לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
ינואר 27, 2024 | 11 תגובות

אין על הקימה הזו בשבילי בשב בבוקר, כשכל הבית עוד ישן, ואני מכינה לי קפה, יושבת על הספה
ורק אני וסימבה החתול שלי שאני קצת מתייחסת אליו כמו תינוק לא עושים כלום ורק מתכרבלים.
אני שותה קפה, הוא מגרגר, וכשאני מסיימת אני מתחילה להשתעמם, ומעקצץ לי באצבעות ואני מתחילה עם הזיות על ארוחות בוקר שבת
קמה למטבח, מוציאה גבינות מהמקרר, פורסת כמה עלי פילו שתמיד! אבל תמיד יש לי במקרר ואופה בורקסים זריזים.
לא כי אני יודעת שהילדים יקומו, ויהיה להם ריח של בורקסים באויר.
ממש לא! כי הם לא קמים בבוקר חחח, בעיקר לא גור אדם, הוא מזמן כבר לא ראה בוקר שבת בעיניים שלו
אור קמה כזה סביב 11:00, ולא תמיד מכבדת אותנו בנוכחתה בחלל המגורים, אבל מה כפת לי? אם אני יכולה להכין לי ולנתן משהו טעים
לאכול בלי להתחשב בכל אחד מה הוא אוהב ומה לא?
יש משהו ככ כייפי בלערבב כמה סוגי גבינות ולדעת שלא משנה מה תשים בפנים זה ייצא טעים נכון?
הבורקסים האלו שברו אותנו, כי הם היו כככ טעימים שאי אפשר היה להפסיק לאכול. לא לא, זה לא נגמר באחד,
ויש מצב שגם לא בשניים! אני ככ אוהבת טעמים של גבינות עיזים עדינות כמו של משק צוריאל,
שזה פשוט מחזק את הכל להיות עוד יותר חזק וטעים בפה, בלי להיות יותר מדי.
האפייה של בצק פילו היא ככ זריזה ומהירה, שבאמת לא צריך להתכונן יותר מדי זמן מראש.
מה גם שיש בו קצת פחות קלוריות מבצקים אחרים כמו פילאס ועלים כי אין בו שומן,
זו גם אחת הסיבות שהוא נאפה ככ מהר, תרתיחו ביצים על הגז, תחתכו קצ עגבניות, שימו שמנת חמוצה או יוגרט
בקערה, ויש לכם ארוחת בוקר מעולה.
אגב, טעמתי את הבורקסים גם בערב והם גם טעימים 🙂

![]()
מצרכים למתכון:
חבילה עלי פילו מופשרים במקרר
1 מיכל (250 גר׳) גבינת קוטג׳ רצוי 5%
1 מיכל (200 גר׳) צפתית מעודנת של משק צוריאל
מיכל (200 גר׳) גבינת לאבנה עיזים של משק צוריאל
250 גר׳ (1/2 חבילה) גבינת תבור של משק צוריאל
100 גר גבינת גרנו פדנו מגורדת של משק צוריאל
1 ביצה גודל L
מלח, פלפל שחור לתיבול
שמן זית להברשת הבצק
להברשה לפני אפייה:
ביצה טרופה
2 כפות חלב
שומשום
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית עד לקלבת תערובת אחידה.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
פורסים עלה פילו על השיש ומברישים אותו היטב בשמן זית (אפשר גם חמאה מומסת או ספריי שמן)
מניחים על העלה, עלה נוסף, ומברישים גם אותו בשמן זית
בעזרת גלגלת פיצה או סכים מחלקים את הבצק לאורך לשני חלקים שווים
מניחים מלית לאורך השליש התחתון של כל רצועת בצק.
מגלגלים את רצועות הבצק שנוצרו לרולדות ארוכות, מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית אפייה.
מברישים את כל הבורקסים בביצה טרופה עם חלב ומפזרים שומשום בנדיבות
אופים כ 25-30 דקות עד להזהבה יפה של הבורקסים.
מגישים חם עם בצה קשה ליד ויוגורט.
TAG בורקס גבינות של שבת בבוקר, בורקסשבלולי בורקס, שבת
היי, מכיון שחא העה לי בצק פילו הכנתי עם בצק פילאס והתוצאה מדהימה, הוספתי פרמז'ן מכורדת נתן עוד קצת טעם טוב. עופרה
מושלם
עם כל הכבוד לפרסומת, מתכון לבורקס עם מילוי של אוסף גבינות מיותרות ב-100 ש"ח זה כבר מוגזם ממש!
עם כל הכבוד למה שכתבת, לפעמים עדיף לא לכתוב כלום
אתי, את לא חייבת להכין. אפשר להתעלם ולגלול הלאה. אף אחד לא הבטיח שיהיו רק מתכונים זולים. צריך לומר תודה על מבחר ענק של מתכונים בחינם, אפילו אם יש בהם קידום מכירות. בסופו של דבר, זו הפרנסה של קרן.
תודה יפעת , מחמם את הלב
כמה אפשר להחליף את הקוטג׳? תודה!
כל גבינה אחרת רכה שאוהבים כמו גבינה לבנה,ריקוטה וכ...
היי! נראה מעולה יש אפשרות להכין ערב קודם ולאפות בבוקר?
כן בטח, לשמור במקרר
טליה
ינואר 27, 2024 בשעה 21:17
אין בורקסים. בורקס הם הרבים של בורקה!