לא מאמינה שלקח לי כל כך הרבה זמן להעלות מתכון של לחמניות הגבינה האלו לבלוג.
אני באה מבית בולגרי, וסיפרתי יותר מפעם אחת בבלוג כמה אהבתי את המטבח ואת האוכל של סבתא שלי
הבולגריה, וככל שעובר הזמן, בא לי יותר ויותר לחזור לשורשים ולאפות דברים שלה.
היום, שזה גם יום ההולדת שלי, אפיתי בבוקר את הלחמניות (העליתי הכל מצולם לסטורי כאן)
והבית הוצף בריח מטורף של ילדות, התרגשתי ממש ונזרקתי עם הריח ישירות למטבח הקטן
והקסום של סבתא שלי, ריח של שבת בבוקר.
לחמניות גבינה, הבולגרים קוראים להן בואיקוס, שמכינים מבצק ללא שמרים,
רק מערבבים כמה חומרים יחד ומכניסים לתנור, כל כך קל, כל כך טעים וממכר.
מושלם לארוחת בוקר,בראנץ או ערב קלילה.
בואיקוס גבינה/כ 20-25 לחמניות
מצרכים למתכון:
250 גר' גבינה לבנה (5 או 9%)
200 גר' חמאה רכה
100 גר' בולגרית/פטה מפוררת
1 ביצה (חלבון וחלמון מופרדים)
150 גר' גבינת קשקבל או פרמזן
300 גר' (2כוסות+2 כפות) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כפית מלח
לעיטור:
שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
בקערה מערבבים חמאה רכה, גבינה לבנה, חלבון, גבינה בולגרית, קשקבל (אפשר להשאיר חופן בצד
כדי לפזר על הלחמניות לפני אפייה), קמח מלח ואבקת אפייה .
מערבבים היטב, הכי נח עם הידיים, לבצק אחיד. לבצק יהיה מרק רך ונעים אך יציב.
בעזרת הידיים קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג ומניחים על תבנית אפייה.
שומרים על רווחים קטנים.
מברישים את הלחמניות בצידם העליון בחלמון ביצה, ומפזרים קצת קשקבל או שומשום.
אופים כ 20-25 דקות עד שהלחמניות זהובות.
אוכלים חם.
את הלחמניות אפשר לשמור בפריזר, חשוב להקפיא אותן כשהן טריות, להפשיר ולחמם לפני שאוכלים.
הן מעולות גם אחרי הקפאה.
**אפשר להמיר קמח ואבקת אפייה ב 300 גר' קמח תופח
**תרגישו חופשי לשחק עם סוגי הגבינות,גם קוטג' הולך, טוב טעם וכו…
**למי שאוהב, אפשר להוסיף לבלילה זיתים קצוצים
136 Comments
הי. נראה מדהים!!!!
אפשר להחליף את הקמח + אבקת אפייה בקמח תופח? אותה הכמות?
בטח! הוספתי גם במתכון
איזה טעים, וואו!! אני דווקא אפיתי עד שהשחים, יצא עם מעטה קריספי שווה 🙂
עשיתי כמה שינויים
בטעות שמתי ביצה שלמה ולא רק חלבון..
השתמשתי בקמח כוסמין מלא.
לא שמתי גבינה בולגרית
יצא פשוט מושלם!
נשמע שווה
מה אפשר לשים במקום פטה/בולגרית? שיתאים להריונית 🙂
מה הבעיה בפטה או בולגרית להריונית ?
הבעיה עם גבינות במים (פטה בולגרית…) שיש יותר סיכון שזה יתקלקל. אבל אם מדובר באפייה אין אם זה בעיה בגלל החימום בטמפ׳ גבוהה
שלום ! אפשר להכין את המתכון ללא גלוטן ?
אני מניחה שאפשר עם קמח ללא גלוטן
כן… הכנתי והכל סבבה….
יש מתכון ברזיאלאי דומה ממש שמשתמש בקמח טפיוקה. זה נקרא פאו די קז'ו. טעים ממש
מכירה והכנתי 🙂
מזל טוב ליום הולדתך עד 100 כ 20 באפיה מושלמת
תודה לריסה
אפשר להפחית את כמות החמאה?
אפשר להמיר חלק ממנה בשמן זית או להוריד מעט סביב 50 גר׳
הי קרן:)
כמה מתוך כל הכמות ניתן להמיר בשמן זית?
חצי
שלום קרן, הלחמניות השתטחו לי, לא שמרו על צורה עגולה נפוחה. מדוע?
השתמשת בקמח תופח ? זה קורה לפעמים בגלל זה , אבל מה זה משנה בעצם? הן טעימות ויפות בכל מצב
היי,
אפשר להקפיא את הבצק שנשאר לי אחרי האפייה?
בטח
אפשר להחליף את הגבינה הלבנה ביוגורט? אין להשיג גבינה לבנה בהונג קונג:-(
כן בטח
עדיף יוגרט סמיך
מזל טוב !
ואיחולי בריאות ויצירתיות !
תודה תמר
סליחה על הבורות, קמח תופח זה במקום קמח + אבקת אפייה?
בדיוק
האם ניתן להחליף את הגבינה הלבנה בגבינת טוב טעם?
בהחלט
ארוחת הערב המועדפת על הילדים שלי (-: אם ראיתי נכון בסרטון בשונה ממה שרשום במתכון לא הפרדת בין החלבון לחלמון. אפשר לוותר על ההפרדה?
נכון, הכנסתי פנימה ביצה שלמה אבל אז הייתי צריכה עוד ביצה כדי להבריש את הלחמניות מבחוץ
היי, ניתן להוריד מכמות החמאה?
אפשר להפחית 1/4 כמות
היי קרן, הבויקוס נראים נפלא. שאלה: אם אעשה אותם עם קמח מלא צריך לשנות משהו במתכון?
לא לשנות, אם העיסה תהיה קצת דחוסה תוסיפי מעט יוגורט או חלב לדלל
לא בדיוק הבנתי. הביצה נכנסת או לא נכנסת למתכון? אמרת להפריד…
החלבון נכנס פנימה
החלמון להברשה מעל
יום הולדת שמח
תודה דליה
אפשר לשמור את הבצק במקרר ולאפות רק למחרת?
כן
הכנתי עכשיו ויצא מעולה!!
אני רוצה לשמור אותן כדי לקחת לפיקניק מחר בבוקר ולחמם שוב לפני שנצא, איך הכי כדאי לשמור? במקרר? בחוץ?
תודה רבה! (:
מקרר
קרן יקרה,
ראשית המון מזל טוב ליומולדת, ברכות ואיחולים לבריאות איתנה, הרבה עבודה יצירתית ומתכונים נפלאים.
אני לא ממוצא בולגרי, אבל מ-ת-ה על בואיקוס ועוד מאכלים ומאפים של העדה הנפלאה הזו. תודה על השיתוף במתכון של סבתך. וכמובן, יומולדת שמח
תודה רבה סיסי שימחת מאוד
זה יכול לעבוד גם עם קמח כוסמין? אם כן צריך להוסיף/ להוריד משהו?
אפשר 50% ולהוסיף קצת יוגורט או חלב אם הלילה לא מתאחדת
נראה מצוין, האם יצא טוב בשילוב קמח כוסמין?
50% כן ואם צריך להוסיף קצת חלב או יוגורט
מאוד אוהבת את המתכונים המדויקים והטעימים שלך. ואת התמונות המהממות
תודה רבה!
הי קרן,
הבואיקוס יצאו כל כך טעימים, אי אפשר להפסיק לאכול אותם!
את חושבת שאפשר להפחית בכמות החמאה? זה מרגיש קצת שמן מדי..
תודה!
אני חושבת שאחת הסיבות שהם ככ טעימים זה בגלל החמאה :])
אפשר להמיר את החמאה בשמן?
אפשר לנסות לא ניסיתי סלי מאמינה שכן
נהניתי לנסות והצלחתי בגדול!
אני לא מומחית לאפיה וזה מרשם שאי אםשר לטעות בו
רל וקולע
רק הם באמת ׳מסוכנים׳ על השולחן
תודה זיוה
קרן , פצצה של מתכון לבואיקוס יצא טעים טעים פשוט נחטף , נכנסו לרשימת המאפים של המשפחה תענוג ,תודה
שמחה מאוד ורדה תודה!
שבוע טוב, האם אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים?
לא זה לא יעבוד פה
היי, האם אפשר להכין עם קמח תופח לפסח?
בטח
קרן הכנתי לילדים לגן יצא מושלם טרפו את הכל תודה לך אלופה
תודה יפה
הי! האם אפשר להכין את הבצק ערב קודם כדי שבבוקר אגלגל ישר לתנור?
לא אפשרי יש בבצק אבקת אפייה לא חושבת שיחזיק
יצא נפלא. תודה רבה
אפשר להכין עם קמח לחם?
לא
היי, הכנתי את הלחמניות והן ממש השתטחו לי באפיה בתנור, יש לך מושג למה?
אולי שינית משהו? אבקת אפייה?
הורדתי טיפונת את החמאה, א. אפיה כפי שרשום במתכון
אז אולי בגלל החמאה, כמה זה טיפה?
הורדתי 20-25 גרם, לא יותר מזה
מתכון מושלם!
תודה רבה
נראה מצוין, חייבת לנסות אחרי הפיתות והלחמניות המושלמות שלך. איך כדאי לחמם לפני ההגשה? מתכננת לאפות יום לפני החג או בשעות הבוקר המוקדמות ואצה לחמם לארוחת ערב
את יכולה להקפיא ולחמם אחר הפשרה בתנור או לא להקפיא ובכל זאת לחמם שוב בתנור לפני הגשה
אחרי כל מיני מתכוני בואיקוס שניסיתי, הכנתי את שלך היום פעם ראשונה, וכולם הכריזו ש"אלה הבואיקוס הכי טעימים שהיו פה אי פעם!" אז תודה וחג שמח!
משמח ממש נעמה תודה
יצאו מעולים ,תודה על המתכון !!!!
איזה טעים זה, אסון!
לגמרי אסון
רציתי לבדוק אם המתכון של הבואיקוס של אמא שלי זהה לשלך, וכן … והטעם אמא'לה מושלם, חשבתי שאצטרך להקפיא וכאלה, אין את מי להקפיא, טוב כולנו קמנו מורעבים. מתכון מושלם, כמו כל המתכונים שלך. ❤❤❤
איזה כייף אתי תודה
השתמשת בבולגרית מעודנת?
אני משתמשת כל פעם בסוג אחר וכולן יוצאות מעולה
טעים ממש! תודה רבה (:
חוסל בזמן שפיניתי מקום להקפאה!!
מתכון מעולה !! לחמניות מדהימות !
תודה לך ❤️ את אלופה!!!!!!
תודה❤️
הי קרן מדהימה
איזו גבינה יכולה לשמש כתחליף לגבינה לבנה בחו״ל? ריקוטה אולי?
זו שאלה למתכון הזה אבל גם לעוגות גבינה.
תודה!
אפשר להחליף את הגבינה הלבנה ביוגורט?
אני חושבת שזה ייצא מאוד נוזלי ולא סמיך, אפשר להמיר חלקית
היי קרן, אם אני עושה עם קמח ללא גלוטן עדיף את המתכון הזה או את הלחמניות גבינה הכשרות לפסח שפרסמת? תודה על הכל
אני מכינה את המתכון המושלם הזה כבר 4 פעמים.
מדייקת בכמויות עד רמת המיליגרם
גם החמאה רכה אך לא מומסת.
ולמרות זאת כל פעם מחדש הבצק רך אך לא יציב.
מה עושיםםם
זה בצק מאוד מאוד רך ודביק לכולנו
אם לא נח לך לעבוד איתו שימי קצת קמח על הידיים
היי! מתכון מעולה! לצערי אבל הבויקוס שלי בתנור מתרחבות ולא שומרות על המראה הכדורי שלהם מה אני לא עושה נכון?
משתמשת בקמח תופח אולי ?
לא שמתי קמח רגיל ואבקת אפייה:(
נסי להוסיף קמח יותר ממה שכתוב שיעזור בייצוב שלהם
היי קרן, האם ניתן להקפיא את הבצק לפני אפייה ולהכין לאחר כמה ימים?
כן בטח
יצא פצצה! תודה על המתכון
תודה אורית
שלום קרן,
המתכונים כאן ו ספרך ברורים, מדוייקים וטעימים.
לחמניות הגבינה (בואיקוס) יצאו פחוסים ולא
כלחמניות.
איפה טעיתי?
ירדן
השתמשת בקמח תופח ?
האם אפשר להשתמש בגבינה צהובה במקום קשקבל?
כן בטח
אפשר
טעים ממש! תודה רבה (:
היי! מתכון מעולה! קצת הכנתי כמה פעמים ובאמת הצלחה.
רציתי לשאול אם אפשרי להכין בלי ביצים? או אם אפשר להחליף אותן במשהו (אלרגיה).
לא ניסיתי בלי
אין לי ככ המלצה
בתמונה הבואיקוס תפוחים ושמנים והאפיה אצלי נם יצאו שטוחים לגמרי מה הסיבה
אולי השתמשת בקמח תופח? תמיד משטיח אותם
או שזה עניין של עיצוב ושל נוזלים בבצק
למה באפיה הן משטתחות ולא יוצאות כמו בתמונה?
אולי השתמשת בקמח תופח? הוא משטח יותר
האם אפית בנינג'ה?
תנור רגיל
אפשר לשים זית שלם בפנים? כמו זית בבית?
בטח
איזה אחוז הבולגרית ?
אני רק הערה: רצוי לתת ל"בלילה" לנוח במקרר 10-15 דקות, ככה הבצק יותר נוח לעבודה.
ניסיתי לעבוד עם הבצק ישר אחרי הלישה והוא היה דביק ולא נוח.
נשמע מעולה, קצ'קבל כמו שסבתא מטי שלי אמרה 🙂
תודה
אין על סבתא מטי:-) גם לנו היתה אחת כזו
וגם לנו! סבתא מטי עם ל׳ במבטא וח׳ במקום ה׳ ובצק עלים מהסרטים. געגועים
האם אפשר להחליף את הפטה/בולגרית במשהו ?
אין לנו בבית.
כל גבינה שיש
אפשר להחליף את הגבינה הלבנה ביוגורט? אין להשיג גבינה לבנה בהונג קונג:-(
אני מתגורר בהונג קונג, אימי היתה בולגריה והכנתי את המתכון שלך הבוקר, החלפתי 50 גרם קמח בקמח מלא. יצא אדיר, אפילו יותר טעים מאשר בתמונות 🙂 תודה רבה רבה, ממש החזרת אותי לילדות.
איזה משמח שבזכות המתכון הזה עשינו לך קצת בית
תודההה
היי
הלינק לסטורי לא עובד, יש סרטון של ההכנה איפשהו?
תודה
הי
תודה, אנחנו מאוד אוהבים את המתכון הזה
יש דרך להפוך אותו לכשל״פ?
קמח מצות
קמח תפוחי אדמה?
(זה מה שיש לי כרגע)
תודה מראש
יש באתר מתכון שנקרא לחמניות גבינה לפסח , זה אותו הדבר בגרסת כשלפ
יצא נפלא – תודה רבה !
תודה מיכל