כמעט כל פוסט שלי על בצק ללא לישה מתחיל בזה שיש לי בצק ללא לישה במקרר שנשאר מסדנה כשלהי
אבל זה באמת נכון, כמעט תמיד יש לי במקרר בצק ללא לישה. ואת הבצק הזה הכנתי יום קודם, עם שבבי בצל מטוגן מיובש ועם צימוקים אוזבקים
לא קניתי אותם במיוחד אבל מצאתי שקית יום קודם בבית עם הצימוקים האלו והם ככ טעימים שהייתי חייבת לדחוף אותם לבצק.
הבצק תפח לו במקרר, והחלטנו בבוקר, רגע לפני סדנה שבא לנו לנסות בגטים עם בשר, ואופק בישל בשר טחון עם ירוקים,
שיצא נדיר בלי קשר לבגט, הבשר נכנס לבצק ונאפה איתו, הכנו טחינה, וכמה עלים, וכשזה יצא מהתנור צרחנו פה שזה אחד הנדירים שלנו
זה ככ טעים! שזה לגמרי עשה לנו חשק להתחיל להעביר סדנאות של בצק ובשר יחד. ממש נתן לנו את הסיפתח לעשות את זה
ואכן הן נפתחו הסדנאות (אפשר לראות כאן), וזו פעם ראשונה מאז שהתחלתי להעביר סדנאות אפייה שאני מעבירה סדנה שהיא לא חלבית
את המתכון כתבתי להתפחה יחסית מהירה של כמה שעות אבל אפשר גם להכניס את הבצק ללילה למקרר.התוצאה תהיה אותו הדבר.
אתם יכולים לוותר על התוספות בבצק אבל הטעם של הבצק עם הצימוקים והבצק המטוגן המיובש, גאוני, וחבל לוותר עליו.
זו מנה שמכינים כשרצוים לפנק ולהתפנק במשהו ממש, אבל ממש טעים.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
בגט ממולא בתבשיל בשר ומנגולד/ 4 בגטים
מצרכים למתכון:
600 גר׳ קמח לחם/חלה/פיצה/או קמח לבן רגיל (ניתן לשלב גם קמחים מלאים )
2 כפיות שמרים יבשים
3 כפות דבש
2 כפיות גדושות של מלח דק
חופן צימוקים אוזבקיים (אפשר להמיר בצימוק רגיל עדיף שחור, חמוציות, או לוותר)
1/2 כוס של שבבי בצל מטוגן מיובש
500 מ״ל מי ברז (ואם יש צורך אז עוד)
למילוי:
500 גר בשר טחון
בצל גדול חתוך לשניים ופרוס דק
שמן זית
חופן עלי תרד או מנגולד קצוצים גס
1/2 כפית פלפל שחור
1/ כפית מלח דק
1 כף כמון
חופן פטרוזליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות יפות של עגנביות מרוסקות (כמו של Mutti)
סחיטה של מיץ לימון
אופן ההכנה:
לבצק:
בקופסת פלסטיק או קערה, מערבבים קמח, מלח, דבש,שמרים יבשים, צימוקים, שבבי בצל מטוגן וחצי מכמות המים
מוסיפים לאט לאט את יתרת המים ומערבבים עם כף עץ עד שמתקבל בצק מאוד דביק אבל ללא גושי קמח
סוגרים את המכסה, ומניחים להתפחה של שעה, טובלים מעט את הידיים במים ומבצעים בבצק קיפול ראשון
תופסים פינה עם יד קצת רטובה ומקפלים אותה למרכז הבצק למעלה, חוזרים על הפעולה עם ארבעת הפינות
סוגרים שוב את המכסה ומתפיחים לעוד שעה. מבצעים שוב קיפולים בבצק. ומניחים שוב להתפחה של שעה.
לבשר: (הכמות של הבשר מספיקה למתכון כפול של הבצק, אני מכינה אותה ואחכ אוכלים אותה בבית בלי קשר לבצק)
במחבת רחבה עם שמן זית מטגנים בצל על אש נמוכה יחסית למשך 20 דקות עד שהבצל משחים ומתקרמל
מרימים את האש, מוסיפים בשר טחון, ועם כף או מזלג מפוררים את הבשר בתוך המחבת, וסוגרים את הבשר שישנה את הצבע שלו מאדום לאפור
אבל לא יותר מדי, אנחנו לא רוצים לייבש את הבשר
מוסיפים תבלינים, 1/2 כפית פלפל שחור, כפית מלח דק וכף כמון, מערבבים, מוסיפים את הירוקים, מנגולד פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים
מוסיפים עגבניות מרוסקות מערבבים שוב ומביאים לרתיחה, מורידים לאש נמוכה יותר ומבשלים עוד כ 5 דקות. אין צורך לבשל יותר מדי כי הבשר נכנס
גם לאפייה בתנור אז שלא נייבש אותו.
סוחטים קצת לימון מעל הבשר, מערבבים ומניחים עד לשימוש.
כשהבצק מוכן מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מחממים תנור ל 250 מעלות עם תבנית ריקה בתחתית התנור, אחכ נמלא אותה במים כדי לייצר לחות
מקמחים היטב היטב משטח עבודה והופכים את הקופסא עם הבצק על המשטח המקומח
אוספים את הבצק כולו כלפי מעלה למרכז, אפשר כל הזמן לקמח אותו אם קשה לכם.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים
משטחים כל חלק בצק מעט עם הידיים לרצועה רחבה, ומניחים במרכז שלו מהבשר הטחון לכל האורך, מרימים את הבצק מהצדדים ומקפלים פנימה מעל
הבשר בשלוש נקודות שונות לאורכו. (ראו סרטון מצורף פה), כך שחלק מהבשר חשוף אבל הבצק סגור כמעט כולו.
מקמחים מעט את הבגטים ומכניסים לתנור מחומם היטב, כשהתבנית יושבת בתנור מוזגים מים לתבנית שבתחתית ליצירת לחות
סוגרים את התנור ואופים את הבגטים למשך 25-35 דק תלוי בתנור שלכם
הבגטים אמורים להיות שזופים למראה.
מגישים עם טחינה וירק בצד, זה חלום.
2 Comments
נראה נהדר. אם מכינים בצהריים לארוחת ערב, האם החימום לא מייבש את המאפה?
תודה
לחמם על 150 מעלות 30-35 דק