטה, עד שכולו סגור

ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומקומחת.

(פה תוכלו לראות את שלבי ההכנה בוידאו)

חוזרים על הפעולה עם כל חלקי הבצק.

מקמחים מעט שוב את הבגטים למראה כפרי, הכי טוב עם מסננת.

מכניסים את התבנית לתנור ומוזגים מים בכלי שהנחתם בתחתית ליצירת אדים

אופים 25-30 עד שהלחמים זהובים למראה.

מגישים חםםםםם

**ניתן להמיר לקמחים מלאים, הכי חשוב לראות שהבצק נוזלי.

Print Friendly, PDF & Email

75 Comments

טלי פברואר 1, 2024 at 5:33 pm

לא עובד לי הלינק לסרטון. אבל אם כבר מדברים עליו, אפשר שתעלי סרטונים לא רק באינסטגרם? האינסטגרם בדרך כלל לא נותן לראות את הסרטונים בלי שיהיה לי שם משתמש לרשת החברתית הזו ואני לא מעוניינת להצטרף.

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2024 at 10:09 pm

עוד אין סרטון
יעלה בקרוב
כרגע אין לי אופציה אחרת לסרטונים אנסה להעלות ליוטיוב

Reply
LILY פברואר 2, 2024 at 1:46 pm

אפשר להכין את הבאגים האלה כמו את הג'בטות שלך , כלומר ללא זמן התפחה של לילה שלם?

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2024 at 2:57 pm

כן

Reply
Michal פברואר 22, 2024 at 6:01 pm

האם הקריספיות של הבגט תעלם אם אופה אותו יום לפני ההגשה?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2024 at 9:46 am

כן לגמרי

עדן פברואר 11, 2024 at 12:31 pm

אם אני עושה את הבצק חמש שעות ליפני אי אפשר להכין? חייב לילה?

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2024 at 1:08 pm

אפשר חמש שעות, ככל שהבצק עומד יותר המאפה משובח יותר אבל אפשר לקצר

Reply
מיכל פברואר 29, 2024 at 8:26 pm

האם ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2024 at 6:44 am

בטח

Reply
Ein פברואר 26, 2024 at 9:50 pm

האם אפשר למלא במילוי לא חלבי ? יש לך רעיונות למילויים ?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:22 am

ירקות מוקפצים מכל סוג או בשר

Reply
אתי פברואר 3, 2024 at 9:19 am

עבור מה שמים תבנית ריקה בתחתית?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2024 at 1:51 pm

מוזגים אליה מים כשמכניסים את הבטים ליצירת אדים

Reply
אתי פברואר 3, 2024 at 3:06 pm

תודה 🙂

Reply
פרח פברואר 8, 2024 at 8:21 am

כמה מעלות בתנור ועל איזו תכנית?
נראה מעולה!!!!

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2024 at 4:35 pm

כתוב 250 מעלות חום עליון תחתון

Reply
נעמולה פברואר 11, 2024 at 10:09 am

זהו החלטתי שאני מאוהבת בך ❣❣❣

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2024 at 1:08 pm

חח תודההההה

Reply
מרים פברואר 3, 2024 at 10:58 am

אפשר להכין פרווה? למשל פיטריות ובצל מטוגנים? יש עוד רעיונות?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2024 at 1:50 pm

ברור

Reply
עדימאיה פברואר 3, 2024 at 2:59 pm

מה עוד יכול להחליף את הגבינות לגרסה טבעונית? תודה

Reply
גל פברואר 15, 2024 at 8:40 pm

אפשר להשתמש בגבינות טבעוניות.
למשל, ל״פלנטי״ יש פטה שקדים מעולה, אבל מאמינה שכל גבינה טבעונית בסגנון תהיה מוצלחת (:

Reply
אורלי פברואר 3, 2024 at 12:45 pm

הי אפשר מכוסמין מלא?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2024 at 1:50 pm

כן בטח

Reply
אלינה אביטל פברואר 4, 2024 at 3:53 pm

אפשר להשתמש בסיר עם מכסה במקום קופסא?אם לא מה גודל הקופסא שאת משתמשת

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:40 pm

אפשר קערה ולכסות בניילון

Reply
דינה חסין פברואר 3, 2024 at 2:46 pm

הייי איזו קופסא זו?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2024 at 3:21 pm

כל קופסא תעשה את העבודה רק שתהיה מספיק גדולה לפחות כמו הקופסאות שקונים של הגלידה

Reply
ארז פברואר 3, 2024 at 2:52 pm

מתוקים הולך בפנים? נוטלה ריבת חלב וכו'?

Reply
דלית פברואר 3, 2024 at 3:39 pm

האם את מתפיחה שוב בתבנית לאחר יצירת הבגטים ולפני האפיה?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:46 pm

לא

Reply
אוגו פברואר 3, 2024 at 5:08 pm

נראה מושלם. האם משמנים את הבצק לפני ההתפלה כשסוגרים אותו בקופסא?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:46 pm

לא צריך

Reply
Irit jully Sher פברואר 3, 2024 at 7:32 pm

נראה שיש שמן בקופסא, האם צריך להוסיף מעט?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:46 pm

ממש לא חובה

Reply
רותי פברואר 29, 2024 at 8:10 pm

היי קרן .תודה על המתכונים המופלאים שלך.
שאלה האם אפשר להקפיא את הבאגטים לפמי האפייה?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2024 at 6:44 am

לא ניסיתי מאמינה שכן

Reply
Epstein Ora פברואר 3, 2024 at 9:53 pm

תודה רבה לך קרן אגם את פשוט מהממת מדהימה טבעית ואמיתית. שלך לנצח
אורה אפשטיין

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:45 pm

תודה אורה

Reply
דור פברואר 4, 2024 at 12:01 am

מה צריך להיות גודל הקופסא?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:45 pm

כמו הקופסאות גלידה שקונים בסופר

Reply
דור פברואר 4, 2024 at 8:52 pm

תודה

Reply
ספיר אבישר פברואר 24, 2024 at 9:19 am

לא הצלחתי להבין על כמה מעלות לשים

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2024 at 9:43 am

250

Reply
סיגל פברואר 4, 2024 at 8:58 am

הי קרן
אני אופה על משטח פאסט אנד קראסט – מכניסה את המאפים באמצעות מרדה על נייר אפיה
איך את מציעה לי לשים תבנית מים?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:43 pm

אם המשטח שלך יושבת על תחתית התנור אז תשפריצי עליו מים
אם הוא יושב על רשת באמצע אז אין בעיה להניח בתחתית התנור תבנית קטנה למילוי מים

Reply
ציפי פברואר 4, 2024 at 9:39 am

היי, שאלה קטנה,
תנור על טורבו ?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:42 pm

חום עליון תחתון

Reply
נעמי פברואר 4, 2024 at 3:37 pm

היי
בלי טיפת שמן בבצק או על הידיים בלישה?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:40 pm

אין לישה
בלי שמן

Reply
אפרת גרפי פברואר 4, 2024 at 8:28 pm

הי ,
תודה על מתכונים מעלפים ומדוייקים !
אפשר להשאיר ללא מילוי ?
אפיה בטורבו ?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:39 pm

אפשר ללא מילוי
אפייה בחום עליון תחתון

Reply
שני פברואר 5, 2024 at 2:16 pm

בסרטון נראה שיש שמן בבצק אבל במתכון לא, האם את משמנת את הבצק באיזה שלב?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2024 at 3:45 pm

אין שמן

Reply
מיכל פברואר 9, 2024 at 8:54 pm

עשיתי ויצא מטורף. מילאתי אחד בשווארמה עם טחינה, אחד בצימיצורי ובשר מפורק ושניים בלי כלום. יצא מעולה, קיבלתי מלא מחמאות וגם זה ממש פשוט להכנה ולא גוזל זמן. יאומץ בחום

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2024 at 8:44 am

נשמע מדהים

Reply
אפרת פברואר 12, 2024 at 10:30 pm

היי ☺ הרעיון של השווארמה נשמע מצוין. הכנסת את השווארמה לבצק כשהיא כבר מוכנה? או שהיא נכנסה "חיה" ונאפתה עם הבאגט?
תודה!

Reply
מיכל פברואר 13, 2024 at 9:42 am

הכנסתי אותה מוכנה וגם מרחתי טחינה מתחת

Reply
שרי פברואר 10, 2024 at 6:45 am

תודה על המתכונים❤️
כמה שעות סהכ הבצק בקופסא מהתחלה ועד. האפיה ? האם אפשר לקצר את זמן השהייה בקופסא? תרשמי בבקשה שעות מינימום ומקסימום עכשיו בחורף תודה❤️

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2024 at 8:42 am

הי שרי
הכל מפורט בתחילת הפוסט ויש שם גם לינק לבצק בקופסא ששם יש אופציית התפחה קצרה יותר
פשוט לקרוא ולעבור שוב על הכל

Reply
שולמית פברואר 11, 2024 at 3:27 pm

שלום קרן בוידאו אני רואה שעל תערובת הגבינה הנחת משהו שנראה כמו שוקולד אפשר לדעת מה זה?

Reply
שולמית פברואר 11, 2024 at 3:41 pm

בוידאו רואים שאת מניחה משהו על מילוי הגבינה לי זה נראה כשוקולד מה זה בדיוק??

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2024 at 12:54 pm

כתוב, זיתי
קלמטה

Reply
דקלה פברואר 15, 2024 at 9:41 am

הכנתי אתמול את הבצק ב11 בבוקר ועשיתי קיפול ראשון והשארתי בחוץ כמה שעות (6 שעות בערך) מתוך מחשבה שאאפה את הלחם בערב. בסוף לא הספקתי אז הכנסתי את הבצק למקרר. עכשיו אנחנו ביום שאחרי, זה בסדר שבערב אאפה את הלחם או שהבצק לפח?
תודה:)

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:20 pm

לא לזרוק! הוא אחלה

Reply
דקלה פברואר 15, 2024 at 4:33 pm

תודה!! בתכלס כמה שעות זה יכול להיות מקסימום במקרר? שואלת לפעמים הבאות כי לפעמים אני דחיינית

Reply
מיכאל פרץ פברואר 17, 2024 at 12:06 pm

הי קרן
עשיתי הבוקר יצא טעים מאוד!
הבצק יצא קראסתי בחוץ אבל בפנים החלק התחתון.. קצת מושי מדי.. אשמח לעצתך.. תודה! הילדים מאוד נהנו..

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 4:36 pm

נסי להבא לאפות קצת יותר

Reply
אני פברואר 22, 2024 at 5:28 pm

מה זה המתכון המושלם הזה?
ראיתי את הסרטון והתחלתי להריח את הריח….
הכנסתי לתנור על 250 מעלות ועד שלא יצא לי צבע יפה כמו שלך,לא הוצאתי,וכול כך פחדתי שיצאו לי קרשים
הכנתי,ותקשיבי זה כול כך קלללללללל, מה זה השלמות הזה? והקריספיות של הבאגט,והרכות בתוכו,
פשוט ואוווו! מדהימה אותי כל פעם מחדש, תודה לך יקרה!

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2024 at 9:46 am

שמחה לשמוע

Reply
Noa פברואר 22, 2024 at 7:52 pm

היי קרן, אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2024 at 9:45 am

אחרי הכנה כן, ולחמם היטב לפני הגשה

Reply
מיכל פברואר 23, 2024 at 8:01 am

היי קרן יקרה, רציתי לשאול אם יש אפשרות ליצור את הבגטים עם מילוי הגבינות ערב קודם האפיה ולהכניס לאפיה רק בבוקר , או שזה יהווה בעיה בגלל התפחה נוס׳?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2024 at 9:44 am

קצת בעייתי

Reply

Leave a Comment