לחמים ומאפיםשבועות

בורקס ביתי במילוי גבינות הורסססס

ינואר 25, 2021 58 Comments

 

נכון הכנתי מל סוגים של בורקס, ונכון שבורקס זה משהו שאני לעולם לא יגיד לו לא

ונכון שזה הכי קל בעולם להכין בורקס מעלי פילו, ויש מליון צורות, ומליוני מליות שונות,

וזה כאילו אף פעם לא מספיק. תמיד בא לי עוד בורקס, עוד גרסה, עוד מלית,

קצת לשנות,וזה כל כך כייף לרדת על תבנית כזו.איכשהו המלית הזו של הבורקס יצאה

לי פייבוריט לגמרי, יש בה משהו קליל ולא משתלט, טעים ולא כבד.

הנחת העלים נעשית ברשלנות שהכי מתאימה לי, והעבודה פה סופר קלה.

גם אם העלים קצת נקרעים ולא מצליחים למשוך דף אחד לבד ויוצאים לכם שניים שנדבקו

יחד, אף אחד לא ישים לב. תהנו מהקלות שלו ומהטעם המושלם.

בורקס ביתי במילוי גבינות/ בורקס אחד משפחתי בתבנית מלבנית 25*30

מצרכים למתכון:

חבילה עלי פילו מופשרת לילה במקרר

150 גר׳ בולגרית או פטה מפוררת

150 גר׳ קשקבל

1 גביע קוטג׳ 250 גר׳

מיכל  גבינת שמנת פילדלפיה

2 ביצים גודל L

כוס חרוזי זיתים / זיתים קצוצים

מלח

פלפל

לציפוי:

ביצה גודל L

1/2 כוס (120 מ״ל) חלב

50 גר׳ חמאה מומסת

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. זה הזמן לבדוק שהתבנית שלכם

מתאימה לגודל העלים ואם לא אתם תמיד תוכלו להכניס אותם קצת מקופלים פנימה.

פורסים עלה פילו על משטח, ומברישים אותו בשמן זית או ספריי שמן, ומניחים בתבנית על התחתית

ומהדקים אותו.

מניחים מעליו עוד עלה ומברישים גם אותו, חוזרים על הפעולה עם עוד 4 עלים.

ומפזרים מעל העלים באופן שווה ואחיד את מלית הגבינה שלנו.

שוב מברישים עלים בשמן זית או בספריי שמן, הפעם יספיקו לנו 5 עלים.

ומניחים אותם בתבנית מעל המלית.

בקערה קטנה טורפים את חומרי הציפוי

מברישים את העלים בציפוי ואת מה שנשאר פשוט שופכים מעל באופן אחיד.

בעזרת סכין חדה חותכים את העלים לריבועים בינוניים לאורך ואז לרוחב.

אופים כ -40 35 דק׳ עד שהעלים שחומים למראה.

מגישים חם חם עם עם ירקות וביצים קשות בצד.

**את הגבינות אפשר להמיר בגבינות שיש לכם בבית ואתם אוהבים, אני אוהבת את הגרסה

הזו בדיוק כמו שהיא.

Print Friendly, PDF & Email

58 Comments

בר אוליאל ינואר 25, 2021 at 4:30 pm

הביצים במילוי הם כבר קשות?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2021 at 4:38 pm

לא, ביצים לא מבושלות

Reply
אסתי פברואר 4, 2021 at 12:55 pm

הי קרן כמה גרם זה מיכל פילדלפיה?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2021 at 3:30 pm

125 גר

Reply
Rachel אפריל 30, 2021 at 12:05 pm

תודה קרן על מתכונים מעולים! האם אפשרי להחליף את הפילו בבצק עלים?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2021 at 11:59 am

לקחת בחשבון שבצק עלים לוקח לו יותר זמן להיאפות

Reply
לימור ינואר 31, 2021 at 8:01 pm

מומלץ להוסיף ביצים טריות טרופות לתערובת גבינות, כשאלופים. כמו בעוגות גבינה. זה מסייע ליצירת תערובת הומוגנית ונימוחה. ואף יציבה. ללא ביצים התערובת תתפרק בחום.

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 8:15 pm

תודה על הטיפ לימור, התערובת הזו יצאה ככ טעימה שלא ראיתי צורך להוסיף ביצים ממליצה לנסות

Reply
לימור פברואר 5, 2021 at 10:58 am

סליחה קרן, את צודקת. יש 2 ביצים בתערובת. משום מה לא ראיתי את זה בהתחלה אלא רק את הביצים בציפוי.
כמובן שזו תערובת מוצלחת.

Reply
סיון אניב פברואר 10, 2021 at 10:12 pm

הי!! נראה כמו חלום…
אפשר לוותר על החלב בציפוי??

Reply
שירה ינואר 25, 2021 at 7:29 pm

נראה מדהים !!! רציתי לשאול אם אפשר להפחית ביצה אחת מהמלית ? תודה ❤️

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2021 at 10:33 pm

אפשר

Reply
בת-עמי ינואר 29, 2021 at 11:51 am

קרן יקרה, מה אפשר במקום גביע פילדלפיה? לערי לא מוצאת

Reply
Efrat efrati regev דצמבר 30, 2021 at 8:19 pm

איזה עלי פילו, של איזו חברה

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2021 at 4:52 pm

המצוננים הם של שימרית

Reply
Naomi Hersh ינואר 25, 2021 at 9:20 pm

באנגלית מה זה קשקבל?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2021 at 10:37 pm

Caciocavallo באיטלקית

Reply
אסנת ינואר 25, 2021 at 10:08 pm

"אגיד" ולא "יגיד". "אני לעולם לא אגיד". עברית שפה יפה, נא לא לקלקל, גם במטבח.

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2021 at 10:33 pm

אבל זה המטבח שלי

Reply
יעלי ינואר 25, 2021 at 11:09 pm

כה צודקת ♥️

Reply
מלי ינואר 26, 2021 at 8:03 am

אני יגיד לך שאת מהממתאיזה מתכון אליפות..

Reply
מיקי ינואר 26, 2021 at 6:20 pm

מאה אחוז ולמעלה מזה……

Reply
מיקי ינואר 26, 2021 at 6:18 pm

גבירתי הנאווה!!!
תקני שגיאות בביתך ולא בפוסטים, שאת קוראת ויתכן, שגם הואילו לך מסיבה זו או אחרת….

Reply
מילי ינואר 25, 2021 at 11:50 pm

תנסי לברר מעט אגוז מוסקט לילית זה מוסיף הץברמטת הבורקס נשמע טעים מאוד מאוד אעשה עם בצק עלים שעשוי מחמאה

Reply
מילי ינואר 25, 2021 at 11:51 pm

תנסי לברר מעט אגוז מוסקט במלית זה מוסיף המון

אעשה זאת עם בצק עלים שעשוי מחמאה ואוסיף תרד או תפוח אדמה מבושל מגורר

תודה רבה. יאמי יאמי

Reply
Polina Klaiman ינואר 26, 2021 at 9:12 am

במה אפשר להחליף את הזיתים? נגיד תרד?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2021 at 4:18 pm

כן
תרד אחלה

Reply
הדס ינואר 26, 2021 at 1:33 pm

היי זיתים יכולים להיות גם : תרד / פטריות ,/ מנגולד וכו ??

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2021 at 4:19 pm

זיתים יכולים להיות מה שתרצי

Reply
שונית ינואר 26, 2021 at 6:11 pm

קרן, את מדהימה!!
אני נהנית לקרוא את המתכונים שלך וכבר משלב הצפיה הראשונית במתכון, אני מרגישה כאילו אני אוכלת את המנה (ותמיד היא אלוהית!!)
לגבי המתכון, אני רוצה להחליף את גבינת הפילדלפיה בגבינה דלת שומן, אך מנסיוני הגבינה ה׳רזות׳ תמיד נוזלות באפייה. מה אפשר לשים במקומה ושלא יתפזר לכל עבר באפיה?
וכנל לגבי הבולגרית, האם אפשר להשתמש ב 5% ותישאר יציבה באפייה?

Reply
מיקי ינואר 26, 2021 at 6:23 pm

קרן אגם יקירה!!!!!
את מדהימה במתכונייך….
אנא המשיכי להציף אותנו באהבתך….
תודה יקירה, תודה לך מכל הלב…..

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2021 at 6:11 pm

תודה רבה מיקי!

Reply
ריקי יוני 3, 2021 at 11:33 am

יש אפשרות במקום הציפוי פשוט למרוח עם שמן זית ושומשום .
כי פעם קודמת נשאר הרבה אחרי שמרחתי למעלה את הציפוי
ואז שפכתי את מה שנשאר היה נראה יותר מידי
רטוב ..או שצריך להיות ככה

Reply
לאה וסרמן ינואר 28, 2021 at 1:29 pm

היוש… מה יחליף את הפילדפליה? … בורקס בורקס…. אבל מנסה להימנע מגבינת שמנת 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2021 at 2:42 pm

כל גבינה אחרת שאת אוהבת, טוב טעם, כנען, ריוקטה, חמד

Reply
מיכל ינואר 30, 2021 at 1:32 pm

יצא מושלם
אלופה שאת

Reply
ליני פברואר 4, 2021 at 11:17 am

אני שמתי באחת הפעמים יוגורט עשיר וקוטג׳

Reply
רחל ינואר 28, 2021 at 10:41 pm

הי קרן, אפשרי להחליף את הפילו בבצק עלים?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2021 at 6:39 am

כן אפשרי לגמרי וזמן האפייה מתארך

Reply
Linor פברואר 4, 2021 at 11:15 am

לא האמנתי שיחוסל כל כך מהר!!!!

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2021 at 3:31 pm

הזהרתי!

Reply
ריקי מאי 16, 2021 at 9:05 am

את אופה על תנור או טורבו?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2021 at 7:18 am

חום עליון תחתון

Reply
רינת מרץ 5, 2021 at 7:56 pm

אפשר להכין יום לפני ?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2021 at 9:55 pm

כן

Reply
שלי מאי 8, 2021 at 10:55 am

ניתן להקפיא?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2021 at 11:21 am

בטח! אפשר להקפיא לפני אפייה, להפשיר ולאפות או אחרי אייה כשזה עוד טרי

Reply
ריקי מאי 16, 2021 at 9:18 am

האפיה היא בתנור טורבו או רגיל ?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2021 at 12:49 pm

רגיל לא בטורבו

Reply
זהבית מאי 27, 2021 at 9:28 am

הי קרן, האם יש לך מתכון למילוי תפוחי אדמה?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2021 at 8:44 pm

מבטיחה בקרוב

Reply
עדן אוקטובר 3, 2021 at 7:51 pm

היי קרן, אפשר לוותר על הזיתים? או שצריך להחליף במשהו,
נשמע לי שכמות דפי הפילו הריקים גדולה, כדאי להפחית את כמות הדפים? או שזה לא יצא טוב?
אם אני רוצה להכין בתור בורקסים בודדים, איך? והאם זה יצא או שהמילוי רך מידי?

Reply
עדי מרץ 4, 2022 at 10:42 pm

האם אפשר להשתמש בבצק פילאס?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 3:30 pm

כן אפשר, זמן האפייה מתארך ואין את שכבות העלים.
אפשר לחלק את הבצק לשניים, חצי להניח בתחתית ומעליו את המלית ואת החצי השני מעל המלית.להבריש בביצה את הבצק העליון

Reply
סיוון מרץ 17, 2022 at 6:37 pm

זה יצא מושלם.
הכנתי עם בצק עלים חצי למטה וחצי למעלה. פיזרתי שומשום לבן ושחור ומרחתי ביצה.
פשוט הבורקס הכי טעים ביקום. מילוי מושלם.
תודה ענקית קרן!

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2022 at 10:32 pm

שימחת ממש סיון תודה

Reply
סיוןאניב מאי 5, 2022 at 9:50 pm

הי הי הי !!
האם ניתן להכין הכל יום קודם ורק לאפות למחרת בבוקר?

Reply
סיוןאניב מאי 5, 2022 at 9:52 pm

מצאתי תשובה בתגובות!! תודה : )

Reply

Leave a Comment