נכון הכנתי מל סוגים של בורקס, ונכון שבורקס זה משהו שאני לעולם לא יגיד לו לא
ונכון שזה הכי קל בעולם להכין בורקס מעלי פילו, ויש מליון צורות, ומליוני מליות שונות,
וזה כאילו אף פעם לא מספיק. תמיד בא לי עוד בורקס, עוד גרסה, עוד מלית,
קצת לשנות,וזה כל כך כייף לרדת על תבנית כזו.איכשהו המלית הזו של הבורקס יצאה
לי פייבוריט לגמרי, יש בה משהו קליל ולא משתלט, טעים ולא כבד.
הנחת העלים נעשית ברשלנות שהכי מתאימה לי, והעבודה פה סופר קלה.
גם אם העלים קצת נקרעים ולא מצליחים למשוך דף אחד לבד ויוצאים לכם שניים שנדבקו
יחד, אף אחד לא ישים לב. תהנו מהקלות שלו ומהטעם המושלם.
בורקס ביתי במילוי גבינות/ בורקס אחד משפחתי בתבנית מלבנית 25*30
מצרכים למתכון:
חבילה עלי פילו מופשרת לילה במקרר
150 גר׳ בולגרית או פטה מפוררת
150 גר׳ קשקבל
1 גביע קוטג׳ 250 גר׳
מיכל גבינת שמנת פילדלפיה
2 ביצים גודל L
כוס חרוזי זיתים / זיתים קצוצים
מלח
פלפל
לציפוי:
ביצה גודל L
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב
50 גר׳ חמאה מומסת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. זה הזמן לבדוק שהתבנית שלכם
מתאימה לגודל העלים ואם לא אתם תמיד תוכלו להכניס אותם קצת מקופלים פנימה.
פורסים עלה פילו על משטח, ומברישים אותו בשמן זית או ספריי שמן, ומניחים בתבנית על התחתית
ומהדקים אותו.
מניחים מעליו עוד עלה ומברישים גם אותו, חוזרים על הפעולה עם עוד 4 עלים.
ומפזרים מעל העלים באופן שווה ואחיד את מלית הגבינה שלנו.
שוב מברישים עלים בשמן זית או בספריי שמן, הפעם יספיקו לנו 5 עלים.
ומניחים אותם בתבנית מעל המלית.
בקערה קטנה טורפים את חומרי הציפוי.
מברישים את העלים בציפוי ואת מה שנשאר פשוט שופכים מעל באופן אחיד.
בעזרת סכין חדה חותכים את העלים לריבועים בינוניים לאורך ואז לרוחב.
אופים כ -40 35 דק׳ עד שהעלים שחומים למראה.
מגישים חם חם עם עם ירקות וביצים קשות בצד.
**את הגבינות אפשר להמיר בגבינות שיש לכם בבית ואתם אוהבים, אני אוהבת את הגרסה
הזו בדיוק כמו שהיא.
59 Comments
הביצים במילוי הם כבר קשות?
לא, ביצים לא מבושלות
הי קרן כמה גרם זה מיכל פילדלפיה?
125 גר
תודה קרן על מתכונים מעולים! האם אפשרי להחליף את הפילו בבצק עלים?
לקחת בחשבון שבצק עלים לוקח לו יותר זמן להיאפות
מומלץ להוסיף ביצים טריות טרופות לתערובת גבינות, כשאלופים. כמו בעוגות גבינה. זה מסייע ליצירת תערובת הומוגנית ונימוחה. ואף יציבה. ללא ביצים התערובת תתפרק בחום.
תודה על הטיפ לימור, התערובת הזו יצאה ככ טעימה שלא ראיתי צורך להוסיף ביצים ממליצה לנסות
סליחה קרן, את צודקת. יש 2 ביצים בתערובת. משום מה לא ראיתי את זה בהתחלה אלא רק את הביצים בציפוי.
כמובן שזו תערובת מוצלחת.
הי!! נראה כמו חלום…
אפשר לוותר על החלב בציפוי??
נראה מדהים !!! רציתי לשאול אם אפשר להפחית ביצה אחת מהמלית ? תודה ❤️
אפשר
קרן יקרה, מה אפשר במקום גביע פילדלפיה? לערי לא מוצאת
איזה עלי פילו, של איזו חברה
המצוננים הם של שימרית
באנגלית מה זה קשקבל?
Caciocavallo באיטלקית
"אגיד" ולא "יגיד". "אני לעולם לא אגיד". עברית שפה יפה, נא לא לקלקל, גם במטבח.
אבל זה המטבח שלי
כה צודקת ♥️
אני יגיד לך שאת מהממתאיזה מתכון אליפות..
מאה אחוז ולמעלה מזה……
גבירתי הנאווה!!!
תקני שגיאות בביתך ולא בפוסטים, שאת קוראת ויתכן, שגם הואילו לך מסיבה זו או אחרת….
תנסי לברר מעט אגוז מוסקט לילית זה מוסיף הץברמטת הבורקס נשמע טעים מאוד מאוד אעשה עם בצק עלים שעשוי מחמאה
תנסי לברר מעט אגוז מוסקט במלית זה מוסיף המון
אעשה זאת עם בצק עלים שעשוי מחמאה ואוסיף תרד או תפוח אדמה מבושל מגורר
תודה רבה. יאמי יאמי
במה אפשר להחליף את הזיתים? נגיד תרד?
כן
תרד אחלה
היי זיתים יכולים להיות גם : תרד / פטריות ,/ מנגולד וכו ??
זיתים יכולים להיות מה שתרצי
קרן, את מדהימה!!
אני נהנית לקרוא את המתכונים שלך וכבר משלב הצפיה הראשונית במתכון, אני מרגישה כאילו אני אוכלת את המנה (ותמיד היא אלוהית!!)
לגבי המתכון, אני רוצה להחליף את גבינת הפילדלפיה בגבינה דלת שומן, אך מנסיוני הגבינה ה׳רזות׳ תמיד נוזלות באפייה. מה אפשר לשים במקומה ושלא יתפזר לכל עבר באפיה?
וכנל לגבי הבולגרית, האם אפשר להשתמש ב 5% ותישאר יציבה באפייה?
קרן אגם יקירה!!!!!
את מדהימה במתכונייך….
אנא המשיכי להציף אותנו באהבתך….
תודה יקירה, תודה לך מכל הלב…..
תודה רבה מיקי!
יש אפשרות במקום הציפוי פשוט למרוח עם שמן זית ושומשום .
כי פעם קודמת נשאר הרבה אחרי שמרחתי למעלה את הציפוי
ואז שפכתי את מה שנשאר היה נראה יותר מידי
רטוב ..או שצריך להיות ככה
היוש… מה יחליף את הפילדפליה? … בורקס בורקס…. אבל מנסה להימנע מגבינת שמנת 🙂
כל גבינה אחרת שאת אוהבת, טוב טעם, כנען, ריוקטה, חמד
יצא מושלם
אלופה שאת
אני שמתי באחת הפעמים יוגורט עשיר וקוטג׳
הי קרן, אפשרי להחליף את הפילו בבצק עלים?
כן אפשרי לגמרי וזמן האפייה מתארך
לא האמנתי שיחוסל כל כך מהר!!!!
הזהרתי!
את אופה על תנור או טורבו?
חום עליון תחתון
אפשר להכין יום לפני ?
כן
ניתן להקפיא?
בטח! אפשר להקפיא לפני אפייה, להפשיר ולאפות או אחרי אייה כשזה עוד טרי
האפיה היא בתנור טורבו או רגיל ?
רגיל לא בטורבו
הי קרן, האם יש לך מתכון למילוי תפוחי אדמה?
מבטיחה בקרוב
היי קרן, אפשר לוותר על הזיתים? או שצריך להחליף במשהו,
נשמע לי שכמות דפי הפילו הריקים גדולה, כדאי להפחית את כמות הדפים? או שזה לא יצא טוב?
אם אני רוצה להכין בתור בורקסים בודדים, איך? והאם זה יצא או שהמילוי רך מידי?
האם אפשר להשתמש בבצק פילאס?
כן אפשר, זמן האפייה מתארך ואין את שכבות העלים.
אפשר לחלק את הבצק לשניים, חצי להניח בתחתית ומעליו את המלית ואת החצי השני מעל המלית.להבריש בביצה את הבצק העליון
זה יצא מושלם.
הכנתי עם בצק עלים חצי למטה וחצי למעלה. פיזרתי שומשום לבן ושחור ומרחתי ביצה.
פשוט הבורקס הכי טעים ביקום. מילוי מושלם.
תודה ענקית קרן!
שימחת ממש סיון תודה
הי הי הי !!
האם ניתן להכין הכל יום קודם ורק לאפות למחרת בבוקר?
מצאתי תשובה בתגובות!! תודה : )
וואו אחד המתכונים האהובים. תמיד מתחסל בשניות וקוצר מחמאות! תודה קרן