אם עדיין לא הכרתם את הלחם בקופסא, זה הזמן להכיר אותו!
יש לו כמה גרסאות אצלי לאחרונה, ואני לא מפסיקה להכין ממנו עוד ועוד מאפים.
הפעם הכנתי ממנו בגטים ממולאים בגבינות ובצל, אחד המתכונים המטורפים שיצא לי להכין
לא רק קריספי וטעים, אלא כל כך יפה וכל כך לא מובן מאליו שהוא כל כך קל להכנה ושכל אחד יכול להכין כזה בבית
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
בגטים מבצק בקופסא במילוי גבינות ובצל/3-4 יחידות
מצרכים למתכון:
לבצק:
4 כוסות (560 גר׳) קמח לחם/פיצה/חלה כפרי או קמח לבן רגיל
1/2 כפית (3 גר׳) שמרים יבשים
2 כפות סוכר חום כהה (אם אין אפשר להמיר בדבש, סילאן או סוכר חום רגיל)
2 כפיות עם בטן מלח דק
1.5-2.5 כוסות (360-480 מ״ל )מי ברז חמימים
עוד מעט קמח לקימוח
למלית גבינה:
1 בצל גדול חתוך לשניים ופרסו לפרוסות, מוקפץ בחמאה או בשמן זית עד שקיפות ולא יותר
150 גר׳ גבינת ריקוטה/טוב טעם/תבור
50 גר׳ גבינת מוצרלה/פרמזן או כל גבינה אחרת צהובה מגורת
50 גר׳ פטה או בולגרית מפוררת
מלח
אופציה: מעט עלי טימין/זעתר/אורגנו טריים
אופן ההכנה:
מלית גבינות:
מערבבים את כל הגבינות עם הבצל המטוגן מוסיפים מלח ושומרים במקר עד לשימוש.
בקופסת פלסטיק מערבבים קמח עם שמרים יבשים מלח וסוכר חום, מוסיפים את הנוזלים, תתחילו מחצי כמות ואז תוסיפו לאט לאט
עוד ועוד, ומערבבים בעזרת כף עץ. אין צורך לערבב הרבה הבצק אמור להיות נוזלי.
סוגרים את הקופסא מתפיחים כשעה שעה ורבע בטמפרטורת החדר.
לאחר שעה ממלאים קערה קטנה במים, טובלים את האצבעות ומקפלים את הבצק, תופסים פינה ומקפלים פנימה לאמצע, וחוזרים על הפעולה
עם כל הבצק. סוגרים את המכסה של הקופסא ומשאירים את הבצק לילה על השיש, בחורף. אם קיץ וחם תכניסו למקרר.
בבוקר, עושים לבצק שוב קיפולים, ומשאירים אותו לעמוד שעה בקופסא סגורה. אם הבצק שלכם היה במקרר תנו לו קיפול ושעתיים בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל 250 מעלות, מניחים תבנית קטנה ריקה בתחתית התנור, מרפדים תתבנית תנור בנייר אפייה ומקמחים היטב.
מקמחים היטב משטח עבודה שאפשר גם לחתוך עליו (אני מקמחת קרש חיתוך גדול)
הופכים את הקופסא עם הבצק ללא המכסה על המשטח המקומח , ומקמחים את החלק העליון של הבצק היטב.
בבעזרת הידיים ממש מעט משטחים למלבן.
בעזרת קלף מתכת או סכין מחלקים את הבצק לארבע רצועות
מועכים מעט כל רצועה כדי להרחיב אותה, ומניחים תלוליות של מלית גבינה באמצע הרצועה לאורכה
סוגרים את הרצועות כלפי מעלה עי חיבור של הבצק משני הצדדים שלו למרכז מעל הגבינות עי צביטה, עד שכולו סגור
ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומקומחת.
(פה תוכלו לראות את שלבי ההכנה בוידאו)
חוזרים על הפעולה עם כל חלקי הבצק.
מקמחים מעט שוב את הבגטים למראה כפרי, הכי טוב עם מסננת.
מכניסים את התבנית לתנור ומוזגים מים בכלי שהנחתם בתחתית ליצירת אדים
אופים 25-30 עד שהלחמים זהובים למראה.
מגישים חםםםםם
**ניתן להמיר לקמחים מלאים, הכי חשוב לראות שהבצק נוזלי.
93 Comments
לא עובד לי הלינק לסרטון. אבל אם כבר מדברים עליו, אפשר שתעלי סרטונים לא רק באינסטגרם? האינסטגרם בדרך כלל לא נותן לראות את הסרטונים בלי שיהיה לי שם משתמש לרשת החברתית הזו ואני לא מעוניינת להצטרף.
עוד אין סרטון
יעלה בקרוב
כרגע אין לי אופציה אחרת לסרטונים אנסה להעלות ליוטיוב
אפשר להכין את הבאגים האלה כמו את הג'בטות שלך , כלומר ללא זמן התפחה של לילה שלם?
כן
האם הקריספיות של הבגט תעלם אם אופה אותו יום לפני ההגשה?
כן לגמרי
אם אני עושה את הבצק חמש שעות ליפני אי אפשר להכין? חייב לילה?
אפשר חמש שעות, ככל שהבצק עומד יותר המאפה משובח יותר אבל אפשר לקצר
האם ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין?
בטח
האם אפשר למלא במילוי לא חלבי ? יש לך רעיונות למילויים ?
ירקות מוקפצים מכל סוג או בשר
הי נראה מדהים , האם לדעתך אפשר להחליף לפחות חצי מהכמות עם קמח כוסמין?
בטח שאפשר
עבור מה שמים תבנית ריקה בתחתית?
מוזגים אליה מים כשמכניסים את הבטים ליצירת אדים
תודה 🙂
כמה מעלות בתנור ועל איזו תכנית?
נראה מעולה!!!!
כתוב 250 מעלות חום עליון תחתון
היי קרן
כמה זמן הבצק יכול להיות במקרר? האם יכול להיות 72 שעות?
תודה
אפשר כמובן להוריד מעט שמרים
זהו החלטתי שאני מאוהבת בך ❣❣❣
חח תודההההה
אפשר להכין פרווה? למשל פיטריות ובצל מטוגנים? יש עוד רעיונות?
ברור
מה עוד יכול להחליף את הגבינות לגרסה טבעונית? תודה
אפשר להשתמש בגבינות טבעוניות.
למשל, ל״פלנטי״ יש פטה שקדים מעולה, אבל מאמינה שכל גבינה טבעונית בסגנון תהיה מוצלחת (:
הי אפשר מכוסמין מלא?
כן בטח
אפשר להשתמש בסיר עם מכסה במקום קופסא?אם לא מה גודל הקופסא שאת משתמשת
אפשר קערה ולכסות בניילון
הייי איזו קופסא זו?
כל קופסא תעשה את העבודה רק שתהיה מספיק גדולה לפחות כמו הקופסאות שקונים של הגלידה
מתוקים הולך בפנים? נוטלה ריבת חלב וכו'?
האם את מתפיחה שוב בתבנית לאחר יצירת הבגטים ולפני האפיה?
לא
נראה מושלם. האם משמנים את הבצק לפני ההתפלה כשסוגרים אותו בקופסא?
לא צריך
נראה שיש שמן בקופסא, האם צריך להוסיף מעט?
ממש לא חובה
היי קרן .תודה על המתכונים המופלאים שלך.
שאלה האם אפשר להקפיא את הבאגטים לפמי האפייה?
לא ניסיתי מאמינה שכן
תודה רבה לך קרן אגם את פשוט מהממת מדהימה טבעית ואמיתית. שלך לנצח
אורה אפשטיין
תודה אורה
מה צריך להיות גודל הקופסא?
כמו הקופסאות גלידה שקונים בסופר
תודה
לא הצלחתי להבין על כמה מעלות לשים
250
הי קרן
אני אופה על משטח פאסט אנד קראסט – מכניסה את המאפים באמצעות מרדה על נייר אפיה
איך את מציעה לי לשים תבנית מים?
תודה
אם המשטח שלך יושבת על תחתית התנור אז תשפריצי עליו מים
אם הוא יושב על רשת באמצע אז אין בעיה להניח בתחתית התנור תבנית קטנה למילוי מים
היי, שאלה קטנה,
תנור על טורבו ?
חום עליון תחתון
היי
בלי טיפת שמן בבצק או על הידיים בלישה?
אין לישה
בלי שמן
הי ,
תודה על מתכונים מעלפים ומדוייקים !
אפשר להשאיר ללא מילוי ?
אפיה בטורבו ?
אפשר ללא מילוי
אפייה בחום עליון תחתון
בסרטון נראה שיש שמן בבצק אבל במתכון לא, האם את משמנת את הבצק באיזה שלב?
אין שמן
עשיתי ויצא מטורף. מילאתי אחד בשווארמה עם טחינה, אחד בצימיצורי ובשר מפורק ושניים בלי כלום. יצא מעולה, קיבלתי מלא מחמאות וגם זה ממש פשוט להכנה ולא גוזל זמן. יאומץ בחום
נשמע מדהים
היי ☺ הרעיון של השווארמה נשמע מצוין. הכנסת את השווארמה לבצק כשהיא כבר מוכנה? או שהיא נכנסה "חיה" ונאפתה עם הבאגט?
תודה!
הכנסתי אותה מוכנה וגם מרחתי טחינה מתחת
תודה על המתכונים❤️
כמה שעות סהכ הבצק בקופסא מהתחלה ועד. האפיה ? האם אפשר לקצר את זמן השהייה בקופסא? תרשמי בבקשה שעות מינימום ומקסימום עכשיו בחורף תודה❤️
הי שרי
הכל מפורט בתחילת הפוסט ויש שם גם לינק לבצק בקופסא ששם יש אופציית התפחה קצרה יותר
פשוט לקרוא ולעבור שוב על הכל
שלום קרן בוידאו אני רואה שעל תערובת הגבינה הנחת משהו שנראה כמו שוקולד אפשר לדעת מה זה?
בוידאו רואים שאת מניחה משהו על מילוי הגבינה לי זה נראה כשוקולד מה זה בדיוק??
כתוב, זיתי
קלמטה
הכנתי אתמול את הבצק ב11 בבוקר ועשיתי קיפול ראשון והשארתי בחוץ כמה שעות (6 שעות בערך) מתוך מחשבה שאאפה את הלחם בערב. בסוף לא הספקתי אז הכנסתי את הבצק למקרר. עכשיו אנחנו ביום שאחרי, זה בסדר שבערב אאפה את הלחם או שהבצק לפח?
תודה:)
לא לזרוק! הוא אחלה
תודה!! בתכלס כמה שעות זה יכול להיות מקסימום במקרר? שואלת לפעמים הבאות כי לפעמים אני דחיינית
הי קרן
עשיתי הבוקר יצא טעים מאוד!
הבצק יצא קראסתי בחוץ אבל בפנים החלק התחתון.. קצת מושי מדי.. אשמח לעצתך.. תודה! הילדים מאוד נהנו..
נסי להבא לאפות קצת יותר
מה זה המתכון המושלם הזה?
ראיתי את הסרטון והתחלתי להריח את הריח….
הכנסתי לתנור על 250 מעלות ועד שלא יצא לי צבע יפה כמו שלך,לא הוצאתי,וכול כך פחדתי שיצאו לי קרשים
הכנתי,ותקשיבי זה כול כך קלללללללל, מה זה השלמות הזה? והקריספיות של הבאגט,והרכות בתוכו,
פשוט ואוווו! מדהימה אותי כל פעם מחדש, תודה לך יקרה!
שמחה לשמוע
היי קרן, אפשר להקפיא?
אחרי הכנה כן, ולחמם היטב לפני הגשה
היי קרן יקרה, רציתי לשאול אם יש אפשרות ליצור את הבגטים עם מילוי הגבינות ערב קודם האפיה ולהכניס לאפיה רק בבוקר , או שזה יהווה בעיה בגלל התפחה נוס׳?
קצת בעייתי
היי 🙂 נראה מתכון מושלם
שאלה – יעבוד גם בל מילוי ביכל? כבגט שלעצמו?
בטח
היי קרן
בסרטון נראה שאת שמה יותר מחצי כפית שמרים , זה בטוח המידה?
אני רוצה לאפות את הבגטים אחר הצהורים- להכין ערב קודם ולשמור במקרר או בבוקר ?
הי קרן, את מדהימה…הכנתי את הבצק והכנסתי למקרר למחרת הוצאתי לקיפול והוא בכלל לא תפח. האם בטוח שחצי כפית שמרים מספיקה? גם במתכון כתבת את הסדר של הכנסת החומרים לקופסה ואני יודעת שאסור לשמרים לגעת במלח שהמלח צריך להכנס בסוף אחרי המים…אולי בגלל זה לא תפח? בבקשה תגידי לי מה לעשות!
הי, אפשר להכין אותו דבר רק בטאבון? או שלא יילך?
אפשר
הי קרן, את מדהימה…הכנתי את הבצק והכנסתי למקרר למחרת הוצאתי לקיפול והוא בכלל לא תפח. האם בטוח שחצי כפית שמרים מספיקה? גם במתכון כתבת את הסדר של הכנסת החומרים לקופסה ואני יודעת שאסור לשמרים לגעת במלח שהמלח צריך להכנס בסוף אחרי המים…אולי בגלל זה לא תפח? בבקשה תגידי לי מה לעשות!
הי
המתכון מדוייק ממש כפי שהוא
אני מעולם לא הפרדתי שמרים ומלח
אם נראה לך שלא תפח או שהשמרים שלך לא טובים
או שלא הוספת מספיק מים
תני לבצק לעמוד בטמפרטורת החדר כמה שעות
תודה רבה. אני אנסה לעשות מה שאמרת
אם יש לי אירוע בשעות הבוקר המוקדמות, כמה זמן לפני כדאי לאפות בשביל שיישאר טרי וטעים
ממש באותו הזמן
היי, אפשר להוסיף לבצק זיתים?
כן
בטח