עוגות גבינהעוגות שוקולד

בראוניז שוקולד גבינה

אפריל 22, 2020 110 Comments

המתבגרת לומדת כל יום בזום, יש לה ימים מלאים של לימודים, והיא מאוד אוהבת את זה.

שיעורי תנך, מתמטיקה, יום מגמות (תיאטרון) ואפילו שיעור ספורט שבועי.

היא קמה בבוקר, מתקלחת, מכינה לעצמה משהו קטן לאכול, ומתיישבת עם אזניות מול המחשב

לכמה שעות, וכייף לה ממש, היא לגמרי מעריכה את זה שבית הספר שלה מהיום הראשון למהפכת

הקורונה עבר למתכונת דיגיטלית.

לעומת זאת אח שלה, שאצלו בבית הספר לא למדו בזום עם תחילת המהפיכה, ואז יצאו לחופשת פסח,

לא ממש מבין מה רוצים ממנו עכשיו. השבוע התחילו להם קצת מפגשים עם המחנכת בזום,

והוא ניסה להתעלם, אבל אני קיבלתי הודעות שחייבים להתחבר, והפגשתי אותו עם המחשב ישירות

לתוך שיעור בזום. ראיתי את הניתוק על פניו, וכמה יהיה קשה לו לחזור למסגרת לימודית.

למחרת שוב, קיבלתי הודעה שחייבים להתחבר, הוא אגב מקבל את אותן ההודעות ומתעלם,

וקראתי לו לבוא לקחת את המחשב ולהתחבר, כי בדיוק יצאתי לסידורים. כשחזרתי הוא היה שקוע

לשמחתי עמוק בתוך השיעור מול המחשב על הספה בסלון. ואני ממש שמחתי.

רק שאחרי כמה דקות הבנתי, שהמחשב ב mute, הוא בכלל רואה טלויזיה, והוידאו שלו בזום

כבוי כך שלא רואים אותו.

איך אתה יודע אם המורה מדברת איתך? היא על mute

היא לא מדברת איתי אמא, אבל בשניה שאמר את זה ראינו פרצוף של מורה שממש מתאמצת

לקרוא למישהו על המסך, והוא הואיל בטובו לשים אזניות ולהקשיב. לא לפני שהוא הוריד את האזניות

מהאזניים של המתבגרת, והם רבו עליהם חמש דקות, ואז נגמר השיעור.

מישהו יכול לעזור אולי ולהחזיר אותם למקום הטבעי שלהם? לבית הספר?

בינתיים עד שנמצא כולנו יחד פתרון, קבלו מתכון לבראוניז שוקולד גבינה יאמי.

בראוניז שוקולד גבינה/תבנית מרובעת 20*20

מצרכים למתכון:

לבראוניז שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

כוס (200 גרם) סוכר לבן רגיל

1/2 כוס יוגורט (כל יוגורט מעל 3%)

120 גר' חמאה

3 ביצים גודל L

3/4 כוס (105 גרם) קמח לבן רגיל

כפית אבקת אפייה

לבלילת הגבינה:

250 גרם גבינת שמנת (אפשר 5% ואפשר יותר)

1/2 כוס (100 גרם) אבקת סוכר

ביצה גודל L

כפית תמצית/מחית וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה בתחתית ובשוליים.

בקערה גדולה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה, שוקולד מריר, סוכר ויוגורט, עד שהכל נמס. מערבבים היטב לבלילה אחידה. מצננים מעט.

בינתיים, מכינים את בלילת הגבינה:

בקערה בינונית מערבבים היטב את כל חומרי הבלילה עד לקבלת תערובת חלקה.

 כשבלילת השוקולד הצטננה מעט מוספים לה ביצים וטורפים היטב, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב לבלילה אחידה.

מעבירים את בלילת השוקולד לתבנית, ומעליה שופכים את בלילת הגבינה. בעזרת סכין מערבבים מעט לתנועות ״שיש״.

אופים בתנור כ-40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים לחלוטין לפני שחותכים לריבועים.

שומרים במקרר עד כחמישה ימים.

 

110 Comments

שני אפריל 23, 2020 at 2:41 pm

הי קרן, נראה מדהים כרגיל!
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן?
והיוגורט בשמנת חמוצה 9%?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 4:33 pm

יוגורט אין בעיה להמיר
לא ממליצה להמיר חמאה במתכון של בראוניז באופן כללי

Reply
דנה אפריל 26, 2020 at 9:21 pm

שאת אומרת כוס. איזו כוס? חד פעמי?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 9:29 pm

כוס מידה אוניברסלית
ממליצה להחזיק סט כוסות בבית

Reply
אנסטסיה פברואר 12, 2022 at 10:21 pm

היי:)
אבל כתבת 1/2 כוס )100( גרם ואצלי בכוסות מידה כתוב 125 מל
אני אבודה

קרן אגם פברואר 12, 2022 at 11:21 pm

בכןס מידה אוניברסלית כוס סוכר = 200 גר

נעמי יוני 15, 2020 at 5:12 pm

היי קרן, אפשר להשתמש במסקרפונה לבלילת הגבינה?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2020 at 6:01 pm

בטח

Reply
מרב אוקטובר 30, 2020 at 7:45 am

מה הסיכוי שאצא סבבה עם גבינה לבנה? ראיתי את המתכון עפתי להכין וגיליתי שאין גבינת שמנת…

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2020 at 9:57 am

ייצא סבבה

רותם אפריל 26, 2020 at 10:50 pm

הי קרן, מבחינתך קמח לבן פלוס א. אפייה שווה לקמח תופח?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 11:09 pm

מבחינתי ומבחינת רבים אחרים כן בטח

Reply
מורן אוגוסט 14, 2020 at 11:51 am

היי קרן, אפשר להשתמש בדבינה לבנה 5% במקום גבינת שמנת?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2020 at 2:05 pm

בטח

Reply
עדי אוגוסט 19, 2020 at 7:11 pm

היי קרן,
ראיתי שהעלת מתכון חבראוניז גבינה באינסטגרם (המתכון מופיע במאקו).

יש הבדלים בין שני המתכונים, יש גם פער בתוצאה?(כמות, מרקם וכו)

תודה רבה!

Reply
אליאן אפריל 22, 2022 at 11:03 am

היי קרן
יעזור אם תצייני גודל התבנית
תודה.

Reply
טל אוקטובר 8, 2022 at 12:07 am

היי קרן אני מתה על המתכונים שלך הם מושלמים!
שאלה האם יש אופציה לעשות את העוגה ללא גלוטן?

Reply
ש אפריל 23, 2020 at 4:20 pm

היי, האם יש אפשרות להחליף קמח בשקדים טחונים או קמח קוקוס? תודה רבה

Reply
רויטל אוקטובר 23, 2020 at 2:11 pm

היי קרן
יש אפשרות להמיר תקמח לקמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 4:36 pm

לבן בלבד

Reply
טל אפריל 23, 2020 at 6:02 pm

היי קרן
אוהבת את המתכונים שלך הכתיבה שלך ובנוסף את נראית פשוט נפלא (:
שאלה לגביי העוגה
יש תחליף ליוגורט? לבן/שמנת זה בסדר?
תודה
טל

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 6:32 pm

תודה רבה! אין בעיה להמיר ליוגורט או לבן

Reply
דניאלה אפריל 24, 2020 at 4:31 pm

כרגיל נראה מדהים!
אשמח לדעת את קוטר התבנית?
אפשרי תבנית אינגליש קייק חד פעמית?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 5:14 pm

הקוטר כתוב בכותרת
אפשר באינגליש

Reply
אלונה אפריל 27, 2020 at 8:38 am

זה שווה ערך לאינגליש אחת או שתיים ?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 10:24 am

נראה לי אחת וחצי 🙂

יובל מאי 1, 2020 at 3:13 pm

יוגירוט 1.4% שומן זה תופס במקום?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 3:59 pm

יש מצב שכן

Reply
חני מאי 9, 2020 at 6:17 pm

דנה אבקת סוכר זה סוכר

Reply
טלי אפריל 24, 2020 at 2:02 am

אפשר גבינה לבנה במקום גבינת שמנת?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 6:31 am

כן

Reply
טלי אפריל 24, 2020 at 1:47 pm

תודה לך!

Reply
טלי אפריל 27, 2020 at 12:33 pm

יצא מעולה! תבורכי!

Reply
עדי אפריל 25, 2020 at 2:34 pm

היי,
נשמע מדהים,
האם ניתן להמיר את השוקולד מריר בשוקולד חלב?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 2:41 pm

פחות מתאים, זה לא ממש ייצא בראוניז

Reply
טל אפריל 26, 2020 at 10:56 am

היי, עשיתי אתמול – לא הבנתי מה זו תבנית מרובעת 20*20 (נראה לי קטן מידיי) אז עשיתי ב-2 אינגליש קייק והן יצאו תפוחות וגבוהות
יותר כמו עוגת שיש.
איפה טעיתי?..

Reply
אסתי אפריל 28, 2020 at 6:25 pm

היי קרן,
אפשר להמיר את השמנת בגבינה לבנה 5%?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 6:29 pm

כן אין בעיה

Reply
שירן אפריל 29, 2020 at 2:16 pm

הו, לא. נראה לי שלבחור ברוויון בתור היוגורט לבלילה של הבראוניז לא היה רעיון טוב, נכון? כי יצאה לי עוגה גבוהה ממש ואני מנסה להבין למה. יש מצב שהריאקציה עם אבקת האפייה התפיחה לי אותה לאללה? אשמח לדעתך ❤️

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 3:01 pm

זה לא מה שהיה אמור לקרות עם ריוויון, מוזר, אולי בטעות שמת יותר מדי אבקת אפייה?

Reply
שירן אפריל 29, 2020 at 3:20 pm

יכול להיות. בנתיים היא גם ירדה בגובה וגם האמצע שלה היה כמו סופלה מפנק. כך או כך יצא נורא טעים 🙂
דווקא נחמד לטעות לפעמים, זה מדרבן אותי לנסות שוב ולהצליח. את חושבת שאפשר בפעם הבאה להשמיט לגמרי את אבקת האפייה? אני מכירה שבבראוניז אין בכלל מתפיחים.

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 5:48 pm

אפשר בהחלט לנסות, טעויות באפייה זה כייף חיים!

Reply
סיון מאי 15, 2021 at 3:46 pm

מה עושים כשיש רק ביצים בגודל M?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 5:05 pm

מוסיפים אחת

Reply
עדי אפריל 30, 2020 at 8:25 pm

קרן..אני לרוב אופה בראוניז עד עשרים דקות כדי שיצאו נימוחים..פה רשמצ 45 דקות.. הם לא יתייבשו?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 10:53 pm

זה עם גבינה זה אחרת לגמרי מבראוניז רגילים
כמובן להיות עם יד על הדופק ולבדוק כבר אחרי 30 דקות עם קיסם

Reply
יהודה ליכטנשטיין מאי 1, 2020 at 8:45 am

היי, תודה רבה על המתכון

במה אפשר להחליף סוכר וניל?
אינסטנט פודינג או סוכר רגיל?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 9:51 am

אפשר סוכר רגיל ותמצית וניל

Reply
יהודה ליכטנשטיין מאי 1, 2020 at 8:49 am

וגם במה אפשר להחליף אבקת סוכר…
/:

תודה מראש

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 9:51 am

סוכר לבן

Reply
יהודה ליכטנשטיין מאי 1, 2020 at 10:39 am

תודה.
בכלל איו במתכון הזה סוכר וניל, אלא סוכר רגיל… סתם התבלבלתי
תודה בכל אופן

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 10:48 am

חחחח גדול ואני סתם עניתי

Reply
גילי מאי 14, 2020 at 11:48 am

היי! גבינת שמנת זה שמנת חמוצה? או שמנת כמו "נפוליאון"?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 12:46 pm

נפוליאון

Reply
טול ספטמבר 6, 2024 at 12:41 pm

היי אפשר להחליף גבינת שמנת בשמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2024 at 2:20 pm

כן

Reply
פרח מאי 25, 2020 at 11:34 am

אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 11:36 am

כן

Reply
ספיר מאי 27, 2020 at 10:33 pm

אמאלה, הכנתי ויצא טעיםםם!
עכשיו רוצה להכין שוב בתבנית גדולה יותר (20*30), בכמה להכפיל כמויות? 1.5?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:23 am

אפשר כן
שמחה שאהבת
חג שמח

Reply
מיכל מאי 31, 2020 at 11:14 am

האם ניתן להקפיא?

Reply
קרן אגם מאי 31, 2020 at 1:28 pm

בהחלט

Reply
נטלי ספטמבר 30, 2020 at 12:14 pm

אפשר להחליף גבינה בשמנת חמוצה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 1:07 pm

חושבת שכן

Reply
שירן אוקטובר 1, 2020 at 5:47 pm

אפשר להחליף בבראוניז יוגורט בגבינה לבנה 5%?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 5:48 pm

כן אין בעיה

Reply
shani harzano אוקטובר 7, 2020 at 9:10 am

היי קרן, ניתן להשתמש בתבנית של 20 על 27? שהיא מלבנית?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2020 at 12:09 pm

בטח

Reply
שלומית אוקטובר 11, 2020 at 1:05 pm

יש אפשרות לעשות את העוגה בגרסת פרווה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2020 at 1:28 pm

לא חושבת שיש לי אופציה לתת לפרווה מדובר בגבינה

Reply
רעות אוקטובר 20, 2020 at 11:44 am

הי יקרה,
אפשר לקצץ בכמות הסוכר לחצי בעוגה עצמה ורבע בבלילת הגבינה?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 12:48 pm

ממש לא

Reply
קרינה אוקטובר 31, 2020 at 10:36 am

היי קרן, החלפתי לגבינה לבנה כי לא גביית שמנת. יצא טעים מאוד, תודה על המתכון!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 2:51 pm

שמחה לשמוע שהצליח

Reply
סתיו דצמבר 2, 2020 at 12:37 pm

היי קרן, האם יש אופציה להמיר את התבנית לתבנית מלבנית 20*30?

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2020 at 2:56 pm

אין בעיה אבל היא תצא מעט נמוכה

Reply
יעל ינואר 9, 2021 at 6:59 am

היי קרן אפשר להמיר שוקולד באבקת קאקו או שוקולית? בא לי להכין ואין לי שוקולד…

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2021 at 7:04 am

לא המקרה של הבראוניז האלו
השוקולד הוא חלק מהמרקם שלהם

Reply
פנינה ינואר 14, 2021 at 7:30 pm

היי! רוצה להכין את העוגה לצליאקית. אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2021 at 10:20 pm

את כל הכמות? לא חושבת שזה יעבוד, אפשר לנסות לשלב עם קמח שקדים

Reply
פנינה ינואר 14, 2021 at 10:23 pm

תודה! אין לי (שקדים טחונים יכול להיות?)
מה יכול לקרות אם יהיה רק קורנפלור?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2021 at 11:14 pm

לא יודעת להגיד איך ייצא שווה נסיון

Reply
מיטל בוארון ינואר 19, 2021 at 3:47 pm

היי קרן, ניתן להשאיר את העוגה בחוץ? על השיש?
מתעצלים אצלי להוציא מהמקרר…

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2021 at 9:05 pm

לא הייתי מסתכנת עם גבינה מחוץ מלקרר

Reply
גל ינואר 20, 2021 at 7:38 pm

הייי קרן
יש תחליף לביצים? (לאלרגיים שבנינו)

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 7:14 am

האמת שלא ניסיתי, אפשר לנסות להמיר ביצים ברסק תפוחים ולראות איך זה עובד

Reply
אנה פברואר 10, 2021 at 8:59 pm

נראה מושלם! האם אפשר להמיס על הגז אם אין מיקרו? ומה זה תנועות שיש (חדשה כאן)? תודה קרן

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2021 at 9:42 pm

אפשר לגמרי על הגז.
תנועות שיש קוראים לערבוב קל של שתי הבלילות על מנת שעדיין יישארו שני צבעים בעוגה
קרן

Reply
עמית מרץ 23, 2021 at 10:30 pm

היי קרן,
האם ניתן להחליף את הקמח כדי שהמתכון יתאים לפסח? תודה רבה!

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2021 at 12:24 pm

להמיר חצי כמות לקמח תפא ואת השאר לקמח מצה

Reply
נדב סיאג אפריל 30, 2021 at 5:48 pm

היי קרן נראה ממש מעולה, מנסה עכשיו להכין, האם העוגה צריכה לצאת קצת רוטטת במרכז? הכנתי בתבנית 20*30 והכפלתי את הכמויות ב1.5. הקיסם יוצא עם מעט פירורים עליו והקיסם עצמו לח מעט אבל כשמזיזים את התבנית כשהעוגה חמה אז היא קצת רוטטת זה בסדר?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2021 at 12:01 pm

מתייצב בקירור

Reply
מיכל ויצמן אוגוסט 6, 2022 at 8:13 am

הבלילת גבינה מעט שקעה לי..
לא יצא בחלק העליון של העוגה כמו בתמונה. יודעת למה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2022 at 9:15 am

אולי לא ערבבת מספיק והגבינה היתה כבדה מדי

Reply
ניצן נובמבר 24, 2022 at 11:00 pm

היי, מתכון מעולה! אפשר לעשות חצי ממנו?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2022 at 12:46 pm

חצי כמות? זה ממילא כמות גדולה זה בראוניז
לא יודעת איך יעבוד פה חיתוך של חצי מהמרכיבים

Reply
עדן יולי 7, 2021 at 10:31 am

האם אני יכולה להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב ?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2021 at 12:39 pm

כן אבל התוצאה תהיה שונה, בראוניז מכינים עם שוקולד מריר והתוצאה תהיה יותר עוגה מבראוניז אבל טעים

Reply
מורן אפריל 2, 2023 at 9:02 am

היי קרן, מתכון משובח ביותר! תודה.
שתי שאלות –
1. האם אפשר להעלות את מינון הבלילה של הגבינה? אם כן, כמה היית מוסיפה לחומרים שבה?
2. שוקולד מריר – השתמשתי בזה של עלית, ויצא קצת יותר מדי מתוק. אם אשתמש בשוקולד איכותי יותר, זה יצא פחות מתוק? ואם כן של עלית – בכמה אפשר להפחית לדעתך?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2023 at 10:00 am

אפשר להגדיל את מצרכי בלילת הגבינה ברבע
ולגבי השוקולד נסי להשתמש בשוקולד פחות מתוק 56% ומעלה
ככל שעולים באחוזים הוא פחות מתוק אבל גם יותר מריר

Reply
הדס נובמבר 12, 2021 at 10:28 am

יצא מדהים ! הגדלתי כמויות פי 1.5 ולא היה לי יוגורט בבית אז החלפתי בשמנת חמוצה ולבן )4.5%) אומנם לא בדיוק מרקם של בראוניז אבל פשוט חוסל
תודה על המתכון!

Reply
פנינה מרץ 15, 2022 at 3:46 pm

היי, מתים אצלנו על העוגה הזאת!!
איך היא בהקפאה? רוצה להכין היום לשוחח מנות, ושיהיה טרי עד יום חמישי..

Reply
טל אפריל 2, 2022 at 7:07 am

הי, האם אפשר להמיר את הקמח בשקדים טחונים על מנת להתאים לצליאקים? תודה:(

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2022 at 7:09 am

מניחה שאפשר בשילוב עם קמח תפא

Reply
Hadar מאי 6, 2022 at 9:45 pm

הי קרן, תודה על המתכון המקסים!
יצא ממש טעים
אבל כן רוצה להשתפר בטכניקה-
לא יצא דומה לשלך,
החלקים הלבנים נפרדו קצת מהשחורים
החלק הלבן שקע והחום עלה למעלה.
מה עשיתי לא נכון?
תודה!

Reply
אדרת מאי 28, 2022 at 11:13 pm

היי קרן,
אשמח לדעת האם אני יכולה להקפיא את הבראוניז אחרי האפייה?
לחג.
תודה רבה,
נהנת מאוד

Reply
עדן ימין מאי 30, 2022 at 12:10 pm

היי ❤️ העוגות שלך הצילומים והכללל מושלם!! אלופה ❤️
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית רינג מרובעת 24/24 איך להגדיל את הכמויות ? אני תמיד מסתבכת עם זה

Reply
קרן אגם מאי 30, 2022 at 9:04 pm

תודה עדן מניחה שהכי טוב יהיה להכפיל ב 50% את כל המצרכים

Reply
אלמוג אפריל 11, 2023 at 3:27 pm

הי קרן, כרגיל המתכון מצוין והבראוניז יוצאים מדהים!
רציתי לשאול האם אפשר לאפות את העוגה ברינג כדי שתצא יותר חגיגית, ואם כן, באיזה קוטר?
חג שמח ותודה מראש

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2023 at 5:40 pm

הי בטח, אפשר ברינג לדעתי של 22

Reply

Leave a Comment