הכל התחיל מזה שדרור גולן חבר שלי העלה לאינסטוש שלו תמונה של בייגלה יפיפיים תלויים על וו,
שהוא הכין עם חברה אחרת שלו (בוגדדדדד) ומיד נדלקתי. החלטתי להכין כאלו בבית בלי לדעת מה באמת
הם עשו שם והתוצאה היתה יפה אך שונה, ואני מודה לו על ההשראה, וגם אתם בטוח תודו לו.
מי היה מאמין שאקבל השראה למאפים ממישהו שמעצב גינות!
בכל אופן, עפנו פה על המאפים, אלו בייגלה שטוחים יפיפיים וככ טעימים.
בדומה לסימיט התורכי, גם אותם טובלים במי סילאן, והם קריספיים ופשוט מושלמים.
בייגלה שטוח / 15-17 יחידות
1 קילו קמח לחם/פיצה/קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
1/3 כוס ( 120 גר׳) דבש
1/4 כוס שמן זית
כף מלח דק
שתי כוסות ורבע (550 מ״ל) מי ברז
לציפוי:
לטבילה:
מי ברז
4 כפות סילאן
מעט מלח גס
שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים ומלח, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית מוסיפים
שמן זית ודבש, מוסיפים את המים, תחילה מחצית מהכמות (שימו לב לא למזוג הכל בבת אחת,
לפעמים הבצק לא צריך את כל הכמות) ואז לאט לאט עוד מים עד שהבצק לא צריך יותר.
לשים את הבצק בסף הכל כ 10-12 דק׳ עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
(אם הוא נדבק לתחתית אבל נפרד מהדפנות זה הכי טוב!)
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מגלגלים אותו בשומן ומכסים בניילון נצמד.
מכסים במגבת ושולחים להתפחה כשה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר.
כשהבצק תפח מוציאים אויר ומחלקים אותו לכדורים במשקל 110 גר׳ לכל כדור.
מכינים תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
מכינים קערה עמוקה עם שומשום, וקערה עם 1/2 כוס מי ברז מעורבבים עם סילאן.
טובלים כל כדור בצק היטב בקערה עם המים ומיד לאחר מכן מגלגלים אותו בשומשום.
מניחים על התבנית, מכסים במגבת ומניחים להתפחה כ 30 דקות.
בעזרת מערוך או עם הידיים, מוציאים אויר לכל כדור בצק, ומרדדים מעט למלבן
(הבצק אמור להיות כבר אלסטי וגמיש ואפשר פשוט למתוח אותו עם הידיים)
בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה יוצרים כמה חתכים במרכז הבצק (שניים שלושה)
מפזרים מעט מלח גס.
מניחים שוב על תבנית אפייה, ומכסים במגבת למנוחה של 15 דקות.
מחממים תנור ל 200 מעלות. אופים את הבייגלה כ 15-20 דק׳ עד שהוא שזוף.
מוציאים, אפשר להבריש במעט שמן זית כשהבייגלה חם ולפני הגשה.
**נקמח לבן אפשר להמיר בקמחים מלאים מכל סוג ואפשר לערבב כל קמח מלא ולבן
**את הסילאן לטבילה ניתן להמיר בדבש
**את הדבש בבצק ניתן להמיר ב 1/2 כוס סוכר חום בהיר או לבן או ב 1/3 כוס סילאן
42 Comments
אפשר עם קמח שמרים?
אפשר כן
איזו כוס למדידה לצורך המים? חד"פ
חד פעמי שתיה חמה מקרטון
היי קרן
ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא? תודה רבה;)
אפשר כוסמין מלא ולהוסיף קצץ נוזלים למתכון
שלום קרן, בתנור את משתמשת בתוכנית טורבו?
חום עליון תחתון
אפשר קמח בריוש איכותי?
אפשר לאפותס עם אבן שמוט??
בוודאי
אפשר לאפות בטאבון? כמה זמן?
אפשר
מניחה שזה לוקח כמה דקות בודדות
היי קרן! אפשר להתפיח לילה שלם במקרר?
כן אפשר
היי קרן המקסימה
באיזה שלב כדאי להקפיא? לפני/אחרי האפייה?
האם נשמר טוב בהקפאה?
כן רק לחמם היטב שוב לפני הגשה
היי
במה ניתן להשתמש במקום דבש ?
ואיפה כאן הזיתים?
אכן מוזר, איפה הזיתים…
נכתב בטעות
זה ללא זיתים
היי קרן, מעוניינת להשתמש בבייגל לכריכים. האם אפשר לוותר על החתכים או שבלעדיהם יווצר בלון אויר כזה?
בטח
פשוט טעים וקל לעשות
את מסבירה מאד ברור
תודה רבה רבה
תודה מיכל
היי קרן.
המים של הבצק הם מי ברז? לא מים פושרים מהקומקום + ברז?
איך שאת רוצה, מים חמימים זה אחלה בימים אלו
היי קרן אם אני רוצה חצי קילו של קמח יכולה לרשום את המתכון?
לחלק הכל בשניים
את מדהימה והמתכונים שלך תמיד מעולים!
כיף גדול!
תודה דנה
הי קרן
תודה
אפשר להמיר לקנח ללא גלוטן? האם יצא דומה? מבחינת מרקם ואיכות? אם כן באיזה קמח את ממליצה?
לא אפשרי בכלל
קמח ללג מתנהג אחרת וצריך לדעת לעבוד איתו ואת ההמרות
לצערי לא יכול. לעזור
הכנתי ויצא מושלםםם!! תודה רבה
היי תודה ענקית עלייך האם ניתן מבצק זה להכין חלה?
בטח, אחלה בבצק
היי קרן, אפשר להקפיא לפני האפייה? ואם כן כמה זמן לפני האפייה כדאי להוציא מהפריזר? תודה
אני מכווווווווורררררההההההההה לבייגל הירושלמי שלך. אלו החלות של כל שבת, ויש לזה ים מעריצים.
אני מחפשת משהו קצת מיוחד למשלוח מנות, וחשבתי ללכת על הבייגלה הממולא גבינות שטרם ניסיתי להכין,
ועכשיו מתלבטת בינו לבין אלו השטוחים.
אז שאלתי היא, מה הימור יותר בטוח? ומה הסיכוי שהשטוחים (שנראים לי כמו עבודה קלה יותר, שזה חשוב לי בהקשר הזה) יוצאים טעימים כמו הבייגלה המקורי? הצורה השטוחה לא מייבשת אותם?
אין עליך ותודה רבה.
הם טעימים בטירוף, יברכו את הידיים שלך אל תדאגי, רק לדאוג להגיש טרי
היי קרן נראה נהדר ממש אשמח לנסות!! אין לי מיקסר האם הלישה עם הדבש אפשרית עם הידיים ?
אפשר בהחלט ללוש ידנית את הבצק למשך 10 דק רצופות