המתבגרת לומדת כל יום בזום, יש לה ימים מלאים של לימודים, והיא מאוד אוהבת את זה.
שיעורי תנך, מתמטיקה, יום מגמות (תיאטרון) ואפילו שיעור ספורט שבועי.
היא קמה בבוקר, מתקלחת, מכינה לעצמה משהו קטן לאכול, ומתיישבת עם אזניות מול המחשב
לכמה שעות, וכייף לה ממש, היא לגמרי מעריכה את זה שבית הספר שלה מהיום הראשון למהפכת
הקורונה עבר למתכונת דיגיטלית.
לעומת זאת אח שלה, שאצלו בבית הספר לא למדו בזום עם תחילת המהפיכה, ואז יצאו לחופשת פסח,
לא ממש מבין מה רוצים ממנו עכשיו. השבוע התחילו להם קצת מפגשים עם המחנכת בזום,
והוא ניסה להתעלם, אבל אני קיבלתי הודעות שחייבים להתחבר, והפגשתי אותו עם המחשב ישירות
לתוך שיעור בזום. ראיתי את הניתוק על פניו, וכמה יהיה קשה לו לחזור למסגרת לימודית.
למחרת שוב, קיבלתי הודעה שחייבים להתחבר, הוא אגב מקבל את אותן ההודעות ומתעלם,
וקראתי לו לבוא לקחת את המחשב ולהתחבר, כי בדיוק יצאתי לסידורים. כשחזרתי הוא היה שקוע
לשמחתי עמוק בתוך השיעור מול המחשב על הספה בסלון. ואני ממש שמחתי.
רק שאחרי כמה דקות הבנתי, שהמחשב ב mute, הוא בכלל רואה טלויזיה, והוידאו שלו בזום
כבוי כך שלא רואים אותו.
איך אתה יודע אם המורה מדברת איתך? היא על mute
היא לא מדברת איתי אמא, אבל בשניה שאמר את זה ראינו פרצוף של מורה שממש מתאמצת
לקרוא למישהו על המסך, והוא הואיל בטובו לשים אזניות ולהקשיב. לא לפני שהוא הוריד את האזניות
מהאזניים של המתבגרת, והם רבו עליהם חמש דקות, ואז נגמר השיעור.
מישהו יכול לעזור אולי ולהחזיר אותם למקום הטבעי שלהם? לבית הספר?
בינתיים עד שנמצא כולנו יחד פתרון, קבלו מתכון לבראוניז שוקולד גבינה יאמי.
בראוניז שוקולד גבינה/תבנית מרובעת 20*20
מצרכים למתכון:
לבראוניז שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
כוס (200 גרם) סוכר לבן רגיל
1/2 כוס יוגורט (כל יוגורט מעל 3%)
120 גר' חמאה
3 ביצים גודל L
3/4 כוס (105 גרם) קמח לבן רגיל
כפית אבקת אפייה
לבלילת הגבינה:
250 גרם גבינת שמנת (אפשר 5% ואפשר יותר)
1/2 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
ביצה גודל L
כפית תמצית/מחית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה בתחתית ובשוליים.
בקערה גדולה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה, שוקולד מריר, סוכר ויוגורט, עד שהכל נמס. מערבבים היטב לבלילה אחידה. מצננים מעט.
בינתיים, מכינים את בלילת הגבינה:
בקערה בינונית מערבבים היטב את כל חומרי הבלילה עד לקבלת תערובת חלקה.
כשבלילת השוקולד הצטננה מעט מוספים לה ביצים וטורפים היטב, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב לבלילה אחידה.
מעבירים את בלילת השוקולד לתבנית, ומעליה שופכים את בלילת הגבינה. בעזרת סכין מערבבים מעט לתנועות ״שיש״.
אופים בתנור כ-40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים לחלוטין לפני שחותכים לריבועים.
שומרים במקרר עד כחמישה ימים.
110 Comments
הי קרן, נראה מדהים כרגיל!
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן?
והיוגורט בשמנת חמוצה 9%?
יוגורט אין בעיה להמיר
לא ממליצה להמיר חמאה במתכון של בראוניז באופן כללי
שאת אומרת כוס. איזו כוס? חד פעמי?
כוס מידה אוניברסלית
ממליצה להחזיק סט כוסות בבית
היי:)
אבל כתבת 1/2 כוס )100( גרם ואצלי בכוסות מידה כתוב 125 מל
אני אבודה
בכןס מידה אוניברסלית כוס סוכר = 200 גר
היי קרן, אפשר להשתמש במסקרפונה לבלילת הגבינה?
בטח
מה הסיכוי שאצא סבבה עם גבינה לבנה? ראיתי את המתכון עפתי להכין וגיליתי שאין גבינת שמנת…
ייצא סבבה
הי קרן, מבחינתך קמח לבן פלוס א. אפייה שווה לקמח תופח?
מבחינתי ומבחינת רבים אחרים כן בטח
היי קרן, אפשר להשתמש בדבינה לבנה 5% במקום גבינת שמנת?
בטח
היי קרן,
ראיתי שהעלת מתכון חבראוניז גבינה באינסטגרם (המתכון מופיע במאקו).
יש הבדלים בין שני המתכונים, יש גם פער בתוצאה?(כמות, מרקם וכו)
תודה רבה!
היי קרן
יעזור אם תצייני גודל התבנית
תודה.
היי קרן אני מתה על המתכונים שלך הם מושלמים!
שאלה האם יש אופציה לעשות את העוגה ללא גלוטן?
היי, האם יש אפשרות להחליף קמח בשקדים טחונים או קמח קוקוס? תודה רבה
היי קרן
יש אפשרות להמיר תקמח לקמח כוסמין לבן?
לבן בלבד
היי קרן
אוהבת את המתכונים שלך הכתיבה שלך ובנוסף את נראית פשוט נפלא (:
שאלה לגביי העוגה
יש תחליף ליוגורט? לבן/שמנת זה בסדר?
תודה
טל
תודה רבה! אין בעיה להמיר ליוגורט או לבן
כרגיל נראה מדהים!
אשמח לדעת את קוטר התבנית?
אפשרי תבנית אינגליש קייק חד פעמית?
הקוטר כתוב בכותרת
אפשר באינגליש
זה שווה ערך לאינגליש אחת או שתיים ?
נראה לי אחת וחצי 🙂
יוגירוט 1.4% שומן זה תופס במקום?
יש מצב שכן
דנה אבקת סוכר זה סוכר
אפשר גבינה לבנה במקום גבינת שמנת?
כן
תודה לך!
יצא מעולה! תבורכי!
היי,
נשמע מדהים,
האם ניתן להמיר את השוקולד מריר בשוקולד חלב?
פחות מתאים, זה לא ממש ייצא בראוניז
היי, עשיתי אתמול – לא הבנתי מה זו תבנית מרובעת 20*20 (נראה לי קטן מידיי) אז עשיתי ב-2 אינגליש קייק והן יצאו תפוחות וגבוהות
יותר כמו עוגת שיש.
איפה טעיתי?..
היי קרן,
אפשר להמיר את השמנת בגבינה לבנה 5%?
כן אין בעיה
הו, לא. נראה לי שלבחור ברוויון בתור היוגורט לבלילה של הבראוניז לא היה רעיון טוב, נכון? כי יצאה לי עוגה גבוהה ממש ואני מנסה להבין למה. יש מצב שהריאקציה עם אבקת האפייה התפיחה לי אותה לאללה? אשמח לדעתך ❤️
זה לא מה שהיה אמור לקרות עם ריוויון, מוזר, אולי בטעות שמת יותר מדי אבקת אפייה?
יכול להיות. בנתיים היא גם ירדה בגובה וגם האמצע שלה היה כמו סופלה מפנק. כך או כך יצא נורא טעים 🙂
דווקא נחמד לטעות לפעמים, זה מדרבן אותי לנסות שוב ולהצליח. את חושבת שאפשר בפעם הבאה להשמיט לגמרי את אבקת האפייה? אני מכירה שבבראוניז אין בכלל מתפיחים.
אפשר בהחלט לנסות, טעויות באפייה זה כייף חיים!
מה עושים כשיש רק ביצים בגודל M?
מוסיפים אחת
קרן..אני לרוב אופה בראוניז עד עשרים דקות כדי שיצאו נימוחים..פה רשמצ 45 דקות.. הם לא יתייבשו?
זה עם גבינה זה אחרת לגמרי מבראוניז רגילים
כמובן להיות עם יד על הדופק ולבדוק כבר אחרי 30 דקות עם קיסם
היי, תודה רבה על המתכון
במה אפשר להחליף סוכר וניל?
אינסטנט פודינג או סוכר רגיל?
תודה
אפשר סוכר רגיל ותמצית וניל
וגם במה אפשר להחליף אבקת סוכר…
/:
תודה מראש
סוכר לבן
תודה.
בכלל איו במתכון הזה סוכר וניל, אלא סוכר רגיל… סתם התבלבלתי
תודה בכל אופן
חחחח גדול ואני סתם עניתי
היי! גבינת שמנת זה שמנת חמוצה? או שמנת כמו "נפוליאון"?
נפוליאון
היי אפשר להחליף גבינת שמנת בשמנת חמוצה?
כן
אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?
כן
אמאלה, הכנתי ויצא טעיםםם!
עכשיו רוצה להכין שוב בתבנית גדולה יותר (20*30), בכמה להכפיל כמויות? 1.5?
אפשר כן
שמחה שאהבת
חג שמח
האם ניתן להקפיא?
בהחלט
אפשר להחליף גבינה בשמנת חמוצה ?
חושבת שכן
אפשר להחליף בבראוניז יוגורט בגבינה לבנה 5%?
כן אין בעיה
היי קרן, ניתן להשתמש בתבנית של 20 על 27? שהיא מלבנית?
בטח
יש אפשרות לעשות את העוגה בגרסת פרווה?
לא חושבת שיש לי אופציה לתת לפרווה מדובר בגבינה
הי יקרה,
אפשר לקצץ בכמות הסוכר לחצי בעוגה עצמה ורבע בבלילת הגבינה?
תודה 🙂
ממש לא
היי קרן, החלפתי לגבינה לבנה כי לא גביית שמנת. יצא טעים מאוד, תודה על המתכון!!!
שמחה לשמוע שהצליח
היי קרן, האם יש אופציה להמיר את התבנית לתבנית מלבנית 20*30?
אין בעיה אבל היא תצא מעט נמוכה
היי קרן אפשר להמיר שוקולד באבקת קאקו או שוקולית? בא לי להכין ואין לי שוקולד…
לא המקרה של הבראוניז האלו
השוקולד הוא חלק מהמרקם שלהם
היי! רוצה להכין את העוגה לצליאקית. אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור?
את כל הכמות? לא חושבת שזה יעבוד, אפשר לנסות לשלב עם קמח שקדים
תודה! אין לי (שקדים טחונים יכול להיות?)
מה יכול לקרות אם יהיה רק קורנפלור?
לא יודעת להגיד איך ייצא שווה נסיון
היי קרן, ניתן להשאיר את העוגה בחוץ? על השיש?
מתעצלים אצלי להוציא מהמקרר…
לא הייתי מסתכנת עם גבינה מחוץ מלקרר
הייי קרן
יש תחליף לביצים? (לאלרגיים שבנינו)
האמת שלא ניסיתי, אפשר לנסות להמיר ביצים ברסק תפוחים ולראות איך זה עובד
נראה מושלם! האם אפשר להמיס על הגז אם אין מיקרו? ומה זה תנועות שיש (חדשה כאן)? תודה קרן
אפשר לגמרי על הגז.
תנועות שיש קוראים לערבוב קל של שתי הבלילות על מנת שעדיין יישארו שני צבעים בעוגה
קרן
היי קרן,
האם ניתן להחליף את הקמח כדי שהמתכון יתאים לפסח? תודה רבה!
להמיר חצי כמות לקמח תפא ואת השאר לקמח מצה
היי קרן נראה ממש מעולה, מנסה עכשיו להכין, האם העוגה צריכה לצאת קצת רוטטת במרכז? הכנתי בתבנית 20*30 והכפלתי את הכמויות ב1.5. הקיסם יוצא עם מעט פירורים עליו והקיסם עצמו לח מעט אבל כשמזיזים את התבנית כשהעוגה חמה אז היא קצת רוטטת זה בסדר?
מתייצב בקירור
הבלילת גבינה מעט שקעה לי..
לא יצא בחלק העליון של העוגה כמו בתמונה. יודעת למה?
אולי לא ערבבת מספיק והגבינה היתה כבדה מדי
היי, מתכון מעולה! אפשר לעשות חצי ממנו?
חצי כמות? זה ממילא כמות גדולה זה בראוניז
לא יודעת איך יעבוד פה חיתוך של חצי מהמרכיבים
האם אני יכולה להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב ?
כן אבל התוצאה תהיה שונה, בראוניז מכינים עם שוקולד מריר והתוצאה תהיה יותר עוגה מבראוניז אבל טעים
היי קרן, מתכון משובח ביותר! תודה.
שתי שאלות –
1. האם אפשר להעלות את מינון הבלילה של הגבינה? אם כן, כמה היית מוסיפה לחומרים שבה?
2. שוקולד מריר – השתמשתי בזה של עלית, ויצא קצת יותר מדי מתוק. אם אשתמש בשוקולד איכותי יותר, זה יצא פחות מתוק? ואם כן של עלית – בכמה אפשר להפחית לדעתך?
אפשר להגדיל את מצרכי בלילת הגבינה ברבע
ולגבי השוקולד נסי להשתמש בשוקולד פחות מתוק 56% ומעלה
ככל שעולים באחוזים הוא פחות מתוק אבל גם יותר מריר
יצא מדהים ! הגדלתי כמויות פי 1.5 ולא היה לי יוגורט בבית אז החלפתי בשמנת חמוצה ולבן )4.5%) אומנם לא בדיוק מרקם של בראוניז אבל פשוט חוסל
תודה על המתכון!
היי, מתים אצלנו על העוגה הזאת!!
איך היא בהקפאה? רוצה להכין היום לשוחח מנות, ושיהיה טרי עד יום חמישי..
הי, האם אפשר להמיר את הקמח בשקדים טחונים על מנת להתאים לצליאקים? תודה:(
מניחה שאפשר בשילוב עם קמח תפא
הי קרן, תודה על המתכון המקסים!
יצא ממש טעים
אבל כן רוצה להשתפר בטכניקה-
לא יצא דומה לשלך,
החלקים הלבנים נפרדו קצת מהשחורים
החלק הלבן שקע והחום עלה למעלה.
מה עשיתי לא נכון?
תודה!
היי קרן,
אשמח לדעת האם אני יכולה להקפיא את הבראוניז אחרי האפייה?
לחג.
תודה רבה,
נהנת מאוד
היי ❤️ העוגות שלך הצילומים והכללל מושלם!! אלופה ❤️
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית רינג מרובעת 24/24 איך להגדיל את הכמויות ? אני תמיד מסתבכת עם זה
תודה עדן מניחה שהכי טוב יהיה להכפיל ב 50% את כל המצרכים
הי קרן, כרגיל המתכון מצוין והבראוניז יוצאים מדהים!
רציתי לשאול האם אפשר לאפות את העוגה ברינג כדי שתצא יותר חגיגית, ואם כן, באיזה קוטר?
חג שמח ותודה מראש
הי בטח, אפשר ברינג לדעתי של 22