לחמים ומאפים

בורקס מים מזוייף עם גבינות

ספטמבר 19, 2020 57 Comments

לפני כמה חודשים, לפני שידענו בכלל שיש קורונה בעולם, ושנהיה עוד מעט כולנו מדוכאים בבית בסגר,

לקח אותי חיליק גורפינקל, מי שהיה השף של יועזר בר יין, והיום הוא מקיים סיורי שוק,

(למרות שכרגע אין אפילו סיורי שוק) לסיור בשוק התקווה, והתחלנו את הסיור שלנו

ב ״דילקס״, מאפיית בורקס טורקית, ואכלנו על הבוקר בורקס מים.

זו היתה הפעם הראשונה שאכלתי בורקס מים בחיי, וזה היה טעים ממש! ואני מחכה כבר ליום שאוכל שם שוב.

היום, היום הראשון לסגר השני, קמתי בתחושה מבאסת, בחוץ כמו יום כיפור ואולי אפילו יותר גרוע,

אז עליתי על בגד ים וטסתי לים לצלול קצת, לא להיכנס למצב רוח רע, כשחזרתי באוטו שמעתי שיר

שאני אוהבת וזה עשה לי מיד חשק להיכנס למטבח עם מוסיקה ולאפות. ממליצה לכם לעשות כמוני,

אל תתנו לסגר הזה להפיל אתכם.

אז היום הכנתי גרסה מצחיקה של בורקס מים, היא מצחיקה כי היא ממש קלה, היא לא אמיתית, כלומר אין פה

את כל הטקסיות של בורקס מים אמיתי, מדובר על גרסה פשוטה קלה קלילה וזריזת הכנה.יענו מזוייפת,

אבל מי אכפת לו? את המתכון לבצק ראיתי פה , ועשיתי לו כמה שינויים. המלית היא מלית שלי,

ואני יכולה כבר לענות לכם על השאלה שתיכף תגיעה, למה לטבול בכלל את הבצק במים? כי זה נותן לחות ונעימות

בכל ביס, לא הייתי מוותרת על זה בכלל!זה ממש מדמה את המרקם של בורקס מים, ובלי הטבילה הבצק ייצא

במרקם יבש יותר. אין שרופה יותר ממני נראה לי על בורקס, ואני כל כך שמחה שהכנתי את הגרסה הזו,

היא הולכת להישאר אצלי במטבח לנצח. המלית אגב, היא בחירה שלכם, והבצק יקבל באהבה כל מלית

שתבחרו.

 

בורקס מים מזוייף/תבנית פיירקס מלבנית או כל תבנית מרובעת עגולה שנח לכם

מצרכים למתכון:

2+1/4 כוסות (315 גר׳) קמח לבן רגיל

1/3 כוס (65 גר׳) שמן זית

1 כפית מלח דק

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס (240 מ״ל) מים רותחים

למלית:

1 גביע (250 גר׳) קוטג׳

1 חבילה(250 גר׳)  טוב טעם

1/2 גביע (125 גר׳ )גבינה לבנה

100 גר׳ גבינת גאודה מגורדת

150 גר׳ פטה/בולגרית

3-4 זוקיני מגורדים ומוקפצים עד לריכוך בשמן זית

ביצה גודל L

מלח ופלפל

לציפוי:

ביצה טרופה

לעיטור:

שומשום

אופן ההכנה:

בקערה בעזרת כף או עם הידיים מערבבים קמח, מלח, אבקת אפייה ושמן זית ליצירת בצק פירורים

מוסיפים מים רותחים וממשיכים לערבב (אפשר עם כף או עם היד) עד לקבלת בצק רך ונעים.

אם יש צורך מוסיפים עוד מעט קמח.

מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח, מחלקים לשני חלקים שווים, ומניחים בקערה מלאה במי ברז

פושרים, כל שהמים מכסים את הכדורים. מניחים בצד

מכינים את המילוי:

בקערה מערבבים את כל סוגי הגבינות, הביצה ואת הזוקיני יחד לתערובת אחידה, מתבלים במלח ופלפל שחור

ומערבבים שוב היטב.

מחממים תנור ל 200 מעלות, ומשמנים תבנית אפייה.

מוציאים כדור בצק אחד, מניחים על תחתית התבנית ובעזרת הידיים מותחים כך שיכסה את תחתית

התבנית. מעבירים את המלית מעל הבצק. מוציאים את כדור הבצק השני, למשטח מאוד מקומח,

ובעזרת הידיים מתחילים למתוח לאט לאט שיגיע לגודל של התבנית, אפשר גם עם מערוך,

אבל הקפידו לקמח ממש טוב את המשטח שלכם.

בעזרת הידיים בזהירות מעבירים את עלה הבצק מעל מלית הגבינות בתבנית, ומסדרים כך שיכסה הכל.

בעזרת סכין חדה חותכים את הבצק לאורך ולרוב ליצירת ריבועים.מברישים בביצה טרופה

ומקשטים בהרבה שומשום.

אופים כ 35-45 דקות עד שהמאפה שחום.

מגישים חם, עם עגבניות טריות חתוכות עם שמן זית ומלח גס וקצת יוגורט.

זה טעים!

**אפשר להמיר שמן זית בשמן קנולה

**גבינות אפשר להמיר בכל גבינה שיש לכם בבית, הכל הולך, גאודה בכל צהובה אחרת, וגבינות לבנות

אחת בשניה.

**זוקיני אפשר להמיר בתרד או מנגולד או פטריות או בצל קצוץ, ואפשר לותתר ולהשתמש רק בגבינות

 

 

57 Comments

Ariel ספטמבר 19, 2020 at 3:52 pm

היי קרן,
לפי הצפייה בסטורי שלך בו הכנת את הבורקס, חסר כאן במתכון למלית – ביצה. היא חשובה גם או שאפשר להכין בלי? בדר״כ מכירה ששמים בשביל היציבות של המלית..
תודה ושתהיה לך שנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2020 at 4:10 pm

נכון, בטעות הושמטה, השתמשתי במלית בביצה אחת, תיקנתי עכשיו במתכון

Reply
ניצה ספטמבר 19, 2020 at 8:29 pm

אין צורך לשמן או לקמח את התבנית?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2020 at 8:20 am

כתבתי לשמן

Reply
ניצן ספטמבר 20, 2020 at 2:03 am

נשמע מדהים ופשוט! אשמח לדעת האם מבחינת הבצק זה ממש מרגיש כמו בורקס? מה ההבדל בין בצק כזה לבצק עלים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2020 at 8:17 am

לא מרגיש כמו בצק כלים זה שונה

Reply
נחמן דצמבר 16, 2023 at 8:38 am

והיה ונשאר איך לחמם?

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2023 at 9:39 am

בתנור

Reply
אילנית ספטמבר 30, 2020 at 11:13 pm

הכנתי היום ויצא מעולה,אחלה ארוחת ערב,תודה על המתכון

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 8:23 am

תודה!

Reply
יוטבת ספטמבר 19, 2020 at 4:03 pm

נראה מעולה . אנסה מחר בבוקר . יש לי ים פטריות במקום הזוקיני. אשמח להסבר מה לעשות איתם בשביל המלית . תודה מראש

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2020 at 4:10 pm

לחתוך ולהקפיץ עם בצל בשזמן זית ואז להוסיף גבינות ולמלא

Reply
ניצה ספטמבר 19, 2020 at 8:29 pm

אין צורך לשמן או לקמח את התבנית?

Reply
M ספטמבר 20, 2020 at 12:42 am

אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא? או חלק ממנו?

תודה על המתכון וגם על ההסבר בסרטון

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2020 at 8:18 am

אפשר להמיר מחצית מהקמח בכוסמין

Reply
סיגל ספטמבר 27, 2020 at 1:55 pm

הכנתי ויצא מעולה!! הבצק ממש חמוד!

Reply
סיון ספטמבר 19, 2020 at 5:19 pm

היי קרן לכמה זמן צריך להשאיר את כדורי הבצק במים?
המון תודה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2020 at 8:21 am

עד שמסיימים להכין את הבלילה

Reply
רז אוקטובר 1, 2020 at 5:36 pm

היי האם אפשר להכין אותו יום לפני האכילה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 5:45 pm

כן בטח
ולחמם לפני שאוכלים

Reply
מירי ספטמבר 19, 2020 at 6:02 pm

קרן, תודה לבורא האינסטוש שדרכו הגעתי אלייך! את פשוט מדהימה!
יצא אש וכל כך טעים! לא הספקתי אפילו לצלם ולתייג חחח! תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך!

Reply
עינב ספטמבר 20, 2020 at 9:23 am

זה מזכיר בצק ספידי שזה פתרון מהיר ונהדר, רק להניח במים. בטוחה שאנסה! כל המליןת שהצעת הי על גבינה. אפשר רק תפוח אדמה בצל או שיצא קשוח מדי?

Reply
חן-לי ספטמבר 20, 2020 at 8:43 pm

אני עשיתי הערב עם תפא והבצל מטוגן ויצא מעולה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2020 at 9:11 pm

שמחה לששמוע תודה

Reply
מירי ספטמבר 19, 2020 at 6:04 pm

קרן, תודה לבורא האינסטוש שדרכו הגעתי אלייך! את פשוט מדהימה!
יצא אש וכל כך טעים! לא הספקתי אפילו לצלם ולתייג חחח! תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך!

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2020 at 8:20 am

אלופה מירי תודה

Reply
עדי ספטמבר 20, 2020 at 1:08 am

היי קרן, האם אפשר גם לעשות את הבורקס בצורות אחרות? כמו משולשים או ריבועים? או שזה פחות ילך עם סוג הבצק הזה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2020 at 8:18 am

הבצק כל כך דביק שאני חוששת שלא תצליחי

Reply
ענת ספטמבר 20, 2020 at 2:53 pm

הי קרן, פעם שנייה שלי פה אחרי שהעוגת דבש הלחה יצאה אליפות!
באיזה גודל תבנית הכנת את הבורקס?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2020 at 7:51 pm

בינונית כמו של בראוניז נגיד

Reply
חגית ספטמבר 20, 2020 at 3:12 pm

היי קרן
לפיירקס יש תפקיד במרקם הסופי?
אם אני אכין את זה בתבנית מתכת התוצאה תהיה שונה?
תודה
חגית

Reply
נחמן ספטמבר 20, 2020 at 6:09 pm

הצעה למלית,פרסה מאודה.גבינה לבנה.ביצה.מלח פלפל.

Reply
איילת ורסולקר ספטמבר 20, 2020 at 8:08 pm

אפיה בטורבו?

Reply
שרונה ספטמבר 21, 2020 at 9:25 pm

נראה טעים מאוד.
זה מזכיר לי פשטידת גבינות בציפוי בצק.
אין דבר יותר טעים מבורקס בשבילי. כבר המון זמן לא הכנתי ומאוד מתחשק לי להכין. תודה על המתכון עם הזוקיני זה מוסיף מאד.

Reply
נחום ספטמבר 22, 2020 at 9:54 pm

אפשר לצרף וידאו??

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 9:59 pm

הי נחום, הוידאו קיים אצלי באינסטגרם, האם אתה עוקב אחרי שם ?
לצערי זה לא קיים בשום מקום אחר

Reply
לידיה גבע ספטמבר 23, 2020 at 2:09 pm

תודה על המתכון..כל המתכונים שלך נפלאים..יש אפשרות להחליף את הקמח בסוג יותר בריא..תודה לך ! תודה על השיתוף ונתינה

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2020 at 3:40 pm

אפשר בכייף קמח מלא

Reply
ניסים ספטמבר 23, 2020 at 3:28 am

תודה רבה על באדיבות. אין לי אינסטגרם מתודה בכל זאת

Reply
פאולה ספטמבר 26, 2020 at 9:45 pm

הי

נראה מושלם! יש אפשרות להכין מראש ולהקפיא? שוקלת להכין לצאת הצום..

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 7:50 am

בטח בלי שום בעיה

Reply
שני ספטמבר 29, 2020 at 6:19 pm

היי(: כמה זמן הבצק יכול להישאר בצד ? אם מכינים מראש לאותו היום והאם עדיף להשאיר במקרר או בחוץ בקערה עם המים ? תודה!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 11:02 pm

בקערה עם המים לא ניסיתי יותר מחצי שעה לא יודעת להגיד איך יגיב ועדיף בכל מקרה במקרר

Reply
חן ספטמבר 30, 2020 at 3:49 pm

האם חובה להשתמש בגניבת טוב טעם? האם אפשר להשמיט או להחליף? ואם להחליף אז במה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 4:00 pm

כל גבינה לבנה אחרת כגון ריקוטה כנען או קוטג גבינה לבנה

Reply
עידן אוקטובר 5, 2020 at 9:08 pm

היי קרן, אפשר להמיר את הגאודה בפרמזן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 9:41 pm

בטח

Reply
רוני אוקטובר 6, 2020 at 3:03 pm

היי קרן
אפשר להכין את הבורקס בצורת שבלול ארוך?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 9:26 pm

לא זה לא בצק נח לגלגול, יש את הבצק הזה להכנת שבלול https://kerenagam.co.il/בורקס-ביתי-עם-בצל-אדום-פטריות-וגבינות/

Reply
רוני אוקטובר 6, 2020 at 10:11 pm

תודה רבה.
האם חייבים את החלק של הבצק בשמן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 10:35 pm

לא הבנתי איפה יש בצק בשמן

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 10:56 pm

אז הגבת במקום הלא נכון אי אפשר לוותר

איילת ינואר 21, 2021 at 2:22 pm

היי קרן:)
איזה מרקם אמור להיות לבצק? המלית ממש טעימה אבל החלק התחתון של הבצק רטוב עד לא מבושל
החזרתי בינתיים לתנור לעוד 10 דק

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 3:48 pm

זה בצק מעט רטוב כמו דל בורקס מים שאינו קריספי

Reply
Liv יוני 10, 2023 at 10:56 pm

לא סתם את קרן שמש:) מתכון קלללל ופצצה
הכנתי עם כל מיני חצי גבינות שנשארו משבועות, חוסל!!!
אלופה.

Reply
קרן אגם יוני 12, 2023 at 7:15 pm

תודה ליב שמחה שזה הצליח ואהבתם

Reply

Leave a Comment