לא דמיינתי שכשאכין את המאפה הזה אני כל כך אהנה לחתוך עלים של פילו! ממש שעת יצירה היתה לי פה וזה היה תענוג
וגם לא שיערתי שזה קל כל כך ופשוט להכין את הבורקס הזה, ראיתי מישהי ברשת שעשתה משהו דומה, ונדלקתי מיד
הכנתי גרסה משלי לדבר הככ טעים ומרשים הזה, תרגישו חופשי לשחק עם סוגי הגבינות .
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
בורקס יווני מהסרטים של פילו וגבינות/ תבנית מלבנית
מצרכים למתכון:
1.5 חבילות של עלי פילו מצוננים או מופשרים
1 כוס (240 מ״ל) חלב
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
60 גר חמאה מומסת
3 ביצים גודל L
150 גר׳ גבינה צהובה מגורדת
250 גר גבינת פטה או בולגרית מפוררת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות ומברישים תבנית בשמן זית
בקערה טורפים היטב שמן זית, חמאה מומסת חלב ביצים ומלח
מניחים את כל עלי הפילו יחד בערימה, מגלגלים לגליל וגוזרים לפרוסות דקות
בעזרת הידיים פותחים את כל העלים לערימה
מניחים מחצית מהעלים על התבנית בצורה אחידה, ומוזגים מחצית מבלילת הביצים מעל
מפזרים חצי מהבולגרית וחצי מהצהובה המגורדת
מניחים את מחצית עלים השניה מעל, מוזגים את מה שנותר מבלילת הביצים
מפזרים שוב בולגרית וצהובה.
אופים כ 40-45 דקות עד להזהבה, פורסים לריבועים ומגישים חם
9 Comments
אפשר להוסיף תרד איכשהו? שיהיה משהו בריא בפנים. תודה
אין בעיה לקצוץ תרד לתערובת
יש חבילות שונות של פילו, כמה זה בגרמים?
[…] שעבר הכנתי פה מאפה יווני מהסרטים של פילו שיצא כל כך טעים שהחלטתי היום להכין לו גרסת פריטטה […]
הוספתי פטריות ובצל מטוגן באמצע … יצא טעים ומה זה פשוט ! אלחה מתכון , תודה
ייצא מעולה
היי קרן
עובר טוב מקרר?
בטח
באיזה משקל עלי הפילו, יש הבדל בין קפוא למצונן, תודה.