img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
מתכונים כללי

בורמוליקוס-לביבות מצה של הבולגרים

מרץ 30, 2021 | 24 תגובות

img

24 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
אביחי גלדצהלר
starstarstarstarstar
מרץ 31, 2021 בשעה 09:44

היי קרן, תודה על המתכון! שתי שאלות: א. הלביבות יוצאות לי רכות מבפנים, זה בסדר או שצריך עוד זמן טיגון? כמה דקות את מטגנת כל צד? ב. כשהסירופ התקרר הוא התקשה, אז לא עדיף להכין אותו ממש בצמוד לאכילה? תודה רבה.

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 31, 2021 at 8:36 pm

הי אביחי עונה קצת באיחור אם הן רכות מבפנים מדי סימן שהאש חמה מדי ויש להוריד מעט את הלהבה לבינונית . לגבי הסירופ אם הוא מתקשה אכן אפשר מעט לחמם אבל לא יותר מדי אחרת עד לביבות חמות והסירופ חם זה ממש שואף בפה

השב
User Avatar
אביחי גלדצהלר
אפריל 1, 2021 at 7:41 am

תודה רבה! חג שמח :)

השב
User Avatar
נאירה
אפריל 28, 2023 at 11:51 am

גם של הגאורגים אותו הדבר

השב
User Avatar
ניצה ה
אפריל 23, 2024 at 9:08 am

גם אצלנו אוכלים הרבה בורמליקוס בפסח. (בולגרים אלא מה?) עם ריבת תות ביתית דווקא. אנחנו משדרגים עם קצח,גבינת פרמזן מגוררת, וגולת הכותרת כמהין.ממרח או שמן.וואו זה טעים.

השב
User Avatar
לאה פסי אבן
starstarstarstarstar
אפריל 1, 2021 בשעה 21:58

אצל הורי הבולגרים לא היו מכינים סירופ סוכר, אלא פשוט טובלים בסוכר. אצלנו אוהבים גם עם ריבה לפעמים. אוכלים עם ביצה קשה חומה (מבשלים עם קפה שחור) ליד. לאורך הדנים ניסיתי לאפות ולחסוך את הקלוריות בטיגון, מוכרחה לאמר שיוצא לא רע בכלל בתנור.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 2, 2021 at 12:19 pm

תודה על השיתוף לאה

השב
User Avatar
גילה דקל
starstarstarstarstar
אפריל 2, 2021 בשעה 07:40

שלום לך קרן. עם כל הכבוד, ויש, בורמואליקוס (אלה הכתיב וההגיה הנכונים) אינם רק של הבולגרים אלא של כל היהודים יוצאי ספרד, ובעיקר של יהודי הבלקן - טורקיה, יוון, בולגריה וכו'. אני בת למשפחה טורקית-יוונית, ואני אוכלת בורמואליקוס בפסח מאז ומתמיד ולמדתי להכין אותם מסבתא שלי, שמן הסתם למדה מאמא שלה וכן הלאה. חג שמח.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 2, 2021 at 12:18 pm

אין קשר לכבוד:-) בבית קראו להם בורמוליקוס, עם א או בלי, ומבחינתי כילדה שגדלה בבית בולגרי הן מבולגריה, וחלילה לא להעליב יוצאי ספרד אחרים,שכן המאכלים שלנו ממש דומים, והכי חשוב טעימים, ועוד יותר חשוב, שאין מה להיעלב ממני. חג שמח

השב
User Avatar
לימור
אפריל 3, 2021 at 4:36 pm

קרן, כל מילה שלך מדויקת והחזירה אותי לילדות שלי. יום למחרת סדר הפסח ארוחת הבוקר היא בורמוליקוס( בהגיה שאת כתבת, אני מבית בולגרי). שתי צלחות מונחות על השולחן, באחת ערימה של בורמוליקוס שטובלים בתמיסת מי סוכר ובשניה בורמוליקוס מלוחים עם פלפל שחור, לצד ביצה קשה. ברור לגמרי באיזה בורמוחיקוס בחרתי כילדה לארחות הבוקר.... :)

השב
User Avatar
Rina
starstarstarstarstar
אפריל 3, 2021 בשעה 09:31

אני מכינה בורמוליקוס כל פסח וזה ממש תענוג לחיך. אנחנו זורים סוכר מעל או ריבה . אני גרה בדרא"פ ואכילת הבורמוליקוס מסמלת לי את הבית , את הארץ ומעלה הגעגועים בלי סוף.... .

השב
User Avatar
אלומה
starstarstarstarstar
אפריל 20, 2021 בשעה 14:49

יש ליוונים לביבות דמות נקראה בומואלוס , יחסים מעט שונים אבל רעיון דומה! אצלנו כל המשפחה מתכנסת בבוקר שלאחר ליל הסדר לברנץ בומואלוס עם גבינות, ריבות והכי חשוב מי סוכר מעל! יש לנו אפילו מחבת מיוחד שסבא שלי הכין עם שקעים שעוזרים לצורה אחידה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 21, 2021 at 12:46 am

בהחלט ממש כמו הבולגרים :)

השב
User Avatar
שירלי
starstarstarstarstar
אפריל 8, 2022 בשעה 19:19

היי קרן! כנצר לאבא בולגרי גאה- גם אצלנו אכלו תמיד בורמוליקוס בבוקר שלמחרת הסדר. אני מכינה את הבורמוליקוס בדיוק כמוך! אני אוהבת יותר את הגרסה המלוחה יותר. ובדרך כלל מוסיפה לתערובת גם תרד וגבינה בולגרית. יוצא מאוד טעים ומשמיןןןןןןן

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 9, 2022 at 2:03 pm

תודה שירלי

השב
User Avatar
גלית
starstarstarstarstar
אפריל 16, 2022 בשעה 10:14

הכי טעים בעולם! אנחנו מכינים קצת שונה מוסיפים קשקבל ובולגרית ואוכלים עם סילאן תמרים. יש גם מינה בשר ותפוחי אדמה ומינה גבינות עם סילאן בתנור שכל החג מככב... קל לעבור את החג עם האוכל המושלם הזה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2022 at 1:34 pm

כן אני מכירה את הגרסאות האלו מהרבה עוקבים שכותבים לי -) משמח לדעת שזה מסורתי בעוד המון בתים

השב
User Avatar
מרים ראוך
starstarstarstarstar
אפריל 8, 2023 בשעה 13:14

הי קרן, לא משנה איך קוראים להן בכל אחת מתפוצות הבלקן העיקרון זהה - טעים וממכר. שאלה: אפשר להכין כמות יום קודם ולחמם בתנור למחרת? מרים ראוך קרית טבעון

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 8, 2023 at 1:30 pm

נכון הן תמיד שוס... אני ממליצה להכים טרי טרי וחם, אפשר גם לחמם אבל אין טעים יותר מהן כשהן יוצאות חמות מהמחבת

השב
User Avatar
גילי
starstarstarstarstar
דצמבר 10, 2023 בשעה 21:11

היי קרן קודם כל כבולגריה לבולגריה, את אלופה! ועכשיו לשאלה קצת מוזרה...אני עומדת להשתתף בתוכנית אוכל לפסח, אני רוצה להגיש קינוח (מבית ילדותי) : בומוולוס, חייבת רעיון לצורת הגשה עם איזה רוטב מתוק שווה שאמור להיות פרווה.. שייתן איה חדשנות למנה. פליזזז help

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 14, 2023 at 10:14 am

נסי להטחון דק את המצות ולעצב אותם למעין מקלות ארוכים ואז לטגן ואחרי אפייה אפשר לטבול ברוטב הכי טעים סירופ סוכר אולי תוסיפי לו וניל

השב
User Avatar
אורית
starstarstarstarstar
אפריל 18, 2024 בשעה 14:24

סבתא שלי היתה מכינה סירופ סוכר ומשרה את הבורמוליקוס לפני ההגשה. קערה גדולה של בורמוליקוס ספוגים בסירופ סוכר. צלחות היו מיותרות ביום הזה. אכלנו ישר מהקערה היינו קוראים להם 'צוללנים' . השנה אכין גם.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 18, 2024 at 3:38 pm

כמו שצריך

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img