לחמים ומאפים

בייגלס

פברואר 9, 2021 52 Comments

 

היום חל יום הפיצה הבינלאומי, ואני מתוכננת לשידור לייב שיעלה ב 16:30 בקבוצת הפייסבוק של נשואות למאפייה,

וגם באינסטגרם שלי, אבל קמתי בבוקר לחשק עז לבייגלס, ובדיוק בזמן שאני מכינה בצק במיקסר,

חבר שלח לי תמונה של בצק וכתבת לי שהיום יום הבייגל הבינלאומי, והוא מכין בייגלס.

ומעניין אותי לדעת, מה היה קודם? יום הפיצה הבינלאומי? או יום הבייגלס הבינלאומי? ואם נניח קודם

היה יום הפיצה הבינלאומי? אז אלו שקבעו שיום הבייגלס הבינלאומי לא פתחו יומן ? לא ראו שכבר היום

הזה תפוס עם פיצה? או שבגלל שזה איטלקי, וזה אמריקאי, אז היומנים שלהם שונים?

קיצר, דווקא ביום כזה חגיגה מטורפת של שני מאפים כל כך אהובים באותו היום, אז היום זהו בהחלט

יום בצק. והבלוג מלא במתכוני בייגלס, ירושלמי, תורכי לבנוני וגם יווני, ויש פרעצלים ובייגלס מקמח קמוט,

אבל בייגל פשוט כזה, אין. אז הנה הוא, מתכון מושלם, לשמחתנו גם יכול בשניה להפוך להיות טבעוני,

לבייגלס מושלמים, הכינו את החמאה ואת הגבינה.

בייגלס/10-12 יחידות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לבן או קמח לחם לבן

1 כף שמרים יבשים

5 כפות (50 גר׳) סוכר לבן

3 כפות שמן זית

1 כף מלח דק

2.5 כוסות (600 מ״ל) מי ברז חמימים

לציפוי:

ביצה טרופה עם מעט מים

לעיטור:

שומשום או פרג

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח שמרים וסוכר, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית

מוסיפים שמן זית מלח ואת המים לאט לאט , עדיף להתחיל משתי כוסות מים ולהמשיך עם עוד 1/2 כוס לאט

לאט עד שהבצק רך ונעים. לשים את הבצק כשמונה דקות.

מעבירים את הבצק למשטח, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 120 גר׳ כל כדור.

מניחים את הכדורים על מגש גדול במרווחים, מכסים במגבת, אין צורך לקמח מעל, ומניחים להתפחה

של כשעה בטמפרטורת החדר. (אפשר בשלב הזה להכני סלמקרר לכמה שעות)

כשהכדורים תפחו, מכינים אגודל במרכז כל גדול ליצירת חור ובעזרת הידיים מרחיבים מעט

את העיגול לבייגלה. מניחים חזרה על התבנית וחוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים. שומריםעל רווחים

קטנים בין הבייגלס לתת מקום לתפוח.מברישים כל בייגל בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג.

מניחים שוב להתפחה של 45 דק׳.

בינתיים מחממים תנור ל 175-180 מעלות ואופים את הבייגלס כ 20-25 דק׳ עד שהם שחומים למראה.

מגישים חם.

**את הבייגלס אוכלים סמוך להכנתם שאז הם הכי טריים וטעימים

**ניתן להפקיא את הבייגלס מיד לאחר צאתם מהתנור (לצנן מעט) כשהם עטופים היטב.

לחמם לפני הגשה.

**קמח לחם או קמח לבן ניתן להמיר בכוסמין לבן, קמח חלה או קמח פיצה, ואפשר להמיר מחצית

מכמות הקמח בקמחים  מלאים מכל סוג.

**את הפרג והשומשום ניתן להמיר בכל ציפוי אחר שאוהבים

**לגרסה טבעונית אפשר להמיר ביצה במים עם קצת סילאן

Print Friendly, PDF & Email

52 Comments

רז פברואר 9, 2021 at 4:28 pm

אפשר לדעת למה כף שמרים על קילו קמח? מה ההבדל בין זה לבין מאפים אחרים?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 9:41 pm

יש כל מני סוגי בצקים, זה ספיציפית אנחנו לא מצפים ממנו לתפוח המון וזה מספיק

Reply
חנה פברואר 10, 2021 at 8:05 am

האם הבייגל יצא טוב אם אכין לפי המתכון אך ללא לישה?

Reply
Rr מרץ 28, 2022 at 8:24 pm

מתכון מושלם !! ועוד לשתי ביד!

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2022 at 9:28 pm

אליפות

שרון פברואר 9, 2021 at 5:09 pm

בייגלס לא או אמורים לטבול בתמיסת סודה לשתייה? אפשר?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 9:40 pm

יש המון סוגים של בייגלס
אפשר לבדל בסודה ומים לפני אפייה אין בעייה

Reply
אלה פברואר 9, 2021 at 10:22 pm

יש גירסה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2021 at 6:19 am

מניחה שניתן להכין עם קמח ללא גלוטן רק שאין לי נסיון איתו אז לא ידועת להגיד לגבי המרות

Reply
איילת פברואר 11, 2021 at 8:32 pm

האם אפשר לשים להתפחה לילה במקרר??

Reply
שרון פברואר 10, 2021 at 6:03 pm

צודקת במאה אחוז. זה ההבדל בין בייגל ללחמניה את הבייגל מבשלים כדקה במים עם מעט בודה לדתיה ורק אז אופים בתנור

Reply
Sarita פברואר 9, 2021 at 8:26 pm

לגבי ההתפלה, לא ברור ..
להתפיח בטמפרטורת החדר או במקרר..
זה סותר קצת.. לא. ?
אודה להבהרתך

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 9:38 pm

אפשר בטמפרטורת החדר ואפשר התפחה ארוכה יותר במקרר

Reply
ארז פברואר 9, 2021 at 9:13 pm

מה יותר מומלץ?
קמח לבן או קמח לחם לבן?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 9:38 pm

אני מאוד אוהבת לעבוד עם קמח לחם אבל קמח לבן גם יעבוד פה אחלה

Reply
לימור חייט פברואר 10, 2021 at 12:31 am

היי שאלה לגבי ההתפחה, ישר אחרי שגמרנו ללוש מחלקים לעיגולים??, לא משארים את כל הבצק להתפחה ראשונית???

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2021 at 6:20 am

נכון

Reply
מיה פברואר 10, 2021 at 9:06 am

האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2021 at 11:50 am

כתוב למטה בסוף הפוסט

Reply
שרית פברואר 18, 2021 at 9:43 pm

היי קרן
יעבוד עם לישה ידנית.. ?
אם כן מה סדר הפעולות כדי לא לגרום לבצק חלילה לא לתפוח …שמרים / מלח.. (?)
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2021 at 10:21 pm

בדיוק כמו הסדר במיקסר, בשימוש בשמרים יבשים אין בעיה לערבב אותם עם המלח

Reply
אסתי ורטש פברואר 10, 2021 at 11:00 am

מתכונים מדהימים!!! יש אפשרות לעשות המרה למחמצת?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2021 at 11:49 am

תודה אסתי מניחה שכן לא יודעת להגיד כמויות

Reply
Amalia Mashiach מאי 14, 2022 at 3:13 pm

כמה יחידות יוצא מקילו קמח?

Reply
עליזה דרויש פברואר 10, 2021 at 8:19 pm

מעולה

Reply
עפרי פברואר 13, 2021 at 8:25 am

היי קרן(:
נראה מעולה!
רק אשמח לדעת בנוגע להתפחה במקרר, כמה זמן אפשר להשאיר את הבצק במקרר? לילה שלם זה יותר מידיי?

Reply
שי רבינוביץ פברואר 14, 2021 at 10:35 pm

קרן תודה , כרגיל מתכון מעולה . כולם עפו על הבייגלים. תודה!!!

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2021 at 7:16 am

איזה כייף תודה

Reply
אורן פברואר 18, 2021 at 6:18 pm

היי קרן
מה ההבדל בין המתכון שלך למתכונים שטובלים בסיר מים דבש / סילאן וסודה לשתיה? ואיך עובדים הכמויות של הסיר מים? כמה לשים מכל דבר?

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2021 at 9:20 pm

אלו שתי שיטות שנות להכנת בצק ממש טעים
אפשר לחפש בבלוג פרעצל ויעלה מתכון עם השיטה שציינת

Reply
שרה ידיד פברואר 19, 2021 at 8:07 am

תודה ☺️

Reply
אינה פברואר 20, 2021 at 10:12 am

קרן שלום, האם לא נדרשת התפחה ראשונית של כל הבצק יחד? ישר אחרי הלישה במקסיר ניתן כבר חלק לכדורים?אודה להבהרה

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2021 at 5:36 pm

התהליך בדיוק כפי שכתוב

Reply
פיקי פברואר 20, 2021 at 5:17 pm

האם אפשר וכדאי להחליף את המים בחלב?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2021 at 5:38 pm

אני אוהבת עם מים ואפשר להמיר לחלב אין בעיה

Reply
מור פברואר 20, 2021 at 9:12 pm

היי קרן, נראה מעולה! האם ניתן להכין כמות גדולה, להקפיא לאחר התפחה ראשונה ולתת יותר זמן להתפחה שניה לפני אפיה?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2021 at 9:22 pm

כן לגמרי אפשרי

Reply
רותי פברואר 28, 2021 at 1:50 pm

הי קרן, איך את ממליצה להקפיא, הכוונה איך לעטוף אותם באופן המיטבי שלא יקבלו ריח פריזר ויישמרו טריים?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2021 at 3:00 pm

עטופים כל אחד בנפרד בניילון נצמד היטב

Reply
הדרה פישר מרץ 2, 2021 at 9:03 pm

הזדמן לי להכין אותם מספר פעמים , מתכון מעולה , תוצאה נפלאה !

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2021 at 9:08 pm

תודה

Reply
הדס יוני 10, 2021 at 8:37 pm

עד כמה באמת זה מצליח לתפוח ? ‍♀️

Reply
קרן אגם יוני 10, 2021 at 10:14 pm

לא הבנתי את השאלה

Reply
זמירה פברואר 24, 2022 at 5:59 pm

את פשוט מלכה , אני שמה לך כתר , אני לא רואה שיש עלייך כתר, צריך שיראו את הכתר ,
זה מתכון שלישי שלך שאני עושה, וכל מתכון יצא לי פשוט מ ה מ םםםםםםםםםםםם טעיםםםםםםםםםם ברמותתתתתתתתתת
בלי שאלות בלי לבלבל לך את המוח שלא לצורך , אם הייתי עושה ולא הייתי מצליחה אז אני הייתי שואלת שאלות,
אבל כל מתכון הצלחה מלאה, את מלכה . לא יודעת איפה אפשר לפרסם בעוד מקום את דעתי המציאותית ,

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2022 at 8:25 pm

זמירה את כל כך משמחת ומרגשת תודה!!!!

Reply
נגה מרץ 20, 2022 at 12:42 pm

קרן אהובה מחפשת בייגלים לאירוע חלבי שאני עושה. על מה את יותר ממליצה על המתכון הזה או המיני בייגלה ירושלמי? לא ניסיתי אף אחד מהם עדיין.. תודה על הכל!!

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2022 at 1:33 pm

ביגלה ירושלמי חובה!

Reply
נעה מרץ 21, 2022 at 10:50 am

תודה! אין עליך

Reply
לירון ספטמבר 1, 2022 at 7:29 pm

הכנתי ויצא מדהים! אבל יש לי שאלה, בהתפחה השניה הבייגלס כל כך טפחו שהחור נעלם… איך אפשר למנוע את זה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:11 pm

מרחיבים יותר טוב את החור באמצע, או שלהחלופין מרדדים את הכדור לרצועה דקה ארוכה ומגלגלים לבייגלה

Reply
לירון ספטמבר 2, 2022 at 5:37 pm

תודה רבה!

Reply
Tzippy דצמבר 10, 2023 at 12:00 pm

היי אחלה מתכון תודה, הכנתי אותו כמה וכמה פעמים
כל פעם יצא מוצלח
אפשר להכין מקמחים חצי כוסמין לבן וחצי מלא?

Reply

Leave a Comment