מתכונים כללי

בייגלה שטוח

ינואר 7, 2022 36 Comments

צילום: נופר צור

הכל התחיל מזה שדרור גולן חבר שלי העלה לאינסטוש שלו תמונה של בייגלה יפיפיים תלויים על וו,

שהוא הכין עם חברה אחרת שלו (בוגדדדדד) ומיד נדלקתי. החלטתי להכין כאלו בבית בלי לדעת מה באמת

הם עשו שם והתוצאה היתה יפה אך שונה, ואני מודה לו על ההשראה, וגם אתם בטוח תודו לו.

מי היה מאמין שאקבל השראה למאפים ממישהו שמעצב גינות!

בכל אופן, עפנו פה על המאפים, אלו בייגלה שטוחים יפיפיים וככ טעימים.

בדומה לסימיט התורכי, גם אותם טובלים במי סילאן, והם קריספיים ופשוט מושלמים.

צילום: נופר צור

 

בייגלה שטוח / 15-17 יחידות 

1 קילו קמח לחם/פיצה/קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים 

1/3 כוס ( 120 גר׳) דבש

1/4 כוס שמן זית

כף מלח דק

שתי כוסות ורבע (550 מ״ל) מי ברז

לציפוי:

לטבילה:

מי ברז

4 כפות סילאן

מעט מלח גס

שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים  קמח, שמרים ומלח, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים

שמן זית ודבש, מוסיפים את המים, תחילה מחצית מהכמות (שימו לב לא למזוג הכל בבת אחת,

לפעמים הבצק לא צריך את כל הכמות) ואז לאט לאט עוד מים עד שהבצק לא צריך יותר.

לשים את הבצק בסף הכל כ 10-12 דק׳ עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.

(אם הוא נדבק לתחתית אבל נפרד מהדפנות זה הכי טוב!)

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מגלגלים אותו בשומן ומכסים בניילון נצמד.

מכסים במגבת ושולחים להתפחה כשה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר.

כשהבצק תפח מוציאים אויר ומחלקים אותו לכדורים במשקל 110 גר׳ לכל כדור.

מכינים תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

מכינים קערה עמוקה עם שומשום, וקערה עם 1/2 כוס מי ברז מעורבבים עם סילאן.

טובלים כל כדור בצק היטב בקערה עם המים ומיד לאחר מכן מגלגלים אותו בשומשום.

מניחים על התבנית, מכסים במגבת ומניחים להתפחה כ 30 דקות.

בעזרת מערוך או עם הידיים, מוציאים אויר לכל כדור בצק, ומרדדים מעט למלבן

(הבצק אמור להיות כבר אלסטי וגמיש ואפשר פשוט למתוח אותו עם הידיים)

בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה יוצרים כמה חתכים במרכז הבצק (שניים שלושה)

מפזרים מעט מלח גס.

מניחים שוב על תבנית אפייה, ומכסים במגבת למנוחה של 15 דקות.

מחממים תנור ל 200 מעלות. אופים את הבייגלה כ 15-20 דק׳ עד שהוא שזוף.

מוציאים, אפשר להבריש במעט שמן זית כשהבייגלה חם ולפני הגשה.

**נקמח לבן אפשר להמיר בקמחים מלאים מכל סוג ואפשר לערבב כל קמח מלא ולבן

**את הסילאן לטבילה ניתן להמיר בדבש

**את הדבש בבצק ניתן להמיר ב 1/2 כוס סוכר חום בהיר או לבן או ב 1/3 כוס סילאן

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

36 Comments

Naama Torbati ינואר 7, 2022 at 9:04 am

אפשר עם קמח שמרים?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2022 at 12:59 pm

אפשר כן

Reply
ציפי ינואר 10, 2022 at 12:24 pm

איזו כוס למדידה לצורך המים? חד"פ

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2022 at 3:29 pm

חד פעמי שתיה חמה מקרטון

Reply
גל ינואר 7, 2022 at 10:38 am

היי קרן
ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא? תודה רבה;)

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2022 at 12:59 pm

אפשר כוסמין מלא ולהוסיף קצץ נוזלים למתכון

Reply
רג'ינה ינואר 7, 2022 at 1:25 pm

שלום קרן, בתנור את משתמשת בתוכנית טורבו?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2022 at 10:34 pm

חום עליון תחתון

Reply
רוני ינואר 7, 2022 at 2:52 pm

אפשר קמח בריוש איכותי?

Reply
אילנית אדרי ינואר 8, 2022 at 7:55 pm

אפשר לאפותס עם אבן שמוט??

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2022 at 2:52 pm

בוודאי

Reply
Shira ינואר 8, 2022 at 9:01 pm

אפשר לאפות בטאבון? כמה זמן?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2022 at 2:55 pm

אפשר
מניחה שזה לוקח כמה דקות בודדות

Reply
Revital Edelshtein ינואר 7, 2022 at 5:08 pm

היי קרן! אפשר להתפיח לילה שלם במקרר?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2022 at 10:29 pm

כן אפשר

Reply
ריקי ינואר 8, 2022 at 9:29 am

היי קרן המקסימה
באיזה שלב כדאי להקפיא? לפני/אחרי האפייה?

Reply
מיכל ינואר 9, 2022 at 1:26 pm

האם נשמר טוב בהקפאה?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2022 at 2:51 pm

כן רק לחמם היטב שוב לפני הגשה

Reply
שרית ינואר 9, 2022 at 8:49 pm

היי
במה ניתן להשתמש במקום דבש ?

Reply
ורד ינואר 14, 2022 at 2:26 pm

ואיפה כאן הזיתים?

Reply
אברם ינואר 15, 2022 at 3:31 pm

אכן מוזר, איפה הזיתים…

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2022 at 6:42 am

נכתב בטעות
זה ללא זיתים

Reply
איילת ינואר 17, 2022 at 8:55 am

היי קרן, מעוניינת להשתמש בבייגל לכריכים. האם אפשר לוותר על החתכים או שבלעדיהם יווצר בלון אויר כזה?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2022 at 9:25 am

בטח

Reply
מיכל ינואר 17, 2022 at 6:59 pm

פשוט טעים וקל לעשות
את מסבירה מאד ברור
תודה רבה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2022 at 7:37 pm

תודה מיכל

Reply
בלהה ינואר 18, 2022 at 8:48 am

היי קרן.
המים של הבצק הם מי ברז? לא מים פושרים מהקומקום + ברז?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2022 at 9:28 am

איך שאת רוצה, מים חמימים זה אחלה בימים אלו

Reply
דנה ינואר 20, 2022 at 3:21 pm

את מדהימה והמתכונים שלך תמיד מעולים!
כיף גדול!

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2022 at 8:52 pm

תודה דנה

Reply
מיכל ינואר 28, 2022 at 9:24 am

הכנתי ויצא מושלםםם!! תודה רבה

Reply
יפית פברואר 3, 2022 at 5:03 pm

היי תודה ענקית עלייך האם ניתן מבצק זה להכין חלה?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2022 at 8:36 pm

בטח, אחלה בבצק

Reply
גל פברואר 26, 2022 at 1:03 pm

היי קרן, אפשר להקפיא לפני האפייה? ואם כן כמה זמן לפני האפייה כדאי להוציא מהפריזר? תודה

Reply
סמדר מרץ 15, 2022 at 1:22 pm

אני מכווווווווורררררההההההההה לבייגל הירושלמי שלך. אלו החלות של כל שבת, ויש לזה ים מעריצים.
אני מחפשת משהו קצת מיוחד למשלוח מנות, וחשבתי ללכת על הבייגלה הממולא גבינות שטרם ניסיתי להכין,
ועכשיו מתלבטת בינו לבין אלו השטוחים.
אז שאלתי היא, מה הימור יותר בטוח? ומה הסיכוי שהשטוחים (שנראים לי כמו עבודה קלה יותר, שזה חשוב לי בהקשר הזה) יוצאים טעימים כמו הבייגלה המקורי? הצורה השטוחה לא מייבשת אותם?
אין עליך ותודה רבה.

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2022 at 1:22 pm

הם טעימים בטירוף, יברכו את הידיים שלך אל תדאגי, רק לדאוג להגיש טרי

Reply

Leave a Comment