סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה2025 ,3 | 4 תגובות
זמן הכנה: 30 דקות
זמן התפחה: שעה וחצי - שעתיים
זמן אפיה: 20-25 דקות
רמת קושי: מדיום
לא יודעת למה נראה לי לגיטימי שזו תהיה ארוחת הצהריים שלי בשלישי אבל עובדה! ועם עובדות לא מתווכחים .הכנתי בייגלה פיצה פשוט וואו! השדרוג המושלם לבייגלה הקלאסי שאין אחד שלא יעוף עליו!
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה: 30 דקות
זמן התפחה: שעה וחצי - שעתיים
זמן אפיה: 20-25 דקות
רמת קושי: מדיום
בייגלה פיצה/12 יחידות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם/פיצה/ או קמח לבן רגיל
2+1/4 כוסות (550 מ״ל) מי ברז
1+3/4 כפות (19 גר) שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1/4 כוס (50 גר) שמן זית
כף (20 גר) מלח דק
למילוי:
פחית רוטב פיצה
300 גר מוצרלה מגורדת
מעט שמן זית
לציפוי:
2 כוסות שומשום מעורבב עם 1/2 כפית מלח גס
כלי עם מים
אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר 500 מ״ל מים, שמרים יבשים, סוכר, מלח, ושמן זית
מתקינים את וו הלישה ומוסיפים את הקמח לאט לאט, עד שכל הקמח במיקסר, ומניחים למיקסר
לעבוד 2-3 דקות, בשלב הזה תדעו אם חסרים לכם עוד מים או לא, אם יש צורך מוסיפים בכל פעם עוד כף, לשים סהכ 12 דקות. לבסוף מתקבל בצק רך,גמיש וחלק.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי שעתיים.
ניתן להתפיח את הבצק כמה שעות או לילה במקרר במקום.
כשהבצק תפח, מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשמנים אותה מעט.
קורצים מהבצק עיגולים של 140 גר’, מכדררים לכדורים , ומניחים על תבנית התנור.
כשכל העיגולים מוכנים מקמחים אותם מעט ומכסים במגבת. מניחים להתפחה חוזרת של כ 20-30 דקות
עד שהכדורים תפחו. ניתן להתפיח את הכדורים למשך שעתיים שלוש במקרר.
מחמים תנור ל 220 מעלות.
על משטח ממש מעט מקומח, מרדדים את כדור הבצק למלבן ארוך, ומורחים בשליש התחתון רוטב פיצה, מפזרים גבינה מגורדת, ומגלגלים לגליל
ארוך. טובלים במים, ומיד מעבירים לשומשום ומגלגלים כך שהגליל מצופה בשומשום. מחברים את שני הקצוות של הבייגלה לעיגול.
מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ 20-22 דקות עד שהבייגלה שחומים בחלקם העליון והתחתון.
מוציאים, מברישים בשמן זית, ומגישים חם.
מינה
יולי 6, 2025 בשעה 10:27
מתכון נהדר, ניסיתי, הצליח, כמו תמיד, כל הכבוד