img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
לחמים ומאפים

בייגלה לבנוני

פברואר 4, 2020 | 33 תגובות

img

33 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
לאה
starstarstarstarstar
פברואר 4, 2020 בשעה 12:30

היי קרן, משהו ביחס בין הקמח למים נשמע לי לא נכון, יכול להיות שיש טעות? מכמות קמח כזאת לא יכולה לצאת כמות של 1200 גרם בצק (כדי להוציא 12 בייגלס של 100 גרם) תודה רבה, מאוהבת בכל התוצרים שלך לאה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 4, 2020 at 12:57 pm

תודה לאה אלופה ששמת לב אני על אוטומט לפעמים.. הכוונה לכדורים במשקל 75 גר׳ כל אחד תוקן גם במתכון

השב
User Avatar
טוהר
starstarstarstarstar
פברואר 4, 2020 בשעה 18:14

היי קרן , את מדהימה והכל כל כך מגרה שאלה בבקשה אם מתפיחים במקרר ללילה כאשר מוציאים מצריך לישה חוזרת או רק הכנת הצורה ותפיחה שניה במגש?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 4, 2020 at 6:29 pm

תודה רבה טוהר! מחמם לי את הלב אין צורך בלישה חוזרת רק בלישה קצרה לצורך הוצאת האויר מהבצק.ואז חלוקה, הכנת הצורה והתפחה שניה. בהצלחה

השב
User Avatar
מיה
starstarstarstarstar
פברואר 5, 2020 בשעה 10:55

היי נראה מעולה כמו כל צילומי האוכל שלך:-) כמה דק או לאיזה קוטר צריך לרדד את כדורי הבצק לעיגול גדול ?(לפני שקורצים את העיגול הקטן)

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 5, 2020 at 11:01 am

תודה מיה הוספתי גם במתכון, 17-20 ס״מ קוטר ו 2 ס״מ עובי

השב
User Avatar
ניצן
מרץ 19, 2020 at 2:11 pm

היי קרן:) אפשר להכין מ100% קמח כוסמין מלא? אם כן, צריך להוסיף נוזלים?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 19, 2020 at 6:51 pm

הי כן וכן

השב
User Avatar
רויטל
starstarstarstarstar
פברואר 5, 2020 בשעה 14:25

היי קרן אפשר עם קמח כוסמין מלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 5, 2020 at 4:02 pm

אפשר, רק להוסיף מעט יותר נוזלים

השב
User Avatar
אלמוג
starstarstarstarstar
פברואר 8, 2020 בשעה 12:59

איזה כיף! הבצק היה במקרר כמעט 12 שעות ולא קרה איתו שום דבר. הוא שוקל כרגע בסביבות ה 600 גר׳. מה עשיתי לא נכון? מציינת שלשתי ביד. להשליך?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 8, 2020 at 1:05 pm

הבצק לא מאוד תופח הוא לגמרי לא תפח? קשה להגיד אולי היה לו קר מדי :-) את יכולה לנסות להכין ממנו ולראות מה יוצא מביידלה אחד בתנור ואז להחליט

השב
User Avatar
רחל
נובמבר 2, 2020 at 8:18 pm

קרן יקרה, קודם כל אני תמיד נדהמת מהמתכונים המדויקים והנפלאים שלך, תודה! המתכון הזה תפס אותי מאוד, כי אמא שלי נולדה בלבנון וברחה עם שאר המשפחה כשהמלחמה עדיין השתוללה רק בצד שלהם, בשנת 76. היא לא זיהתה את הבייגל, אבל סבתא שלי התרגשה מאוד ומיד אמרה שכאלה בדיוק היו מוכרים בטיילת ליד הים, יחד עם פול, תורמוס וגרגרי תירס. סבתא אומרת שהיו פותחים לו את הבטן וממלאים בזעתר מתובל בסומק, ושהמוכרים היו קוראים בקול "כעכ סוח'ן" כלומר "בייגלה חם". תודה רבה רבה לך שהחזרת אותי יחד עם סבתא לימי השלום היפים של לבנון, ואני תכף הולכת להכין את הבצק :)

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 2, 2020 at 9:28 pm

איך אני מתרגשת בשבילך! שימחת אותי

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
פברואר 19, 2020 בשעה 09:26

היי קרן, הכנתי את הבצק בערב, שימנתי את הקערה ומעט את הבצק ושמתי להתפחה לילה במקרר. בבוקר הוצאתי וזה כלל לא תפח. את יודעת למה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 19, 2020 at 9:51 am

אוי מבאס, יש מצב שהיה לו קר או שהשמרים לא תקינים שווה לנסות שוב ולהתפיח במקום חמים בחורף או להוסיף קצת יותר שמרים להבא להתפחה במקרר

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
מרץ 13, 2020 בשעה 00:21

הכנתי פעמיים, וגם לי לא תפח! אבל עדיין יצא טעיםםםםם

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 13, 2020 at 3:29 pm

באסה וממש מוזר, שמחה אבל שיצא טעים תוסיפי להבא קצת שמרים

השב
User Avatar
נעמי
starstarstarstarstar
אפריל 2, 2020 בשעה 10:27

היי קרן - הכנתי את הבצק פעמים. פעם אחת לילה במקרר והפעם השנייה בתנור שמחומם קלות - לא תפח בכלל. הכנתי במקביל דברים נוספים עם השמרים שיש לי והכל תפח מצויין. את יודעת לומר לי למה? תודה - נעמי

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 2, 2020 at 10:40 am

ממש ממש מוזר אני אעלה את כמות בשמרים במתכון ל כף כי זה קרה לעוד אנשים וממש לא ברור לי למה, מצטערת שזה כך.

השב
User Avatar
נעמי
אפריל 2, 2020 at 11:16 am

היי קרן, תודה. 3/4 כף שמרים על פניו נשמע ברור, אבל אין כף מדידה כזו אולי כאן הבעיה. ייתכן ונדרש דיוק. בכל אופן נראה יאמיי . מחכה לנסות שוב. תודה

השב
User Avatar
נטע
starstarstarstarstar
אפריל 3, 2020 בשעה 10:16

היי קרן, היום ניסיתי להכין את הבייגלה בדיוק לפי המתכון והבצק יצא קשה כמו אבן, האם יכול להיות שכמות הנוזלים שכתבת היא קטנה מדי? בכל מקרה אחרי כשעה החלטתי על דעת עצמי לאחר שהבצק לא זז מילימטר לכיוון ההתפחה, להוסיף מים עם עוד שמרים. נקווה שיצליח...

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 3, 2020 at 10:19 am

יש מצב שאצלך הבצק היה צריך יותר נוזלים מלכתחילה, זה קורה הרבה וזה תלוי בהרבה בפרמטרים שמתשתנים כמו סוגי קמח, שמרים, טמפרטורות וכו... להבא להוסיף יותר נוזלים אם הוא קשה כבר בהתחלה

השב
User Avatar
גלית
starstarstarstarstar
מאי 27, 2020 בשעה 11:22

היי קרן הטעם של הבייגלה הוא מתוק כמו של אבולעפיה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 27, 2020 at 6:06 pm

לא בשביל טעם מתקתק יש לטבול את הבייגלה במי סוכר

השב
User Avatar
Galit Safran
מאי 30, 2020 at 2:23 pm

תודה אפיתי ויצא מדהים ❤️ בפעם הבאה כמות כפולה , חוסל בעשר דק

השב
User Avatar
רונן
starstarstarstarstar
מאי 5, 2022 בשעה 16:52

שלום קרן, תודה על המתכון. האם לא יהיה נכון להתפיח את הבצק ורק לאחר מכן להכניס למקרר לצורך העמקת טעם ? כוונתי לדמות, במובן מסויים לתהליך הכנת לחם מחמצת.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2022 at 11:32 am

המתכון נהדר כמו שהוא

השב
User Avatar
Ronen
starstarstarstarstar
מאי 5, 2022 בשעה 16:52

שלום קרן, תודה על המתכון. האם לא יהיה נכון להתפיח את הבצק ורק לאחר מכן להכניס למקרר לצורך העמקת טעם ? כוונתי לדמות, במובן מסויים לתהליך הכנת לחם מחמצת.

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
אוגוסט 3, 2022 בשעה 03:03

יצאו לי רק 8 בייגלה ולא 12. שקלתי 75 גר לכל אחד. יש סיבה שיצאו לי פחות?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 3, 2022 at 12:13 pm

לפעמים יש הבדלים בין בצקים בבית של כל אחד מאיתנו...

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img