לחמים ומאפיםשבועות

בואיקוס גבינה

אפריל 27, 2020 60 Comments

לא מאמינה שלקח לי כל כך הרבה זמן להעלות מתכון של לחמניות הגבינה האלו לבלוג.

אני באה מבית בולגרי, וסיפרתי יותר מפעם אחת בבלוג כמה אהבתי את המטבח ואת האוכל של סבתא שלי

הבולגריה, וככל שעובר הזמן, בא לי יותר ויותר לחזור לשורשים ולאפות דברים שלה.

היום, שזה גם יום ההולדת שלי, אפיתי בבוקר את הלחמניות (העליתי הכל מצולם לסטורי כאן)

והבית הוצף בריח מטורף של ילדות, התרגשתי ממש ונזרקתי עם הריח ישירות למטבח הקטן

והקסום של סבתא שלי, ריח של שבת בבוקר.

לחמניות גבינה, הבולגרים קוראים להן בואיקוס, שמכינים מבצק ללא שמרים,

רק מערבבים כמה חומרים יחד ומכניסים לתנור, כל כך קל, כל כך טעים וממכר.

מושלם לארוחת בוקר,בראנץ או ערב קלילה.

בואיקוס גבינה/כ 20-25 לחמניות 

מצרכים למתכון:

250 גר' גבינה לבנה (5 או 9%)

200 גר' חמאה רכה

100 גר' בולגרית/פטה מפוררת

1 ביצה (חלבון וחלמון מופרדים)

150 גר' גבינת קשקבל או פרמזן

300 גר' (2כוסות+2 כפות) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

3/4 כפית מלח

לעיטור:

שומשום

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

בקערה מערבבים חמאה רכה, גבינה לבנה, חלבון, גבינה בולגרית, קשקבל (אפשר להשאיר חופן בצד

כדי לפזר על הלחמניות לפני אפייה), קמח מלח ואבקת אפייה .

מערבבים היטב, הכי נח עם הידיים, לבצק אחיד. לבצק יהיה מרק רך ונעים אך יציב.

בעזרת הידיים קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג ומניחים על תבנית אפייה.

שומרים על רווחים קטנים.

מברישים את הלחמניות בצידם העליון בחלמון ביצה, ומפזרים קצת קשקבל או שומשום.

אופים כ 20-25 דקות עד שהלחמניות זהובות.

אוכלים חם.

את הלחמניות אפשר לשמור בפריזר, חשוב להקפיא אותן כשהן טריות, להפשיר ולחמם לפני שאוכלים.

הן מעולות גם אחרי הקפאה.

 

**אפשר להמיר קמח ואבקת אפייה ב 300 גר' קמח תופח

**תרגישו חופשי לשחק עם סוגי הגבינות,גם קוטג' הולך, טוב טעם וכו…

**למי שאוהב, אפשר להוסיף לבלילה זיתים קצוצים

 

 

Print Friendly, PDF & Email

60 Comments

שירלי צ'רנצקי אפריל 27, 2020 at 10:23 pm

הי. נראה מדהים!!!!
אפשר להחליף את הקמח + אבקת אפייה בקמח תופח? אותה הכמות?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 10:27 pm

בטח! הוספתי גם במתכון

Reply
סבינה אפריל 30, 2020 at 10:49 am

שלום ! אפשר להכין את המתכון ללא גלוטן ?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 10:55 am

אני מניחה שאפשר עם קמח ללא גלוטן

Reply
לריסה אפריל 30, 2020 at 12:58 pm

מזל טוב ליום הולדתך עד 100 כ 20 באפיה מושלמת

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 2:18 pm

תודה לריסה

Reply
תמר אפריל 30, 2020 at 9:27 am

מזל טוב !
ואיחולי בריאות ויצירתיות !

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 10:39 am

תודה תמר

Reply
Yael מאי 27, 2020 at 8:22 pm

סליחה על הבורות, קמח תופח זה במקום קמח + אבקת אפייה?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:25 am

בדיוק

Reply
יובל מאי 11, 2020 at 1:31 pm

היי, ניתן להוריד מכמות החמאה?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 2:37 pm

אפשר להפחית 1/4 כמות

Reply
לאה גלעד אפריל 30, 2020 at 10:38 am

היי קרן, הבויקוס נראים נפלא. שאלה: אם אעשה אותם עם קמח מלא צריך לשנות משהו במתכון?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 10:39 am

לא לשנות, אם העיסה תהיה קצת דחוסה תוסיפי מעט יוגורט או חלב לדלל

Reply
עדי מאי 26, 2020 at 6:00 pm

לא בדיוק הבנתי. הביצה נכנסת או לא נכנסת למתכון? אמרת להפריד…

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 8:43 pm

החלבון נכנס פנימה
החלמון להברשה מעל

Reply
דליה אפריל 30, 2020 at 10:58 am

יום הולדת שמח

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 10:59 am

תודה דליה

Reply
אלונה מאי 26, 2020 at 8:41 pm

אפשר לשמור את הבצק במקרר ולאפות רק למחרת?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 8:44 pm

כן

Reply
קרן יוני 12, 2020 at 9:17 pm

הכנתי עכשיו ויצא מעולה!!
אני רוצה לשמור אותן כדי לקחת לפיקניק מחר בבוקר ולחמם שוב לפני שנצא, איך הכי כדאי לשמור? במקרר? בחוץ?
תודה רבה! (:

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 9:30 pm

מקרר

Reply
סיסי אפריל 30, 2020 at 11:49 am

קרן יקרה,
ראשית המון מזל טוב ליומולדת, ברכות ואיחולים לבריאות איתנה, הרבה עבודה יצירתית ומתכונים נפלאים.
אני לא ממוצא בולגרי, אבל מ-ת-ה על בואיקוס ועוד מאכלים ומאפים של העדה הנפלאה הזו. תודה על השיתוף במתכון של סבתך. וכמובן, יומולדת שמח

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 2:22 pm

תודה רבה סיסי שימחת מאוד

Reply
גוני מאור אפריל 30, 2020 at 11:55 am

זה יכול לעבוד גם עם קמח כוסמין? אם כן צריך להוסיף/ להוריד משהו?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 2:22 pm

אפשר 50% ולהוסיף קצת יוגורט או חלב אם הלילה לא מתאחדת

Reply
לריסה אפריל 30, 2020 at 12:56 pm

נראה מצוין, האם יצא טוב בשילוב קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 2:18 pm

50% כן ואם צריך להוסיף קצת חלב או יוגורט

Reply
פזית שור מאי 1, 2020 at 12:25 pm

מאוד אוהבת את המתכונים המדויקים והטעימים שלך. ואת התמונות המהממות

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 1:01 pm

תודה רבה!

Reply
טלי מאי 1, 2020 at 8:37 pm

הי קרן,
הבואיקוס יצאו כל כך טעימים, אי אפשר להפסיק לאכול אותם!
את חושבת שאפשר להפחית בכמות החמאה? זה מרגיש קצת שמן מדי..
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 11:39 pm

אני חושבת שאחת הסיבות שהם ככ טעימים זה בגלל החמאה :])

Reply
רינה כהן יוני 5, 2020 at 2:17 pm

אפשר להמיר את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם יוני 5, 2020 at 5:11 pm

אפשר לנסות לא ניסיתי סלי מאמינה שכן

Reply
זיוה מאי 2, 2020 at 3:24 pm

נהניתי לנסות והצלחתי בגדול!
אני לא מומחית לאפיה וזה מרשם שאי אםשר לטעות בו
רל וקולע
רק הם באמת ׳מסוכנים׳ על השולחן

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 4:48 pm

תודה זיוה

Reply
ורדה מאי 7, 2020 at 6:06 pm

קרן , פצצה של מתכון לבואיקוס יצא טעים טעים פשוט נחטף , נכנסו לרשימת המאפים של המשפחה תענוג ,תודה

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 6:14 pm

שמחה מאוד ורדה תודה!

Reply
סמי מאי 8, 2020 at 6:54 am

היי, האם אפשר להכין עם קמח תופח לפסח?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 8:31 am

בטח

Reply
עינב מאי 8, 2020 at 7:33 am

הי! האם אפשר להכין את הבצק ערב קודם כדי שבבוקר אגלגל ישר לתנור?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 8:30 am

לא אפשרי יש בבצק אבקת אפייה לא חושבת שיחזיק

Reply
לימור מאי 9, 2020 at 11:20 am

יצא נפלא. תודה רבה

Reply
Tehila מאי 14, 2020 at 9:38 am

אפשר להכין עם קמח לחם?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 10:04 am

לא

Reply
חן מאי 16, 2020 at 9:28 am

היי, הכנתי את הלחמניות והן ממש השתטחו לי באפיה בתנור, יש לך מושג למה?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 9:38 am

אולי שינית משהו? אבקת אפייה?

Reply
חן מאי 16, 2020 at 1:46 pm

הורדתי טיפונת את החמאה, א. אפיה כפי שרשום במתכון

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 2:39 pm

אז אולי בגלל החמאה, כמה זה טיפה?

חן מאי 17, 2020 at 11:36 am

הורדתי 20-25 גרם, לא יותר מזה

בתאל חולב מאי 15, 2020 at 10:09 am

מתכון מושלם!
תודה רבה

Reply
בת-חן מאי 18, 2020 at 9:17 pm

נראה מצוין, חייבת לנסות אחרי הפיתות והלחמניות המושלמות שלך. איך כדאי לחמם לפני ההגשה? מתכננת לאפות יום לפני החג או בשעות הבוקר המוקדמות ואצה לחמם לארוחת ערב

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 9:23 pm

את יכולה להקפיא ולחמם אחר הפשרה בתנור או לא להקפיא ובכל זאת לחמם שוב בתנור לפני הגשה

Reply
נעמה מאי 27, 2020 at 10:46 pm

אחרי כל מיני מתכוני בואיקוס שניסיתי, הכנתי את שלך היום פעם ראשונה, וכולם הכריזו ש"אלה הבואיקוס הכי טעימים שהיו פה אי פעם!" אז תודה וחג שמח!

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:22 am

משמח ממש נעמה תודה

Reply
vered gelber מאי 28, 2020 at 3:12 pm

יצאו מעולים ,תודה על המתכון !!!!

Reply
רחל אוגוסט 22, 2020 at 1:54 pm

איזה טעים זה, אסון!

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2020 at 2:45 pm

לגמרי אסון

Reply
אתי זן ספטמבר 5, 2020 at 12:34 pm

רציתי לבדוק אם המתכון של הבואיקוס של אמא שלי זהה לשלך, וכן … והטעם אמא'לה מושלם, חשבתי שאצטרך להקפיא וכאלה, אין את מי להקפיא, טוב כולנו קמנו מורעבים. מתכון מושלם, כמו כל המתכונים שלך. ❤❤❤

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2020 at 3:22 pm

איזה כייף אתי תודה

Reply

Leave a Comment