עוגות שמרים

בייגלה וניל מתוק מצופה סירופ סוכר

יוני 25, 2020 6 Comments

כשיצרתי את סדנת חכמת הבייגלה רציתי מאוד לשלב בה גם בייגלה מתוק וחיפשתי המון זמן מתכוני

בייגלה מתוקים, עד שהגעתי למישהי שפרסמה מתכון והיא היתה גרוזינית, אז הנחתי שזה בייגלה גרוזיני

או גיאורגי מתוק, ועפתי על זה. אבל יש מצב שסתם המצאתי לי סיפור שלם על הבייגלה הזה, ואני לא באמת

בטוחה שיש לו שורשים גרוזינים, אבל מה שחשוב הוא שגיליתי אותו ושהוא מתוק, רך, עסיסי, וטעים בטרוף.

כמי שחובבת כל מאפי שמרים לא משנה מאיזו עדה הוא, הוא היסטרי.

נשאר לי בצק מסדנת שמרים, והיום החלטתי לפנק את המתבגרת שיוצאת לפיקניק עם חברות

בכמה בייגלעך מתוקים טעימים, וניצלתי את ההזדמנות לצלם שלבים בוידאו לאינסטוש, ולהעלות מתכון.

הבנות היו כבר מוכנות לצאת אבל הבייגלה עוד היו בתנור והן חיכו בסבלנות שאוציא אותם ואסיים

לצלם, ולטעום. כשהלכו ארזתי להם ארבעה, ואת השאר השארתי במגש להתקרר בבית, ויצאתי עם חברה לים.

בדרך חזרה פינטזתי על בייגלה אחד ליד הקפה, אבל כשנכנסתי הביתה המתבגרות שכבו

על הערסלים החדשים במרפסת, דשנות ומלאות. לא הספיקו להן הבייגלך בפיקניק, הן חזרו הביתה

וחיסלו את כל מה שנשאר על המגש. לא נורא, אכלתי פתי בר.

אמנם קוראים להם בייגלה אבל הם לגמרי מאפה שמרים שהייתם שמחים לאכול ליד כוס קפה בבוקר או אחהצ.

בטח לא לנגב איתו חומוס או לאבנה:-) זו עוגת שמרים לכל דבר, אבל מה זה עוגה!!!! זה טעים טירוף.

כל שלבי ההכנה בוידאו מחכים לכם כאן בהיילייטס באינסטוש

בייגלה וניל מתוק מצופה סירופ סוכר / כ 20 יחידות

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

לבצק:

1 קילו קמח לבן רגיל

2 כפות (20 גר׳) שמרים יבשים 

1/2 כוס ( 100 גר') סוכר לבן

2 ביצים L

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה 

100 גר' חמאה מומסת

1/4 כפית מלח

1.5-2 כוסות חלב ( עד 480 מ״ל) 

לעיטור:

גבישי סוכר לבן

לציפוי:

ביצה טרופה

לזיגוג:

1/2 כוס (100 גר׳)סוכר לבן

1/2 כוס (120 מ״ל) מים

1/2 כפית מחית/תמצית וניל או שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

במיקסר  מערבבים קמח ושמרים יבשים, מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות נמוכה,

מוסיפים סוכר ביצה, חמאה, שמן, מלח ולבסוף חלב, לא את כל הכמות בבת אחת.

תתחילו ממחצית הכמות ותמשיכו עד שהבצק אחיד.

לשים סהכ כ- 8-10 דק' עד לקבלת בצק חלק גמיש ולא דביק.

מעבירים לקערה משומנת מעט, מגלגלים את הבצק בקערה כך שיצופה שומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר' כל כדור, מעצבים לבייגלה (סרטון הסברה כאן )

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים שוב,

ומתפיחים ל 20 דק' נוספות.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מורחים את הבייגלה בביצה טרופה, ומפזרים מעט גבישי סוכר לבן.

אפשר לפזר גבישי סוכר לבן לא חייבים.

ואופים את הבייגלה כ 15 דק' עד שהם שחומים.

כשהבייגלה בתנור מכינים סירופ סוכר ונילי:

בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים.

מוסיפים כפית תמצית/מחית וניל ולאחר רתיחה מורידים את האש לבינונית קטנה,

וממשיכים לבשל את הסירופ תוך כדי בעבוע עדין, למשך 10 דק'.

כשהבייגלה יוצאים מהתנור, מברישים אותם היטב בסירופ סוכר וטורפים.

**לגרסת פרווה אפשר להמיר את חמאה ב 1/4 כוס שמן נוספת ואת החלב במים.

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

Nofar Ajzenberg יוני 25, 2020 at 7:50 pm

אין עלייך מהממת, הבצק הזה זה אותו הדבר כמו שהכנת עוגת שושנים שוקולד?
ואת הקמח כדאי לנפות לפני?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 9:22 pm

קמח תמיד אוהב שמנפים אותו, אבל זה לא חובה.
זה לא אותו מתכון של השוקולד זה קצת שונה

Reply
מלי יוני 26, 2020 at 7:45 am

אמאללללל'ה איזה רעיונות יש לך, איזה כייף ללמוד ממך כל הזמן

Reply
קרן אגם יוני 26, 2020 at 3:15 pm

תודה מלי

Reply
נעה יוני 29, 2020 at 4:09 pm

נראה מושלםםם!! האם אפשרי להקפיא? אם כן, באיזה שלב כדאי? 🙂

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:46 pm

אפשר לעצב ומיד להקפיא ואז להפשיר להתפיח ולאפות או להקפיא אחרי אפייה לפני סירופ סוכר, להפשיר לחמם מעט, ואז סירופ סוכר ולאכול

Reply

Leave a Comment