לחמים ומאפים

בייגלס שום ויוגורט עם פטה

נובמבר 28, 2020 87 Comments

עכשו כשהתחיל החורף, וקשה להתפיח בצקי שמרים, צריך לעזור להם קצת.

העליתי בדף שלי באינסטוש (חפשו את ההיילייט של פינה יומית) כמה הצעות להתפחה בחורף,

ותוך כדי שהעליתי קיבלתי עוד ועוד טיפים נוספים להתפחה של בצק בחורף. אחד מהם היה

להניח ראש שום שלם על הבצק, ומיד ניסיתי את זה . הכנתי בצק שמרים ואחרי

שהנחתי אותו משומן בקערה הנחתי מעליו נייר אפייה ודחפתי פנימה לתוך הנייר

ראש שלם של שום. סגרתי את קערת ההתפחה וחיכיתי.

האמת שחשבתי שזה לא יקרה אבל זה קרה!

השום פשוט גרם לכל העסק הזה לזוז, והבצק עלה ממש מהר.

לפעמים בחורף זה לא קורה בכלל ואנשים ממש מתבאסים וזורקים בצק לפח וחבל.

יש המון שיטות לעזור לו, אבל הכי חשוב להתפיח בסביבה חמימה ונעימה.

ולזכור, שכשמתפיחים בצק בחורף במקרר הוא כמעט לא תופח שם וזה בסדר, תוציאו אותו

לפני עבודה לפחות לשעה לטמפרטורת החדר ותנו לו לעמוד, אחרי קליעה והתפחה שניה ארוכה

הוא יתחיל לזוז, אל תמהרו להסיק בחורף שהבצק שלכם לא תקין.

היום קמתי עם חשק עז להכין משהו מלוח, והכנתי בצק עם מלא שום בפנים ויוגורט בבצק.

אני אוהבת ממש שילוב של יוגורט בבצקי שמרים זה נותן להם אקסטרה רכות.

בסוף חילקתי את הבצק אחרי התפחה לכדורים של 100 גר,

וכשהם נחו קצת החלטתי ללכת על בייגלס, כאלו יפים בצורת בורג עגול, ושניה לפני התנור דחפתי

פנימה בין החיבורים קצת גבינת פטה רכה ויצא נדיר!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

בייגלס שום ויוגורט עם פטה/9-10 יחידות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם לבן או קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

5 כפות (50 גר׳) סוכר לבן

1 כף מלח דק

3 שיני שום גדולות כתושות

4 כפות שמן זית

150 מ״ל יוגורט (לא משנה איזה)

2 כוסות (400-450 מ״ל )מי ברז חמימים

150 גר׳ גבינת פטה או בולגרית רכה

לטבילה:

קערה עם מי ברז

לציפוי:

קערה עם שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים מלח וסוכר, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית

מוסיפים שמן זית, שום כתוש, מחצית ומכמות המים, ויוגורט, ואז ממשיכים לאט לאט עם המים

עד שהבצק לא צריך יותר נוזלים, והוא מתגבש לכדור.

לשים למשך 10-12 דקות, מוציאים את הבצק, מעבירים לקערה משומנת בזמן זית ומגלגלים

את הבצק כך שיצפופה בשומן מכל צדייו. מכסים בניילון נתמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקום חמים

(בקיץ כמובן זה לא רלוונטי) כשעה וחצי שעתיים, אפשר כמובן לזרז תהליכים עם ראש שום כפי

שציינתי בפוסט למעלה)

לאחר שהבצק תפח מוציאים אויר, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 100 גר׳ כל כדור.

ניחים את הכדורים על מגש גדול מעט מקומח ומכסים אותם במגבת למשך 20 דק.

מוציאים שני כדורים, מרדדים כל כדור לרצועה ארוכה ומלפפים את שתי הרצועות אחת

בתוך השנייה ליצירת בורג ארוך, מחברים את הקצוות של הבורג ליצירת בייגלה עגול.

טובלים את הבייגלה בקערה עם מים ומיד לאחר מכן בקערה עם שומשום ומניחים על תבנית

מרודפת בנייר אפייה. תוחבים בין החיבורים של הבייגלה  קוביות גבינת פטה קטנות.

חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.

מניחים למנוחה של 15 דקות ובינתיים מחממים תנור ל 210 מעלות.

אופים את הבייגלה כ 15 דק׳ עד לקבלת בייגלה שחומים .

מגישים חם זה הכי טעים!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**קמח לחם אפשר להמיר גם בקמח חלה או פיצה או כוסמין לבן

**אפשר לוותר על תוספת הפטה לבייגלה.

**אפשר להכין את הלחמניות ללא שום.

** אפשר לוותר על היוגורט ואז הבצק צריך יותר נוזלים אבל חבל הוא פשוט מדהים !

 

 

Print Friendly, PDF & Email

87 Comments

דנה רפצקי נובמבר 28, 2020 at 2:11 pm

היי צהריים טובים לא ציינת כמה שמן זית

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2020 at 2:21 pm

מיד מוסיפה תודה

Reply
אפרת פברואר 21, 2021 at 11:38 am

האם ניתן להקפיא את הבייגלס?
והאם עדיף להקפיא כבר אפויים או לפני אפיה?

תודה

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:12 pm

אפשר להקפיא חצי אפויים, לפני אפייה, או אחרי אפייה, שלושת האופציות מעולות

Reply
הדר נובמבר 28, 2020 at 4:55 pm

היי
נראה מעולה אוהבת מאוד את המתכונים המוצלחים שלך!!
שאלה לי אלייך לגבי התפחת יתר בגלל חילופי העונות (התחלתי ללמוד לאפות בקיץ) הגיע החורף והכל מתבלבל לי
אני רוצה לנסות את עניין השום אך חוששת מתפיחת יתר
יש לך טיפים או טווח של דקות? , דרך לבדוק את הבצק?

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2020 at 6:37 pm

הכי חשוב להתפיח בקערה בגודל שמתאים לכמות הבצק כדי שיהיה מדד עד לאן הבצק עלה, הוא אמור לגדול ולהכפיל את הנפח

Reply
חוה סרוסי נובמבר 28, 2020 at 8:17 pm

שלום אפשר עם קמח מחא ? לשנות משהו ?

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2020 at 8:30 pm

לא ממליצה להמיר יותר מ 50% ולהוסיף קצת נוזלים לבצק

Reply
מוראל נובמבר 30, 2020 at 4:17 pm

היי קרן,
אפשר להטמיע את הפטה בבצק עצמו ולא לתחוב בין החריצים?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2020 at 8:29 pm

יש מצב שהגושים של הגבינה קצת יפריעו ברידוד עצמו של הרצועות אבל אפשר לנסות

Reply
מיכל משה אפריל 22, 2021 at 2:57 pm

היי קרן, איך הכי מומלץ לחמם ולהחזיר למקור לאחר הקפאה?
אם אשים מים על הבייגלס ואכניס לתנור ל150 מעלות טורבו זה יהיה בסדר? תודה רבה לך ושבת מבורכת ❤️

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2021 at 3:10 pm

כן מעולה

Reply
ענת נובמבר 28, 2020 at 5:51 pm

המתכון מושלם. החלפתי את היטגורט במעט שמנת צמחית, יצא יופי של בצק!

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2020 at 6:36 pm

אלופה תןדה

Reply
הדס דצמבר 12, 2020 at 4:24 pm

אפשרי ריוויון במקום יוגורט?

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2020 at 4:18 pm

כן בטח

Reply
לילי נובמבר 28, 2020 at 6:19 pm

מדהימים ומקסימים ומפתים באופן בלתי ניתן לתפיסה קרן! חיבוק אדיר מונקובר הקרה אבל החמה בלב!!!

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2020 at 6:36 pm

תודה לילי מהממת

Reply
קרן נובמבר 28, 2020 at 7:31 pm

היי קרן
אפשר שמנת חמוצה במקום היוגורט?

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2020 at 8:04 pm

אפשרי

Reply
אביה נובמבר 28, 2020 at 8:24 pm

נראה מושלם!!
אפשר במקום יוגורט גבינה טבעונית/ יוגורט טבעוני?

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2020 at 8:29 pm

מניחה שאפשר ואפשר גם חהמיר את היוגורט בעוד מים

Reply
לי מאי 11, 2021 at 9:10 am

הי בייגל מטורף מהמם..הבצק מדהים תודה..האם אפשר לעשות אותו כפרעצל במקום בצק הפרעצל שיבש מאוד האם מתאים גם פה עם שום . תודה

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 3:20 pm

כן אפשרי

שרון חדד נובמבר 28, 2020 at 7:59 pm

היי קרן
מתה על המתכונים שלך!!
אפשר אשל במקום יוגורט?

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2020 at 8:04 pm

תודה! כן אפשרי

Reply
אביה נובמבר 28, 2020 at 9:28 pm

כמה מים היית מוסיפה?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2020 at 6:59 am

אי אפשר לדעת בדיוק צריך להגיע למרקם של בצק רך ונעים אבל שנפרד מהקערה
הכי חשוב שהבצק לא יהיה קשה

Reply
סאנה נובמבר 28, 2020 at 10:08 pm

יצא טעים מאוד!!! לטעמי השום ממש מוסיף…

Reply
אופיר נובמבר 28, 2020 at 11:21 pm

אין כמוך! כל מתכון יותר מוצלח מהקודם.
אבל איך יכול להיות שלך יצא בייגלה, ולי יצאו לחמניות שמנמנות?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2020 at 6:58 am

להבא לרדד את הרצועות ארוכות יותר שקוטר הבייגלה יהיה גדול יותר וגם החור שבמרכז

Reply
ספיר נובמבר 29, 2020 at 12:46 am

היי קרן,
אפשר להכין את הבצק בלישה ביד במקום במיקסר?
ולאפות בטוסטר אובן ולא בתנור?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2020 at 6:57 am

אפשר לישה ידנית של 8-10 דק ולאפות בטוסטר אין בעיה

Reply
נורית נובמבר 29, 2020 at 5:23 am

הי
אפשר להפחית סוכר, נאמר 3 כפות או ללא?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2020 at 6:57 am

שלוש כפות ולא פחות אחרת הלך על הבצק

Reply
Rebecca נובמבר 29, 2020 at 5:22 pm

אפשר עם קמח ללא גלוטן? יעבוד לדעתך או שצריך שינויים נוספים?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2020 at 5:27 am

אין לי נסיון עם קמח ללא גלוטן אבל מאמינה שיעבוד טוב רק לא יודית להמליץ על עוד שינויים שצריך יהיה לעשות במתכון

Reply
Rebecca Levy נובמבר 30, 2020 at 6:56 pm

תודה קרן, אנסה ואעדכן. זה נראה טוב מדי לוותר בגלל הגלוטן……

Reply
ענת דצמבר 2, 2020 at 8:06 am

הי קרן, אפיתי הבוקר אחרי שהבצק תפח בלילה במקרר. החלפתי את הפטה במוצרלה טריה וחצי מכמות הקמח לכוסמין מלא. יצא מושלם. תודה רבה על עוד מתכון מנצח!

Reply
עדי דהרי דצמבר 2, 2020 at 5:52 pm

הי קרן .. אני מכינה את הבצק עכשיו … אבל כל החברה שלי פרשו כנפיים מהבית דווקא הערב ולא יהיו מי שיאכל . אפשר להקפיא את הבצק? ו מתי..?

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2020 at 9:36 pm

להקפיא בטח, עטוף בניילון היטב

Reply
עדי בר דצמבר 3, 2020 at 12:26 am

היי , אפשר להכין את הבצק בבוקר ולשמור במקרר עד הערב ? ורק אז לעשות את הצורה ולאפות ? הבצק לא יהיה במצב של תפיחת יתר?

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2020 at 5:43 am

בטח שאפשר
פשוט ללוש ולהכניס ישר למקרר

Reply
טלי דצמבר 3, 2020 at 4:51 pm

נראה נהדר! יש לך מושג לגבי שימוש במחמצת? כמה מחמצת לשים? כמה זמן התפחה (במקום שמרים כמובן)

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2020 at 9:31 pm

לא עובדת עם מחמצת

Reply
שי דצמבר 3, 2020 at 10:18 pm

מושלמים

Reply
עדי דצמבר 5, 2020 at 8:36 am

יעבוד עם קמח מניטובה?

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2020 at 12:55 pm

בטח

Reply
תחיה הברמן דצמבר 5, 2020 at 3:30 pm

תודה גדולה מתכון נפלא – השתמשתי בקצת יותר יוגורט ואת גבינת הפטה פיזרתי על הבצק המרודד. בנוסף לשומשום פיזרתי קצת מלח גס. אליפות !!

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2020 at 4:57 pm

תודה תחיה

Reply
Tal Haimoff דצמבר 5, 2020 at 7:20 pm

הי קרן. נראה פשוט נפלא . אם משתמשים בשמרים טריים כמה גרם יתאים למרשם? המון תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2020 at 7:25 pm

כף שמרים יבשים = 25 גר שמרים טריים

Reply
נועה פברואר 11, 2022 at 5:42 pm

הי, נראה מדהים
האם אפשר להתפיח לילה במקרר?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2022 at 11:23 pm

כן אפשר

Reply
שלי דצמבר 7, 2020 at 2:09 am

היי, יעבוד עם יוגורט פרו? הוא במרקם קצת יותר סמיך מיוגורט רגיל
אם כן, כמה ממנו?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 7:45 am

לא רואה בעיה עם יוגורט פרו ולא חושבת שיש צורך בשינוי בבצק

Reply
אורלי דצמבר 12, 2020 at 7:11 pm

קרן, יצא מעולה וטעים מאוד.

Reply
עדי דצמבר 17, 2020 at 12:15 pm

הכנתי היום ואני רוצה להגיש מחר בבוקר. להקפיא ואז לחמם או לשים בקופסת לחם סגורה? תודה !!

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2020 at 5:53 pm

קופסא סגורה אבל לחמם ממש טוב

Reply
bbb ינואר 2, 2021 at 7:40 pm

יצא אליפות ..
הוספתי לחלק זיתים ועל חלק פיזרתי גם קצח ומעט מלח גס מעל !!

Reply
שני ינואר 9, 2021 at 1:51 pm

הכנתי יצא מעולה !!!

פיזרתי מעל מעט מלח גס כי הרגשתי שבנגלה הראשונה היה חסר מעט מלח

Reply
איריס ינואר 17, 2021 at 7:33 am

הי קרן, הכנתי אתמול יצא מדהים.
בחודשים האחרונים אני אופה רק מהמתכונים שלך-עוגות לחמים וזוכה למחמאות רבות ממשפחתי.
אמרתי להם אתמול "זו לא אני שהעליתי רמה, זו קרן.."
אז המון תודה לך !

Reply
שרון ינואר 15, 2021 at 8:45 am

היי קרן, אפשר סוכר חום במקום לבן?

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2021 at 9:38 am

סוכר חום בהיר כן (דמררה)

Reply
ליאת פטיטו ינואר 30, 2021 at 3:01 pm

אפשר לשים פחות סוכר?

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2021 at 4:34 pm

להוריד כף מקסימום

Reply
Tal Haimoff פברואר 13, 2021 at 11:14 pm

יצא נהדר. אחלה שיטה לאפות בייגלס בלי בישול מקדים. למעלה שמתי גם זעתר. תודה על השיתוף. כל טוב

Reply
מירב מרץ 7, 2021 at 8:21 pm

מתכון מעולה, יוצא מן הכלל טעים.
תודה רבה!

Reply
מעיין מאי 17, 2021 at 10:02 am

היי קרן, במידה ואני רוצה להכין את הבייגלה יותר קטנים , אפילו חצי מהגודל המקורי, על מנת שהכמות תהיה כפולה, כדורים של 50 גרם זה בסדר?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2021 at 7:18 am

כן הם יצאו פיצים

Reply
מיכל יולי 18, 2021 at 12:14 pm

הי קרן, האם אפשר לדעתך להכין את המתכון מחצי ק"ג או שלא יסתדר עם הליפוף וכן? תודה!

Reply
ענת ספטמבר 14, 2021 at 6:30 pm

הי קרן ,
האם אפשר להכין את הבייגלה לקלוע ואז להקפיא ולאחר יומיים להוציא מההקפאה לשים מים ושומשום ולאפות ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2021 at 7:49 pm

להפשיר לפני שמברישים במים ושומשום ואז לאפות

Reply
לירון שמואלביץ הכהן דצמבר 20, 2021 at 7:48 pm

היי קרן
אפשר להשתמש ברשת במקום יוגורט?

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2021 at 9:01 pm

מה זה רשת?

Reply
לירון דצמבר 21, 2021 at 2:49 pm

תיקון אוטומטי ‍♀️
התכוונתי לאשל

Reply
קרן אגם דצמבר 21, 2021 at 6:47 pm

אפשר

Reply
Ifat מרץ 16, 2023 at 7:47 pm

היי, אני רואה בסרטון שאת טובלת את הבצק במים עם משהו נוסף שנותן צבע, מה זה? סילאן?

קרן אגם מרץ 17, 2023 at 12:56 pm

כן

לירון דצמבר 21, 2021 at 2:50 pm

תיקון אוטומטי ‍♀️
התכוונתי לאשל

Reply
מרים דצמבר 21, 2021 at 7:53 pm

יצא מושלם!! טעם וריח נהדרים של שום. תודה רבה על עוד מתכון מעולה שלך

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2021 at 12:00 pm

תודה מרים

Reply
דניאלה דצמבר 30, 2021 at 5:45 am

היי קרן ,
בנוגע להקפאה ולאפייה-
אם מקפיאים לפני אפייה זה צריך להיות אחרי קליעה בלבד ורק אחרי הפשרה שמים מים שומשום ופטה ?
ואם מקפיאים לאחר אפייה , על כמה מעלות מחממים בתנור ?
תודה לך 3>

Reply
ינינה מרץ 11, 2023 at 1:18 am

ראיתי היום את המתכון הנפלא הזה, ואני, שבחיים לא אפיתי, החלטתי להכין את הבייגלים האלה…יצאו נפלא. ניסיתי להעלות כאן צילום אבל מסתבר שאין אפשרות טכנית כזאת.
תודה רבה על המתכון הנפלא.

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2023 at 7:15 pm

תודה ינינה שמחה שהצליחו לך

Reply
ליאת אוגוסט 25, 2024 at 4:19 pm

היי האם בקיץ יש צורך בהתפחה של שעה וחצי? או שאפשר פחות

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2024 at 7:39 pm

עד שהבצק תופח, אם זה קורה בפחות זמן אז אחלה

Reply

Leave a Comment