לפני כמה חודשים, לפני שידענו בכלל שיש קורונה בעולם, ושנהיה עוד מעט כולנו מדוכאים בבית בסגר,
לקח אותי חיליק גורפינקל, מי שהיה השף של יועזר בר יין, והיום הוא מקיים סיורי שוק,
(למרות שכרגע אין אפילו סיורי שוק) לסיור בשוק התקווה, והתחלנו את הסיור שלנו
ב ״דילקס״, מאפיית בורקס טורקית, ואכלנו על הבוקר בורקס מים.
זו היתה הפעם הראשונה שאכלתי בורקס מים בחיי, וזה היה טעים ממש! ואני מחכה כבר ליום שאוכל שם שוב.
היום, היום הראשון לסגר השני, קמתי בתחושה מבאסת, בחוץ כמו יום כיפור ואולי אפילו יותר גרוע,
אז עליתי על בגד ים וטסתי לים לצלול קצת, לא להיכנס למצב רוח רע, כשחזרתי באוטו שמעתי שיר
שאני אוהבת וזה עשה לי מיד חשק להיכנס למטבח עם מוסיקה ולאפות. ממליצה לכם לעשות כמוני,
אל תתנו לסגר הזה להפיל אתכם.
אז היום הכנתי גרסה מצחיקה של בורקס מים, היא מצחיקה כי היא ממש קלה, היא לא אמיתית, כלומר אין פה
את כל הטקסיות של בורקס מים אמיתי, מדובר על גרסה פשוטה קלה קלילה וזריזת הכנה.יענו מזוייפת,
אבל מי אכפת לו? את המתכון לבצק ראיתי פה , ועשיתי לו כמה שינויים. המלית היא מלית שלי,
ואני יכולה כבר לענות לכם על השאלה שתיכף תגיעה, למה לטבול בכלל את הבצק במים? כי זה נותן לחות ונעימות
בכל ביס, לא הייתי מוותרת על זה בכלל!זה ממש מדמה את המרקם של בורקס מים, ובלי הטבילה הבצק ייצא
במרקם יבש יותר. אין שרופה יותר ממני נראה לי על בורקס, ואני כל כך שמחה שהכנתי את הגרסה הזו,
היא הולכת להישאר אצלי במטבח לנצח. המלית אגב, היא בחירה שלכם, והבצק יקבל באהבה כל מלית
שתבחרו.
בורקס מים מזוייף/תבנית פיירקס מלבנית או כל תבנית מרובעת עגולה שנח לכם
מצרכים למתכון:
2+1/4 כוסות (315 גר׳) קמח לבן רגיל
1/3 כוס (65 גר׳) שמן זית
1 כפית מלח דק
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס (240 מ״ל) מים רותחים
למלית:
1 גביע (250 גר׳) קוטג׳
1 חבילה(250 גר׳) טוב טעם
1/2 גביע (125 גר׳ )גבינה לבנה
100 גר׳ גבינת גאודה מגורדת
150 גר׳ פטה/בולגרית
3-4 זוקיני מגורדים ומוקפצים עד לריכוך בשמן זית
ביצה גודל L
מלח ופלפל
לציפוי:
ביצה טרופה
לעיטור:
שומשום
אופן ההכנה:
בקערה בעזרת כף או עם הידיים מערבבים קמח, מלח, אבקת אפייה ושמן זית ליצירת בצק פירורים
מוסיפים מים רותחים וממשיכים לערבב (אפשר עם כף או עם היד) עד לקבלת בצק רך ונעים.
אם יש צורך מוסיפים עוד מעט קמח.
מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח, מחלקים לשני חלקים שווים, ומניחים בקערה מלאה במי ברז
פושרים, כל שהמים מכסים את הכדורים. מניחים בצד
מכינים את המילוי:
בקערה מערבבים את כל סוגי הגבינות, הביצה ואת הזוקיני יחד לתערובת אחידה, מתבלים במלח ופלפל שחור
ומערבבים שוב היטב.
מחממים תנור ל 200 מעלות, ומשמנים תבנית אפייה.
מוציאים כדור בצק אחד, מניחים על תחתית התבנית ובעזרת הידיים מותחים כך שיכסה את תחתית
התבנית. מעבירים את המלית מעל הבצק. מוציאים את כדור הבצק השני, למשטח מאוד מקומח,
ובעזרת הידיים מתחילים למתוח לאט לאט שיגיע לגודל של התבנית, אפשר גם עם מערוך,
אבל הקפידו לקמח ממש טוב את המשטח שלכם.
בעזרת הידיים בזהירות מעבירים את עלה הבצק מעל מלית הגבינות בתבנית, ומסדרים כך שיכסה הכל.
בעזרת סכין חדה חותכים את הבצק לאורך ולרוב ליצירת ריבועים.מברישים בביצה טרופה
ומקשטים בהרבה שומשום.
אופים כ 35-45 דקות עד שהמאפה שחום.
מגישים חם, עם עגבניות טריות חתוכות עם שמן זית ומלח גס וקצת יוגורט.
זה טעים!
**אפשר להמיר שמן זית בשמן קנולה
**גבינות אפשר להמיר בכל גבינה שיש לכם בבית, הכל הולך, גאודה בכל צהובה אחרת, וגבינות לבנות
אחת בשניה.
**זוקיני אפשר להמיר בתרד או מנגולד או פטריות או בצל קצוץ, ואפשר לותתר ולהשתמש רק בגבינות
57 Comments
היי קרן,
לפי הצפייה בסטורי שלך בו הכנת את הבורקס, חסר כאן במתכון למלית – ביצה. היא חשובה גם או שאפשר להכין בלי? בדר״כ מכירה ששמים בשביל היציבות של המלית..
תודה ושתהיה לך שנה טובה
נכון, בטעות הושמטה, השתמשתי במלית בביצה אחת, תיקנתי עכשיו במתכון
אין צורך לשמן או לקמח את התבנית?
כתבתי לשמן
נשמע מדהים ופשוט! אשמח לדעת האם מבחינת הבצק זה ממש מרגיש כמו בורקס? מה ההבדל בין בצק כזה לבצק עלים?
לא מרגיש כמו בצק כלים זה שונה
והיה ונשאר איך לחמם?
בתנור
הכנתי היום ויצא מעולה,אחלה ארוחת ערב,תודה על המתכון
תודה!
נראה מעולה . אנסה מחר בבוקר . יש לי ים פטריות במקום הזוקיני. אשמח להסבר מה לעשות איתם בשביל המלית . תודה מראש
לחתוך ולהקפיץ עם בצל בשזמן זית ואז להוסיף גבינות ולמלא
אין צורך לשמן או לקמח את התבנית?
אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא? או חלק ממנו?
תודה על המתכון וגם על ההסבר בסרטון
אפשר להמיר מחצית מהקמח בכוסמין
הכנתי ויצא מעולה!! הבצק ממש חמוד!
היי קרן לכמה זמן צריך להשאיר את כדורי הבצק במים?
המון תודה!!
עד שמסיימים להכין את הבלילה
היי האם אפשר להכין אותו יום לפני האכילה?
כן בטח
ולחמם לפני שאוכלים
קרן, תודה לבורא האינסטוש שדרכו הגעתי אלייך! את פשוט מדהימה!
יצא אש וכל כך טעים! לא הספקתי אפילו לצלם ולתייג חחח! תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך!
זה מזכיר בצק ספידי שזה פתרון מהיר ונהדר, רק להניח במים. בטוחה שאנסה! כל המליןת שהצעת הי על גבינה. אפשר רק תפוח אדמה בצל או שיצא קשוח מדי?
אני עשיתי הערב עם תפא והבצל מטוגן ויצא מעולה.
שמחה לששמוע תודה
קרן, תודה לבורא האינסטוש שדרכו הגעתי אלייך! את פשוט מדהימה!
יצא אש וכל כך טעים! לא הספקתי אפילו לצלם ולתייג חחח! תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך!
אלופה מירי תודה
היי קרן, האם אפשר גם לעשות את הבורקס בצורות אחרות? כמו משולשים או ריבועים? או שזה פחות ילך עם סוג הבצק הזה?
הבצק כל כך דביק שאני חוששת שלא תצליחי
הי קרן, פעם שנייה שלי פה אחרי שהעוגת דבש הלחה יצאה אליפות!
באיזה גודל תבנית הכנת את הבורקס?
בינונית כמו של בראוניז נגיד
היי קרן
לפיירקס יש תפקיד במרקם הסופי?
אם אני אכין את זה בתבנית מתכת התוצאה תהיה שונה?
תודה
חגית
הצעה למלית,פרסה מאודה.גבינה לבנה.ביצה.מלח פלפל.
אפיה בטורבו?
נראה טעים מאוד.
זה מזכיר לי פשטידת גבינות בציפוי בצק.
אין דבר יותר טעים מבורקס בשבילי. כבר המון זמן לא הכנתי ומאוד מתחשק לי להכין. תודה על המתכון עם הזוקיני זה מוסיף מאד.
אפשר לצרף וידאו??
הי נחום, הוידאו קיים אצלי באינסטגרם, האם אתה עוקב אחרי שם ?
לצערי זה לא קיים בשום מקום אחר
תודה על המתכון..כל המתכונים שלך נפלאים..יש אפשרות להחליף את הקמח בסוג יותר בריא..תודה לך ! תודה על השיתוף ונתינה
אפשר בכייף קמח מלא
תודה רבה על באדיבות. אין לי אינסטגרם מתודה בכל זאת
הי
נראה מושלם! יש אפשרות להכין מראש ולהקפיא? שוקלת להכין לצאת הצום..
בטח בלי שום בעיה
היי(: כמה זמן הבצק יכול להישאר בצד ? אם מכינים מראש לאותו היום והאם עדיף להשאיר במקרר או בחוץ בקערה עם המים ? תודה!!!
בקערה עם המים לא ניסיתי יותר מחצי שעה לא יודעת להגיד איך יגיב ועדיף בכל מקרה במקרר
האם חובה להשתמש בגניבת טוב טעם? האם אפשר להשמיט או להחליף? ואם להחליף אז במה?
כל גבינה לבנה אחרת כגון ריקוטה כנען או קוטג גבינה לבנה
היי קרן, אפשר להמיר את הגאודה בפרמזן?
בטח
היי קרן
אפשר להכין את הבורקס בצורת שבלול ארוך?
תודה רבה
לא זה לא בצק נח לגלגול, יש את הבצק הזה להכנת שבלול https://kerenagam.co.il/בורקס-ביתי-עם-בצל-אדום-פטריות-וגבינות/
תודה רבה.
האם חייבים את החלק של הבצק בשמן?
לא הבנתי איפה יש בצק בשמן
פה: https://kerenagam.co.il/%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%A1-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%A2%D7%9D-%D7%91%D7%A6%D7%9C-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D-%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA/
אז הגבת במקום הלא נכון אי אפשר לוותר
היי קרן:)
איזה מרקם אמור להיות לבצק? המלית ממש טעימה אבל החלק התחתון של הבצק רטוב עד לא מבושל
החזרתי בינתיים לתנור לעוד 10 דק
זה בצק מעט רטוב כמו דל בורקס מים שאינו קריספי
לא סתם את קרן שמש:) מתכון קלללל ופצצה
הכנתי עם כל מיני חצי גבינות שנשארו משבועות, חוסל!!!
אלופה.
תודה ליב שמחה שזה הצליח ואהבתם