היום חל יום הפיצה הבינלאומי, ואני מתוכננת לשידור לייב שיעלה ב 16:30 בקבוצת הפייסבוק של נשואות למאפייה,
וגם באינסטגרם שלי, אבל קמתי בבוקר לחשק עז לבייגלס, ובדיוק בזמן שאני מכינה בצק במיקסר,
חבר שלח לי תמונה של בצק וכתבת לי שהיום יום הבייגל הבינלאומי, והוא מכין בייגלס.
ומעניין אותי לדעת, מה היה קודם? יום הפיצה הבינלאומי? או יום הבייגלס הבינלאומי? ואם נניח קודם
היה יום הפיצה הבינלאומי? אז אלו שקבעו שיום הבייגלס הבינלאומי לא פתחו יומן ? לא ראו שכבר היום
הזה תפוס עם פיצה? או שבגלל שזה איטלקי, וזה אמריקאי, אז היומנים שלהם שונים?
קיצר, דווקא ביום כזה חגיגה מטורפת של שני מאפים כל כך אהובים באותו היום, אז היום זהו בהחלט
יום בצק. והבלוג מלא במתכוני בייגלס, ירושלמי, תורכי לבנוני וגם יווני, ויש פרעצלים ובייגלס מקמח קמוט,
אבל בייגל פשוט כזה, אין. אז הנה הוא, מתכון מושלם, לשמחתנו גם יכול בשניה להפוך להיות טבעוני,
לבייגלס מושלמים, הכינו את החמאה ואת הגבינה.
בייגלס/10-12 יחידות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לבן או קמח לחם לבן
1 כף שמרים יבשים
5 כפות (50 גר׳) סוכר לבן
3 כפות שמן זית
1 כף מלח דק
2.5 כוסות (600 מ״ל) מי ברז חמימים
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט מים
לעיטור:
שומשום או פרג
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח שמרים וסוכר, מפעילים את המיקסר ובמהירות איטית
מוסיפים שמן זית מלח ואת המים לאט לאט , עדיף להתחיל משתי כוסות מים ולהמשיך עם עוד 1/2 כוס לאט
לאט עד שהבצק רך ונעים. לשים את הבצק כשמונה דקות.
מעבירים את הבצק למשטח, ומחלקים אותו לכדורים במשקל 120 גר׳ כל כדור.
מניחים את הכדורים על מגש גדול במרווחים, מכסים במגבת, אין צורך לקמח מעל, ומניחים להתפחה
של כשעה בטמפרטורת החדר. (אפשר בשלב הזה להכני סלמקרר לכמה שעות)
כשהכדורים תפחו, מכינים אגודל במרכז כל גדול ליצירת חור ובעזרת הידיים מרחיבים מעט
את העיגול לבייגלה. מניחים חזרה על התבנית וחוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים. שומריםעל רווחים
קטנים בין הבייגלס לתת מקום לתפוח.מברישים כל בייגל בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג.
מניחים שוב להתפחה של 45 דק׳.
בינתיים מחממים תנור ל 175-180 מעלות ואופים את הבייגלס כ 20-25 דק׳ עד שהם שחומים למראה.
מגישים חם.
**את הבייגלס אוכלים סמוך להכנתם שאז הם הכי טריים וטעימים
**ניתן להפקיא את הבייגלס מיד לאחר צאתם מהתנור (לצנן מעט) כשהם עטופים היטב.
לחמם לפני הגשה.
**קמח לחם או קמח לבן ניתן להמיר בכוסמין לבן, קמח חלה או קמח פיצה, ואפשר להמיר מחצית
מכמות הקמח בקמחים מלאים מכל סוג.
**את הפרג והשומשום ניתן להמיר בכל ציפוי אחר שאוהבים
**לגרסה טבעונית אפשר להמיר ביצה במים עם קצת סילאן
52 Comments
אפשר לדעת למה כף שמרים על קילו קמח? מה ההבדל בין זה לבין מאפים אחרים?
יש כל מני סוגי בצקים, זה ספיציפית אנחנו לא מצפים ממנו לתפוח המון וזה מספיק
האם הבייגל יצא טוב אם אכין לפי המתכון אך ללא לישה?
מתכון מושלם !! ועוד לשתי ביד!
אליפות
בייגלס לא או אמורים לטבול בתמיסת סודה לשתייה? אפשר?
יש המון סוגים של בייגלס
אפשר לבדל בסודה ומים לפני אפייה אין בעייה
יש גירסה ללא גלוטן?
מניחה שניתן להכין עם קמח ללא גלוטן רק שאין לי נסיון איתו אז לא ידועת להגיד לגבי המרות
האם אפשר לשים להתפחה לילה במקרר??
צודקת במאה אחוז. זה ההבדל בין בייגל ללחמניה את הבייגל מבשלים כדקה במים עם מעט בודה לדתיה ורק אז אופים בתנור
לגבי ההתפלה, לא ברור ..
להתפיח בטמפרטורת החדר או במקרר..
זה סותר קצת.. לא. ?
אודה להבהרתך
אפשר בטמפרטורת החדר ואפשר התפחה ארוכה יותר במקרר
מה יותר מומלץ?
קמח לבן או קמח לחם לבן?
אני מאוד אוהבת לעבוד עם קמח לחם אבל קמח לבן גם יעבוד פה אחלה
היי שאלה לגבי ההתפחה, ישר אחרי שגמרנו ללוש מחלקים לעיגולים??, לא משארים את כל הבצק להתפחה ראשונית???
נכון
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא?
כתוב למטה בסוף הפוסט
היי קרן
יעבוד עם לישה ידנית.. ?
אם כן מה סדר הפעולות כדי לא לגרום לבצק חלילה לא לתפוח …שמרים / מלח.. (?)
תודה
בדיוק כמו הסדר במיקסר, בשימוש בשמרים יבשים אין בעיה לערבב אותם עם המלח
מתכונים מדהימים!!! יש אפשרות לעשות המרה למחמצת?
תודה אסתי מניחה שכן לא יודעת להגיד כמויות
כמה יחידות יוצא מקילו קמח?
מעולה
היי קרן(:
נראה מעולה!
רק אשמח לדעת בנוגע להתפחה במקרר, כמה זמן אפשר להשאיר את הבצק במקרר? לילה שלם זה יותר מידיי?
קרן תודה , כרגיל מתכון מעולה . כולם עפו על הבייגלים. תודה!!!
איזה כייף תודה
היי קרן
מה ההבדל בין המתכון שלך למתכונים שטובלים בסיר מים דבש / סילאן וסודה לשתיה? ואיך עובדים הכמויות של הסיר מים? כמה לשים מכל דבר?
אלו שתי שיטות שנות להכנת בצק ממש טעים
אפשר לחפש בבלוג פרעצל ויעלה מתכון עם השיטה שציינת
תודה ☺️
קרן שלום, האם לא נדרשת התפחה ראשונית של כל הבצק יחד? ישר אחרי הלישה במקסיר ניתן כבר חלק לכדורים?אודה להבהרה
התהליך בדיוק כפי שכתוב
האם אפשר וכדאי להחליף את המים בחלב?
אני אוהבת עם מים ואפשר להמיר לחלב אין בעיה
היי קרן, נראה מעולה! האם ניתן להכין כמות גדולה, להקפיא לאחר התפחה ראשונה ולתת יותר זמן להתפחה שניה לפני אפיה?
כן לגמרי אפשרי
הי קרן, איך את ממליצה להקפיא, הכוונה איך לעטוף אותם באופן המיטבי שלא יקבלו ריח פריזר ויישמרו טריים?
עטופים כל אחד בנפרד בניילון נצמד היטב
הזדמן לי להכין אותם מספר פעמים , מתכון מעולה , תוצאה נפלאה !
תודה
עד כמה באמת זה מצליח לתפוח ? ♀️
לא הבנתי את השאלה
את פשוט מלכה , אני שמה לך כתר , אני לא רואה שיש עלייך כתר, צריך שיראו את הכתר ,
זה מתכון שלישי שלך שאני עושה, וכל מתכון יצא לי פשוט מ ה מ םםםםםםםםםםםם טעיםםםםםםםםםם ברמותתתתתתתתתת
בלי שאלות בלי לבלבל לך את המוח שלא לצורך , אם הייתי עושה ולא הייתי מצליחה אז אני הייתי שואלת שאלות,
אבל כל מתכון הצלחה מלאה, את מלכה . לא יודעת איפה אפשר לפרסם בעוד מקום את דעתי המציאותית ,
זמירה את כל כך משמחת ומרגשת תודה!!!!
קרן אהובה מחפשת בייגלים לאירוע חלבי שאני עושה. על מה את יותר ממליצה על המתכון הזה או המיני בייגלה ירושלמי? לא ניסיתי אף אחד מהם עדיין.. תודה על הכל!!
ביגלה ירושלמי חובה!
תודה! אין עליך
הכנתי ויצא מדהים! אבל יש לי שאלה, בהתפחה השניה הבייגלס כל כך טפחו שהחור נעלם… איך אפשר למנוע את זה?
מרחיבים יותר טוב את החור באמצע, או שלהחלופין מרדדים את הכדור לרצועה דקה ארוכה ומגלגלים לבייגלה
תודה רבה!
היי אחלה מתכון תודה, הכנתי אותו כמה וכמה פעמים
כל פעם יצא מוצלח
אפשר להכין מקמחים חצי כוסמין לבן וחצי מלא?