סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מרץ 22, 2025 | 16 תגובות
לא דמיינתי שכשאכין את המאפה הזה אני כל כך אהנה לחתוך עלים של פילו! ממש שעת יצירה היתה לי פה וזה היה תענוג
וגם לא שיערתי שזה קל כל כך ופשוט להכין את הבורקס הזה, ראיתי מישהי ברשת שעשתה משהו דומה, ונדלקתי מיד
הכנתי גרסה משלי לדבר הככ טעים ומרשים הזה, תרגישו חופשי לשחק עם סוגי הגבינות .
מצרכים למתכון:
1.5 חבילות של עלי פילו מצוננים או מופשרים
1 כוס (240 מ״ל) חלב
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
60 גר חמאה מומסת
3 ביצים גודל L
150 גר׳ גבינה צהובה מגורדת
250 גר גבינת פטה או בולגרית מפוררת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות ומברישים תבנית בשמן זית
בקערה טורפים היטב שמן זית, חמאה מומסת חלב ביצים ומלח
מניחים את כל עלי הפילו יחד בערימה, מגלגלים לגליל וגוזרים לפרוסות דקות
בעזרת הידיים פותחים את כל העלים לערימה
מניחים מחצית מהעלים על התבנית בצורה אחידה, ומוזגים מחצית מבלילת הביצים מעל
מפזרים חצי מהבולגרית וחצי מהצהובה המגורדת
מניחים את מחצית עלים השניה מעל, מוזגים את מה שנותר מבלילת הביצים
מפזרים שוב בולגרית וצהובה.
אופים כ 40-45 דקות עד להזהבה, פורסים לריבועים ומגישים חם
TAG בורקס, בורקס יווני, בורקס מהסרטים של פילו וגבינות, בורקס פילו, מאפה יווני
אין בעיה לקצוץ תרד לתערובת
יש חבילות שונות של פילו, כמה זה בגרמים?
הוספתי פטריות ובצל מטוגן באמצע ... יצא טעים ומה זה פשוט ! אלחה מתכון , תודה
ייצא מעולה
היי קרן עובר טוב מקרר?
בטח
באיזה משקל עלי הפילו, יש הבדל בין קפוא למצונן, תודה.
היי קרן, למה כוונתך חבילה וחצי, האם החבילה היא של 500 גר או של 300 כמו של של חברת שמרית? אגב זה כל כך טעים מכינה עם חבילה של 500 גר ו-2 ביצים (היחס לחבילה וחצי כפי שכתבת עם 3 ביצים) לכן שאלתי למשקל החבילה. תודה
האמת שזה לא ככ משנה כי בשתי האופציות מתקבלת תוצאה מצויינת אני הכנתי עם החבילה של שמרית
היי קרן, אפשר לערבב הכל יחד ולאפות או שעדיף שכבות?
אפשר הכל יחד ולאפות
יצא טעים אבל מאוד שמן, ממליצה להוריד חצי בכמות השמן
ברגע שיורידו זה לא יהיה טעים, אז זו לא המלצה שלי
הכנתי כבר מספר פעמים ויצא מעולה! אם אני רוצה להכין ולהגיש בערב לאורחים, איך יצא הכי טעים אם אכניס למקרר לפני אפייה או שהעלי פילו יתייבשו וכדי לאפות לפחות חצי בישול ?
לא ממליצה להכין מראש, זה מאפה שהכי טעים ישר מהתנור. את יכולה לגלגל את הבורקס מראש ולשים במקפיא (לא אפוי) וכשרוצים לאכול מעבירים מהמקפיא ישר לתנור
שני
מרץ 24, 2025 בשעה 00:40
אפשר להוסיף תרד איכשהו? שיהיה משהו בריא בפנים. תודה