לחמים ומאפיםשבועות

בורקס יווני מהסרטים של פילו וגבינות

מרץ 22, 2025 9 Comments

לא דמיינתי שכשאכין את המאפה הזה אני כל כך אהנה לחתוך עלים של פילו! ממש שעת יצירה היתה לי פה וזה היה תענוג

וגם לא שיערתי שזה קל כל כך ופשוט להכין את הבורקס הזה, ראיתי מישהי ברשת שעשתה משהו דומה, ונדלקתי מיד

הכנתי גרסה משלי לדבר הככ טעים ומרשים הזה, תרגישו חופשי לשחק עם סוגי הגבינות .

לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן 

בורקס יווני מהסרטים של פילו וגבינות/ תבנית מלבנית

מצרכים למתכון:

1.5 חבילות של עלי פילו מצוננים או מופשרים

1 כוס (240 מ״ל) חלב

1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן זית

60 גר חמאה מומסת

3 ביצים גודל L

150 גר׳ גבינה צהובה מגורדת

250 גר גבינת פטה או בולגרית מפוררת

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות ומברישים תבנית בשמן זית

בקערה טורפים היטב שמן זית, חמאה מומסת חלב ביצים ומלח

מניחים את כל עלי הפילו יחד בערימה, מגלגלים לגליל וגוזרים לפרוסות דקות

בעזרת הידיים פותחים את כל העלים לערימה

מניחים מחצית מהעלים על התבנית בצורה אחידה, ומוזגים מחצית מבלילת הביצים מעל

מפזרים חצי מהבולגרית וחצי מהצהובה המגורדת

מניחים את מחצית עלים השניה מעל, מוזגים את מה שנותר מבלילת הביצים

מפזרים שוב בולגרית וצהובה.

אופים כ 40-45 דקות עד להזהבה, פורסים לריבועים ומגישים חם

 

 

 

 

9 Comments

שני מרץ 24, 2025 at 12:40 am

אפשר להוסיף תרד איכשהו? שיהיה משהו בריא בפנים. תודה

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2025 at 7:41 am

אין בעיה לקצוץ תרד לתערובת

Reply
סשה אפריל 3, 2025 at 10:11 am

יש חבילות שונות של פילו, כמה זה בגרמים?

Reply
פריטטה פילו עשבי תיבול וגבינות - נשואה למאפייה מרץ 27, 2025 at 8:22 am

[…] שעבר הכנתי פה מאפה יווני מהסרטים של פילו שיצא כל כך טעים שהחלטתי היום להכין לו גרסת פריטטה […]

Reply
Gali מרץ 29, 2025 at 9:13 pm

הוספתי פטריות ובצל מטוגן באמצע … יצא טעים ומה זה פשוט ! אלחה מתכון , תודה

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2025 at 6:02 pm

ייצא מעולה

Reply
קרן אפריל 3, 2025 at 6:58 pm

היי קרן
עובר טוב מקרר?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2025 at 3:19 pm

בטח

Reply
חיים אפריל 3, 2025 at 1:09 pm

באיזה משקל עלי הפילו, יש הבדל בין קפוא למצונן, תודה.

Reply

Leave a Comment