עכשו כשהתחיל החורף, וקשה להתפיח בצקי שמרים, צריך לעזור להם קצת.
העליתי בדף שלי באינסטוש (חפשו את ההיילייט של פינה יומית) כמה הצעות להתפחה בחורף,
ותוך כדי שהעליתי קיבלתי עוד ועוד טיפים נוספים להתפחה של בצק בחורף. אחד מהם היה
להניח ראש שום שלם על הבצק, ומיד ניסיתי את זה . הכנתי בצק שמרים ואחרי
שהנחתי אותו משומן בקערה הנחתי מעליו נייר אפייה ודחפתי פנימה לתוך הנייר
ראש שלם של שום. סגרתי את קערת ההתפחה וחיכיתי.
האמת שחשבתי שזה לא יקרה אבל זה קרה!
השום פשוט גרם לכל העסק הזה לזוז, והבצק עלה ממש מהר.
לפעמים בחורף זה לא קורה בכלל ואנשים ממש מתבאסים וזורקים בצק לפח וחבל.
יש המון שיטות לעזור לו, אבל הכי חשוב להתפיח בסביבה חמימה ונעימה.
ולזכור, שכשמתפיחים בצק בחורף במקרר הוא כמעט לא תופח שם וזה בסדר, תוציאו אותו
לפני עבודה לפחות לשעה לטמפרטורת החדר ותנו לו לעמוד, אחרי קליעה והתפחה שניה ארוכה
הוא יתחיל לזוז, אל תמהרו להסיק בחורף שהבצק שלכם לא תקין.
היום קמתי עם חשק עז להכין משהו מלוח, והכנתי בצק עם מלא שום בפנים ויוגורט בבצק.
אני אוהבת ממש שילוב של יוגורט בבצקי שמרים זה נותן להם אקסטרה רכות.
בסוף חילקתי את הבצק אחרי התפחה לכדורים של 100 גר,
וכשהם נחו קצת החלטתי ללכת על בייגלס, כאלו יפים בצורת בורג עגול, ושניה לפני התנור דחפתי
פנימה בין החיבורים קצת גבינת פטה רכה ויצא נדיר!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
בייגלס שום ויוגורט עם פטה/9-10 יחידות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם לבן או קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות (50 גר׳) סוכר לבן
1 כף מלח דק
3 שיני שום גדולות כתושות
4 כפות שמן זית
150 מ״ל יוגורט (לא משנה איזה)
2 כוסות (400-450 מ״ל )מי ברז חמימים
150 גר׳ גבינת פטה או בולגרית רכה
לטבילה:
קערה עם מי ברז
לציפוי:
קערה עם שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים מלח וסוכר, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית
מוסיפים שמן זית, שום כתוש, מחצית ומכמות המים, ויוגורט, ואז ממשיכים לאט לאט עם המים
עד שהבצק לא צריך יותר נוזלים, והוא מתגבש לכדור.
לשים למשך 10-12 דקות, מוציאים את הבצק, מעבירים לקערה משומנת בזמן זית ומגלגלים
את הבצק כך שיצפופה בשומן מכל צדייו. מכסים בניילון נתמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקום חמים
(בקיץ כמובן זה לא רלוונטי) כשעה וחצי שעתיים, אפשר כמובן לזרז תהליכים עם ראש שום כפי
שציינתי בפוסט למעלה)
לאחר שהבצק תפח מוציאים אויר, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 100 גר׳ כל כדור.
ניחים את הכדורים על מגש גדול מעט מקומח ומכסים אותם במגבת למשך 20 דק.
מוציאים שני כדורים, מרדדים כל כדור לרצועה ארוכה ומלפפים את שתי הרצועות אחת
בתוך השנייה ליצירת בורג ארוך, מחברים את הקצוות של הבורג ליצירת בייגלה עגול.
טובלים את הבייגלה בקערה עם מים ומיד לאחר מכן בקערה עם שומשום ומניחים על תבנית
מרודפת בנייר אפייה. תוחבים בין החיבורים של הבייגלה קוביות גבינת פטה קטנות.
חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.
מניחים למנוחה של 15 דקות ובינתיים מחממים תנור ל 210 מעלות.
אופים את הבייגלה כ 15 דק׳ עד לקבלת בייגלה שחומים .
מגישים חם זה הכי טעים!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**קמח לחם אפשר להמיר גם בקמח חלה או פיצה או כוסמין לבן
**אפשר לוותר על תוספת הפטה לבייגלה.
**אפשר להכין את הלחמניות ללא שום.
** אפשר לוותר על היוגורט ואז הבצק צריך יותר נוזלים אבל חבל הוא פשוט מדהים !
87 Comments
היי צהריים טובים לא ציינת כמה שמן זית
מיד מוסיפה תודה
האם ניתן להקפיא את הבייגלס?
והאם עדיף להקפיא כבר אפויים או לפני אפיה?
תודה
אפשר להקפיא חצי אפויים, לפני אפייה, או אחרי אפייה, שלושת האופציות מעולות
היי
נראה מעולה אוהבת מאוד את המתכונים המוצלחים שלך!!
שאלה לי אלייך לגבי התפחת יתר בגלל חילופי העונות (התחלתי ללמוד לאפות בקיץ) הגיע החורף והכל מתבלבל לי
אני רוצה לנסות את עניין השום אך חוששת מתפיחת יתר
יש לך טיפים או טווח של דקות? , דרך לבדוק את הבצק?
הכי חשוב להתפיח בקערה בגודל שמתאים לכמות הבצק כדי שיהיה מדד עד לאן הבצק עלה, הוא אמור לגדול ולהכפיל את הנפח
שלום אפשר עם קמח מחא ? לשנות משהו ?
לא ממליצה להמיר יותר מ 50% ולהוסיף קצת נוזלים לבצק
היי קרן,
אפשר להטמיע את הפטה בבצק עצמו ולא לתחוב בין החריצים?
יש מצב שהגושים של הגבינה קצת יפריעו ברידוד עצמו של הרצועות אבל אפשר לנסות
היי קרן, איך הכי מומלץ לחמם ולהחזיר למקור לאחר הקפאה?
אם אשים מים על הבייגלס ואכניס לתנור ל150 מעלות טורבו זה יהיה בסדר? תודה רבה לך ושבת מבורכת ❤️
כן מעולה
המתכון מושלם. החלפתי את היטגורט במעט שמנת צמחית, יצא יופי של בצק!
אלופה תןדה
אפשרי ריוויון במקום יוגורט?
כן בטח
מדהימים ומקסימים ומפתים באופן בלתי ניתן לתפיסה קרן! חיבוק אדיר מונקובר הקרה אבל החמה בלב!!!
תודה לילי מהממת
היי קרן
אפשר שמנת חמוצה במקום היוגורט?
אפשרי
נראה מושלם!!
אפשר במקום יוגורט גבינה טבעונית/ יוגורט טבעוני?
מניחה שאפשר ואפשר גם חהמיר את היוגורט בעוד מים
הי בייגל מטורף מהמם..הבצק מדהים תודה..האם אפשר לעשות אותו כפרעצל במקום בצק הפרעצל שיבש מאוד האם מתאים גם פה עם שום . תודה
כן אפשרי
היי קרן
מתה על המתכונים שלך!!
אפשר אשל במקום יוגורט?
תודה! כן אפשרי
כמה מים היית מוסיפה?
אי אפשר לדעת בדיוק צריך להגיע למרקם של בצק רך ונעים אבל שנפרד מהקערה
הכי חשוב שהבצק לא יהיה קשה
יצא טעים מאוד!!! לטעמי השום ממש מוסיף…
אין כמוך! כל מתכון יותר מוצלח מהקודם.
אבל איך יכול להיות שלך יצא בייגלה, ולי יצאו לחמניות שמנמנות?
להבא לרדד את הרצועות ארוכות יותר שקוטר הבייגלה יהיה גדול יותר וגם החור שבמרכז
היי קרן,
אפשר להכין את הבצק בלישה ביד במקום במיקסר?
ולאפות בטוסטר אובן ולא בתנור?
אפשר לישה ידנית של 8-10 דק ולאפות בטוסטר אין בעיה
הי
אפשר להפחית סוכר, נאמר 3 כפות או ללא?
שלוש כפות ולא פחות אחרת הלך על הבצק
אפשר עם קמח ללא גלוטן? יעבוד לדעתך או שצריך שינויים נוספים?
אין לי נסיון עם קמח ללא גלוטן אבל מאמינה שיעבוד טוב רק לא יודית להמליץ על עוד שינויים שצריך יהיה לעשות במתכון
תודה קרן, אנסה ואעדכן. זה נראה טוב מדי לוותר בגלל הגלוטן……
הי קרן, אפיתי הבוקר אחרי שהבצק תפח בלילה במקרר. החלפתי את הפטה במוצרלה טריה וחצי מכמות הקמח לכוסמין מלא. יצא מושלם. תודה רבה על עוד מתכון מנצח!
הי קרן .. אני מכינה את הבצק עכשיו … אבל כל החברה שלי פרשו כנפיים מהבית דווקא הערב ולא יהיו מי שיאכל . אפשר להקפיא את הבצק? ו מתי..?
להקפיא בטח, עטוף בניילון היטב
היי , אפשר להכין את הבצק בבוקר ולשמור במקרר עד הערב ? ורק אז לעשות את הצורה ולאפות ? הבצק לא יהיה במצב של תפיחת יתר?
בטח שאפשר
פשוט ללוש ולהכניס ישר למקרר
נראה נהדר! יש לך מושג לגבי שימוש במחמצת? כמה מחמצת לשים? כמה זמן התפחה (במקום שמרים כמובן)
לא עובדת עם מחמצת
מושלמים
יעבוד עם קמח מניטובה?
בטח
תודה גדולה מתכון נפלא – השתמשתי בקצת יותר יוגורט ואת גבינת הפטה פיזרתי על הבצק המרודד. בנוסף לשומשום פיזרתי קצת מלח גס. אליפות !!
תודה תחיה
הי קרן. נראה פשוט נפלא . אם משתמשים בשמרים טריים כמה גרם יתאים למרשם? המון תודה
כף שמרים יבשים = 25 גר שמרים טריים
הי, נראה מדהים
האם אפשר להתפיח לילה במקרר?
כן אפשר
היי, יעבוד עם יוגורט פרו? הוא במרקם קצת יותר סמיך מיוגורט רגיל
אם כן, כמה ממנו?
לא רואה בעיה עם יוגורט פרו ולא חושבת שיש צורך בשינוי בבצק
קרן, יצא מעולה וטעים מאוד.
הכנתי היום ואני רוצה להגיש מחר בבוקר. להקפיא ואז לחמם או לשים בקופסת לחם סגורה? תודה !!
קופסא סגורה אבל לחמם ממש טוב
יצא אליפות ..
הוספתי לחלק זיתים ועל חלק פיזרתי גם קצח ומעט מלח גס מעל !!
הכנתי יצא מעולה !!!
פיזרתי מעל מעט מלח גס כי הרגשתי שבנגלה הראשונה היה חסר מעט מלח
הי קרן, הכנתי אתמול יצא מדהים.
בחודשים האחרונים אני אופה רק מהמתכונים שלך-עוגות לחמים וזוכה למחמאות רבות ממשפחתי.
אמרתי להם אתמול "זו לא אני שהעליתי רמה, זו קרן.."
אז המון תודה לך !
היי קרן, אפשר סוכר חום במקום לבן?
סוכר חום בהיר כן (דמררה)
אפשר לשים פחות סוכר?
להוריד כף מקסימום
יצא נהדר. אחלה שיטה לאפות בייגלס בלי בישול מקדים. למעלה שמתי גם זעתר. תודה על השיתוף. כל טוב
מתכון מעולה, יוצא מן הכלל טעים.
תודה רבה!
היי קרן, במידה ואני רוצה להכין את הבייגלה יותר קטנים , אפילו חצי מהגודל המקורי, על מנת שהכמות תהיה כפולה, כדורים של 50 גרם זה בסדר?
כן הם יצאו פיצים
הי קרן, האם אפשר לדעתך להכין את המתכון מחצי ק"ג או שלא יסתדר עם הליפוף וכן? תודה!
הי קרן ,
האם אפשר להכין את הבייגלה לקלוע ואז להקפיא ולאחר יומיים להוציא מההקפאה לשים מים ושומשום ולאפות ?
להפשיר לפני שמברישים במים ושומשום ואז לאפות
היי קרן
אפשר להשתמש ברשת במקום יוגורט?
מה זה רשת?
תיקון אוטומטי ♀️
התכוונתי לאשל
אפשר
היי, אני רואה בסרטון שאת טובלת את הבצק במים עם משהו נוסף שנותן צבע, מה זה? סילאן?
כן
תיקון אוטומטי ♀️
התכוונתי לאשל
יצא מושלם!! טעם וריח נהדרים של שום. תודה רבה על עוד מתכון מעולה שלך
תודה מרים
היי קרן ,
בנוגע להקפאה ולאפייה-
אם מקפיאים לפני אפייה זה צריך להיות אחרי קליעה בלבד ורק אחרי הפשרה שמים מים שומשום ופטה ?
ואם מקפיאים לאחר אפייה , על כמה מעלות מחממים בתנור ?
תודה לך 3>
ראיתי היום את המתכון הנפלא הזה, ואני, שבחיים לא אפיתי, החלטתי להכין את הבייגלים האלה…יצאו נפלא. ניסיתי להעלות כאן צילום אבל מסתבר שאין אפשרות טכנית כזאת.
תודה רבה על המתכון הנפלא.
תודה ינינה שמחה שהצליחו לך
היי האם בקיץ יש צורך בהתפחה של שעה וחצי? או שאפשר פחות
עד שהבצק תופח, אם זה קורה בפחות זמן אז אחלה