לחמים ומאפים

בורקס גבינות של שבת בבוקר

ינואר 27, 2024 7 Comments

אין על הקימה הזו בשבילי בשב בבוקר, כשכל הבית עוד ישן, ואני מכינה לי קפה, יושבת על הספה

ורק אני וסימבה החתול שלי שאני קצת מתייחסת אליו כמו תינוק לא עושים כלום ורק מתכרבלים.

אני שותה קפה, הוא מגרגר, וכשאני מסיימת אני מתחילה להשתעמם, ומעקצץ לי באצבעות ואני מתחילה עם הזיות על ארוחות בוקר שבת

קמה למטבח, מוציאה גבינות מהמקרר, פורסת כמה עלי פילו שתמיד! אבל תמיד יש לי במקרר ואופה בורקסים זריזים.

לא כי אני יודעת שהילדים יקומו, ויהיה להם ריח של בורקסים באויר.

ממש לא! כי הם לא קמים בבוקר חחח, בעיקר לא גור אדם, הוא מזמן כבר לא ראה בוקר שבת בעיניים שלו

אור קמה כזה סביב 11:00, ולא תמיד מכבדת אותנו בנוכחתה בחלל המגורים, אבל מה כפת לי? אם אני יכולה להכין לי ולנתן משהו טעים

לאכול בלי להתחשב בכל אחד מה הוא אוהב ומה לא?

יש משהו ככ כייפי בלערבב כמה סוגי גבינות ולדעת שלא משנה מה תשים בפנים זה ייצא טעים נכון?

הבורקסים האלו שברו אותנו, כי הם היו כככ טעימים שאי אפשר היה להפסיק לאכול. לא לא, זה לא נגמר באחד,

ויש מצב שגם לא בשניים!  אני ככ אוהבת טעמים של גבינות עיזים עדינות כמו של משק צוריאל,

שזה פשוט מחזק את הכל להיות עוד יותר חזק וטעים בפה, בלי להיות יותר מדי.

האפייה של בצק פילו היא ככ זריזה ומהירה, שבאמת לא צריך להתכונן יותר מדי זמן מראש.

מה גם שיש בו קצת פחות קלוריות מבצקים אחרים כמו פילאס ועלים כי אין בו שומן,

זו גם אחת הסיבות שהוא נאפה ככ מהר, תרתיחו ביצים על הגז, תחתכו קצ עגבניות, שימו שמנת חמוצה או יוגרט

בקערה, ויש לכם ארוחת בוקר מעולה.

אגב, טעמתי את הבורקסים גם בערב והם גם טעימים 🙂

למתכון עם שלבי ההכנה בויאו לחצו כאן
הפרסום בשיתוף משק צוריאל

בורקס גבינות של שבת בבוקר/16 בורקסים

מצרכים למתכון:

חבילה עלי פילו מופשרים במקרר

1 מיכל (250 גר׳) גבינת קוטג׳ רצוי 5%

1 מיכל (200 גר׳)  צפתית מעודנת  של משק צוריאל 

מיכל (200 גר׳) גבינת לאבנה עיזים של משק צוריאל 

250 גר׳ (1/2 חבילה) גבינת תבור של משק צוריאל 

100 גר גבינת גרנו פדנו מגורדת של משק צוריאל

1 ביצה גודל L

מלח, פלפל שחור לתיבול

שמן זית להברשת הבצק

להברשה לפני אפייה:

ביצה טרופה

2 כפות חלב

שומשום

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית עד לקלבת תערובת אחידה.

מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

פורסים עלה פילו על השיש ומברישים אותו היטב בשמן זית (אפשר גם חמאה מומסת או ספריי שמן)

מניחים על העלה, עלה נוסף, ומברישים גם אותו בשמן זית

בעזרת גלגלת פיצה או סכים מחלקים את הבצק לאורך לשני חלקים שווים

מניחים מלית לאורך השליש התחתון של כל רצועת בצק.

מגלגלים את רצועות הבצק שנוצרו לרולדות ארוכות, מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית אפייה.

מברישים את כל הבורקסים בביצה טרופה עם חלב  ומפזרים שומשום בנדיבות

אופים כ 25-30 דקות עד להזהבה יפה של הבורקסים.

מגישים חם עם בצה קשה ליד ויוגורט.

 

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

טליה ינואר 27, 2024 at 9:17 pm

אין בורקסים. בורקס הם הרבים של בורקה!

Reply
לוי עופרה ינואר 28, 2024 at 5:37 pm

היי,
מכיון שחא העה לי בצק פילו הכנתי עם בצק פילאס והתוצאה מדהימה, הוספתי פרמז'ן מכורדת נתן עוד קצת טעם טוב.
עופרה

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2024 at 10:23 am

מושלם

Reply
אתי פברואר 4, 2024 at 7:02 am

עם כל הכבוד לפרסומת, מתכון לבורקס עם מילוי של אוסף גבינות מיותרות ב-100 ש"ח זה כבר מוגזם ממש!

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:45 pm

עם כל הכבוד למה שכתבת, לפעמים עדיף לא לכתוב כלום

Reply
טל פברואר 15, 2024 at 3:42 pm

כמה אפשר להחליף את הקוטג׳?
תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:17 pm

כל גבינה אחרת רכה שאוהבים כמו גבינה לבנה,ריקוטה וכ…

Reply

Leave a Comment